Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:cry::cry::cry:

אתמול רציתי לטייל ביום הקיצי שהיה עם הגג פתוח. התחלתי לי בנסיעה ואחרי 5 דקות פתאום ראיתי שהחום מנוע כמעט ומגיע ל - H .עצרתי בצד כדי לבדוק מה קורה מתחת למכסה המנוע וראיתי שמפלס המים של הרדיאטור מאוד נמוך , כמובן שהוספתי מים ירוקים והחלטתי כדי לא לסבך יותר את העניינים להחזיר את האוטו הביתה . בבדיקה שיטחית ראיתי שכל המים התרוקנו , חשבתי שמדובר בהתחלה במאווררים אבל הם התחילו לפעול , בדקתי מתחת כדי לבדוק אם יש נזילה ולא ראיתי שום נזילה . :evil::evil::evil:

:mad: שאלותי :

1. מה לעזאזל לדעתכם קרה ?

2. למישהו יש איזה רעיון ?

3. אתם מכירים בעיה כזו במיאטה או בכלל ?

:bad-word: מחר או מחרתים אקח את המיאטה למוסך .

אשמח לקבל את תשובותיכם

כלי רכב בעיקר מכונית , סטריאו , ומיניי גאג'טים

אלעד

פורסם

אם אין נזילה (רדיאטור תקין) והוונטות עובדות (יוניט תקין) סביר להניח שהלך הטרמוסטט. מה שקורה הוא שכשהמנוע מתחמם נוזל הקירור איננו עובר למנוע (כי הטרמוסטט תפוס) מגיע למיכל העודפים ומשם נשפך החוצה (לכן חסר נוזל קירור).

זו ההשערה שלי.

פורסם
אם אין נזילה (רדיאטור תקין) והוונטות עובדות (יוניט תקין) סביר להניח שהלך הטרמוסטט. מה שקורה הוא שכשהמנוע מתחמם נוזל הקירור איננו עובר למנוע (כי הטרמוסטט תפוס) מגיע למיכל העודפים ומשם נשפך החוצה (לכן חסר נוזל קירור).

זו ההשערה שלי.

סביר להניח.

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

פורסם

האם טרמוסטט זהו סיפור יקר ? :x

אפשר לתקן לבד .? :?

האם בכל מקרה צריך חדש ? :cry:

תודה מראש.

אלעד

פורסם

תרמוסטט זה לא סיפור יקר ולא סיפור מסובך. הכי יקר ששמעתי זה בערך 100 ש"ח. תלוי ברכב. יש כאלו שיושבים חיצוניים כמסעף בצנרת (כמו אצלי) ואז זה סיפור של לפתוח 3 בנדים, לנקות קצת ולהרכיב את החדש. וישנם כאלו (כמו בפז'ו 306) שיושבים על המנוע, ואז זה 3 ברגים, לנקות, אטם חדש ולהרכיב.

לא היסטרי למי שניחן בידיים טובות.

אתה בטוח שזה התרמוסטט? הבדיקה הפשוטה היא - אם המנוע מתחמם והרדיאטור קר למגע, הטרמוסטט נתקע. אם זה קורה באמצע נסיעה, לפעמים אפשר כפתרון חירום לתת עליו כמה מכות כשהוא אמור להיות פתוח, ולפעמים זה משחרר אותו, מרגישים איך הרדיאטור מתחמם ואפשר להמשיך לנסוע לתיקון.

פורסם
תרמוסטט זה לא סיפור יקר ולא סיפור מסובך. הכי יקר ששמעתי זה בערך 100 ש"ח. תלוי ברכב. יש כאלו שיושבים חיצוניים כמסעף בצנרת (כמו אצלי) ואז זה סיפור של לפתוח 3 בנדים, לנקות קצת ולהרכיב את החדש. וישנם כאלו (כמו בפז'ו 306) שיושבים על המנוע, ואז זה 3 ברגים, לנקות, אטם חדש ולהרכיב.

אתה בטוח שזה התרמוסטט? הבדיקה הפשוטה היא - אם המנוע מתחמם והרדיאטור קר למגע, הטרמוסטט נתקע. אם זה קורה באמצע נסיעה, לפעמים אפשר כפתרון חירום לתת עליו כמה מכות כשהוא אמור להיות פתוח, ולפעמים זה משחרר אותו, מרגישים איך הרדיאטור מתחמם ואפשר להמשיך לנסוע לתיקון.

אז תשמע משהו חדש -

תרמוסטט לאוטו שלי, אצל רוברטו (בספרד, לפני משלוח ומכס) - 64$.

אבל לא הזמנתי אצלו, כי ראיתי שבכל מקרה צריך לפרק את ה-MUFF ועוד כמה חלקים כדי להגיע לשם, אז החלטתי לעשות את זה כבר במוסך.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

האם אפשר לנסוע כך במצב כזה 2-3 ק"מ עד המוסך ?

למלא כל הזמן מים או שזה לא יעזור ?

:roll:

אלעד

פורסם

הכי יקר שאני שמעתי היה 150-300 שח, לרנו מגאן (מקורי).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי זה הרבה יותר מסובך:

הטרמוסטט יושב על המנוע במקום אם גישה חרה (הוא יושב מאחורי הטיימינג).

אז צריך לפרק את המגן לפתןח עוד שלושה ברגים ולהחליף אטם.

אני בכל אופן כרגע נוסע בלי(למרות שיש לי אחד חדש בתא כפפות למקרה הצורך\שיעמום). אני יודע שזה לא הכי בריא אבל לאופל קורסה יש עבר גרוע אם תרמוסטט אז אני מעדיף כך.

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם
האם אפשר לנסוע כך במצב כזה 2-3 ק"מ עד המוסך ?

למלא כל הזמן מים או שזה לא יעזור ?

:roll:

אפשר (במידה ונשאר נוזל קירור בתעלות הקירור של המנוע). לעצור כל כמה דקות, לתת למנוע להתקרר , להוסיף מים וחוזר חלילה.

עם זאת לא מומלץ.

• תוכן חדש...