Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רחצת הרכב

Guest Anonymous
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודעת שאני פוגעת בקודש הקודשים , ובכל זאת יש לי שאלה. איני נוהגת לרחוץ את הרכב שלי לעיתים תכופות . ופעם ב - - :( אני מגיעה למכונת רחצה, משלמת, ורוחצת חיצוני.

שתי שאלות

א - האם אי רחצה עלולה לפגוע - בטווח רחוק - בצבע, או שלכלוך הוא לכלוך , והוא ירד ברחצה הבאה

ב - אמרו לי פעם שרחצה במכונות הרחצה האוטומטיות פוגעת ברכב.נכון? לא נכון?

פורסם
אני יודעת שאני פוגעת בקודש הקודשים , ובכל זאת יש לי שאלה. איני נוהגת לרחוץ את הרכב שלי לעיתים תכופות . ופעם ב - - :( אני מגיעה למכונת רחצה, משלמת, ורוחצת חיצוני.

שתי שאלות

א - האם אי רחצה עלולה לפגוע - בטווח רחוק - בצבע, או שלכלוך הוא לכלוך , והוא ירד ברחצה הבאה

ב - אמרו לי פעם שרחצה במכונות הרחצה האוטומטיות פוגעת ברכב.נכון? לא נכון?

א. אי רחצה אינה בריאה באופן כללי (גם לצבע הרכב) מאחר והיא גורמת למים להישאר יותר זמן על הרכב, משמע: לחות תמידית על הפח/צבע, מה שמזרז התפתחות חלודה (נקודות חלודה קטנות). במשך הזמן, הרכב סופח כמויות גדולות של אבק ובוץ - מה שתורם גם לסתימת מעברי ניקוז מים (בחיבורי השמשות לרכב, במרזבים מעל הדלתות וכו') מה שלאורך זמן, גורם לריקבונות בנקודות מסויימות ברכב.

השתדלי לנקות את רכבך בתדירות קבועה ובמידה וקיימת הצטברות בוץ רצינית על הרכב, כדאי לשטוף בהקדם.

ב. המכונות האוטומטיות פוגעות בגימור של הצבע. מדובר בפגיעה מזערית למדי ורק לאחר שימוש מאוד ממושך במכונות שטיפה ניתן יהיה לראות הבדל משמעותית. אני בספק אם בשטיפות הלא-תכופות שלך את תבחיני באיזשהו נזק גם בטווח הרחוק.

גם שטיפה בבית, עם מברשת, פוגמת בצבע - אך בבית תמיד יש אפשרות לטבול את המברשת בדלי נקי עם מים וסבון ולמזער את התופעה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל ברוכה הבאה לפורום :wink: (בדיחה פרטית).

אני אוסיף כמה דברים לדבריו של איציק.

שטיפת הרכב בבית לא גורמת נזק (מי שוטף את הרכב בבית עם מברשת!?! :shock: )

שטיפה במכונה תגרום לצבע להיראות פחות מבריק, אם הצבע הוא לא מטאלי הדבר

יהיה טיפה פחות קריטי. בכל מקרה כנראה ששמירת הרכב הוא לא דבר עד כדי כך חשוב

ככה שאת יכולה לרחוץ את הרכב במכונה כמו רוב העולם (לא כמו השרוטים בפורום פה

שרוחצים את הרכב ביד - ריפוי בעיסוק) לא יקרה שום דבר נורא לרכב.

לגבי השטיפה הכללית, חבל לדעתי שרכב נראה כמו מונית עם פסים שחורים בצד, פעם

בשבועים שלושה גג (וגם תלוי במצב הרכב) אפשר לקפוץ לאחת מתחנות הדלק שנתונות

הנחה על רחיצה ולשטוף שם.

ולסיום, יש מכונות יותר ופחות טובות לצבע, לדוגמא המכונה בכביש החוף בתחנת סונול

ליד סמינר לוינסקי לא משתמשת במברשות אם כי במשהו אחר אשר לא שורט (או ששורט פחות) מצד שני היא יקרה פחד... שטיפה שם תעלה כ 35 שקלים אם אני זוכר נכון.

גיא, ששוטף את האוטו אך ורק ביד, ובהנאה גדולה. ריפוי בעיסוק :wink:

• תוכן חדש...