Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמעט כל אביזרי החשמל החיוניים שאני רוצה ברכב כבר יש לי.

2 מראות חשמליות, מד סל"ד, נעילה מרכזית ושאר זוטות.

רק מה, התרגלתי כבר מהרכבים הקודמים שהיו לי לחלונות חשמליים - זה מדהים כמה דבר יחסית שטותי וזניח יכול לפעמים לעצבן ! :p

מאחר ומדובר במנגנון יקר מאוד להשגה ובמערכת כפתורים מקורית יקרה לכל הדיעות, זנחתי את רעיון החלונות החשמליים לתקופה דיי ארוכה.

במכונית הקודמת שלי בוצעה הרכבה מקומית לחלונות חשמליים. שנה וחצי ביליתי עם הרכב ו-0 תקלות נרשמו , גם באביזרים מהתקנה מקומית (נעילה מרכזית וזוג חלונות חשמל קדמי).

חיפשתי פתרון דומה. זה לא צריך להיות יקר ובטח שלא קשה כל כך.

היום, במהלך ביקור שגרתי בחנות החלפים, שאלתי על ערכה אוניברסלית לחלונות חשמליים - לשמחתי, היתה ערכה אוניברסלית !

המחיר היה כל כך אטרקטיבי שלא יכולתי לסרב (500 שח לערכה עבור 2 חלונות - עוד לפני שהתחלנו לדבר על המחיר...) ומייד לקחתי ערכה אחת הביתה :-)

לקחתי 2 מתגים (בערכה הספציפית הזו אין, מחיר כל אחד נע באיזור ה 30-40 שח) ומחר אלך לקחת עוד 2 ממסרים (בעלי 2 מצבים, דהיינו: 5 רגליים).

לאור מבחר המתגים שהיו, לא ממש ידעתי מה לקחת :shock:

בסופו של דבר, הלכתי על המתגים כמו שהיו לי ברכב הקודם - לא בולטים, מוארים ובעלי מסגרת (אה-לה-AUDI).

בקונסולה המרכזית יש לי מקום נ-ה-ד-ר (מקורי) עבור 2 מתגים בדיוק כאלה - זה הולך לצאת ממש יפה !

12082550.jpg

שיטוט קצר באינטרנט הניב שפע מידע על הערכה הספציפית שלקחתי. במהירות הבזק גם מצאתי תמונות והסברים מפורטים איך מרכיבים ולמה.

קצת הסתבכתי עם עניין החשמל - אבל בסופו של דבר, מצאתי את הדרך.

פתחתי את המתגים, ביצעתי כמה בדיקות בעזרת סוללה ונורת ביקורת, לקחתי דף ועט, עשיתי תרשים קטן וראיתי שבלי ממסר דו מצבי אין צ'אנס שהעסק יעבוד.

נכנסתי שוב לרשת, נברתי וראיתי שהערכות עם המתגים מגיעות גם עם ממסרים - נרגעתי. מחר ניקח 2 ממסרים של בוש - ובא לציון גואל.

שרטטתי שוב תרשים מסודר עם כל החיבורים - ושמתי בקופסא, שיחסוך לי זמן בעת ההרכבה.

נשקיע גם עוד 20 שח על כבל איכותי מהמצבר לקונסולה, אני רוצה שהעסק יקבל חשמל בצורה טובה ואין לי חשק להתחבר לקווי מתח של המגבר או ה HU.

מדובר בערכה ש"מתלבשת" על הידית הרגילה שמורידה ומעלה את החלון.

ז"א שגם אם זה יתקלקל באיזשהוא שלב - תמיד אפשר לנתק את זה ולהחזיר את הידית חזרה - ובא לציון גואל.

בערכה נמצאים המון מתאמים, ברגים, פחיות ומה-לא. הכל הכל עד הכיסוי (בכמה גדלים) עבור המוט שנשאר לאחר פירוק הידית.

בקיצור, כל העסק לא יעלה יותר מ 500-600 שח לכל היותר (עם ההנחה יצא בסביבות 500 שח, סכום מגוכח עבור 2 חלונות חשמל קדמיים :-)).

אני מקווה שסוף השבוע הזה העסק יותקן.

אל תדאגו ! תמונות יבואו !

12082592.jpg

12082673.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יאצק,

אתה לא באמת הולך להרכיב מערכת חשמלית איטלקית על הגרוטאה היפנית שלך, לא? :lol:

סתאאאאאאם , המערכות האלה מחזיקות בלי שום בעייה בד"כ. בהצלחה ,ותקרא לי כשאתה נתקע באמצע ההרכבה - בוגר מערכות חשמל צרפתיות אנוכי... :?

פורסם
יאצק,

אתה לא באמת הולך להרכיב מערכת חשמלית איטלקית על הגרוטאה היפנית שלך, לא? :lol:

סתאאאאאאם , המערכות האלה מחזיקות בלי שום בעייה בד"כ. בהצלחה ,ותקרא לי כשאתה נתקע באמצע ההרכבה - בוגר מערכות חשמל צרפתיות אנוכי... :?

שמר , איציק בדרכו לקבלת התואר.

עוד שני חיישנים בZX שלי והוא מקבל את הדיפלומה.

(בשושו, הפרוייקט הבא של איציק , זו התקנת סאנרוף... :wink: )

פורסם

דיפלופה??? :shock:

ZX זה בקושי חטיבת ביניים של מערכות החשמל הצרפתיות...

BX זה HIGH SCHOOL , ואם אתה רוצה תואר צריך ללכת על המולטיפלקס... :?

פורסם

שמר, מה זה "דיפלופה" ? :mm_tongu: ;-)

איציק

זה צריך להיקרא בסגנון ניצב אלברט אפללו (יצפאן) עם 2 פ' רפויות... :D

פורסם

איציק! כל הכבוד!

נשמע עסק רציני ומסובך למדיי...

אני מקווה לראות את מנגנון החלונות החדש שלך כבר במפגש הבא...

(למקרה שתזכור מי אני, כל שבוע אני צריך להזכיר לך... :wink: )

בהצלחה!

נ.ב.

במנגנון הנ"ל ישנו מצב AUTO?

אם אתה מבין למה אני מתכוון, יעני אתה לוחץ מס' שניות על הלחצן, ואז המנגנון כבר ממשיך להעלות את החלון בעצמו...

:p

172

פורסם

זה לא אמור להיות דוקטורט

או פרופסורה :mm_tongu: :mm_tongu: :mm_tongu:

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
איציק! כל הכבוד!

נשמע עסק רציני ומסובך למדיי...

אני מקווה לראות את מנגנון החלונות החדש שלך כבר במפגש הבא...

(למקרה שתזכור מי אני, כל שבוע אני צריך להזכיר לך... :wink: )

בהצלחה!

נ.ב.

במנגנון הנ"ל ישנו מצב AUTO?

אם אתה מבין למה אני מתכוון, יעני אתה לוחץ מס' שניות על הלחצן, ואז המנגנון כבר ממשיך להעלות את החלון בעצמו...

:p

לא, אני לא מעוניין להתקין מנגנון עם AUTO - מדובר במתגים דיי בעיתיים שעלולים להיתקע ולשרוף את המנוע החשמלי של החלונות - אני מעדיף להימנע מזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה לא אמור להיות דוקטורט

או פרופסורה :mm_tongu: :mm_tongu: :mm_tongu:

רואים שהתעסקת עם הרבה מערכות חשמל של מכוניות צרפתיות שטופלו בארץ הקודש...

:mm_tongu:

פורסם

הבעיה היחידה שתיתכן עם מנגנונים כאלו היא המהירות. המונדיאו יצאה לכביש עם חלונות לא מקוריים שהותקנו עוד בחברה.

אומנם הם לא גרמו לבעיות עד כה, אבל הם איטיים בצורה מזעזעת (להרים חלון לוקח משהו כמו 15-20 שניות) ובימים חמים הם לעתים לא מצליחים להתגבר על החיכוך של גומיות החלון וצריך לעזור להם עם היד :roll:

אם יותר לי לשאול, כמה היו עולים חלונות מקוריים+מתגים מפירוק?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
הבעיה היחידה שתיתכן עם מנגנונים כאלו היא המהירות. המונדיאו יצאה לכביש עם חלונות לא מקוריים שהותקנו עוד בחברה.

אומנם הם לא גרמו לבעיות עד כה, אבל הם איטיים בצורה מזעזעת (להרים חלון לוקח משהו כמו 15-20 שניות) ובימים חמים הם לעתים לא מצליחים להתגבר על החיכוך של גומיות החלון וצריך לעזור להם עם היד :roll:

אם יותר לי לשאול, כמה היו עולים חלונות מקוריים+מתגים מפירוק?

שי

בלגאסי שהיתה לי היו חלונות בהתקנה מקומית בדיוק כאלה - וממש לא היו בעיות מהירות (גם לא בקיץ), ייתכן ומדובר בבעיה נקודתית אצלך (אגב, גם חוטים דקים מידי עלולים לגרום למחסור בזרם ואיטיות המנגנון - לכן, כמו שכבר כתבתי, אני מתכוון לצייד את כל המערכת בחוטים עבים וטובים).

חלונות מקוריים + מתגים מקוריים:

מדובר בהחלפת כל המנגנון + (רצוי) דיפון הדלתות (באימפרזה המתגים המקוריים באים עם דיפון דלתות שונה) - העלות המשוערת: פי 2 לפחות מהעלות של הזוג הזה (מה גם שאני לא מתכוון להחליף דיפונים או לפרק את כל המנגנון) - ממש לא בא בחשבון (מה גם שאם הזוג האוניברסלי מתקלקל, ההחלפה היא פשוטה ואם רוצים לחזור חזרה למנגנון הפשוט, זה לא יותר מ 5-10 דקות עבודה של פירוק המנוע הקיים והרכבת הידית).

בנוגע למהירות, ייתכן וכבר היום ארכיב מנוע אחד בדלת ימין - אז לאחר התקנת המערכת אבצע מדידה ואומר לך בדיוק כמה זמן לוקח להעלות חלון.

אגב, אל תשכח שיתכנו שינויים ב"יחס ההעברה" של מנגנון גלגלי השיניים של החלונות (כמה סיבובים לוקח לחלון לעלות למעלה) - דבר שיכול להשפיע על נתון הזמן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בלגאסי שהיתה לי היו חלונות בהתקנה מקומית בדיוק כאלה - וממש לא היו בעיות מהירות (גם לא בקיץ), ייתכן ומדובר בבעיה נקודתית אצלך (אגב, גם חוטים דקים מידי עלולים לגרום למחסור בזרם ואיטיות המנגנון - לכן, כמו שכבר כתבתי, אני מתכוון לצייד את כל המערכת בחוטים עבים וטובים).

ואללה? לא חשבתי על כך שחיווט משפיע על המהירות. אם כבר, חשבתי ששימון יפתור את הבעיה, אבל המצב קונסיסטנטי ב-3 שנים האחרונות, כך שכנראה לא זו הבעיה.

אגב, המתגים אצלי זהה לזה שאתה קנית (אבל לי יש שלושה :mm_tongu: ).

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...