Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ....עקב חופשת הסמסטר הקצרה וחוסר המעש החלטתי לצבוע את הפגוש (לא איכפת לכם שאני קורא לטומבון ככה ,נכון ???:-) ) הקדמי והאחורי בצבעם המקורי , שחור , עקב גיל הרכב (11 שנה -בשנים של רכב זה הרבה !!) ועקב שהייה ממושכת של הרכב בשמש הצבע די דהה ......החלטתי להעלות את הפרוייקט ולכתוב בו כל פרט וצעד שנעשה ,בשביל אלו שרוצים גם כן ליצבוע אך לא יודעים מאיפה להתחיל !! אז יאללה לעבודה :wink: !!!!

המצרכים הדרושים :

-נייר דבק , עדיף עבה ככל האפשר .

-צמר פלדה .

-חומר מדלל = טינר 21.

-ספריי צבע שחור מט / מבריק (לפי הטעם) מסדרת: KRYLON -fusion for plastic

מבית "יעקובי"

-הרבה עיתונים לכיסוי .

שלבי עבודה :

1. ניקוי הפגושים בעזרת מטלית וחומר מסיר אבק (החומר של ניקויי החלונות יעשה את העבודה ),

למטרת ניקוי של היצטברויות אבק מהשבועות האחרונים מלאי האבק !!

2. שיוף הפלסטיק של הפגוש הנבחר - אני התחלתי מהאחורי , לקחתי גוש של צמר פלדה טיפטפתי מעט טינר עליו והתחלתי לשייף את הפלסטיק , המטרה היא שיוף קל בלבד כלומר רק לגרום למעיין "שריטות קלות " (מצורפת תמונה !!!) שייגרמו לצבע להיתפס על הפלסטיק , אך שימו לב שיש כל כמה שיופים לטפטף שוב מעט טינר על הצמר .

3. הדבקה של נייר הדבק במקביל לפסי הפגוש , כלומר ליתחום את האזור אותו אנו רוצים ליצבוע בכדי שהצבע לא ייגע באזורים שצבועים בצבע הרכב כמ למשל בפיאט טמפרה שהפלסטיק השחור הוא בין איזורים שצבועים בצבע הרכב .

לאחר מכן לכסות את האזורים של הרכב הקרובים לאזור הצביעה בעזרת עיתון ונייר דבק , ולוודא שהאזורים מכוסים טוב לפני שנוגעים במיכל הצבע , תבדקו כמה וכמה פעמים !!!!!!!!!!!(ראו בתמונה ) .

4. צביעה - ההתזה של הצבע נעשית במרחק של כ-25 ס"מ מהפגוש הנבחר בתנעות הלוך ושוב ( כ3 חזרות ) ,ללא עצירות בדרך !!!!! קחו בחשבון שכל עצירה או תקיעה תהווה מקור לגיבוש טיפות של צבע על הפגוש !!!!!

לאחר כ-3 חזרות של "הלוך ושוב" יש לתת לשכבה הדקיקה של הצבע להיתייבש במשך כ 2 עד 4 דק' ולאחר מכן לחזור על הפעולה ושוב לתת לה להתייבש , ככה לעשות במשך 3-4 פעמים עד שמקבלים את הצבע הרצוי , הייבוש המלא של הצבע עורך ככמה ימים אך ניתן כבר אחרי שעה + להישתמש ברכב , הורדת העיתונים תעשה כחצי שעה לאחר סיום השיכבה האחרונה . (ראו בתמונות !)

5. מעבר לפגוש הקידמי וחזרה על כל השלבים ( בלי לחפף !!!!:wink: )

מקווה שנהנתם לקרוא ובהצלחה לאלו מכם שצובעים !!!!!!!

בברכה גיא . נ.ב - תהנו מהתמונות !!!:-P , אני אצרף עוד בהודעות נפרדות ....

Picture 001.jpg

Picture 002.jpg

Picture 003.jpg

Picture 004.jpg

Picture 005.jpg

Picture 006.jpg

פורסם

פרוייקט מעולה!

קבל ח"ח.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

יפה מאד... אני רוצה לעשות את אותו הדבר בפגוש הקידמי שלי רק שהוא צבוע (כסף)

מה עושים? יש למישהו מושג איך אפשר למצוא ספריי בצבע הרכב?

ומה עוד צריך לעשות?

פורסם

צביעה יפה והכל טוב.

אבל שמת הרבה מידי עיתונים.

ואגב במקום ללא רוח צביעה ממרחק של 25 ס"מ עם כשכבת הגנה של 20 ס"מ תספיק לא צריך להפציץ את הרכב בעיתונים.

פורסם

אני מאמץ את זה בXSI שלי..

אבל יש לי בעיה "קטנה"

הצבע של הרכב שלי הוא שחור אפורר ..

ואני לא יכול לצבוע את הטבון בשחור כי זה לא יתאים בגרוש..

מה עושיםםם?

פורסם

יצא יופי, תתחדש!

כבר הרבה זמן שאני רוצה לעשות את זה אצלי, אבל אני חושש שאחרי שזה יתייבש הצבע עלול לנזול כששוטפים את האוטו עם סבון וכו'. יש חשש כזה?

פורסם
יצא יופי, תתחדש!

כבר הרבה זמן שאני רוצה לעשות את זה אצלי, אבל אני חושש שאחרי שזה יתייבש הצבע עלול לנזול כששוטפים את האוטו עם סבון וכו'. יש חשש כזה?

לא במידה ועברת עם נייר שיוף והורדת את כל הלכלוך לפני הצביעה.

הצבעים האלה מתייבשים למגע אחרי 5 דקות כבר, ייבוש מלא כשעה.

הכי מומלץ 2-3 שכבות, מעבר לזה הצבע יפסיק לתפוס טוב.

פורסם

אהבתי,בחופשת פסח כנראה אני יאמץ ת'רעיון,רק שאצלי אם זיכרוני אינו בוגד בי ,ישנו פס כסף באמצע[סובארו 88 GL]יש ספריי בצבע כסף בתרסיס לרכב?

יום טוב וכן ירבו פרוייקטים כאלה :-)

רן

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

רן , יש כמעט כל צבע שאתה רוצה בספרי (חוץ מצבעים מטלים וצבעים בהזמנה אישית ) ....

ולשאלתך - כן יש צבע כסוף ויש אפילו צבע תרסיס שנותן אפקט של קרום מבריק , אבל אם אתה רוצה לצבוע את הפגוש ולא ליפגוע בפס הכסוף שבאמצע אתה יכול פשוט לכסות אותו בעזרת נייר דבק !!!

בהצלחה ....:-)

פורסם
אני מאמץ את זה בXSI שלי..

אבל יש לי בעיה "קטנה"

הצבע של הרכב שלי הוא שחור אפורר ..

ואני לא יכול לצבוע את הטבון בשחור כי זה לא יתאים בגרוש..

מה עושיםםם?

אין מה להילחץ ואין לך סיבה להיכנס לפניקה ...:-)

אם אני זוכר טוב , כשאני קניתי את הצבע היה שם כל-כך הרבה גוונים של אפור ושחור בין אם זה מט או מבריק , זה כבר לפי השיקול שלך ....

אבל הייתי ממליץ לך ללכת על שחור , הצבע הכי קלאסי שיש ודע לך עוד משהו -כשצובעים עם שחור ,גם אם אתה עושה טעות בצביעה זה לא כזה בולט לעין וגם לדעתי זה הצבע הכי מתאים לפסטיק החיצוני של הרכב (במידה וזה חלק שבא במקור מהחברה בצבע שחור) .

בהצלחה .....:wink:

• תוכן חדש...