טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,182 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעבר התאורה הפנימית היתה נדלקת כאשר אחת הדלתות הייתה נפתחת, עכשיו היא איננה פועלת. האור דולק כשמפעילים אותו ידנית... מה הבעיה פה? להבדיל מהמקרה של הבחור שלפניי, פה המנגנון פשוט בהרבה...
הודעה אחרונה מאת שי, -
תאורה פנימית
מאת שי-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחד מהכפתורים שמדליקים את התאורה הפנימית הקדמית בתמא התקלקל. פירקתי את היחידה, תיקנתי את הבעיה (מדובר במנגנון דומה לזה של עט: קליק מדליק וקליק מכבה, היה צורך במתיחה של הקפיץ), אבל כשהתקנתי את העסק בחזרה, גיליתי שהתאורה הקדמית לא נדלקת כשפותחים את הדלת. ניסוי מהיר גילה שהתאורה הקדמית נדלקת ללא בעיה ע"י הכפתור ושהתאורה האחורית עובדת כמו שצריך ונדלקת עם פתיחת הדלתות, כלומר שהמתג בדלתות תקין. לא הייתי מטריד את הפורום הנכבד בבעיה זניחה כזו אלמלא היה מדובר ביחידה שכוללת גם תאורת ספוט פנימית, יחידת שלט רחוק לפתיחת דלתות ותא מטען, שעון, התראה על חגירת חגורה והעברת חשמל למראה הפנימית המתעמעמת אוטומטית. מן הסתם, עלות של יחידה כזו יכולה לפרנס כמה משפחות במשך כמה חודשים …
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכל החברים. יש לי שאלה בקשר להנמכת הרכב: אם אני מחליץ קפיצים לקפיצים מונמכים האם כדאי להחליף גם את הבולמים ל"קשים" יותר, כדי שהם לא יסגרו מהלך או שהקפיצים מגיעים כבר מוקשחים? כמה צריך לעלות פרוייקט כזה בערך (התקנה + קפיצים)? האם זה ממש הורס את נוחות הנסיעה ויוצר בלאי מואץ לרכיבים (תושבות מנוע, פלסטיקים שלא מקרקשים וכו') - אני יודע שכן, אבל הכוונה היא האם ההקרבה שווה את ההבדל בביצועים? תודה, יובל.
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הבוקר, יצאתי עם האקספרס 94 של העבודה של אבא שלי לעשות בשבילו כמה סידורים, והרכב פשוט היה תקיף, קופץ , נכבה בסרק, במהלך נסיעה בטורים ממש ממש גבוהים הוא כל הזמן קפץת הסתובבתי, וקרטעתי לי הביתה, ניסיתי במהלך הנסיעה להרים צ'וק זה קצת שיפר את המצב... באתי הביתה, הורדתי את פילטר האוויר, וניסיתי להניע, הרכב נחנק ומתכבה בנסיעה יש הרגשה כאילו שדלק לא מוזרם למנוע, סחיטה של דוושת הגז לא מניבה שום תוצאות ניסיתי לנקות את הקרבורטור עם הספריי הה לניקוי..לא ממש עזר, אחרי זה ייתי צריך לצאת איתה לנסיעה קצרה, וזה השתפר, ממש, גם בלי צ'וק, היא נסעה כמו שצריך, חשבתי שבא לציון גואל, ורציתי להמשיך את סידוריי, אבל היא עבדה עליי..המצב רק החמיר, היא מסרבת לנסוע, על נסיעה ללא צ'וק אין מה …
הודעה אחרונה מאת The rider, -
-
- 1 תגובות
- 765 צפיות
הבנד שמחבר את הצינור שיוצא מהפילטר אויר ומחבר אותו למצערת הוא בנד שאין אופציה לשחרר אותו ע"י בורג או משהו בסגנון כנראה שצריך פשוט להחליף אותו כל פעם שמפרידים אותו מהמצערת האם יש בעיה שאני יחליף אותו לאחד אם בורג? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה, קודם כל מה המצב חבר'ה??? יש לי שאלה..... בזמן האחרון כאשר המנוע פועל ומסתכלים עליו חיצונית אז רואים בברור שכל 2-3 שניות המנוע פשוט רועד(מגמגם...) ואז שוב הוא עובד יפה ופתאום אחרי 2-3 מגמגם (רועד..) או במילים אחרות הוא פשוט לא עובד יפה וחלק אלא הוא רועד!!! הקטע שהרעידות הנ"ל היו גם לפני טיפול 60,000 וכעת אחרי טיפול ואחרי כיוון שסתומים (לא יודע אם זה קשור...) ואחרי החלפת פילטר שמן ואויר ושמן ועוד כהנא וכהנא הרעידות לא פחתו והמנוע עדיין עובד לא יפה..... אז מה יכולה להיות הבעייה??? יש לציין שהאוטו עומד בסרק על סל"ד קבוע של 900 ואינו משתנה כלל!! (גם לא שנוצרת רעידה או גמגום....)... בכל אופן, תודה רבה על התשובות!! יום טוב!
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
שלום למומחי הפורום. האם פתיחת ראש מנוע והחלפת שסתום אחד...
מאת Guest Anonymous- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
הגיונית במקרה של קריעת רצועת תזמון במהלך נסיעה ? למה רק שסתום אחד למשל (במוסך אמרו שהוא "דופק" . מה זה ? אמרו שרק מומחים בשמיעה טובה מזהים את זה. אין בדיקת דחיסה? מוזר) ולא כמה שסתומים??? הרי המנוע פועל עם 4 בוכנות ויש 8 שסתומים בפעולה - אז סביר שהפגיעה תהיה ביותר משסתום אחד ? לא? האם בפתיחת הראש - מנקים את השתומים (ניקוי פיח כמו שהיה פעם ??) ואז לכאורה המכונית צריכה לסחוב יותר טוב - אכן כך תחושה אישית. האם מחליפים את הקפיצים או דברים אחרים ? או שפשוט מחליפים את כל הראש בראש משופץ מהמלאי במחסן ? איך אפשר לדעת שקיבלתי את הראש המקורי שהיה ברכב? האם יש הבדל בין ראש משופץ של מנוע שנסע 200 אלף לבין ראש משופף מקורי של מנוע שנסע נניח חצי 100 אלף ק"מ???? תחושה איש…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 990 צפיות
חבר טוב שלי צריך בדחיפות להחליף שני צמיגים קידמיים בפונטו HGT הצמיגים המקוריים היו MICHELLIN PILOT עקב תאונה בעבר החליפו את הצמיג לסתם צמיג מאפן ולפניי כמה ימים התפוצץ לו הצמיג השני של המישלין. השאלה היא כזאת : יש לו מחיר ממש טוב על זוג יוקוהומה A539 185/55/15 ועל המישלין אין לו מחיר טוב (הם יעלו לו כפול) השאלה היא האם זה ישנה כל כך אם יהיו מאחור זוג של מישלין פיילוט ומקדימה יוקוהומה או שעדיף וזה חשוב לשים רביעייה של אותם הצמיגים?? נ.ב: אני אישית החלפתי שלשום רביעייה של יוקוהומה A593 בראלי שלי והם ממש מצוינים.
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי עם מה אני משמן פילתר אוויר פתוח? איך בדיוק? רצוי לשמן אותו ישר אחרי הניקוי?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי הצעה מפתה מחבר טוב שאיך אומרים יש לו ידי זהב והוא הציע לעשות לי חידוש ללוח שעונים הכוונה שנפרק את הלוח שעונים מוציאים את הציורים של הכל והוא או יבנה אחד חדש יפה יותר או שהוא יצבע את הקיים בכל מקרה הוא גם הציע לי שאני יחליף את המנורות לצבע אדום אותו דבר אבל יותר חזק כמו בחדשות שזה באמת יפה וזה באמת לא נשמע דבר מסובך כל הסיפור הזה עכשיו בקשר לציורים של המד אוץ והכל זה אני בטוח שהוא לא יפשל וגם לפני זה אני מתכוון לקנות ציור כזה חדש שאם יקרה משהוא לישן אז במקרה הכי גרוע שמתי אחד חדש אבל אני לא בטוח בקשר למנורות והסיפור הזה קצת מדאיג אותי כי צריך לפתוח את הסיפור הזה ואני מפחד האם אני צריך לעשות את זה בפיקוח מוסך מורשה בגלל הקילומטראז? או סתם להעזר במוסך או…
הודעה אחרונה מאת BMW_316, -
-
מד סל"ד משתגע..
מאת Guest Anonymous- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני כשבועיים עשיתי שיפוץ ראש לאופל קורסה 95 כבר שיצאתי מהמוסך שמתי לב לירידה משמעותית בכוח המנוע. לפעמים בתחילת נסיעה הסל"ד משתגע כלומר......כל פעם שלוחץ על הקלאץ' המד סל"ד יורד לכמעט 0, עד כדי כך שלפעמים אף נכבה, וכזה קורה במהירויות גבוהות זה ממש מפחיד. במרקים אלו גם ברמזורים בעמידה המנוע משתגע הסל"ד קופץ בין 1500 ל 0. במרקים הנ"ל לאחר כרבע שעה זה מסתיים והרכב נוסע מצויין. מה הבעיה? תעזרו לי בבקשה.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, מישהו במקרה מכיר מקום באזור המרכז שאפשר לשכפל בו שלטים לאזעקה במחיר סביר! בינתיים בכל מקום שהייתי המחיר היה 150 שקל לשלט! ואני עוד זקוק לשתים... תודה.
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
שיפוץ פג'ו 205
מאת NirTzi- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
טוב, בבעלותי פג'ו 205, לצערי לא GTI, אלא GLI... 2 מתוך 3 .... גם נחמד בכל מקרה, כמה שאלות, אשמח לעזרה... 1. שפריצרים, במיכל השפריצרים הקדמים יש לי דליפה, מה המחיר של מיכל חדש, והאם ניתן להתקינו לבד ?, לאור החור במיכל, המערכת מושבתת כבר מספר שנים , והצינורות התנתקו מהמיכל, התקשו קלות, וקיבלו צבע חום!, אם לאחר החלפת המיכל אני אגלה שהם סתומים, מה צריכה לההיות ההעלות של מערכת שפריצרים חדשה ?, המשאבה פועלת... 2. שפריצרים אחוריים, אין !!!, יש לי מאחור חור של של שפריצר, אך עד היום לא מצאתי אותו... הסתכלתי בדלת הבאגז, ולא ראיתי מקום אפשרי שבו עוברים הצינורות... עזרה! 3. פחחות, למיטה ידיעתי, קיימים בארצות הברית חומרים בייתים לפחחות, האם קיים כזה דבר גם בארץ ?... …
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
בעקבות המלצתו של איציק , שכידוע , מכור לניקוי מצערות עוד מגיל צעיר, החלטתי שהגיע הזמן לנקות את הג'יפה והשמן שזורק הפילטר אוויר פתוח (וגם לנקות אותו באותה הזדמנות). המצרכים : נוזל לניקוי בלמים STP , מברשת שיניים Aquafresh עם ראש מתכוונן ומטלית לניקוי הג'יפה... לפני: אחרי: נ.ב. הפירורים הלבנים בתמונה של לפני , זה משחת שיניים שנשארה על המברשת
הודעה אחרונה מאת חן, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.brightsolutionsinc.com/index.htm באתר זה מוצג מוצר שתפקידו לחדש פנסי חזית. מישהו (איציק?) מכיר את המוצר? קיים בארץ, אולי? הם מצהירים כי הוא מחדש גם פנסי חזית מזכוכית וגם מפרספקס . (מי אמר 106 )
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה זה ביפר? איך זה עובד? איזה נתונים אני מקבל? וכמה זה עולה? תודה. יש למישהו תמונה ששל ביפר?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני חודשיים+- התקנתי בRSI בולמי KONI SPORT וקפיצי הנמכה... לאחר שבועיים בערך מרגע ההתקנה חשתי שההתנהגות איננה כפי שאמורה להיות , האוטו "סתם קשה" , מתרסק לבורות ומורגש נדנוד רציני של הרכב (בעיקר של החלק האחורי). גם בבדיקה "החאפרית" של נדנוד קצוות הרכב חשתי שהרכב יורד ועולה ב2 מכות ולא במכה אחת החלטית כפי שאמור להיות. היו םנםגשתי עם מנהל השיווק של KONI בארץ במוסך "אוטוספרינט" (חזי וכריסי) כדי לבדוק את הנושא. פירקנו את הבולמים וקודם כל בדקנו את רמת הקשיחות. על פי הידוע לי, בהתקנה הראשונית שלהם כיוונו את הבולמים ל100% קשיחות... וזה רק לפי הידוע לי...אחרי הבדיקה התברר שהכיוון של השמאלי היה על הרך ביותר ואילו הימני עמד על קצת פחות מהמקסימום... הבולמים כוונו ל50% ואז…
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איפה ניתן להשיג בבקשה? אני אשמח לכל תשובה. (לא.. לא לצבוע לבד
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
כמעט כל אביזרי החשמל החיוניים שאני רוצה ברכב כבר יש לי. 2 מראות חשמליות, מד סל"ד, נעילה מרכזית ושאר זוטות. רק מה, התרגלתי כבר מהרכבים הקודמים שהיו לי לחלונות חשמליים - זה מדהים כמה דבר יחסית שטותי וזניח יכול לפעמים לעצבן ! מאחר ומדובר במנגנון יקר מאוד להשגה ובמערכת כפתורים מקורית יקרה לכל הדיעות, זנחתי את רעיון החלונות החשמליים לתקופה דיי ארוכה. במכונית הקודמת שלי בוצעה הרכבה מקומית לחלונות חשמליים. שנה וחצי ביליתי עם הרכב ו-0 תקלות נרשמו , גם באביזרים מהתקנה מקומית (נעילה מרכזית וזוג חלונות חשמל קדמי). חיפשתי פתרון דומה. זה לא צריך להיות יקר ובטח שלא קשה כל כך. היום, במהלך ביקור שגרתי בחנות החלפים, שאלתי על ערכה אוניברסלית לחלונות חשמליים - לשמחתי, הית…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
האריה לא רצה להתעורר!!!
מאת Guest Anonymous- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. מה שקרה לי זה ככה... ביום חמישי נודע לי שאני צריך לנסוע לסוף שבוע עםהמשפחה ולהשאיר את האוטו(פיג'ו 106 XSI1.6 שנת 96) אצל דוד שלי למשך כל סוף השבוע האוטו לא זז ולא הניעו אותו . היום בשעה 22:00 חזרנו ,וחיכיתי כבר להניע את הXSI ולהחזיר אותה לבית אני מגיע לאוטו כהרגלי רושם את הקוד לוחץ על האימוביליזר נותן סטרט' ו.............האוטו לא הניעע. בכלל לא היתה תגובה מצד המנוע בכלל...טוב ,ניסיתי להדליק אורות ומגבים והכל פעל חלש...ניסינו לדחוף אותו 1000 פעם והוא היה קר רצח ולא רצה להתעורר...ובסוף הבאנו כבלים והנענו עם אוטו של חבר(פאסאט 2001).עכשיו השאלה שלי היא למה הוא לא הניע לי? אני צריך לציין שהמצבר חדש ותקין והאלטרנטור תקין. יכול להיות שמשהו פורק לי את המצבר…
הודעה אחרונה מאת 206 XS, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני כנראה מחר הולך לעשות טיפול 15000 וזאת הפעם הראשונה שאני עושה טיפול לרכב הזה (ראלי 98 ) אז השאלות הם כאלו: 1. מה + , - המחיר שגובים? 2. הבנתי שהמוסך של ליטל הוא המומלץ,יש פה מישהו שיכול להמליץ אחרת? 3.אני גם צריך להחליף רפידות ואולי צלחות-איזה רפידות מומלצות ושוב מה הנזק הכלכלי? 4.מה המחיר להוריד את הממיר? תודה . עומר
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני עומד לעשות טיפול 10000 לבדי , אבל חסר לי שני כלים חשובים: 1. הכלי שבעזרתו מודדים את המרחק בין האלקטרודה לקצה הפלג 2. כלי שבעזרתו מחליפים את מסנן השמן.. קלמפה נראה לי קוראים לזה. באוטו דיפו אין להם. איפה אפשר להשיג.. תודה מאושרי.
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברה , הרכב שלי פיתח מחלת רשרושים מאיזור כרית האוויר של הנוסע. שמתי לב שזה קורה כשאני מעלה טורים בסרק ובנסיעה. פירקתי את תא הככפות לראות אם יש משהו רופף, אך לא מצאתי. למישהו יש מושג? תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
כמות שמן בעוקה
מאת Yogev- 2 תגובות
- 920 צפיות
כמה ליטר שמן נכנס אצלי במנוע. (הכוונה כמה אני מכניס לאחר הריקון בזמן טיפול).
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
מתי להחליף את הרכב?
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אולי תוכלו לעזור לי? אני מנסה לשכנע את ההורים שלי שכדאי למכור את הרכב עכשיו, ולא לשמור אותו, מכיוון שלטענתי, כרגע אנחנו משלמים על הרכב יותר ממה שהוא משלם עלינו, ובקרוב יהיו בו טיפולים גדולים. אולי תוכלו לתת חוות דעת על ההערכה שלי, ואולי אפלו סדרי גודל של מחיר? הרכב: 205 FORVEVER מודל 96, 1.4 190000 ק"מ, יד ראשונה. מזגן, שתי חלונות חשמל, וכו'. הרכב מטופל כל הדרך במוסך אמין ומורשה יחיד. הוחלפו לאחרונה: הגה, משאבת דלק. להערכתי, בקרוב יהיה צורך להחליף גיר, ולשפץ או להחליף את המנוע. נכון לעבשיו, הרכב צורך שמן ומיים ירוקים, רק מטיפול לטיפול, ואפילו לא גרם אחד בין לבין. האם תוכלו לאשר את הערכותי, ו/או לתת טווחי מחירים לטיפולים הללו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
ירידה בכוח...עקב שיפוץ ראש מנוע או טיפול ?
מאת Guest Anonymous- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כחודשיים עשיתי שיפוץ ראש מנוע לפולו 95 כמובן גם שהייתי צריך לעשות טיפול 10k אני מרגיש ירידה בכוח של הרכב בעיקר בתאוצות, ורעש יותר "כבד" של המנוע האם זה ייתכן בגלל שיפוץ הראש מנוע, או עקב טיפול שכנאה ושמו לי שמן מנוע אחר מזה שהיה לי לפני. תעזרו בבקשה
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
משיכה בהגה
מאת liran-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום בניסאן טרנו, כאשר נוסעים ישנה משיכה קטנה לצד שמאל שמתגברת בזמן בלימה מה יכולה להיות הבעייה?? כיוון גלגלים? בלמים?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם , למרות שהראלי שלי באמת במצב מדהים יש לי מספר בעיות מעצבנות . 1. איבוד מים קל - פקק כל שבוע בערך , לא מפריע אבל מעצבן מאד ... זחלתי לכל מקום במערכת הקירור ( כמעט ) ולא ראיתי שום רמז , גם הכמות קטנה מדי מכדי לראות לדעתי , האם זה הפקק ? , 2. הצינור מפילטר האוויר - שמתחבר לפרפר ( לא יודע בדיוק איך זה נקרא ) לא יושב לי טוב , אני כל הזמן נאלץ לחזק את הבאנד , וזה כל פעם יוצא ( לא לגמרי כמובן אבל לא יושב מושלם ) ... מה אתם ממליצים . 3. האם צריכה של 1 ל - 9 ופחות היא נורמלית ? .. ( כנראה שכן אבל אני עדיין אני שואל ) , שאלה זאת מופנת לבעלי הראלי האחרים , יוצא לי 380 ק"מ למיכל מקסימום בנסיעה רגועה יחסית . תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , אני יעשה כנראה בסוף שבוע הבא טיפול 10,000 לראלי ( + טיימינג ובלמים ) . הכלים שאני קונה לטיפול שאני עושה בעצמי הם : 1. שמן 10/40 ESSO 2. פילטר שמן מקורי 3. פילטר דלק 4. מצתים BOSCH SUPER 4 טיימינג ובלמים ( צריך להחליף את הדיסקים ואת הרפידות ) - יעשה במוסך . מספר שאלות יש לי בנושא . 4 . איפה אפשר לקנות את המצתים האלו במחיר טוב ( מהו המחיר הטוב ? ) ואיזה סוג במדויק אני צריך לראלי דור I . את הפילטרים אני יקנה את ז'אן , אני הבנתי שיש שני סוגים של פילטר דלק , עם שני אופציות של כניסות , איך בודקים את הנושא ? את הטיימינג והחלפת הדיסקים אני כנראה יעשה אצל ליטל , אם מי אני מדבר שם ? , והאם אפשר להזמין טיפול ליום שיש…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
רחצת הרכב
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 909 צפיות
אני יודעת שאני פוגעת בקודש הקודשים , ובכל זאת יש לי שאלה. איני נוהגת לרחוץ את הרכב שלי לעיתים תכופות . ופעם ב - - אני מגיעה למכונת רחצה, משלמת, ורוחצת חיצוני. שתי שאלות א - האם אי רחצה עלולה לפגוע - בטווח רחוק - בצבע, או שלכלוך הוא לכלוך , והוא ירד ברחצה הבאה ב - אמרו לי פעם שרחצה במכונות הרחצה האוטומטיות פוגעת ברכב.נכון? לא נכון?
הודעה אחרונה מאת איטי ורגוע, -
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 318 אורחים (הצג רשימה מלאה)