טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,183 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. הייתי רוצה שתעזרו לי בנושא מאוד מרגיז. הבעיה שלי שכל יום שאני נוסע באוטו, אני צריך לחמם את האוטו יותר מדי זמן, ואני מדבר על לפחות 10 דק'. ואם אני נוסע כשהאוטו לא מקבל את החום הדרוש לו, הוא לא סוחב, ומאיץ איטי מדי. כל הבעיה היא בבוקר, כשקר, ולא בצהריים כשיש שמש כמובן. הייתי רוצה לדעת אילו גורמים יכולים להשפיע על בעיה כזו. אסיים בפרטים טכניים של המכונית: סובארו 88, אוטומט, 1600 סמ"ק, המנוע הוא מנוע חדש. תיבת ההילוכים גם עברה שיפוץ מיוחד, אם זה בכלל קשור לכל העניין. תודה מראש סובארומן.
הודעה אחרונה מאת Dissipate, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מזה זמן מה אני מחפש צמיגות של השמן הצה"לי 2640 למנועי דיזל ובנזין ולא מצליח למצוא את התשובה. השמן מיעד לשתיפת מנוע בפג'ו 106. כמו כן האם מתאים הפילטר שמן של הסופה או של ה 205? מיועד לאותה מטרה. מודה על התשובות. הרמן.
הודעה אחרונה מאת David, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום,חבר שיש לו 106 ראלי קנה היום קפיצי הנמכה. אבל הוא עדיין לא התקין אותם..והוא גם לא יודע איפה.. מישהו כאן שכבר התקין או סתם יודע איפה (וחשוב שתציינו גם מחיר בבקשה) יכול בבקשה להמליץ לי על מקום מסויים? עדיף באיזור השרון או מקסימום ת"א.. הוא שאל כבר במקום אחד והציעו לו רק על ההתקנה של הקפיצים(בלי להוריד שן מאחורה) 400 ש"ח..ולי זה נראה קצת יקר כשזה לא כולל את ההורדה של השן.. תודה רבה לעוזרים!
שאלה לגבי מים ברדיאטור. 1 2
מאת Guest TALOR- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לחבר שלי 306 והאוטו שלו שותה בכל שבועיים כליטר שלם של מים ירוקים. לאחר בדיקות מרובות לא נמצאו נזילות. ממה זה יכול לקרות? זה נפוץ ב-306?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן ! כחלק מהטיפול שהתחלתי היום ,אני הולך להחליף את הדיסקים הקדמיים (כי יש רק כאלה... ) ואת הרפידות/דיסקיות . אני מתלבט בין רפידות של PERODO או ATE , אני יודע שהמחיר של הATE הוא 150ש"ח את הPERODO לא הצלחתי למצוא , מישהו מכיר מי זה היבואן שלהם ? למישהו יש ניסיון עם אחת החברות האלה ? מה מהם הוא המומלץ יותר ? דוד
הודעה אחרונה מאת יובל, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חלון ימין בצרפתיה שלי לא עולה ויורד :\ חשבתי שזה פיוז או בעיה חשמלית אחרת , נתברר שלא, זה כנראה מנוע ? אם כן ניתן להביא משופץ? כמה יעלה כולל עבודה והיכן ניתן לבצע זאת בצורה הטובה והזולה ביותר ? תודה מראש אורן.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם צמיגים יכולים להחזיק 100K ק"מ ???
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום בבוקר נסעתי לי לגיפור ת"א להחליף צמיגים (פגשתי שם את עופר עם 106 ראלי מהפורום - שמחתי להכיר!). שאלתי מראש אם יש יוקו A539 למידה שלי. כשהגעתי הבחור מיד סיפר לי שהיו הרבה לפני בימים האחרונים, כולם צובאים על המחסן שלו בחיפוש אחר הצמיגים עם התאריך החדש ביותר. הוא אמר לי שהוא יודע כמה שזה חשוב לי ולכן לקח אותי למחסן ובדק צמיג אחר צמיג. נמצאו רק שניים טובים והוא מיד בדק אם יש להם עוד במחסן אחר. בינתיים הורכבו שני הקדמיים במקום הצמיגים הנוראיים שהיו לי שם קודם. מדהים. הבדל כזה בהחלפת צמיגים לא חשתי מימי (כבר יצא לי להחליף כמה וכמה זוגות של צמיגים במצב לא משהו, בלשון המעטה). פתאום הרכב נוח בהרבה (יענו, במקום להרגיש כאילו אני עושה את פאריז-דקאר על סקייטבורד, אני …
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול רציתי לטייל ביום הקיצי שהיה עם הגג פתוח. התחלתי לי בנסיעה ואחרי 5 דקות פתאום ראיתי שהחום מנוע כמעט ומגיע ל - H .עצרתי בצד כדי לבדוק מה קורה מתחת למכסה המנוע וראיתי שמפלס המים של הרדיאטור מאוד נמוך , כמובן שהוספתי מים ירוקים והחלטתי כדי לא לסבך יותר את העניינים להחזיר את האוטו הביתה . בבדיקה שיטחית ראיתי שכל המים התרוקנו , חשבתי שמדובר בהתחלה במאווררים אבל הם התחילו לפעול , בדקתי מתחת כדי לבדוק אם יש נזילה ולא ראיתי שום נזילה . שאלותי : 1. מה לעזאזל לדעתכם קרה ? 2. למישהו יש איזה רעיון ? 3. אתם מכירים בעיה כזו במיאטה או בכלל ? מחר או מחרתים אקח את המיאטה למוסך . אשמח לקבל את תשובותיכם
הודעה אחרונה מאת santiago, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 870 צפיות
אני רוצה לעשות לרכב הנ"ל של חברה שלי טיפול, כדי לחסוך בכסף. המנוע הוא 1.4 משנת 93. אשמח לדעת מה כולל טיפול גדול לרכב הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מצאתי חנות שמוכרת לוחות כאלו. הבעייה היא שהוא מוכר אותם רק בגודל של 2 מטר על מטר. המחיר הוא 350 ש"ח ללוח כזה (מהלוחות היפים - ארבע פסים אלכסוניים). אוטו סטנדרטי צריך מטר על מטר, ולכן אם יש מישהו שמעוניין לקנות איתי נא לפנות אלי בפרטי. יש מצב שהוא גם יחתוך לנו שיתאים לאוטו בלי תשלום נוסף. יובל.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 2 תגובות
- 835 צפיות
יש לי דייהטסו שרמנט 83, קניתי לפני שנה וממש מרוצה, עכשיו במסגרת "איפולי המנע" אני לא יודע אם להחליף שמן גיר(לא יודע גם מתי החליפו לאחרונה). בתכל'ס הגיר משלב הילוכים בצורה כל כך חלקה כמו בפאררי( כן עם הנקישות ..), האם צריך להחליף? ואם כן איך? דבר שני.. פלטינות, במסגרת טיפול 10,000 איך אדע אם צריך להחליף, והאם מחליפים כל 10,000 אודה למומחים בינכם שיעזרו.
הודעה אחרונה מאת firebird, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אם אתם מכירים מוסך שאפשר לקנות חלקי חילוף לאיטלקיות מפירוק מומלץ לא חדשים
הודעה אחרונה מאת BMW_316, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ככה זה כשאני חושב שהסובארו DL שלי היא אוטו ראלי ואני נהג ראלי :[ נסעתי בכביש הזה שמוביל לסופרלנד, זה כביש סבבה וריק ממכוניות עם פניות ועיקולים שדורשים החלקות, וזה מה שעשיתי לקחתי כמה פניות ממש יפות בהחלקה והצלחתי לעשות פרסה רחבה כשהאוטו כל הזמן החליק אבל לכל דבר יש סוף ולפנייה שאחרי הפרסה נכנסתי מהר מדי וחבל... בנוסף גם לחצתי ברקס והאוטו המשיך לטוס ולא הצלחתי להשלים את הפנייה - המדרכה דאגה לשים קץ לפנאן שהייתי שרוי בו באותה נסיעה. נתקעתי עם הצמיג הקדמי ימני במדרכה ב30 קמ"ש, אולי קצת פחות, מהר יצאתי לבדוק מה קרה. על פניו הכל היה נראה טוב ואז שמעתי פסססססססס, שמחתי שזה לא היה מאיזור המנוע אבל חבל על הג'נט שקיבל צורה חדשה וגרם לאוויר לצאת מהצמיג (באותה הזדמנות…
הודעה אחרונה מאת Dissipate, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם , בנושא הזה אני מבקש תגובות רק מאנשים שבאמת מבינים ולא השערות כי זה עניין בטיחותי . כמו שחלק מכם יודעים אצל הראלי אין כבל חיצוני שאתו אפשר לכוון את גובה בלם היד ואת הפעולה עושים או מהידית עצמה ( שאצלי אי אפשר בגלל הריפוד ) או מהתוף האחורי עצמו , אני ראיתי פעם איך בלאנטיס עושים את הכיוון מהתוף עצמו וזאת פעולה פשוטה למדי , פשוט מקצרים את מהלך וזה אוטומטית מאפשר פחות תנועה לבלם היד , * אני יודע בטוח שמצב רפידות התוף שלי מצויין ואין צורך להחליף ולחרוט , אני רק רוצה בלם יד קצת יותר קצר ( מסיבות שאנשים בפורום כבר יבינו בעצמם ). אני מבקש שאם מישהו יודע איך זה בראלי שיסביר לי בבקשה , ואם יש איזשהם סיבוכים מיוחדים שיכולים לקרות ונקודות לשים א…
הודעה אחרונה מאת BMW_316, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
זה הרכב... בחניה ציבורית. למה על אבנים? סיבה מיוחדת?
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם... מה ההבדלים בין אגזוז FREE FLOW (זרימה חופשית),לאגזוז "לחץ". מה עדיף מבחינת ביצועים(כן כן אני יודע שזה לא יוסיף 250 כ"ס אז תחסכו הערות מתחכמות),אני לא מחפש פוזה או רעש... יש לי כיום אגזוז 2 יציאות ANSA והייתי מעוניין להחליף אותו.... תודה לכל העונים...
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה זה מייסב כפול? אצלי אמרו לי שאני צריך להחליף אותו כי הוא עושה רעש בנסיע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת R.C, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום: יש לי שאלה פשוטה האם לסובארו גרנד לאונה אימפרזה מודל 95 יש רצועת טימיניג כמה יכולה לעלות החלפה שלה כולל עבודה וכל כמה זמן צריכים להחליף? תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב אז ככה - הגיע זמנו של השמן בתיבת ההילוכים. מזמן. לפי היינס השמן המומלץ ללנצ'יה הוא 80W50. כן. שמונים דבליו חמישים. יש דבר כזה? שמן שעולה בסמיכות עם החום??? או שיש טעות בהיינס שלי? ובכל מקרה - אם לא קיים דבר כזה, מה מומלץ לשים לתיבה ידנית בת 20? שאלה שניה - אורות רוורס אין לי והטסט קרב ובא לו בששון. אני יכול לבדוק אם זה היוניט בעזרת מד התנגדות? נראה לי הגיוני, לא? פשוט לחבר ולמדוד את ההתנגדות כשההילוך משולב וכשלא. זה יעזור? המון תודה.
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
איזון צמיגים
מאת ariel:-)- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בעייה, החליפו לי צמיגים קידמיים (195/65X15) וההגה רועד במהירות 110-130. הרעידה לא תמיד קיימת, בד"כ בהאצה היא מופיעה ונשארת, בהאטה היא לא מופיעה. הג'נטים הם של סיטרואן ואין בהם חור מרכזי להרכבה על מכשיר האיזון. מתקן הפנצ'רים מתקין יחידת תיאום על גל ההינע של המכשיר ועליו את הגלגל. הוא כבר עשה לי שני איזונים, והוא טוען שבגלל החיבור המיוחד, כל איזון נותן תוצאה אחרת. 1. האם נראה לכם שהבעייה היא אכן בצמיגים? 2. האם יש פתרון? 3. הוא הציע לי לעשות איזון על הרכב. הוא העלה צד אחד על מגבה ואמר לי להאיץ ל 120. סירבתי זה נראה לי מסוכן. האוטו הוא בליסינג ואני יכול להשאיר לו שיעשה את זה בעצמו. יש לזה עתיד? תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 2 תגובות
- 920 צפיות
אני קם בבוקר ניגש לאוטו ומגלה שהחליפו לי את הווינקר השמאלי, ושמו לי ווינקר עם סדק!! ואת השני ניסו לתלוש עם מברג (כי הבורג קצת שחוק) ועיקמו לי קצת את הפגוש! עכשיו יש רווח בין הווינקר הימני לפגוש.. מעצבן, אז תגידו - היכן אני יכול להשיג בקליטים מקורים בזול? צירפתי תמונה להמחשה (הרכב לא שלי) לרועי ( )
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
- 1 תגובות
- 982 צפיות
בעיה באוטו: כשאני פונה ולא משנה לאיזה צד, נשמע רעש של כמו דלת חורקת או ברקסים שנגמרו ואז המתכת ככה עושה רעש. מישהו יודע במה מדובר? זה התגלה אחריי כיוון פרונט וחשבו שהלך לאגר, במוסך טונים שתיקנו אבל אם עדיין יש בעיה אז לחזור. בכל אופן היחס היה מעולה וגם לא שילמתי על כלום.
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
משהו יודע איפה בורג הריקון של הנוזל קירור במנוע של ה306 XT? בספר של HAYNES פשוט כתוב "INFORNT OF THE CYLINDER BLOCK" - ואנחנו ממש לא מוצאים אותו... תודה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
בעיה בבלימה
מאת F_B_I- 1 תגובות
- 899 צפיות
כשאני בולם יש לי רעש (חלש מאוד) של חיכוך מהבלמים הקידמים. זה כמו ששתי מתכות מתחכחות אבל חלש . האם אני יכול לבדוק לבד מה מצב הרפידות? ואם הם גמורות כדאי להחליף לרפידות משופרות ? ואם גם פה התשובה היא כן ,אז יש המלצות ? תודה מראש ושהיה לכולם יום טוב
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני רוצה לשים רשתות של ברזל (כמו בתמונה) לגריל של הרכב שלי. חיפשתי בכל מיני מסגריות למיניהם,ואני לא מוצא. למישהו יש רעיון?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 864 צפיות
יש אצלי בדייהטסו אפלאוז-92 ,רחש חזק ומעיק של פכפוך מים מע-צבן מהרדיאטור חימום. עשיתי לו ניקוי עם צינור מיים(פירקתי את הצינורות שבאים מהמנוע) והבעיה ממשיכה,בדייהטסו זה מערכת קירור פתוחה כך שאין מצב שנכנס אוויר לשם.או שכן? למישהו יש פיתרון לפני שאני משתגע ? תודה..
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בלוח השעונים שלי נורה אחת ?שרופה?... פעמים רחוקות מאוד היא פתאום נדלקת... השאלה אם זה יפריע לטסט לאוטו ? ו... האם לחליף נורה צריכים לפרק את כל הדש בורד ?
הודעה אחרונה מאת quantum, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום! אני מעוניין לפרק את הדיפונים של הדלתות שבסיטרואן זד איקס שלי לצורך שימון. ניסיתי לפתוח את הדיפון, אבל אני מפחד שאני יהרוס משהו, מישהו מוכן בבקשה להסביר לי איך לעשות זאת?? אני יודה לו מאוד...
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לי רכב מיציבושי לנסר שנת 91 בזמן עמידה יוצא לי עשן לבן מהאגזוז ובזמן נסיעה או לחיצה על הגז יוצא כמות גדולה של עשן.וגם לפעמים נוזל לי מים רציתי לדעת אם זה מהקור או שיש סיבה אחרת?
הודעה אחרונה מאת DIAGON,