Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזון צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעייה,

החליפו לי צמיגים קידמיים (195/65X15) וההגה רועד במהירות 110-130.

הרעידה לא תמיד קיימת, בד"כ בהאצה היא מופיעה ונשארת, בהאטה היא לא מופיעה.

הג'נטים הם של סיטרואן ואין בהם חור מרכזי להרכבה על מכשיר האיזון. מתקן הפנצ'רים מתקין יחידת תיאום על גל ההינע של המכשיר ועליו את הגלגל.

הוא כבר עשה לי שני איזונים, והוא טוען שבגלל החיבור המיוחד, כל איזון נותן תוצאה אחרת.

1. האם נראה לכם שהבעייה היא אכן בצמיגים?

2. האם יש פתרון?

3. הוא הציע לי לעשות איזון על הרכב. הוא העלה צד אחד על מגבה ואמר לי להאיץ ל 120. סירבתי זה נראה לי מסוכן. האוטו הוא בליסינג ואני יכול להשאיר לו שיעשה את זה בעצמו. יש לזה עתיד?

תודה

אריאל:)

פורסם
בעייה,

הג'נטים הם של סיטרואן ואין בהם חור מרכזי להרכבה על מכשיר האיזון. מתקן הפנצ'רים מתקין יחידת תיאום על גל ההינע של המכשיר ועליו את הגלגל.

הוא כבר עשה לי שני איזונים, והוא טוען שבגלל החיבור המיוחד, כל איזון נותן תוצאה אחרת.

2. האם יש פתרון?

3. הוא הציע לי לעשות איזון על הרכב. הוא העלה צד אחד על מגבה ואמר לי להאיץ ל 120. סירבתי זה נראה לי מסוכן. האוטו הוא בליסינג ואני יכול להשאיר לו שיעשה את זה בעצמו. יש לזה עתיד?

תודה

ב-ד-י-ו-ק מה שעשיתי היום.

סיטרואן כנראה עושים הכל בשביל לא להקל על חייו של הנהג המסכן. כיוון פרונט צריך לעשות על האוטו. אצלי עשיתי היום - לא מסוכן בכלל. הבעיה היחידה היא מכיוון שהבדיקה בעיקר ידנית, של תחושה (הבוחן יושב בתוך האוטו, מאיץ לכ-80 קמ"ש ובודק רעידות) - לא תמיד זה מצליח ב-100 אחוז. הבוחן אמור להיות מסוגל להגיד לך אם לדעתו הכיוון טוב או לא. אצלי נעשה איזון בגלגל שמאל בצורה זו, הוספה משקולת, נערכו כמה שינויי מיקום קלים וזה הסתדר. בצד השני נערכה בדיקה והאיזון היה בסדר גמור. כעת אין שום רעידות בהגה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כשהגלגל נמצא באויר, הדיפרנציאל מעביר את כל הכח לגלגל שבאויר (הרי אין לך דיפרנציאל מוגבל החלקה), וכך רק הגלגל שבאויר מסתובב. זה לא מסוכן.

אם הגלגל לא מאוזן הוא ירעיד את מכסה המנוע, ואז הצמיגאי תוקע משקולת איזון.

נדרשת מומחיות לזה - גודל המשקולת והמיקום נקבעים לפי עוצמת הרעידות והעין של הצמיגאי.

אני עשיתי את זה פעם. מאז אני מספר לכולם בגאווה שראיתי 170 על הספידומטר בתוך העיר :lol:

אגב, מנסיון - התוצאות משביעות רצון.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

אני חושב שאני אתן לו לעשות את זה לבד, שיקח אחריות.

דרך אגב התיאור של רוני לגבי הצרפתים עדין.

מתקן התקרים העדיף לתאר את זה כתגמול על מעשה מין בכפייה שעשה מתקן תקרים (צרפתי כמובן) לאישתו של המהנדס הראשי בסיטרואן.

כמובן שהתיאור היה צבעוני יותר.

כמובן שהוא כלל איברי גוף רבים יותר.

כמובן שמתקן התקרים (שלי) היה כבר עצבני.

פורסם
בעייה,

2. האם יש פתרון?

תודה

אני הבנתי שבתחנת הדלק בכביש גהה ליד שרודר יש מישהו שעושה את האיזון הנ"ל

בצורה ממוחשבת (משרודר הפנו אותי אליו)

• תוכן חדש...