טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,183 נושאים בפורום הזה
-
אגזוז Free-Flow
מאת DKTLV- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה עולה להתקין כזה? ולמה זה טוב?
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברה מישהו יודע איפה אם בכלל יש בארץ מקום שמרכיבים בו את הפלואורסנטים הצבעוניים מתחת לרכב?(נוסח מהיר ועצבני) כי ראיתי 2 כאלה באשדוד אבל אני יודע שאחד מהם גנוב ועם השני לא יצא לי לדבר אז אם מישהו יודע שיגיד לי.. תודה גיל..
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתעניין באונו S70 מסויימת , שיש לה "מכה" בדלת. המוכרת ציינה זאת מראש והורידה 1500 ש"ח מהמחירון בשל הפגיעה. השאלה האם זה "שווי" המכה ? אם לא כמה עולה לתקן ? האם יש מצב שבגלל "מכה" (שוב לא יודע מה ההיקף) צריך להחליף את הדלת ? ואם כן, מה העלות של דבר כזה בערך ? (עוד לא ראיתי את זה, אבל אני מעדיף לשאול מראש ולא להגיד לבחורה שתחכה רגע, אני הולך לבדוק אם מישהו נמצא בפורום.. ) אלפי תודות למי שיסייע לבחור שקצת "ירוק" בעניינים האלה..
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי כרגע: 175/65 R14 רציתי לדעת האם יש אפשרות שיאשרו לי שימוש ב 185/60 R15 ? איפה אני בודק?
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, לאחרונה אני מריח ריח של דלק בתוך האוטו ..אבל לא בצורה רצינית מדי, אבל היום כאשר כיביתי את האוטו אחרי נסיעה של כ20 דקות הרחתי מאיזור מכסה המנוע (איפה שהגרילר) ריח חזק מאוד מאוד של דלק, יש למישהו איזהשהו רעיון מה זה יכול להיות ??
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 0 תגובות
- 924 צפיות
יש לי כמה דפיקות קטנות ומעצבנות בפח וגם כמה שפשופי צבע שלא ממש רואים אבל אותי זה ממש מעצבן אם אפשר בבקשה המלצה על מקום ועלות משוערת... תודה.
הודעה אחרונה מאת Dj GuyGivant, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כדאי לשים בכל מנגנון השפריצרים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 951 צפיות
קניתי יריעת אסבס לסעפת פליטה ורציתי לדעת איך לשים, אמרו לי שאני צריך להרטיב במים את היריעה ואז לשים שהיא רטובה
הודעה אחרונה מאת עופר106R16V, -
צמיגי ALLSTAR
מאת NirTzi-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו שמע בעבר על החברה ???... זאת אמורה לההיות חברה ישראלית... או זה לא שם החברה אלא שם הדגם ... בכל מקרה הציעו לי סט צמיגים עם הכיתוב הזה עליהם... אני לא מחפש צמיגים ברמה גבוהה... אלא בסיסי!...
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
צביעה בתנור
מאת Noamt- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש מקום מומלץ ובמחירים טובים לצביעת פוד לשעונים מפלסטיק. אשמח לשמוע המלצות. אני מעדיף מקום מקצועי, מאשר לנסות לבד (לכל חובבי הDIY) תודה, נועם.
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
זה טוב זה רע זה תוצרת הודו וסוג הצמיג הנדרש 175/70HR14 המלצות לצמיגים זולים אחרים יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, הייתי היום במוסך שלי, ועשו לי החלפת מחזיר שמן אחורי, שמו חדש וכו וכו וכו ואכן הנזילה פסקה בחצי שעה הראשונה ואז........ פתאום אני רואה 2 טיפות על הרצפה עכשיו , שמו לי שמן חדש. והטיפות בצבע שחור... אז יכול להיות שזה מה שנשאר עדיין על המרכב ? למרות שהוא אמר לי שעשו שטיפה בקיטור.. אז אנ'לא יודע.. יש למישהו עצה לגבי מקום אחר שזה יכול להיות ממנו או משהו אחר ? תודה מראש אורן.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתם יכולים להמליץ לי על מקום טוב לתיקון פגיעות פח? ומקום טוב לצביעת הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת Romeo, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קודם כל רציתי להגיד .... אחלה פורום !! לפני כחודש קניתי סוזוקי סוויפט 86 ... ומאז כל שקל ודקה פנויים מושקעים לשיפוץ ושיפור האוטו ,עד כה ,הרכבתי מערכת + שתי רמקולים PIONEER ,ריפודים ,שטיחים ,כיסוי הגה ,ועוד כל מיני קטנות חוצמיזה קניתי לפני יומיים ספריי שחור (משהו זול - 15 שקל ) וצבעתי כל חלק שאמור להיות שחור ,ואחרי עשרים שנה על הכביש נהיה בגוון של חום .... הצביעה כללה טמבונים ,בסיס של מגבים ,גומיות מסביב לחלונות ,ואפילו בלם יד ומוט הילוכים . כמה שאלות : *קודם כל רציתי עזרתכם לרעיון לשיפורים נוספים לאוטו ... אולי תספרו מה שיפרתם אצלכם ?? *שנית ,רציתי לדעת מה דעתכם על הספריים הנ"ל (אם יש ספק ,זה הזול ביותר ) ? וכמה זמן לדעתכם זה יחזיק ? *וב…
הודעה אחרונה מאת פינסקר, -
-
שאלה על מוסכים
מאת BMW_M5- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה הלכה לי הנבה באוטו (אמריקקי) ובמוסך המורשה רוצים 1100 שקל איזה מוסכים מתקנים את החלק הזה? מוסך ככלי ידע? או שעדיף לשלם קצת יותר וללכת למוסך מורשה?
הודעה אחרונה מאת BMW_M5, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כאשר אני מניע את הרכב יש יציאה של נוזל מהאגזוז (דלק למיטב ידיעתי) לאחר שהמנוע מתחמם תופעה זו נעלמת. האם הדבר קשור לתערובת עשירה מידי? בכל אופן איך אפשר להפסיק זאת? ואופ טופיק קטן: היום ביציאתי מהאוניברסיטה גיליתי כרטיס ביקור של הפורום. מישהו כנראה מהפורום שם לי אותו...אני סתם סקרן לדעת מי זה. נו.....אז מי זה?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 777 צפיות
טוב היום לראשונה נסעתי לראשון לבקר בפירוקיות שהמליצו לי עליהם... בהתחלה נכנסתי ל"המאגר"... מקום נחמד, נורא התרשמתי מהסדר והארגון, הראו לי תמונה של כל רחב ממנו פורקו החלקים... עשיתי הזמנה מראש לחלק... ( הפג'ו 205 הבאה שמתפרקת על הכביש... החלק בדרך אלי ))... לא נעים. אחר כך הלכתי לאחים יזדי... המקום קצת פחות מאורגן... והאנשים טיפה פחות נחמדים... אבל עברתי שם חויה לכל החיים.... נכנסתי פנימה עם אחד העובדים לראות ג'אנטים שאני חושב לקנות... ועברנו בכל הפירוקית בדרך... ואוו ואוו כמה כמה כמה מכוניות... בדיוק הכניסו לשם איזה פורד פוקוס מפורקת !... בכל מקרה... היה יום מהנה... נחמד למצוא חלקים במחירים זולים, אך יש לי מספר שאלות, א. האם יש אפשר…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
אני מתכוון לסידרת PRO TECNO 3.0 של חברת REMSA. האתר באנגלית נראה מושקע מאוד ומפורט - וככל הידוע לי, מדובר ברפידות תחליפיות ברמה גבוה יותר מהמקובל. מה שידוע לי הוא שהרפידות עומדות בתקן חדש שנקרא R90 המחייב אותן לעמוד בסטנדרטים שהאיחוד האירופאי קבע (בינהם, עד כמה שזכור לי, גם מרחקי בלימה). בנוסף, למיטב ידיעתי, רפידות תחליפיות של KENTEX למשל אינן עומדות בתקן זה וייתכן שבקרוב לא נראה אותן יותר איתנו. אם למישהו יש ניסיון איתם, אשמח לשמוע. איציק
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש למישהו מושג אם זה מתאים (כמו שעושים על הקאליפרים של הברלינגו) הג'אנטים הם 14" מקוריים.
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
שאלה: איך מורידים יחס דחיסה
הודעה אחרונה מאת BoazG, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני זמן לא רב שמעתי כי מישהו כאן רכש חיישן חמצן חדש. איפה קונים ואיך יודעים שהוא המתאים ??? חיישן חמצן למע' ניהול מנוע של בוש ma3.1
הודעה אחרונה מאת BMW_M5, -
-
- 0 תגובות
- 871 צפיות
תמליצו לי בבקשה על רפידות ל VW POLO 1.4 1997. לא משהו מיוחד, אבל שיהיו טובות (לא למרוצים או לנהיגה שוחקת, האוטו של אמא)
הודעה אחרונה מאת knfevg, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אצל מי אפשר להתקין את הדוושות בצורה אמינה ובטוחה ? אני יודע שזה לא סיפור ואפשר לבד , אבל אני מעדיף מישהו מנוסה שכבר עשה זאת בעבר , אז אם אתם מכירים מישהו מומלץ , אשמח אם תיידעו אותי . תודה ...
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טוב תשמעו, היום הסתכלתי על הצמיגים באוטו... ונוצרה בעיה!, שני הצמיגים הקדמיים שלי זהים ( זה עוד בסדר ), אך שני הצמיגים האחוריים שונים!, כלומר: הם לא זהים אחד לשני, ולא זהים לקדמיים! זאת יכולה לההיות בעיה ? האם זה יפריע בטסט לאוטו ?... אם אני לא טועה המידות הם: כולם אחרי הכל R13 קדמיים... 70\* ... לא זוכר את המספר המדויק, נראה לי 145, הגיוני ? האחוריים... אחד 145R13 והשני 155R13... טוב, מה דעתכם ? ומה עושים הלאה ?...
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש אתר שמפרט לחצי אוויר מומלצים למכוניות שונות. ספציפי יותר אני מנסה לברר לחץ תקין עבור טויוטה יאריס T-Sport. במוסך לא יודעים, ובספר מצוין רק עבור גרסאות אחרות
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני כמה ימים עמדתי בחניה וכשחזרתי ראיתי שמישהו החליט שהוא לא אוהב את העיצוב של האוטו והוסיף שקע קטן מאחורי הגלגל. המזל הוא שזה פגיעה די קלה ושזה לא הוריד לי צבע. מיותר לומר שלא השאירו פתק או משהו כזה. אפילו תכתוב סליחה בלי שם וטלפון וכלום, הייתי מבין! עכשיו צריך ללכת לתקן את זה (פג'ו 206 -2002) והשאלה שלי היא אם מישהו מכיר פחח טוב באזור גבעתיים ר"ג שיתקן את זה בצורה טובה ובמחיר נמוך?
הודעה אחרונה מאת boca_juniros, -
הגיע הזמן להוריד את "הפולטים".
מאת Guest TALOR- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סוף סוף יש לי זמן להוריד את הפולטים שעל האוטו שלי. תנו עצות איך להוריד אותם. http://jjj.image.pbase.com/u18/talorxsi/upload/11750313.1.jpg
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במהלך החלפת צינורות הבלם ב ZX, כפי שכבר ציינתי, הוחלף נוזל הבלמים במערכת ל DOT 5.1 של מוטול. יש לציין כי הנוזל נוקז לפני חודשיים במוסך, לפי בקשה של בעל הרכב, מאחר ומכסה מיכל נוזל הבלמים הקודם היה סדוק. הוזמן מכסה חדש מקורי מלובינסקי והוחלט על החלפת נוזל הבלמים הישן באחד חדש, דבר שהצריך ניקוז של כל המערכת. המלצתי האישית: חומרים חשובים כגון אלו (נוזל בלמים) תביאו בעצמכם למוסך. בחלק לא מבוטל מהמקרים קיים סיכוי שהחומרים שמשתמשים במוסך מתאימים לאנשים שמחפשים משהו "תקין" ולווא דווקא איכותי ברמות שרובנו מחפשים. שימו לב לצבע השחור והעכור של הנוזל בלמים, פשוט לא להאמין... צבעו של נוזל בלמים צריך להיות שקוף-זהוב (כמו שמן בישול, לעיתים אף שקוף יותר). בנוסף ל…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
האם מכירים נוזל לניקוי ראדיטור ??? אני מועניין לקראת הקיץ לנקות את הרדיאטור, לפרק צינורות כניסה ויציאה ועם חומר + מים בלחץ לנקות את המע' .
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אוקיי, אז היום בשעה טובה ישבתי (יותר נכון שכבתי) לעשות טיפול לרכב שלי. החלפתי לשמן מנוע סינטטי מלא של VALVOLINE ולפלאגים Bosch super4. הרשמים הם כדלהלן: הפילטר אויר הקודם היה סתום בצורה היסטרית (החלפתי אותו שלשום) וכבר לאחר ההחלפה האוטו השתפר משמעותי. לגבי השמן, נשמע כאילו המנוע עובד שקט יותר. והפלאגים, הוווווווו הפלאגים, ובכן בהחלט ניתן לזהות שיפור בהספק בסל"ד הנמוך-בינוני, כאשר ישנה ירידה בבלימת המנוע (האוטו נוסע חלק יותר), ויש תגובת מצערת טובה יותר. בקיצור, אני מרוצה רצח מהטיפול שהרכב עבר, וזהו
הודעה אחרונה מאת 106RallyeBoy, -