טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,183 נושאים בפורום הזה
-
טוב, לאחרונה הגיר שלי מתחיל לההיות קשה ! הבעיה מופיעה שאני מנסה לשלב להילוך ראשון, העברת ההילוך ממש קשה!, לפעמים אני מרגיש כאילו אני עומד לשבור את הידית... המון פעמים, אני מרים את הרגל מהקלאצ... ולוחץ עליו שוב חזק יותר, ובד"כ זה מסתדר! מה יכול לההיות הבעיה ? שאר ההילוכים עוברים מצוין פרט לראשון ! אשמח לתשובות... נ.ב לפני שבוע וחצי עבר האוטו טיפול 10K, ומילאו את שמן הגיר!... ( הבעיה היתה קיימת לפני... אך התחזקה אחרי הטיפול )
הודעה אחרונה מאת fiesta-1.3, -
- 14 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
ביום שישי נסעתי לתומי להתקין דוד אחורי בראלי שלי... הגעתי למקום ה"מומלץ" שנקרא "המשתיק" הוא הרים את האוטו על ליפט ודרש 200 ש"ח על לפתוח בורג אחד מסכן וקטן ולחבר את הגומיות להוריד מהליפט ושלום ולהתראות . לאחר ויכוח איתו שהמחיר ממש ממש לא מוצדק התעצבנתי ואמרתי לו להוריד את הרכב ושימצא פראייר אחר. (וזה לאחר שהוא הסכים ב150) . בדיוק מעבר לכביש יש עוד אגזוזן אומנם לא מפואר כמו אצל המשתיק אבל לפתוח בורג... הלכתי אליו ו "50 מתאים לך?" העבודה לקחה לא יותר מ 3 דקות על השעון ואני לא מגזים וזה כולל להרים ולהוריד את הרכב. אז חברה הזהרו מעושקיי כספים כמו המשתיק בחולון. התוצאה הסופית היתה סאונד של מפלצת (אז תקראו לי פוזיונר... ) והכי חשוב שהרכב נהיה יותר מהיר פסיכ…
הודעה אחרונה מאת FIAT, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה עושים במצב הזה ? המאוורר לא אמור לעבוד גם כשאתה עוזב את האוטו ? מה צריך לעשות בשביל לגרום לו לעבוד (עם הטרמוסטט כמובן) גם אחרי שהמפתח לא בסוויצ' ? עכשיו השאלה, למה צריך את זה ? הרי אם אתה מכבה את המנוע , הוא לא יתחמם יותר נכון ?
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כרגע יש לי באוטו ג'נטים 15' של BBS אבל אני רוצה להגדיל ל-17' השאלה שנשאלת היא אם אני מגדיל את הגלגל האם אני צריך לשנות משהו ברישיון הרכב ? האם השינוי יגרום לאיבוד כוח באוטו ? ולאיזו חברה כדאי לי להחליף ? איפה ? מי ? מה ??מו ? אין לי מושג בנושא
הודעה אחרונה מאת Uzi4u2, -
אוטו ללא מד טורים 1 2
מאת yosi-m-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לי מרצדס שנת 80' אך אין לה מד סל"ד (טורים). יש איזשהי דרך לשים לה מד טורים ?
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
הכעצקתה?
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
התקנת פנסי ערפל 1 2
מאת maxim-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
האוטו VW BORA 2002. קניתי זוג פנסי ערפל, יש בערכה רק את הפנסים עצמם, את המחזיקים שלהם וכמה ברגים. אני רוצה שאפשר יהיה להפעיל אותם ב 2 אפשרויות: 1. כפתור שיפעיל אותם. 2. כאשר מופעל האור הגבוהה. מה אני צריך לקנות חוץ ממה שיש לי בערכה(ואיפה?) ואיך אני מחברת אותם(מבחינת חשמל)?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בדרך חזרה הביתה מירושלים , בזמן עקיפה חזקה , דווח לי שיוצאים ניצוצות מהאגזוז. התגובה הראשונה היתה צחוק מרושע יכול להיות שזה בגלל MAP SENSOR תקול , שכבר הוחלף. חיישן אחר או תערובת עשירה ??? למי שיש תשובות אני מודה מראש אייל
הודעה אחרונה מאת איילון, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לכאורה שאלה טפשית, אבל לאחר מותו בטרם עת (60K) של קלאץ' אצל אבא שלי ברכב, אשמח ללמוד מה שאפשר. מה כדאי לעשות, מה לא כדאי לעשות, עם מה כדאי להפחית, וכו'? תודה האם כדאי ללכת על קלאץ' מקורי של מאזדה (לאנטיס 1.8, גיר רגיל כמובן), או ללכת לתחליפי של Valeo שזול בערך פי 2.5? בעיקרון ההצעות הן מקורי ב-1500 (לא כולל עבודה) תחליפי יפני 900 ולאו 650 בערך.
הודעה אחרונה מאת פינסקר, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הבלמים שלי פשוט לא עוצרים .. אני חייב מערכת בלימה טובה , המליצו לי על חנות ב UK שאמורה לתת לי מענה בזול (גם במכס נטפל יש להם להציע לי 3 סוגי בלמים , האם אחד מהם יתאים לי: בלאק דימונד Peugeot 106 GTi Peugeot 205 GTi 1.9 Peugeot 405 SRi / Mi האם של 106 GTI יתאים לי ? (306 XT) "Front - Drilled & Grooved"
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לחבר אולטרא לאן אני יכול לחבר אותה? אין ממש גישה לפיוזים!! אז איפה יש עוד מקורות כח שאני יכול להתחבר אליהם בקלות?
הודעה אחרונה מאת BMW_M5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כשהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה, אנחנו מפעילים את המאוורר (של המזגן) - יוצא חום ולאחר כ10 שניות "נגמר" החום והאוויר שיוצא מתקרר.כשסוגרים את המאוורר, מחכים שתי דקות - והסיפור חוזר חלילה... לפני חודשיים בערך התפוצץ לנו (קפץ החוצה) הצינור כניסה לרדיאטור הפנימי (של החימום) ואני פשוט חיברתי אותו חזרה עם באנד, בזמן שהחלפנו מים ברדיאטור נשפתי לתוך הצינור הנ"ל ולא היתה שום התנגדות - כך שלא נראה לי שיש בעיית זרימה בתוך הרדיאטור לפחות. המנוע עצמו עובד תקין -> עולה ל90 מעלות, ב93 מאוורר נכנס לפעולה -> יורד חזרה ל90 יש למישהו רעיון?
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
הכל התחיל בשבת בבוקר.נסענו לטייל באשתאול.היה יום ממש יפה והאוויר היה ממש קר.עד לאשתאול נסיעה מינהלתית,קיד רוק מפגיז במערכת.אחלה טיול.בריאות.חוזר לגוש דן במטרה להגיע לנמרוד ואישתו בשתיים לארוחת צהריים (נתח סינטה ברוזמרין ויין לבן-נימרוד הזה אליל!!!).בקיצור-50 מטרים לפני הבית של נימרוד האוטו עושה מין ברררר,יורה שורה של בקפיירים שמכניסה את כל השכנים של נימרוד למקלטים בפחד שמא המלחמה התחילה מוקדם יותר ומדומם מנוע. הדבר הראשון שעובר לי בראש-שברתי שסתום... לשבור שסתום זה זין אטומי.השסתום רוקד לו בתוך תא השריפה ועושה ממנו מרק (כמו מרק הבטטה שאכלנו אצל נימרוד) של מתכת ,מה שמחייב שיפוץ. ואז חשבתי-רגע..היתי על איזה 3000 סל"ד.ב3000 לא נשבר שסתום. אז הנעתי.האוטו עובד על 3 צי…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום ברשותי אופל אסטרה כשנה וחצי שנת 2001 במהלך תקופה זו נשרפו לי כשלוש נורות ראשיות בכל צד,למרות שהותקן אצלי נגד כדי למנוע את התופעה , זה ממשיך. מה לדעתכם הסיבה אולי בגלל שיש לי מערכת סטריאו עם מגבר? או אולי יש קשר לטיב הנורות? תודה שלומי
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אז הבעיה היא כזאת לאחי יש אוטו. הוא הביא לא מזמן מזדה לאנטיס 323 אוטומט. הוא הביא אותה משהו לפני 3 חודשים. ומאז האוטו צורך שמן הוא מילא משהו כמו 6 ליטר שמן. מה אתם ממליצים לעשות אמרתי לו שיעשה ניקוי קרבורטור .אבל זה יתכן שיש נזילה ? לא רואים שום קטמים של שמן . אשמח לקבל עצות. תודה
הודעה אחרונה מאת Danny4u, -
קלאצ' מחליק
מאת FifthGear-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני חושב שהקלאץ' אצלי מחליק (ניסוי ברביעי) מה שרציתי זה עצות אם כדאי לעבור לHEAVYDUTY ואם יש סיכוי שאשבור גיר בגללו או עצותלגבי היכן ואיזה קלאצ' להשתמש לדעתכם למשל מי משווק את לוק בארץ? תודה
הודעה אחרונה מאת יובל, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
איזו מין חנות זאת אוטו דיפו(בירקונים) ואילו חלקים מוכרים שם? לפי מה שראיתי מוכרים שם רק דברים לניקיון וקוסמטיקת הרכב, מה עוד? יש שם חלקים לרכב כמו ידיות הילוכים ושקיות לאמברקס ודברים כאלה? מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
בעייה רצינית
מאת אריאל- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נראה לי אבל לא בטוח שהלך ראש מנוע או פקום ראש. הכל התחיל כאשר התחילה נזילת שמן קלה בין הראש למנוע(שמתחזקת לאט לאט). האותו הוא פגו 205 עם 150 k דגם gli כן כן כמו ה "gti " סתם מודל94 היום כאשר נסעתי רגיל בדרך לשוק בוויטקין (שהתבאסתי מאד מהשוק זוועה) נדלקת לי מנורת הstop עם זו של המים שזה אומר שהמנוע התחמם לעצור לבדוק ערתי בדקתי וכלום יש מים והם לא רותחים בכלל.המשכתי (נכבתה כמובן) היום בערב נדלקה שוב עוצר ומתחיל לבדוק טוב טוב מצאתי שמן במי הרדיאטור. והנזילה התחזקה . אם תוכלו לעזור קצת (האוטו אחרי טיפול 10k וטיימינג) להגיד לי על מה אני עומד ואם אפשר עוד להמשיך אני יעשה מחר שטיפה לרדיאטור ויחליף מים מה עוד לעשות. אני יודע שאני צריךלטוס למוסך. אבל מה…
הודעה אחרונה מאת איילון, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי פג"יו 205 ויוצא לי ריח מסריח מהאגזוז. ולפעמים אף יוצא עשן לבן. ממה זה נובע? יכול ליהיות אבל אני לא בטוח שזה חיישן הלמבדה אם יש לי כזה? או הממיר הקטליטי סתום.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש לי רדיו טייפ ברכב ודיסקמן אישי שלי. קניתי לא מזמן קלטת שמתחברת לדיסקמן ואז אפשר לשמוע את מה שמושמע בדיסקמן. עכשיו, יש אפשרות בדיסקמן גם להטעין סוללות דרך המצת של האוטו. מה שאני שואל זה מאיפה מקבל הדיסקמן, או יותר נכון הבטריות הנטענות שקניתי במיוחד, את הכוח כשהוא מחובר למצת? מהמצבר? האם זה יכול לרוקן לי את המצבר ואני יתקע?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי בעיה בסיטרואן זד איקס שההגה מושך חזק לאמצע. ההגה הוא לא הגה כח ודי קשה לסובב אותו אבל הבעיה היא שגם הוא מושך די חזק לאמצע כדי להתיישר וגם בחזרה של ההגה למרכז צריך להפעיל כח כדי שלא יחזור מהר מדי. ניפחתי את הגלגלים ללחץ הרצוי, זה עזר קצת אבל לא לגמרי. למישהו יש רעיונות מדוע זה קורה??
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, בזמן האחרון אנשים אומרים לי שעדיף להשתמש באוקטן 98 ב206 שלי. אומרים לי שבסיטרואנים ופז'ו עדיף 98. נכון? למה?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אוקי אז ככה היום הלכתי עם חבר שלי לקנות כרטיסים לדום להיום בערב ורציתי לבדוק כמה באמת האוטו הזה עושה מ0 ל 100 אוקי עכשיו ככה קצת היסטוריה על הרכב: הרכב הוא קרייזלר נאון שנת 97 150 אלף ק''מ כמעט הוא אצלנו רק 8 אלף ק''מ בערך חודשיים הוא היה שייך לאישה די עמידה שטיפלה ברכב יפה עם טיפולים תוספים והכל וגם אנחנו די שומרים עליו אני מטפל בו יפה שם לו תוסף כל 5 אלף ק''מ דואג לו הכל בקיצור לבעיה האמיתית הלכנו לכביש מישורי שיש לי בתא מטען בערך 40 ק''ג ציוד של אבא שלי כל מיני כלים ושטיות אני וחבר שלי שוקלים בערך כל אחד 80 אז ככה שיוצא שעל האוטו יש 200 ק''ג (בערך) יותר ממה שהוא באמת טוב אני עומד בכביש מישורי לחלוטין ריק ממכוניות די נטוש שם ברקס עד הסוף …
-
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה בקשר לאגזוז, יש לי דוד אחורי פתוח. כאשר אני עוזב את הגז, לפעמים יש לי פיצוצונים קטנים מן האגזוז. פח פק פק פק פח... למה? על מה זה מראה? זה מראה על תקלה או מה? תודה.
הודעה אחרונה מאת R.C, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
רציתי לדעת אם זה הגיוני שדוד פתוח יקלקל לי את "הפתיחות" של האוטו?!! למרות שאני נהנה מאוד מהצליל שהוא מוציא!!!!! יכול להיות שאני מרגיש ירידה בהספק??
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 0 תגובות
- 944 צפיות
שלום לכם. קניתי חומר לשטיפת הרדיאטור יחד עם פעולת המנוע. מה דעתכם יש סיכוי להעביר "גיפה" לכיוון המנוע. שטיפה של הרדיאטור לבד ואח"כ עם החומר עדיף לא ???
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך בדיוק אני שם את הגרביונים על הפנסים? מאיפה אפשר לקנות ספריי צבע או מה שזה לא יהיה לבקליות וכמה זה עולה? האם גרביון על הבקליות הופך את הפנס לממש ממש שחור כמו שרראתי או שזה היה צבע זה היה ממש כהה טוב תודה על התשובות..... ביי
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ממה יכולה לנבוע בעיית צריכת דלק מוגזמת?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
בקפיירים???
מאת BMW_M5- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברה כולם או רובכם בטח ראו את הסרט המהיר והעצבני וראיתי שיש להם בקפיירים שיוצאים מהאגזוז האם אפשר לעשות את זה ברכב רגיל (משפחתי) מבלי לגרום לו לבלאי מוגבר? ולשמור על ''האמינות'' של הרכב? אם כן איך אפשר לעשות את זה?
פנסי איתותים 1 2
מאת Danny4u- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
טוב אז השאלה שלי היא כזאת האם חייב איזה צבע מיוחד עבור המנורה (כן אני יודע או צהוב או לבן) אבל אני מתכוון הקופסא של הפנס. היא כתומה ואני מחליף אותה לשקופה זה בסדר אם ישאר לי אותה הנורה יאנו חוקית וכל זה. ואם כבר בנושא אז אם עוצרים אותי אם הפנס הזה שבור כמה דוח זה?
הודעה אחרונה מאת FIAT,