Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יכול ליהיות שהסיבה היא הJBL ...

חד וחלק, לא!!! הסיבה היא לא מגבר ה - JBL באופן ספציפי. נכון, המגבר הזה חזק, ואם הוא לא יהיה מכוון בצורה נכונה, (וזה נכון לגבי כל מגבר) הוא עלול לשרוף טוויטרים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

הסיבה שהטוויטרים נשרפו היא בעיקר בגלל כוון לא נכון ושהבעלים של הרכב כנראה חי באמונה שככל שהוא יוציא יותר עוצמה מהמערכת שלו הוא גם יתפוס בחורה יותר יפה... זה הקטע של הפוזה של למי יש מערכת יותר חזקה...

במפגש האחרון נכנסתי לתוך שברולט קוולייר אדומה (אפרופו - קוולייר באנגלית זה "פרש") שהיה מותקן בה פולס של מוראל והטוויטרים שלו צרחו ההההצצצצייייללללללווווו - הם פשוט נשמעו כמו סכינים ב30 שקל ולא כמו טוויטרים של מוראל...

יותר מידי עוצמה = עיוות - זה כ"כ פשוט.

בנוסף לזה יש טענה שהJBL האגדי מכניס אחוז עיוות גבוה לקראת סוף מהלך הגיין שלו ואיך שהוא יש לי הרגשה שהמערכת כוונה בצורה כזו שהמגבר היה פתוח מידי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מידן על איזה מיתוס אתה מדבר.

אני שוב יזכיר את העובדה שהJBL הנ"ל הוא אכן מגבר חזק, אבל זה מגבר שמוציא עיוות כבר מהגבול הבינוני ומעלה ...

אבל למה לשבור מיתוסים.

אני רק אמרתי את זה אולי פעם פעמיים שלוש (לא זוכר כבר).

under construction..

פורסם

יכול להיות שזב שילוב של האוויר המיוחד בארץ הקודש שגורם לJBL 75.4 לקטול טוויטרים ולעוות "מהגבול הבינוני ומעלה".

רבע שעה חיפשתי בפורומים אמרקאים ואחרים תלונות על הGTO75.4 והאינפיניטי 7541a ואין שום איזכור או תלונות דומות.

לא יתכן שרוב המגברים הללו נמכרו לישראל, לא נראה לי שיש בארץ במקרה הקיצוני רק כמה אחוזים בודדים של המגברים הללו. עקרונות סטטיסטיים בסיסיים צריכים להביא לכך שיהיו תלונות גם במקומות אחרים.

את הסדרות הדפוקות מכרו אצלנו? כל המגברים דפוקים? לא יתכן כי נמכרו גם לא מעט מגברים לא מהדיוטי פרי - כאלה ביבוא מקביל.

אני יכול לחשוב רק על הסבר אחד להתבססות האגדה האורבנית של הJBL קוטל טויטרים של דוטק.

א. רוב מי שרוכש ציוד אודיו לרכב, ICE, הם גברים.

ב. נרכשו הרבה מאוד (באופן יחסי לשאר המגברים בשוק) מגברים מדגם JBL GTO75.4

ג. הדוטק הוא סט מאוד נפוץ והשילוב 75.4/דוטק נפוץ במיוחד

ד. רמת החשיפה של האינטרנט בארץ גבוהה יחסית בקרב חובבי ה-ICE. הם TECHNOLOGICALLY INCLINED.

ה. הJBL/אינפיניטי הוא מגבר חזק (יחסית)

ו. רוב הגברים בישראל משרתים/שירתו בצבא (אני אופטימי קצת...)

ז. רוב אלו ששירתו בצבא נחשפו לרעשים ונגרם נזק מסויים לשמיעה

ח. נזק שמיעתי קטן גורם קודם כל לירידה ברגישות לתדרים הגבוהים

ט. המשתמשים מפצים על כך ע"י הגברה של התדרים הגבוהים או שהם פשוט לא רגישים לצעקנות שמאפיינת מגברים שהם "OVERDRIVEN"

התוצאה? הרבה דיווחים על כך שה"JBL קוטל טוויטרים של דוטק"

זה ההסבר הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו. קשה לי לקבל את הטיעון של "זה מגבר שמוציא עיוות כבר מהגבול הבינוני ומעלה" ללא שאני אראה מספרים, גרפים, נתונים או בקיצור תוצאות מדעיות ממבחנים הניתנים לשיחזור.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
קשה לי לקבל את הטיעון של "זה מגבר שמוציא עיוות כבר מהגבול הבינוני ומעלה" ללא שאני אראה מספרים, גרפים, נתונים או בקיצור תוצאות מדעיות ממבחנים הניתנים לשיחזור.

אוגי היקר,

שאתה תהיה זה שמשלם לי את המשכורת, אני אדאג לספק לך דוחות בדיקה,נתונים,גרפיים ומספרים.

עד אז- אתה מוזמן לא לקבל את הטיעון ועל הדרך גם להתקין מגבר כזה ברכבך.

under construction..

פורסם

תשמע כתבת את הנקודה שהמגבר מעוות מאמצע הווליום והלאה. איך אתה מבסס את הטענה הזו?

אני מבקש הסבר איך בנאדם מגיע למסקנה מסויימת שניתן לבססה רק על בדיקות עם ציוד מעבדתי וחוזר עליה מספר פעמים ללא להציג אסמכתא בסיסית לתיאוריות שלו. ואגב, במקרה, אכן מותקן כזה ברכבי וברכב של אחי כך שאין ממש צורך להתקין עוד אחד. ברכב של אחי הוא מגביר על שני גישורים סט של מגנט קלאסיק ואצלי הוא מגביר את הטוויטרים של הXTREMA כאשר הסט מוגבר אקטיבית (הוספתי צילום של הקופסאות שנמצאות בעליית גג, יורד גשם ואין לי עצבים ללכת לצלם את הבגאג' עכשיו). אין שום בעיות עם הטוויטרים לא אצלנו ובנוסף לא מצאתי שום קריאת חמס על היותו של המגבר קוטל טויטרים או מעוות בפורומים בעולם.

בדיוק בגלל הסיבות הללו רציתי לקבל אסמכתאות מבססות לטענות שלך, מתוך עיניין אישי שלי ולא מאיזה רצון לתקוף חס וחלילה. לצערי, התגובה שלך רק מחזקת את הטענה שמדובר בתאוריות שלא מחזיקות מים ואין שום בסיס עובדתי מאחוריהן.

לכן, שוב, אני הייתי רוצה לדעת אם אתה יכול להביא איזשהו ביסוס לטענות שהצגת במקום להתנפח וסתם לתקוף.

תמונה(7).jpg

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם
אוגי היקר,

שאתה תהיה זה שמשלם לי את המשכורת, אני אדאג לספק לך דוחות בדיקה,נתונים,גרפיים ומספרים.

עד אז- אתה מוזמן לא לקבל את הטיעון ועל הדרך גם להתקין מגבר כזה ברכבך.

ניר,

ברור לך שהתשובה שנתת לאוגי היא לא רצינית וילדותית!!! זה שמגבר ה - JBL הוא לא לטעמך האישי, זה ידוע, ואם זה אין לי בעיה. אם אתה חושב/בטוח שהמגבר הנ"ל מעוות בתדר גבוה, זכותך לחשוב כך. אבל כאשר שואלים אותך איך הגעת למסקנה הזאת, אפשר לענות בצורה יותר מכובדת. כידוע לך, ערכתי בעבר בדיקה למגבר הנ"ל. אני יודע שאתה טוען שהבדיקה לגבי ההספק המלא של המגבר אינה מדוייקת במאה אחוז, ואכן אתה צודק. אבל, ביצעתי את הבדיקה גם בתדר של 10KHZ, ולא היה שינויי לגביי תוצאות הבדיקה בהשוואה לבדיקה בתדרים נמוכים יותר. אז לבוא ולהגיד שהמגבר הנ"ל מעוות בתדר גבוה... לי באופן אישי קצת קשה לקבל את זה, אבל אשמח לקבל תוצאות של בדיקות אחרות, (למרות שאני לא זה שמשלם לך את משכורתך) לגבי המגבר הנ"ל, שיוכיחו את מה שאתה חושב.

שלו.

פורסם

טוב אני מבין שהומור זה לא צד חזק אצל כולם אז אני יענה לכם בצורה בוגרת ורצינית...

לא, לא ערכתי בדיקה למגבר הנ"ל, וכרגע אין לי מעבדה זמינה לעשות זאת, אני מבטיח שברגע ההזדמנות הראשונה אני יעשה זאת ויתן דיווח בהתאם.

מה שאני כן אומר, מתבסס על נסיון בשטח שהוא לפעמים סותר את התאוריה שאנחנו כולכך אוהבים.

בפועל ובגדול, בכל המערכות שיצא לי להתקין ולכוון,ותאמינו לי שהמספר הוא גדול, לא נשרף לי טוויטר אחד בודד אפילו .(טפו טפו טפו)

אני לא גאון ולא קוסם.

הרי זה ידוע שעם כיוון לא נכון אפשר לשרוף כל אלמנט.

אבל, וזה אבל גדול, בפועל ישנם הרבה מגברים שהייתי "סומך עליהם" והייתי מכוון את גיין אפילו עם וולטמטר בצורה הכי מקצועית שקיימת.

ולצערי הJBL מכניס עיוות כבר לפני השוואת סיגנל המקור ביציאת הפרה לכניסת הסיגנל של המגבר.

ואם נעשה זאת בצורה מדוייקת על ידי צב"ד מתאים, אני מעריך שהתוצאה תהייה בערך כ75% מהסיגנל המקורי מול מה שאמור להיות בהשוואת הסיגנלים.

אז פישטתי את הדברים ופשוט רשמתי "מעוות מהתחום הבינוני ומעלה".

ומה נובע מכך?

שילוב של מגבר מעוות+ טוויטרים שרגישים מאוד לעיוותים כמו הMT11 +כיוון לקוי(הרי זה תמיד פאקטור,מי שיודע לכוון יוכל להסתדר עם כל מגבר) = שריפת האלמנטים.

אז נכון, תמיד המכוון הוא האשם והאחריות נופלת עליו, אבל ויש אבל גדול, אני יודע שאם אני אכוון את המגבר הנ"ל על פי הספר ויעשה כיוון עם צב"ד אני יגיע למצב שכביכול המגבר פועל בצורה הכי בריאה, אבל בפועל הוא מוציא סיגנל מעוות.

אין פה משהו אישי נגד אף אחד, לא נגדך שלו, ולא נגד אוג'י, להיפך הוא הנכון אני לפחות מעריך שיש עם מי לדבר על נושאים קצת יותר עמוקים בתחום.

ואגב, זה לא שאני לא אוהב את המגבר של הJBL, אני מאוד מכבד את החברה הנ"ל אני פשוט יודע שיש מתחרים טובים יותר, ולא להלל ולשבח את היצירה הזאת ולהפוך אותה לאגדה מהלכת עוד בימי חייה.

under construction..

פורסם

אני האחרון שיעשה "אגדה" מה-JBL, יש רבים וטובים ממנו. אבל, במגברים השיקול העיקרי והרציונלי הינו התמורה למחיר. בדיוק בנקודה זו יש לJBL קלף חזק מאוד.

מאחר ויש לי היכרות טובה עם אופן התנהגות השוק האמריקאי (פועל יוצא של עיסוקי) אני יכול לומר לך בוודאות רבה שאם אכן המגבר הזה היה בעייתי וגורם לנזקים לרכוש של בעלי המגברים שחובר אליו הינו שומעים על כך ממזמן. האמריקאים רגישים מאוד לפגיעה ברכושם, בכספם וכאשר הם נחשפים להטעיה כלקוחות או משתמשים.

אחד מהמשרדי המובילים בארה"ב (אם לא המוביל) בתחום הליטגציה היצוגית נגד חברות גדולות וגופים ציבוריים הוא "Girard Gibbs & De Bartolomeo, LLP". אם אכן אתה בטוח בטענות שלך היייתי מציע לך לפנות אליהם וליזום תביעה יצוגית מול קונצרן הרמן על כך שמוצרים שלהם גורמים נזקים לרכוש שלך. על עיניינים פעוטים בהרבה כמו שאפל הציגה באופן לא נאות (misrepresented) את אורך חיי הסוללה של האייפוד - שולמו עשרות דולרים פיצוי לרוכשי האייפודים. תביעות יצוגיות מפרסמות אחרות של החברה היו נגד מיצובישי על כך שהג'נטים שלהם מתעקמים בקלות רבה מדי ונגד סוני בנושא ה"ROOTKIT".

לתוצאות התביעה נגד אפל:

http://www.appleipodsettlement.com/notice.pdf

אם אתה בטוח בטענות שלך אתה מוזמן לפנות אליהם ולקבל אחוזים מהתביעה היצוגית ומן הסתם מדובר בהרבה הרבה כסף מאחר שאתה טוען שמדובר במוצר שגורם נזק ועל פיצויים נזקיים "DAMAGES" אתה מקבל פיצוי גדול במיוחד בארה"ב כי זו המנטליות השיפוטית.

הכתובת של המשרד: (חשוב לציין כי אין לי כל קשר כזה או אחר עם המשרד המדובר. ההיכרות שלי איתו נובעת מהמונטין הרב שהוא צבר)

http://www.girardgibbs.com/about.asp

מאחר וכמות רבה מאוד של מגברים כאלה נמכרה בעולם ובארה"ב בפרט ניתן להניח שאם אכן היה אמת מסויימת בטענה שמר גריני מציג כבר מזמן הינו שומעים או יודעים על תביעה שכזו שהתממשה או נמצאת בשלבי מימוש.

היעדר כל איזכור לבעיה כזו באתרים או פורומים אינטרנטיים מלבד קארספורום והיעדר כל פעולה צרכנית אפשהו בעולם בנוגע להיותו של מגבר זה "מגבר מזיק" מביאה אותי למסקנה הברורה והיחידה שהסיכוי שאכן קיימת בעיה גורפת ונרחבת במוצרים של חברה בעלת מוניטין רב ללא כל איזכור בר ביסוס ברשת הינו נמוך באופן קיצוני וככל הנראה בלתי אפשרי.

מאחר וכמו שאני רואה את זה אחת מהמטרות של הפורם היא להפריח אגדות אורבניות, "וודו" ותפיסות מוטעות אחרות אני חושב שהצהרות חוזרות ונשנות על טענה שסיכוייה להתבסס במציאות קלושים ביתר הינה מוטעית ואינה מוסיפה לכבוד הפורום ולכבוד האנשים שמנסים להנציח אותה. הסיבה שמגבר זה מופיע בפורום בקשר לנזק לרמקלים נובע מסטטיסטיקה ותו לא.

פורסם
טוב אני מבין שהומור זה לא צד חזק אצל כולם אז אני יענה לכם בצורה בוגרת ורצינית... ניר, אם התגובה הקודמת שלך לאוגי נכתבה בהומור, אז כניראה שהומור זה לא הצד החזק, שלי לפחות. בכל מיקרה לא ניראה לי כי התגובה הנ"ל נכתבה בהומור.

לא, לא ערכתי בדיקה למגבר הנ"ל, וכרגע אין לי מעבדה זמינה לעשות זאת, אני מבטיח שברגע ההזדמנות הראשונה אני יעשה זאת ויתן דיווח בהתאם. יש לי את רוב הציוד הדרוש לבצע בדיקות למגברים, למעט ספק מתח ל - 12VDC, בהספק גבוה. אם תירצה לבצע בדיקה מסויימת למגבר כלשהוא, אתה מוזמן. דרך אגב, אשמח לדעת מהי ההכשרה/הידע שלך באלקטרוניקה ו/או בסאונד.

מה שאני כן אומר, מתבסס על נסיון בשטח שהוא לפעמים סותר את התאוריה שאנחנו כולכך אוהבים. מממ.......... לא כל כך מדויק.

בפועל ובגדול, בכל המערכות שיצא לי להתקין ולכוון,ותאמינו לי שהמספר הוא גדול, לא נשרף לי טוויטר אחד בודד אפילו .(טפו טפו טפו) כל הכבוד!!!

אני לא גאון ולא קוסם. אולי כן?

הרי זה ידוע שעם כיוון לא נכון אפשר לשרוף כל אלמנט. מסכים איתך ב - 100%.

אבל, וזה אבל גדול, בפועל ישנם הרבה מגברים שהייתי "סומך עליהם" והייתי מכוון את גיין אפילו עם וולטמטר בצורה הכי מקצועית שקיימת.

ולצערי הJBL מכניס עיוות כבר לפני השוואת סיגנל המקור ביציאת הפרה לכניסת הסיגנל של המגבר.

ואם נעשה זאת בצורה מדוייקת על ידי צב"ד מתאים, אני מעריך שהתוצאה תהייה בערך כ75% מהסיגנל המקורי מול מה שאמור להיות בהשוואת הסיגנלים. צר לי, אבל אני פשוט לא מבין את מה שכתבת כאן. ייתכן ולא הצלחת להסביר את עצמך.

אז פישטתי את הדברים ופשוט רשמתי "מעוות מהתחום הבינוני ומעלה".

ומה נובע מכך?

שילוב של מגבר מעוות כבר כתבתי שהמגבר הנ"ל אינו מעוות בתחום העבודה המוצהר שלו.+ טוויטרים שרגישים מאוד לעיוותים כמו הMT11 +כיוון לקוי(הרי זה תמיד פאקטור,מי שיודע לכוון יוכל להסתדר עם כל מגבר) = שריפת האלמנטים.

אז נכון, תמיד המכוון הוא האשם והאחריות נופלת עליו, אבל ויש אבל גדול, אני יודע שאם אני אכוון את המגבר הנ"ל על פי הספר ויעשה כיוון עם צב"ד אני יגיע למצב שכביכול המגבר פועל בצורה הכי בריאה, אבל בפועל הוא מוציא סיגנל מעוות. פשוט לא נכון!

אין פה משהו אישי נגד אף אחד, לא נגדך שלו, ולא נגד אוג'י, להיפך הוא הנכון אני לפחות מעריך שיש עם מי לדבר על נושאים קצת יותר עמוקים בתחום. גם לי אין שום דבר אישי נגד אף אחד מחברי הפורום, כולל אותך ניר.

ואגב, זה לא שאני לא אוהב את המגבר של הJBL, אני מאוד מכבד את החברה הנ"ל אני פשוט יודע שיש מתחרים טובים יותר, אין ויכוח שיש מגברים יותר טובים מ - JBL. אבל, יחסית למחיר שהוא עולה, במיוחד אם קונים אותו בדיוטיפרי, הוא תמורה טובה מאוד לכסף. ולא להלל ולשבח את היצירה הזאת ולהפוך אותה לאגדה מהלכת עוד בימי חייה.

המשך חג שמח לכולכם,

שלו.

• תוכן חדש...