Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, כבר פניתי פה בעבר והפקתי תועלת רבה מהתגובות אז אני פונה אליכם שוב לעזרה !

היה לנו פיאט אונו, יד 0 (מהחנות רק אצלנו) משנת 92, דגם ה45 כ"ס שהאמת, למרות שהיתה חלשה וחסרת כל פינוקים ממש אהבנו - מרווחת בדיוק במידה הדרושה, אמינה מאוד מאוד, חסכונית והאחזקה שלה זולה במיוחד....

אבל היא נגנבה :(

עכשיו מחפשים רכב חדש. התקציב נע באזור ה 20 אלף. אם אפשר פחות, עדיף כמה שפחות כי המצב הכלכלי בקאנטים. אבל אם יש מציאה שווה באמת ביותר אז נעשה מאמץ.

הדרישות הן:

ידני.

מנוע 1400 או יותר, אבל פחות מ2 ליטר.

חסכוני כמה שאפשר.

אמינות גבוהה.

טיפולים ואחזקה (חלקי חילוף, ביטוח טסטים וכו') זולים, כי פשוט אין לנו כסף.

חובה 4 או 5 דלתות כי אנחנו משפחה של 3 אנשים ואף אחד לא הולך להתעסק עם מרכבי 2 דלתות.

יד ראשונה, שניה, אולי נשקול שלישית. לא מעבר.

קילומטראז' נמוך, 180 אלף וכאלה לא בא בחשבון. משהו כמו 100 עד 130 נראה סביר בהחלט.

רצינו במקור האצ'בק אבל מתחילים גם לשקול אפשרויות של סדאן, כמו אימפרזה למשל.

גם שוקלים דיזל אבל לא יודעים על זה כלום, האם זה משתלם בכלל.

אבא שלי אוהב סטיישנים, אני אוהב קומפקטיות. אני אנהג באוטו רוב הזמן (הוא רק לעבודה ובחזרה בתכלס) אבל חשוב ששנינו נהיה מרוצים בתכלס.

דברים שבדקנו בנתיים:

סקודה ניו פליסיה

רנו קליאו

פג'ו 306 (לא הסדאן)

פיאט אונו 1.4 ופונטו

אופל קורסה

סיאט איביזה

כל אלו נראים אופציות נחמדות. מה אתם חושבים הכי כדאי לנו ?

חשוב שנוכל לקנות את המכונית, ולהתחיל ליסוע. לא לקנות מכונית ב 20 אלף ואז להוציא עוד 20 כי הכל מתפרק...

ובתור דוגמה, מצאתי למכירה אופל קורסה שנת 99, יד שלישית, בעלות פרטית תמיד, 120 אלף ק"מ, מופלת בחברה עם ח"ח נ"מ ה"כ אזעקה ור"דיסק, מצבר חדש וטסט ל10 חודשים ב 23K ש"ח. ידנית כמובן.

זו עסקה משתלמת ? איך הקורסה ביחס לדרישות שהצגתי מקודם ?

מכירים מישהו שמוכר מכונית שתתאים לנו ? P:

תודה מראש.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אני הייתי מוריד את האונו המיושנת מהרשימה ומתמקד יותר בפונטו.

פיג'ו 106..

הדרישות שלך לקילומטרז' נמוך די נוקשות לשנים האלו לכן הצעתי לך היא לחפש מספר רכבים במקביל וזה שתמצא במצב הכי טוב לרכוש. בשנים האלו האמינות מושפעת מאיך שטיפלו ברכב במרוצת השנים.. לכן חפש רכב מטופל, עדיף שהבעלים יוכל להציג לך ספר טיפולים של כל מה שהרכב עבר..

בהצלחה. פיליפ.

פורסם
קורסה שייכת לGM, קריעה בכניסה למוסך.

אנחנו לא נטפל במוסך מורשה, זה בטוח. יש לנו מוסך שבו אנחנו טיפלנו באונו הרבה שנים, אנחנו ביחסים טובים עם הבעלים והמחירים נוחים יותר מבמקומות אחרים.

האם עדיין זה יהיה ממש יקר, בגלל עלות החלקים, או שהמחירים הגבוהים של הטיפול הם כי מוסכי GM קורעים במכירים ?

ואגב, אנחנו יכולים לקנות לאנציה ביאנקה (הY10) במצב נוסע והכל ב1000 שקל כדי שיהיה עם מה להגיע לעבודה עד שמוצאים אוטו. כדאי לדעתכם, ככה כשאחרי שנקנה אוטו יהיה לי במה להתעלל ? או שעדיף להמשיך עם האוטובוסים ? P:

פורסם
תבדוק גם רנו מגאן ידני שנים 96-97 כנראה שזה גם נמצא בתקציב שלך.
מצטרף להמלצה על המגאן, אך עם הסתייגות:

יש לי בדיוק את המגאן המדוברת (מנוע 1.6, גרסת RT עם 5 דלתות), וזה רכב מדהים, ומאוד כיפי לנהיגה! (בייחוד ביחס להרבה יפאנומאטיות ישנות וחדשות כאחד).

אצלי הרכב נמצא משנת 97, יד 0. ועד לפני הטיפול האחרון בציריה, טופל אך ורק במוסך מורשה...

זה אומנם המון כסף, אבל (טפו טפו טפו), רכב עם היסטוריה של 242 אלף קילומטר, שבתוצאת שיא מצליח לנסוע 20 קילומטר על ליטר אחד, בהחלט מעיד על איכות הרכב, ואיכות הטיפולים בו!

מכיוון שלרכב הזה (משום מה) אין כמעט לגמרי שוק, תוכל למצוא כאלה במחירים דיי מצחיקים של בין 17 ל25 אלף שקל... שתמורתם אתה מקבל רכב מפנק (בייחוד לאותו שנתון, ואני ממליץ ללכת רק על גרסת הRT 1.6 בגרסה הידנית), עם הרבה אבזור, סלון איכותי וחוויית נהיגה שלא תמצא בהרבה מכוניות משפחתיות גם היום!

ועכשיו להסתייגויות:

קח בחשבון, שהרכב שאני כרגע מתאר לך מנסיון אישי, זהו רכב שעבר טיפולים רק במורשה, טופל בזמן ובאהבה רבה, עבר הרצה מושלמת בתחילת דרכו, ואינו עובר התעללויות גדולות מדי בנהיגה.

דע לך שאני מכיר מישהו שמכר אחת כזאת עם 142,000 ק"מ, ב21 אלף, והתלונן על תקלות רבות חוזרות ונשנות... אבל הוא למשל כמעט ולא טיפל בה במורשה... לכן קשה לדעת מה הרסו לו שם במוסכים...

כמו כן, מישהו אחר שסיפר לי על האוטו שלו (גם מגאן, אבל 96), אמר שזה אומנם בובה של אוטו, אבל הצריכת דלק שלו היא יותר גבוהה משלי... (אבל זה לא אומר כלום, כי גם אצלי הצריכה משתנה בהתאם לסוג הנהיגה).

כמו כן, במקרה שלי, היה לי מספר פעמים שהיו "גלים" של תיקונים... ונגיד נהרסו כמה מכלולים ביחד.... אבל שוב. זה דבר שמאפיין כל רכב ישן, ובייחוד עם קילומטראז' כמו שלי... כמו כן, ברגע שהייתי מסיים לטפל בכל התקלות, אחרי זה, חצי שנה-שנה לא הייתי מגיע עם האוטו למוסך בכלל, וגם אף אחת מהתקלות לא הייתה קשורה אף פעם למנוע.

זהו... אלה ה5 אגורות שלי...

אם תרצה תיאור נוסף של האוטו, תרגיש חופשי לפנות אלי באחת מדרכי יצירת הקשר האפשריות (ה"פ, מסנג'ר, ICQ...)

בברכה!

יונתן.

פורסם

תראה.20 אלף זה לא הרבה לעומת הדרישות שלכם.לדעתי כל רכב שתמצאו שעונה על רוב הדרישות שציינת-יד נמוכה,קילומטראז' נמוך, ללא תקלות.החל מאונו,שרייד,אפלאוז,מזדה 323,טויוטה קורלה,פונטו..כולם יהיו טובים במידה ואכן הם מיד פרטית ראשונה או שניה,טופלו כראוי,ואני מדגיש לא מסוחר.עכשיו נסה למצוא אחת-לא קל אבל אפשרי,עם הרבה סבלנות,לגבי Y10-חברי הפורום לא אוהבים מתעלליי מכוניות וכזה מגיע לאיטלקיות-יש לך עסק איתי:wink: .עזוב אותך מהוצאות מיותרות-לפי דברייך אתם לא סובלים מעודף כסף,לכן שימרו אותו לדבר האמיתי.מאיזה איזור אתה?בהצלחה.

פורסם

אני מאזור המרכז, ראשלצ ליותר דיוק.

את ה Y10 הציעו החברים של אבא שלי במוסך, הם הביאו אותה למצב נוסע ואין להם מה לעשות איתה אז הציעו לו לקחת אותה ב1000 פשוט כדי שיהיה לו איך להגיע לעבודה, כי הוא עובד במושב שלא מגיע אליו אוטובוס והוא צריך כל יום לנצל מישהו שיתן לו טרמפ.

ה"התעללות" שתכננתי היא לא שבירת החלונות, התקנת ספוליר שעשוי ממדף עץ ונסיעה ב40 קמש מוטרפים בחנית בית הספר ! D:

התכוונתי שלאחר שנקנה רכב נורמלי אני אוכל להביא את הביאנקי למקום בו אבא שלי עובד, להוריד אותה סופית מהכביש ולנסות להפוך אותה לרכב התלמדות\התחרעות. גם כי אני מתעניין במכניקה ויהיה לי על מה ללמוד בלי פחד להרוס, וגם כי אם מורידים אותה מהכביש אפשר להעיף את כל מוסיפי המשקל (מושבים אחוריים, כל מיני אמצעים למניעת זיהום וכו'), לרתך (יש שם רתכיה) כלוב התהפכות (כלומר לחזק את השלדה הזו) ולהתחרע איתה קצת (מנוע ה FIRE אלף סמק בהחלט מספק מספיק כח למכונית כזו קטנה וקלילה עם כמה שינויים)

אולי אני אפילו אממן חצי מהמחיר , כי כבר הרבה זמן שבניתי על זה שנחליף את האונו ויהיה לי על מה ללמוד מכונאות פרקטית..

תודה על המלצות בנתיים, אני אבדוק את המגאן.

אגב, מה עם איביזות ? אמינות ? עד כמה יקרים הטיפולים והאחזקה ?

פורסם

הדרישות הן:

ידני.
פיאט פונטו דור קודם..מודל 97 יכנס בתקציב

מנוע 1400 או יותר, אבל פחות מ2 ליטר.
לפונטו קיים גם מנוע 1300 שבהחלט מספק
.

חסכוני כמה שאפשר.
האוטו חסכוני בטירוף.

אמינות גבוהה.
יש אצלנו פונטו כבר קרוב ל5 שנים בלא תקלה "רצינית" אחת.

טיפולים ואחזקה (חלקי חילוף, ביטוח טסטים וכו') זולים, כי פשוט אין לנו כסף.
ההורים שלי מתעסקים בזה ואני לא רוצה להטעות אך לפי מה שהבנתי היא זולה לאחזקה.

חובה 4 או 5 דלתות כי אנחנו משפחה של 3 אנשים ואף אחד לא הולך להתעסק עם מרכבי 2 דלתות.

יד ראשונה, שניה, אולי נשקול שלישית. לא מעבר.
תיווכח לדעת שיש הרבה פונטו שמורות עם קילומטר נמוך בהחלט ויד עוד יותר.

קילומטראז'
נמוך, 180 אלף וכאלה לא בא בחשבון. משהו כמו 100 עד 130 נראה סביר בהחלט.
סתכל למעלה.

שיהיה בהצלחה
:wink:

• תוכן חדש...