טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,183 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. יש לי ג'נטים כסופים הרכב. קניתי טאסות יפות דמוי מגנזיום, אך צריך גאנט שחור כדי שזה יראה יפה. יש למישהו רעיון איך לצבוע את הגאנט לשחור מבלי שזה יתקלף ממזג האויר או החום? יש ספריי מיוחד למתכות?
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
הלחץ דם של הXSI מתחיל לעלות!!! 1 2
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי 106 XSI שנת 96 .... לאחרונה כשאני נוסע נסיעה מאומצת מד לחץ השמן עולה לקו השלושת רבעי(קו אחד מתחת לאדום) ויום אחד שהיה נורא חם והפעלתי גם מזגן הוא עלה והיה כמעט באדום. שראיתי את זה, ישר כיביתי מזגן ואז זה חזר לשלושת רבעי. מה הסיבה לכך? איך אני מסדר את זה? חוץ מזה האוטו מאוד מהנה לנהיגה ואני מרוצה ממנו מאוד.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם זה נכון שהוספת STRUT BRACE (ב106 ראלי MK2 ) גורמת ליותר תת היגוי ברכב אבל ההיגוי ניהיה יותר חד???? (תשובה רצינית מבעליי ניסיון )
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מידע אמין על אמינות הדגמים המשווקים באנגליה. מבוסס על תביעות ועובדות מנתוני חברת ביטוח בריטית המכסה עלויות תחזוקה לרכב שעבר את תקופת האחריות הרשמית של היצרן. המידע מתעדכן בשוטף כל העת היות וקיים ממשק בין האתר למדור התביעות של החברה. דגם שלא מופיע באתר משמעותו שאין מספיק מידע על מנת לבסס נתון סטטיסטי. האינדקס הוא שיקלול של כמות התקלות ועלותן באנגליה. קחו בחשבון שהמחירים שונים בין ישראל ואנגליה וחומרת התקלות בדגמים זהים עלולה להיות שונה עקב שינויי אקלים. בסה"כ אין מידע יותר אמין מזה שהוא גלוי לציבור! http://www.reliabilityindex.com
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
כיוון מתזים
מאת Romeo- 1 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מישהו יודע איך מכוונית את המתזים של השימשה הכידמית ב 156? המתז הימני משפריץ לי מעל האוטו על השמשה האחורית(?!). היום באתי לכוון וכלום לא זז לאף מקום... Molto Grazie
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן.יש לי סעפת פליטה של סופרספירנט,ורציתי לדעת אם זה חשוב לבודד את הסעפת מחום מה האפשרויות שאפשר לעשות,אני יודע שיראה אסבס מבודדת טוב,אבל הבעיה שאחרי בערך3 חודשים היא מתפוררת.מה אפשר לעשות
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ברצוני לברר האם יש לכם תמונות/הסבר מפורט על: 1. מיקום פלטר דלק בפג'ו 106 והחלפתו. 2. האם טיפול לפילטר שמן ב 306 זהו אותו טיפול ל 106 בשניהם המנוע 1400 ולכן לדעתי זה אותו הדבר אך בכל זאת. 3. כיצד מחליפים מים בראדיאטור? (ברצוני גם לשתוף את הרדיאטור מכיוון שיש בפנים ג'יפה) 4. החלפת פלטר אויר (לא בטוח לגביי מיקומו) 5. החלפת שמן גיר 6. החלפת פלאגים כמה לדעתכם יעלה לי טיפול כזה בליטל? ואולי לבצע אינפוזיה לפי הוראות של אייל אבל אין לי שמץ של מושג איפו הפרפר שלתוכו הוא הכניס את האינפוזיה. תודה. הרמן. :mm_tongu: 0X
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי טנדר סובארו 94 1600 סמ"ק הנעה קדמית, עבר תאונה קלה, תיקנתי את כל הפח כבר (הכנף השמאלית התרסקה) אבל עכשיו האוטו רועד ולא מגיב טוב... הלכתי לעשות כיוון לפרונט, שם אמרו לי שהמשולשים שלי עקומים... וגם הצמיגים שלי יבשים.. הקיצר, יש המלצות על מקום טוב להחליף צמיגים של סובארו (וגם טאסות) ולהחליף משולשים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי, בהתקרב הטיפול הבא עלינו לטובה, אני שוקל לעשות אותו לבד, ומספר שאלות עולות בעקבות כך: 1. האם זה מומלץ לעשות לבד טיפול? 2. האם ניתן לעשות את הטיפול לבד ולתת למוסך רק להחליף טיימינג? 3. האם להשתמש בשמן חצי סינטטי שהאוטו קיבל עד היום, או, לעבור לסינטטי מלא? (הבנתי שיש אנשים שהתחילו להם הזעות בעקבות מעבר לסינטטי). 4. כל הערות, הארות והצעות לעזרה יתקבלו בברכה. תודה מראש, יוגב
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כאשר אני לוחץ על דוושת הגז נוזל שמן מהאגזוז.רציתי לדעת מה הבעיה וכמה עולה בערך כדי לתקן? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ברשותי אופל אסקונה 83, אתמול משום מה נשבר צינור הסעפת (אני חושב שזה שמה, 2 צינורות שמתחברים לאחד שמשם יוצא לאגזוז וכו..) בחיבור שלה להמשך הצנרת (מצטער אם אני טיפה לא מובן אין לי מושג בשמות) הלכתי לפירוקיות אבל אין לאף אחד :\ יש למישהו מושג היכן אפשר למצוא ?
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האוטו שלי הוא פורד פיאסטה 1.3 97 (מי ששואל למה אני נשאר עם האוטו הזה הוא מפני שהשקעתי עליו כל כך הרבה כסף בתיקונים ששיפצתי אותו והוא כמעט חדש-אני בן אדם שלא יכול לחיות עם תקלה הכי קטנה במיוחד אם זה קשור למכניות) בתור בן אדם שמת על מכוניות אני רוצה לשפר את האוטו שלי. התקנתי לפני שבוע אגזוז FREE-FLOW של רמוס אני עוד לא הורדתי את המממיר אבל שבוע הבא אני מוריד אותו. השאלה שלי כמה אחוז תוספת האגזוז יתן לי אחרי שאני יוריד את הממיר. השיפור הבא שלי הוא פילטר אויר פתוח. כמה אחוז הוא יוסיף לי ביחד עם האגזזו המותקן יש לי 60 כוח סוס בהספק המקורי נ.ב. חברה תעשו טובה בלי לצחוק על האוטו או על היוזמה ותענו לי רק על השאלות. אני יודע שפיאסטות משופרות לא רואים הרבה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי אני שוקל להתחיל לטפל במכונית אצל חזי מאוטו ספרינט הבחור עושה רושם חביב הגון ומבין עניין. האם יש למישהו ניסיון איתם? רשמים אמינות וכו, אשמח לתשובה
הודעה אחרונה מאת אלעדש, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רכשתי איביזה 95 לפני פחות מחודש אני רוצה לדעת איזה שמן מנוע אני אמור לשים חצי סינטטי\סינטטי 40\10 50\20 אני לא מבין ממש בהגדרות אלו ארצה לקבל הסבר קצר עליהם ועל השמן שהכי מומלץ לרכב שלי, שעבר 130 אלף תודה מראש
שאלה לי אליכם חברי הפורום. מישהו שמע\יודע איפה אפשר לעשות קורס\ים במכונאות, מערכות מתקדמות וכל מה שקשור במכלולי הרכב? ובסופו של דבר לקבל הסמכה...
הודעה אחרונה מאת Syoma, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחר לוקח רכב לבדיקה ( ) ונאמר לי שיש בנס ציונה , וברמלה , איזה מהם עדיף מכיוון שראשון קצת בעייתי להגיע (בעל הרכב צריך להגיע למקום מסויים בזמן מסויים) אשמח לדעה (בעיקר ממך עמית) תודה מראש אורן.
טוב, שאלתי בעבר ולא ענו לי בכלל, דבר שנורא הפתיע אותי... יש פה מישהו שיכול להסביר לי בקצרה מה עושים בטיפול 10K ??? ובנוסף, מה בודקים בטסט ?... תודה.
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי חבר בפורום והוא כנראה מתבייש לשאול שאלה אז אני שואל במקומו. פיאט אונו שנת 94 הזרקה, הוא משתמש היום בשמן חצי סינטטי והוא פוחד לעבור לסינטטי כי אין לו כבר כסף לתקן את האוטו והוא פוחד שהשינוי בשמן יהרוס עוד דברים, יש למישהו הצעה משהו מה עושים? לעבור לא לעבור? למה ומה זה יתן והאם זה יהרוס משהו? אני אציין שהוא השקיע הרבה שתיקון הרכב והאוטו נוסע טוב היום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שרטוט ברור ופשוט של המערכת ההידראולית בסיטרואן...
הודעה אחרונה מאת שמר, -
דלק דלק דלק
מאת ערן- 2 תגובות
- 877 צפיות
השאלה שלי היא איך אפשר לדעת אם הרכב שלי שותה דלק?? נראה לי שבחודשים האחרונים אני נכנס כל שבוע לתחנה ומוריד איזה 130 ש"ח (בשבוע כמובן).יוצא לי בערך 550 ש"ח בחודש רק דלק. ואני לא נוסע הרבה בכלל! וממה שראיתי אין שום נזילה גם כשהרכב עומד לילה שלם.אין שום כתמים על הריצפה וכו'... בתידלוק האחרון שלי רשמתי את התאריך של התידלוק,את סכום התידלוק...כמה ליטר הכנסתי לאוטו שלי---ועל כמה ק"מ האוטו עומד. כשאני אצטרך למלא שוב אני אוכל לבדוק כמה זה יצא לי לליטר??? החישוב נכון?? או שאין דרך לדעת אם האוטו אוכל דלק? אודה לכם מאוד על תשובתכם. מדובר ברכב מדגם סיטרואן 89.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
אז ככה כשאני נוסע אם האוטו ומפעיל מזגן הטורים עולים קצת עד ל 1000 שזה נורמלי הבעיה מתחילה בלחיצת הגז הראשונה,אחרי שאני לוחץ על הגז האוטו עולה בטורים רגיל אבל כשאני עוזב את הגז האוטו נתקע בין 1500ל 2000 סיבובים ומשחק שם,במוסך אמרו לי שזאת המצערת מה אתם חושבים זה נכון כי הם רוצים על מצערת כ3000 שח בלי עבודה. מה אתם חושבים? כי לא ממש בה לי להוציא 3000 שח רק בגלל המזגן. יש לציין שהבעיה היא רק כשאני מפעיל מזגן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום למשתתפים, קניתי במזל טוב - אני מקוה - 106 XSI ומענין אותי לדעת אם יש דרך בטוחה לנקות את המנוע מכל הג'יפה בלי לפגוע במערכות החשמליות/אלקטרוניות של האוטו. בתודה מראש מכבי
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בפורד פיאסטה של חבר שלי, החלה לאחרונה תופעה מרגיזה: סיבובי המנוע בסרק מאוד גבוהים המנוע הוא מנוע 1.3 הפשוט עם הזרקת דלק בשיחה עם מכונאי הוא טוען שנראה לו שהלך המנוע צעדים ושיש לפנות למומחה לטיפול במערכות הזרקה. מישהו יכול לתת אינפורמציה על אופי התקלה האם מחליפים או משפצים מנוע צעדים ? כמה זה עולה ? האם כדאי לבדוק כיוונים אחרים תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אז ככה השאלה הראשונה שלי היא האם אני יכול לשים בפנסי החזית אורות כחולים הכוונה למנורה ואם זה חוקי או שחייב לשים את הרגילות והשאלה השניה שלי היא כידי להשוות מחירים כמה בערך עולה הדבר הזה של הוישרים שמשפריץ מים ובצידו השני יש אורות בערך תודה
הודעה אחרונה מאת Danny4u, -
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, האם מישהו ממשתמשי הפורום מבין בהשתלות מנוע של VW ? ברצוני להתחיל פרוייקט רציני ולהשתיל בפולו 16V שלי מנוע 1.8T או VR6... האם מישהו מחברי הפורום יכול לעזור לי בפרטים על כזה פרוייקט? ידוע לי שבאירופה השתלות כאלה הן נפוצות... השאלה היא האם זה אפשרי מבחינת משרד הרישוי? שאלה נוספת היא האם אפשר להשיג אישורים למידת צמיגים 195/45 R16 לפולו? אני בדקתי עם "קומפיוטסט" ושם נאמר לי שהמידה הגדולה ביותר האפשרית לפולו היא 195/45 R15. מה עושים??? תודה מראש, אוהד. דוגמה למה שאני מדבר עליו תוכלו למצוא פה: http://www.bb-automobiltechnik.de/mvw_polo%20vr6%202.8T.html
הודעה אחרונה מאת חן, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני יודע שבמכוניות הזולות והקטנות יש מערכת הזרקה פשוטה יותר לעומת המכוניות היקרות יותר. הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בדיוק. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
תודה איציק בנוגע לשמן. ובנוגע לאמריקן איגל שמוכרים באוטו דיפ
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דיפו - שמו לי בטיפול לפני 3 שנים שמן גיר אמריקאן איגל 80W אם אינני טועה. בהודעות קודמות אתה יורד ובגדול על החומרים של אמריקאן - למה לדעתך היא לא טובה? והאם כדאי להחליף כבר עכשיו שמן גיר למשהו טוב יותר אם יש לי חריקות רלות בהעברות הילוכים בעיקר בתחילת נסיעה - כלומר כבר אחרי 3 שנים או לחכות ל 4 שנים ? (עוד לא עברתי 40 אלף ק"מ מאז ההחלפה הקודמת של שמן הגיר הנ"ל) . תודה ואחלה אתר יש לך. חזק ואמץ. כה לחי.
הודעה אחרונה מאת ערןVTR, -
-
שלום - בספר רכב של הקליאו ( רגילה ) כתוב שמן 20W50 קסטרול ור
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ורציתי לדעת האם זה השמן המומלץ לרכב הזה לדעתכם - רכב עם קרבורטור שעשה קרוב ל 100K - בדר"כ אני מחליפה ל קסטרול GTX הזה שאגב הוא מינרלי לפי מה שהבנתי ולא חצי סינטטי. הבעיה שהתקשרתי לשירות לקוחות של רנו והם טוענים שלרכב הזה בניגוד לספר טיפולים ולהמלצות בו - יש לשים שמן קסטרול TXT חצי סינטטי 10W40 - אז מה דעתכם ???? באוטו דיפו בטיפול שביקשתי מצויין אמנם 10 על 40 אבל יש תוספת של תוסף לדלק של STP - אז אני מבולבלת נורא עכשיו. לפי מה שאני יודעת בשנים האחרונות מילאתי רק קסטרול GTX 20 X50 ולא היו בעיות ללא תוספים כלשהן לדלק או למנוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
-
האם יש פלאגים מומלצים יותר או מומלצים פחות? אם כן , מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, סופסוף יש לי שאלה... אם אפשר לקבל המלצות לפלאגים לGTI... BOSCH NGK DENSO וכל השאר.... ואם זה יהייה אפקטיבי לשים למשל את BOSCH SUPER 4?? כמובן גם תנו מספרים סידוריים של הפלאגים שיהייה קל לקבל אותם. תודה תודה...
הודעה אחרונה מאת R.C,