טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,183 נושאים בפורום הזה
-
תקנים לשמנים
מאת Yogev- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר חיפושים נרחבים ברשת, נפשי מצאה שקט לאחר שמצאתי את האתר של המכון האמריקאי לנפט. מכון זה (בקיצור API) מוציא תקנים לשמנים לרכבים, ומהיום כשאתם קונים שמן, תבדקו שהם עומדים בתקנים הנכונים, לא משנה של איזו חברה השמן, למעשה יותר חשוב התקן מאשר החברה. בהצלחה חברים http://api-ep.api.org/filelibrary/Guidechart2002.pdf דרך אגב, אתם חייבים אקרובט-רידר
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
שלום יש לי בעיה, האזעקה שכל כך שמחתי עליה לא עובדת. התקנתי אותה משהו פחות משנה אצל איזה אחד במוסך. עכשיו הסיפור הוא כזה: היא עושה רעשים שהיא נדלקת וכל זה אבל היא בעצם לא. היא לא מופעלת בכלל אף לא חיישן אחד ואני לא יודע מה הבעיה בדקתי את המוח עשיתי לו רסטרט וכלום למישהו אולי יש מושג מה זה יכול להיות. תודה
הודעה אחרונה מאת Danny4u, -
טיפולים ב206
מאת Slonya- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כל כמה זמן או קילומטרים (לפי הספר כמובן) צריכים לעשות טיפול לפז'ו 206 ? ועוד שאלה: לפני הולדת ה1.6 16V, איזה דגם היה עם ה1.6 הישן חוץ מהXS ?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמות במהלך נסיעה במרכז העיר ירושלים נכנסתי לבור שנפער כנראה בגלל השלג. זה היה מבהיל מאוד ממש כמו תאונה כל האוטו רעד וכמעט נעצר בגלל הבור. לאחר מכן הסתקלתי על הגלגלים קיללתי בקול רם את העיריה וראש העיר העוזב. אכשיו לשאלתי האם יש איזו בדיקה שאני יכול לעשות כדי לראות נזק שנגרם חוץ מלהסתקל על הגלגל? תודה, אריאל.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כיום יש לי באוטו צמיגים בגודל המקורי, לא יודע בדיוק מה המידה, רק משהו ... 13 אינץ. בכל מקרה, לאיזה גודל צמיג אני יכול להחליף, אני מחפש צמיג יותר רחב.... ומבחינת משרד הרישוי, מה צריך לעשות על מנת להחליף גודל צמיגים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום אני נוסע מקרית אתא בדרך לבית שלי ... נסעתי לפני משאית. פתאום התחילו לעוף לה כמה שקיות אחת מהם התפסה באחד הגלגלים... וובגלל הרוח (כביש של 80) חלק מהשקית התחילה להנמס לי על הצנרת של האגזוז ... חצי מהצינור מרוח בכחול מותך כזה והוא לא יודר. כל פעם שאני נוסע יש ריח מסריח של פלסטיק שרוף. היתי היום במוסך ביקשו ממני 50 שקל להוריד את זה.. השאלה שלי אם זה מסוכן והאם כדאי לשלם או לחכות אולי זה ינמס ויירד לבד..
-
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי מה זה? שיש סוויץ זה זז לצד ימין (מקס) ושהמנוע מותנע , זה נשאר לא זז הכי בצד שמאל. תודה מראש. אורן.
הודעה אחרונה מאת quantum, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כל כמה ק"מ מומלץ להחליף רצועת טימיננג בפזו 306 1.8
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 0 תגובות
- 910 צפיות
אז הנה הקישורים הישירים לעמודים: http://cliorsi.topcities.com/info/atf.htm ו- http://cliorsi.topcities.com/info/scoop.htm וכמובן האתר שלי זה: http://www.clio-rsi.com
הודעה אחרונה מאת Booly, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אילו עוד חלקים מומלץ לקנות מלבד הבולמים והמשולשים עצמם? מומלץ להחליף גם ברגים למינהם או משהו אחר? כיוון שהעבודה תתבצע במכון פרונט ולא במוסך מורשה יבואן, אני מעדיף שיהיו לי את כל החלקים זמינים, על מנת לא להתקע עם אוטו מפורק על הליפט אשמח לתשובה הכוללת את מספר החלק בהתאם לתרשים. תודה, שי
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן קניתי היום מהגיפור את הA539 185/55/14 הצמיג הוא בן שנה וזה בסדר גמור מבחינת יצור.רציתי רק לדעת איפה אפשר לאשר את הצמיגים,ואיזה לחץ כדאי לשים.
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הראלי שותה שמן לדאבוני הרב ולפי עיצה ממבין עניין הובהר לי ש-FLUSH יכול לעזור להוריד את הצריכה. לכן חברים יקרים אני חייב נוזל FLUSH בשם...... [/b] PRO-TEC זה הבקבוק כל מי שיכול למסור מידע לגבי מקום הימצאותו יבורך תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם ידידי ! במוסך בדקו ע"י המחשב והמנוע מכוון אך התערובת עדיין עשירה לדעתי. איך אני יודע ? : פיח רב על האגזוז... מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נקרע לי במילואים מהנשק הטפט איפה שהמרפק של הנהג ליד החלון........... איציק...........SOS....
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
-
- 8 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
היי לכולם, היום הייתי אצל פחח.. הוא אמר שהוא יעשה לי פחחות בעזרה פיברגלס זאת אומרת יחתוך את החלודה, ינקה, ויחבר בעזרה פיבר גלס, ומעל זה ישים שיכבת חומר פחחות.. שאלתי אותו מדוע הוא לא מרתך, אז הוא טען שהחלודה חוזרת ואין טעפ וכו.... אז מה אתם אומרים? למישהו יש נסיום עם פחחות מסוג זה?? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת oferneu, -
- 2 תגובות
- 996 צפיות
שלום ! יש לי בעיה באוטו של אחי. שאני לא ממש יודע ממה זה בא אני יודע שזה האגזוז כי הרעש בא ממנו בדקנו הסתכלנו לא נראה שיש לו חורים. כל זה אבל אני לא יודע אולי הוא סתום בפנים יש למישהו מושג איך אני יכול לנקות אותו ? תודה
הודעה אחרונה מאת Danny4u, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אם מישהו יודע היכן ניתן לקנות ולהתקין פנסי איתות שקופים לפג'ו 306 , וגבות לפנסים הקדמיים , אני מאוד אודה תודה. אורן.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך את הידע שלכם אז בבקשה רק מי שמבין. תודה. ממיר מומנט בנוי משתי "צלחות" שבינהם נוזל הידראולי. צלחת אחת מחוברת למנוע והשניה לגיר. בזמן שהמנוע מסובב צלחת אחת השניה מסתובבת מכח צנטרופוגלי. עד לפה אני מקווה שאני מבין את העסק. בזמן נסיעה יש התנגדות בין שתי הצלחות בגלל עצירות וכל מה שמקשה על המנוע כמו עליות וכ'ו בגלל זה הנוזל מתחמם ולאט לאט מאבד מיעילותו כי שהוא מתחמם הוא נעשה פחות צמיגי והצלחת שמחוברת למנוע יותר קשה לה לסובב את הצלחת השניה. מרגישים בהבדל במיוחד אחרי פקק רציני. האם יעזור קירור של הממיר ע"י תעלת אויר כמו שעושים לבלמים? או שאין מה לעשות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כאשר אני מאיץ יש רעש כמו של אויר דחוס ... והוא נישמע דרך פתחי האיורור. הבעיה נמשכת כבר זמן מה לכן שאלתי. יש רעיונות מה יכול לגרום לכך? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
- 1 תגובות
- 978 צפיות
שלום לכולם. אז ככה, כתבתי לפני זמן מה שהרדיו דיסק נכנס ביחד עם הפחית שלו לתולך התעלה של המערכת. הפיתרון: אחרי כמה ימי מחשבה הכנתי שתי כרסים קטנים (מין ווים) תקעתי ארבע מברגים בארבע הפינות ובעזרת שתי כרסים תפסתי את הפחית בצדדים ואם קצת כח במשיכה הדבר הארור הזה יצא החוצה הרמן.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
התקנת STRUT
מאת עומר ג R- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם התקנת STRUT BRACE מצריכה איש מקצוע או כיוון מסוים כמו כיוון פרונט או משהו??
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם , היום עבדכם הנאמן ביקר בפעם הראשונה במוסך ליטל , הגעתי לעשות : 1)טיימינג 2)החלפת דיסקים קדמיים + רפידות חדשות + נוזל בלמים 3)טיפול בצירייה + החלפת מחזירי שמן ושמן גיר ועוד כמה דברים קטנים . המוסך בהחלט נראה מקצועי והעבודה בו התבצעה על הצד הטוב ביותר , אני כקרציה עמדתי כל זמן העבודה והשגחתי ... החלק החשוב הוא שקיבלתי את ההנחה המובטחת לחברי הפורום ואפילו עוד קצת . לסיכום : התרשמות לטובה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה... יש לי יונדאי קופה שנת 98... והיתי רוצה לצבוע לה את כל הפנאלים המרכזיים ובדלתות כמו בתמונות למטה.... הבעייה שאני לא מצליח למצוא איך להוריד את הפנאלים במרכז האוטו, ואת כל החלק של הלוח שעוניים... משהו יכל לכוון אותי איך לעשות את זה??? ואיך כדאי לצבוע אותם ובאיזה צבע???..... תודה...
הודעה אחרונה מאת <<TIBURON>>, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אני רוצה לצבוע את הצלחות של הגלגלים עכשיו 1. אני לא מצליח להוריד את הטסות 2. איך אני צובע ? איזה צבע טוב ? איפה אני מוצא אותו ? וכל טיפ אחר כי לי אין מושג תודה
הודעה אחרונה מאת Colt, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום הרדיו דיסק שלי נפל לתוך החור בו הוא מורכב וניסיתי להוציא אותו ללא הועיל לדעתי צריך לפרק את הקונסולה המרכזית הכיצד פרקים אותה? גם כל הצעה אחרת תתקבל בברכה. תודה הרמן
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 1 תגובות
- 866 צפיות
שלום לכולם. האם מישהו יודע מאיזו שנה הוכנס לארץ השימוש בבנזין 95 נטול עופרת? ו...האם ב-GTI משנת 90 יכול ליהיות שהיה באיזשהו שלב ממיר קטליטי...? תודה..
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם , יום שישי אני ודוד עשינו לעצמנו טיפול 10,000 , כחלק מהטיפול החלפתי פלאגים ל - BOSCH SUPER 4 ואני יכול להגיד חד משמעי שיש הבדל משמעותי וחיובי בפעולת המנוע , המנוע עובד יותר חזק , והרבה יותר חלק בטורים הגבוהים ... :mm_yeah: ( הפלאגים הקודמים שלי היום מקוריים 2 אלקטרודות ... ) . ה - BOSCH עלה לי כ- 110 ש"ח ... אבל אני מכיר אנשים שבאותה חנות קנו אותם ב - 90, כנראה שאני לא מקומבן מספיק. הטיפול גם כלל החלפת שמן ל - ESSO 10/40 + פילטר שמן + פילטר דלק ועוד כמה קטנות... כנראה השבוע גם הרכב נכנס בפעם הראשונה לליטל לטיימינג והחלפת דיסקים ואטמי צירייה.
הודעה אחרונה מאת R.C, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה..יש לי ב GTI פילטר אוויר פתוח שיוצא ישר מסעפת היניקה..פילטר שבקצהו יש מין קונוס מתכת שנשלף..ויצא לי לראות מין קיט כזה שיש את אותו פילטר אך בקצה הוא פתוח...ויוצא צינור שמתחבר ליציאה שיוצאת מהקדימה של האוטו ומזרים יותר אוויר..אני רוצה לנסות לעשות את זה..איך אני מסנן את האוויר שיעבור.. מסוכן לעשות את זה? תודה למי שיענה ברצינות.. דוגמא:
הודעה אחרונה מאת badboy, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב, על זה שהרכב שלי לא משכך יותר מהמורות כבר סיפרתי. עכשיו לאחרונה כול פעם שלוקחים סיבוב טיפה מהר יש מן טק-טק-טק-טק... כזה מכיוון הגלגל הימני אחורי... מה הולך שם?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם רכב משנת 89 צריך לעשות טסט פעמיים בשנה?? תודה על התשובה/תשובות מראש.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -