טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,183 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אם אתם זוכרים היה פה בחור עם וולקן... והוא הציג את טבלת הטיפולים של הרכב שלו. אני מאוד אהבתי את הרעיון, וגם התחלתי לרשום כל טיפול ותוספת. וגם, התחלתי לרשום תדלוקים... לא יודע למה אבל סתם שיהיה, אולי אני אצתרך את זה או לא יודע מה. נחמד לא?
הודעה אחרונה מאת 205, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי בעיה כל פעם שאני נוסע יש לי מן טיקטוקים מאיזור הגלגל השמאלי הקידמי וככל שאני מגביר מהירות גם הטיקטוקים מהירים יותר שאני עומד אין כלום . מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
אם יש לי אולטרא שמתחברת למצת אני יכול להוריד את החיבור למצת ופשוט לחבר את שתי החוטים הפלוס והמינוס לאיזה פיוז
הודעה אחרונה מאת BMW_M5, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שאלה לי אליכם - ברצוני לחתוך חתיכה קטנה מקצה האגזוז, בערך 5-6 ס"מ. האם ניתן לעשות זאת מבלי שמערכת הפליטה תפגע? יעבור טסט? תודה.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת עד כמה עברה עשיתי !!!!!!!!!!!!! שמתי על הבקליט האחורי גרביון שחור (אתם יודעים זה יוצא יפה) האם זה חוקי ?
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע על מה מדובר? מצורף לינק http://www.ecotekplc.com/
הודעה אחרונה מאת ערן-S, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
קצת רקע: יום שני שעבר הוכנס הסווויפט 86 לצביעה ותיקון פחחות טוטאלי ... כמובן הכניסה למחסום עצמו היתה מפחידה .. והרבה בגלל שקוראים לי עומר ,החיילים חיפשו עליי במקומות נסתרים ופרטיים !! הצבע הירוק שנצבע האוטו לא היה הצבע שקבעתי אם הערבי (מוסך חאלד - מי שמכיר ) ,ביום שני הסכמנו על ירוק כהה ,כמו של הג'יפים ... וכשבאתי לקחת את האוטו בשבת מסתבר שהגוון הוא בכלל גוון של ירוק אחר ,יותר בהיר ... ביאס לאללה .... אחרי זה עברתי אם אחד הערבים על כל האוטו ... מסתבר שהם עשו עבודה חפיפה ,והיו מלא פשלות של צבע ... מקומות שהם לא צבעו ....(מוטות ליד החלון הקידמי ,אחורי ...) מקומות שהם צבעו יותר מדי - כל הפנס האחורי היה ירוק ... הובטח לי שיתוקן הטמבון הקידמי שהיה עם שבר ארוך …
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני צריך לדעת כמה עולים שטיחי אלומיניום לרנו קליאו B? ואיפה אני יכול לקנות? תודה
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
בעיות הנעה
מאת אורן 16V-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, בזמן האחרון , כאשר אני נוסע , ונגיד אחרי 20 דקות מכבה את הרכב (הרכב חם\קר לא משנה) אני מנסה להדליק והאוטו לא נדלק.. יש סטארטר וכו אבל לא נדלק, אחרי כמה נסיונות נדלק.. יש לציין שהאוטו אחרי טיפול 10 אלף (לפני 2000 ק"מ) והבעיה התחילה רק לאחרונה ולא אחרי הטיפול או משהו עוד יש לציין שהאוטו קר לגמרי (בבוקר ..) הוא מניע חלק ביותר בפעם הראשונה , הבעיה קוראת בד"כ אחרי נסיעה. עצות?
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לעזאזל עם החיישן חמצן הזה. כל התופעות מצביעות שהוא האשם : 1. האוטו לא סוחב , דיכאון הסטרי 2.באק פיירים , זה דווקא נחמד 3. בסרק הטורים יורדים מתחת ל - 1000 ולא בהרבה. בכל מקרה אני לא יכול להמשיך לנסוע ככה וזה כבר נמשך יומיים. כמובן שתמיד ניתן להיכנס למוסך ולכין את כרטיס האשראי. אבל אם מישהוא יכול לעזור לפטור את הבעיה הוא יציל אותי ואת הראלי !!! אפילו לדבג את העיה כלומר להחליף ורק לוודא שזה באמת החיישן למרות שאני בטוח שזה הוא וזה בגלל ................. שכבר החלפתי אחד . תודה שוב לתומר שעזר לי לפני הרבה זמן. ואולי מישהוא יודע למה לעזאזל הוא נדפק כל כך הרבה/מהר מה שתרצו. אולי יש משהוא ידוע שדופק אותו , אותי ואותכם כל הזמן. תודה מראש וחג שמח ומטורף …
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
שלום שלום, היום שמתי לב שהסמל האחורי של ה-106 החמודה שלי "נפל"..... באוטו דיפו לא היו להם סמלים, והם טענו שרק ליבואנים יש. יש למישהו מושג כמה עולה חדש / משומש ואם אפשר להשיג לא רק אצל היבואן / מוסכים ?
הודעה אחרונה מאת yairk, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע לגביי הקרבורטורים של WEBER מבחינת אתרים של כיוונים של הקרבורטורים האלה, מבנה, פירוק וכולי? יש ספרות בנושא? אני מתעניין במיוחד לגביי הדגם הכפול של הקרבורטור הזה Weber DC40 מישהו מכיר אתרים בנושא? בכלל אתרים מקצועיים בנושא קרבורטורים. ניסיתי לחפש בגוגל, הבעייה היא השפה, הוא לא ממש מקבל הגדרות שפה. ניסיתי לחפש באנגלית, והוא מוצא לי אתרים בצרפתית...
הודעה אחרונה מאת R.C, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעוניין לדעת את כל הגרסאות הקיימות למנוע 2 ליטר ב- 156 בנזין בעולם\בארץ. לפי שנתון,הספק ומומנט מירבי. בתודה מראש.... אורן
הודעה אחרונה מאת wolf, -
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפני כמה ימים עבר האוטו (סוויפט 86) צביעה כללית ותיקוני פחחות למיניהם במחסום ארז . משום מה ,מאז הטיפול ,האיתות השמאלי מהבהב מהרגיל ... הסבירו לי שזה מכיוון שאחת הנורות נשרפה לי ,בדקתי ,וגיליתי שכולן מהבהבות למופת. למישהו יש רעיון אחר למה ההבהוב המהיר קורה ?? האם יכול להיות שהערבים המטונפים חיבלו לי במנגנון ???
הודעה אחרונה מאת פינסקר, -
שיפורי רכב
מאת tigra4ever- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין לשפר צורה חיצונית של אופל (ספויילרים וכו'). האם מישהו מכיר סדנאות בנושא באזור ת"א? תודה!
הודעה אחרונה מאת Viva Italia, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי שריטה בדלת רציתי לדעת אם אחרי צביעה של הדלת כמה ערך זה יוריד מהאוטו ואם יראו שזה צביעה וזה שונה אם זה עוזר לכם לענות לי אז זה אודי טיטי
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי לוח שעונים של דיהו ריסר GLX שנת 96' עכשיו לפי מה שנאמר לי, כל הנורות בו פועלות, ככה שאני מעוניין לחבר אותו לחשמל בבית ולהפוך אותו למעיין מנורה כזאת... עכשיו אני מעוניין שמתג אחד יפעיל את כל הנורות שעל הלוח (נורות שעונים, דלק, איתות, וכ"ו) ושהלוח יהיה מחובר לשקע רגיל בבית. לפי מה שאני חושב, אני יצטרך שנאי, השאלה היא איזה שנאי, לאן לחבר אותו, ואיך אני עושה שכל הנורות ידלקו. בנתיים יש לי השערה לגבי מה שצריך לעשות, אבל אני לא בטוח. מצורפות תמונות של הלוח מקדימה, מאחורה, ומאחורה עם נורה של שעון בחוץ.
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
-
- 4 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
פרט מאוד חשוב שאינני יודע איך עד היום לא טרחתי לשאול ולהתעניין לגביו: חריטות בלמי דיסק. לשם מה זה טוב? (אם בכלל). מה ההבדל בין חרוטים לחדשים? האם מדובר בשימוש חוזר לבלמים (זה לא מסוכן?) ? האם אורך וגם אורח החיים של מערכת הבלימה מתארכת או מתקצרת בשימוש בכאלה חרוטים? וכל מידע נוסף יתקבל בברכה. כמובן, עובדות בלבד, אין לי צורך בניחושים או במידע מכאלה שלא בטוחים במאת האחוזים בדבריהם. תודה, רון.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 4 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
חזרתי מתאילנד עצוב ומיואש אחרי 5 שבועות ( מי שהיה שם יודע על מה אני מדבר ). אני מגיע למתוקה הכחולה שלי וחשכו עניי , נזילה היסטרית של שמן גיר !!! למחר אני מגיע למוסך שרתון בגלל : א. מורשה פיג'ו. ב. קרוב לבית. ג. הבעלים הקודמים טיפלו ברכב שם ורציתי לקבל את ההיסטוריה של הרכב. ד. זהו. אני מגיע למוסך מרימים את האוטו ומוצאים שמחזיר השמן גיר נפרץ , כמה עולה תיקון שאלתי ??? 380 כולל החלפת שמן גיר ולא כולל מע"מ. גנבים , אמרתי לעצמי יללא נגמור עם זה , האוטו גבר בשמיים ולפחות העבודה תהיה טובה ( כן בטח ). לקחתי את האוטו אחרי שעתיים , לא ראיתי איך העבודה מתבצעת. טעות איומה שלי !!! יום למחרת אני מתניע בבוקר מחכה מספר דקות מביט למטה ורואה שלולית - שמן גיר. חוזר למ…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הראשונה - החלון החשמלי (ברנו קליאו מודל 98', חלון שליד הנוסע) עושה בעיות - נפתח בסדר אבל איטי מאוד בסגירה. מה עלות תיקון/החלפה של מנגנון כזה? האם יש צעדים שניתן לנקוט שאולי ישפרו את המצב ללא צורך בהחלפה? שאלה שניה - יש לי כמה שריטות (לא הרבה, למזלי) שלדעתי ניתן להורידן בעזרת פוליש. יש איזושהיא תוצרת מומלצת? כיצד עושים זאת? אם ניתן לפרט את התהליך (שלא אגרום נזק מיותר) אודה מאוד....
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חג שמח לכולם.יש לי קיט של JR ורציתי לדעת כל כמה זמן צריך לנקות ולשמן את הפילטר
הודעה אחרונה מאת RedR, -
שילוב הילוכים בכח
מאת nos-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה,לאחרונה בפולו שלי ההילוכים משתלבים בצורה קצת קשה זאת אומרת שאני צריך להפעיל קצת לחץ על הידית, זה אומר אולי שהקלא'ץ שלי עומד למות? יש עצות אחרות למה זה קורה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נתקלתי בתופעה הבאה במכוניתי: כאשר אור הדרך והאיתות האחוריים דולקים בו זמנית, אז כאשר האיתות דולק, אור הדרך נחלש משמעותית. כנ"ל באור רוורס. בעייה או סתם תופעה זניחה?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
בולמים ל205
מאת 205- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה הרכב הוא 205XR אני צריך להחליף את הבולמים , הבולמים שיותקנו הם של "מונרו" עכשיו עם האחוריים אין לי בעיה אבל יש מצב השזוג הקידמי שונה (ימין משמאל)?
הודעה אחרונה מאת 205, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברה, יש לי בעיה , יותר נכון רעש מכיוון המשולשים (מעין "טק" כזה) כאשר אני מסובב את ההגה כמעט עד לנעילה לצד ימין וכאשר אני מסובב אותו לצד שמאל שוב כמעט עד לנעילה, אני שומע את אותו הרעש. מה זה יכול להיות ? אני מודע לרעש הרגיל כאשר נועלים את ההגה וזה לא קשור. יש לציין שבשלג נהגתי הרבה וניסיתי (והצלחתי) לצאת מחניות וכבישים חסומים. רק השבוע הרעש התגלה והשלג היה לפני שלושה שבועות. יש סיכוי שזה בגלל השלג?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
בחודשיים האחרונים בערך הבלמים קצת חורקים לפעמים מתי שלוחצים עליהם.. לאוו דווקא עצירות פתאומיות לפעמים קצת ברקס בפניות לא יודע בדיוק להסביר מתי. עכשיו מה שמוזר גם שהאוטו עבר טסט לפני חודש. שווה ללכת למוסך על זה או להתעלם?
הודעה אחרונה מאת DJO, -
עלויות החלפת טיימינג 1 2 3
מאת Yogev-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
יש לכם מושג בערך מה העלות להחלפת הטיימינג ברכב שלי. ואני מבקש שלא יענה מישהו שאין לו את האוטו, זו לא אותה רצועה כמו ב-106 אחרות (גל זיזים כפול).
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אוקי אז ככה יש לנו קרייזלר נאון שנת 97 די שמורה עם 150 אלף ק''מ ובזמן האחרון אני שם לב שיש רעידות קלות באוטו אני מתכוון שאני מרגיש את המנוע אומנם הרעידות ממש קטנות וצריך לשים לב בשביל לגלות אותן אבל הן לא היו בהתחלה ואנחנו קנינו את הרכב בסך הכל 20 אלף ק''מ פחות ממה שהוא ולהזכירכם שהרכב רק יצא ממוסך עבר טיפול בקרסים בדיקת כל הגלגלים צמיגים במצב טוב ושמתי לו תוסף רק לפני שבוע... האם הרעידות באות בגלל מצב התושבות? או בגלל הבלאי של הרכב?
הודעה אחרונה מאת BMW_M5, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נכנסתי לאתר של Hynes וראיתי שבספר של ה-zx מצוין שהוא לא מתאים למכוניות בעלות מנוע מסוג: 1998cc XU10J4RS engine. השאלה שלי היא, האם הוולקן 96' בעלת מנוע מסוג זה ?. ברשיון הרכב כתוב שדגם המנוע: RFX, האם זהו גם סוג המנוע ?
הודעה אחרונה מאת Lior_Volcane, -
-
תושבות מנוע 1 2
מאת RedR-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום , כנראה והתושבות מנוע שלי הלכו ... שומעים דפיקה שאני עוזב גז בין העברת הילוכים ... בקיצור אני מזהה את זה ב - 99% כתושבות . השאלה שלי היא מה הנזק הכספי המעורך של החלפת תושבות ? אני אולי אנסה את בני קומבני בנושא הזה.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -