Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו של פורד אריקה שהיה לי,

הרכב היה צורך יותר שמן בחורף

עברתי מ 20W50 ל- 15W40 איכותי.

לא הרגשתי משהו מאוחד, ובטוח שזה לא גרם לנזילות ועישון.

היה שיפור חיובי בצריכת השמן.

בהצלחה!

פורסם
בזמנו של פורד אריקה שהיה לי,

הרכב היה צורך יותר שמן בחורף

עברתי מ 20W50 ל- 15W40 איכותי.

לא הרגשתי משהו מאוחד, ובטוח שזה לא גרם לנזילות ועישון.

היה שיפור חיובי בצריכת השמן.

בהצלחה!

האם יש לך הסבר לתופעה - איך צריכת השמן השתפרה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
האם יש למישהו ניסיון עם מעבר מ 20/50 ל 10/40 ?

עד כמה זה יכול להיות רע למנוע וכול...

רוטנברג שלום רב!

לרכב בשנתון שלך (פורד פיאסטה יוטה 95), הדבר יכול להיות בעל משמעות גדולה, ויכול לגרום לתופעות לוואי, שיוסברו בהמשך.

לרכב זה יש בעיקרון עד שידוע לי נדנדים מרעישים, בשנתונים כמו שלך , הרעש שלהן ניכר ביותר.

מעבר לשמן חצי סינטטי בצמיגות 10/40, עלול לגרום לרעשי נדנדים חזקים יותר, להזעת ניכרת של שמן במנוע, ועלול לגרום לשרפת שמן גבוהה יותר ממה שקיים עכשו, עקב מעבר קל יותר של שמן מטבעות שמן שבוודאי נשחקו עם השנים, וגםמעבר שמן דרך כומיות שסתומים יבשות, ומובילי שסתומים שחוקים,

במנוע חם הדבר עלול לגרום לתופעה של לחץ שמן נמוך בסרק, ולהדלקת נורת הלחץ שמן בסרק.

שאלתך באם יש למישהו ניסיון עם מעבר כזה, היא לא במקומה, כל רכב שחוק בצורה אחרת ומטופל בצורה שונה.

הוראות יצרן הם עד כמה שזכור לי , הוא שימוש בצמיגות 10/40, וכל מקרה לגופו, וכל מנוע לפי שחיקתו,נוטה לעבור לצמיגות גבוהה יותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה ,קודם כל אני צריך להגיד לך תודה וגם לרפי לין (אם אתה זוכר?) על היעוץ שנתת לי על הסקודה ניו פליסיה שהייתה לי עם ההתקנה הארורה של ההסבה לגז שעשו לי הסנדלרים בראשון שתודה לאל קיבלתי את הכסף חזרה לפני שהם פשטו רגל ...

העלתי שוב את השירשור הזה היות והיה לי מקרה מאוד לא נעים בעבר אומנם עם אופנוע (SUZUKI X 50 סמ'ק) הייתי צריך למלא שמן של סונול מרין ובמקום זה שמתי משהו של פז והלך לי מנוע ,מדובר בשנת 1988 ...

ולעניננו, קניתי את הפיאסטה 212000 קילומטר הזאת ממישהו לפני חודש ממישהו שהיה גר בכפר יונה , המכונית הייתה בהשכרה (עם שטיחים של חברת אלדן ,אוויס וועל המספר יש את ליסינג אהרוני) לאחר מכן עוד 4 ידייים ,בעל הרכב סיפר לי שהרכב היה ברשותו 3 שנים ,במוסך שמו לו שמן 20/50 , ויצא לו למלא 3 ליטר שמן בין הטיפולים אני בנתיים נסעתי 800 קילומטר ובנתיים המכונית לא איבדה שמן.

לאחר שקניתי את המכונית עשיתי טיפול 10000 והמוסכניק גם המליץ לי על שמן 20/50 היות ו 10/40 עלול להיות כמו "מים" ולא מומלץ,המכונאי אמר שהשמן היה ממש ג'יפה וצריך לבוא עוד חודש להחליף שוב את השמן ,בנתיים היום זה בדיוק חודש אחרי ,האם באמת צריך אחריי חודש להחליף שוב את השמן ?

ולגביי ההעברה ל 10/40 , מה כדי לעשות ?

ויש פה גם קישור של מישהו ש"אכל" אותה לאחר שעבר ל10/40 מ 20/50 .

http://209.85.135.104/search?q=cache...lnk&cd=7&gl=il

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

רוטנברג שלום רב!

טוב מאד שערכת חיפוש בגוגל, והגעת לשרשור , בנושא זהה לשרשור שפתחת, שדן במעבר משמן מינרלי לשמן חצי סינטטי, מה שגרם להדלקת נורת לחץ השמן, מה שהתראתי עליו בשרשור שהבאת ממועדון פיאט, שגם בו יעצתי, שלא לעבור לצמיגות 10/40

במנועים ישנים ובעלי קילומטרז גבוה, והסטוריה לא ידועה.

איכות השמנים היום גבוהה, ואם החלפת לפני חודש שמן, מיותר להחליף שמן בעוד חודש, החלפת שמן בתדירות גבוהה, לא יכולה לנקות גיפה, ובוצה, שקיימים במנוע, בגלל תדירות החלפת זמנים ארוכה, או שימוש בשמן לא מתאים או לא איכותי.

אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, ולא ניתן לתקן את מחדלי העבר, ניתן להאט את שחיקת המנוע, אך לא ניתן שמירת חיי המנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה צביקה, דרך אגב המכונית נוסעת נהדר עם ה 20/50 ,סחבה 5 אנשים לא קלים במיוחד לדרום .

ויש פה עוד קישור מעניין בפורום גרמני של מכוניות על אחד ששם פלאגים NGK לא מתאימים במקום פלאגים של בוש או מוטוקראפט לפיאסטה שגרמו לו בעיות לאחר שלושה שבועות התחילו לו בעיות רציניות במנוע ...למי שמבין גרמנית...

Hi,

kenn schon zwei Leute, bei denen die neuen NGK Kerzen nach 1-3 Wochen auseinander gefallen sind und nen Motorschaden verursacht haben.

Einer davon war ich....

Ich kaufe keine NGK mehr.

MfG

ASTB

--- In der Ruhe liegt die Kraft

qip06.gif ---

http://www.fiesta-ka-forum.de/fiesta-mk3/14924-welche-motorcraft-zuendkenrzen-fuer-xr2i.html#post188901

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

פורד ידוע באלרגי למצתי בוש וNGK.

רק מצתי מוטקרפ מתאימים לו, כל פלג אחר גורם לזיופים במוקדם או מאוחר.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...