רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני כרגע חייל ונוהג 3 שנים ללא עבירת תנועה מאז שקיבלתי רשיון והיום קיבלתי בדואר דו"ח שמציין שנהגתי 149 במקום 100 זאת המצלמה שנמצאת אחריי גשר ראשון שצילמה אותי אני אישית לא מאמין שנסעתי בכזאת מהירות אין מצב פשוט רציתי לדעת מה יקרה לי האם יש מצב לצאת מזה בלי שלילה יש למישהו עצות לעזור לי בנושא אני אשמח מאוד תודה.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סתם כתבתי את זה בפורום אחר, חשבתי שיהיה נחמד לעלות את זה גם פה. ברור שיש מכוניות על עם 400, 500, 700 כ"ס ויותר, אבל רובן לא בדיוק במשקל 'נוצה', ועולות בהתאם. לעומת זאת, יש מכוניות דוגמת הTIGER או הCATERHAM7 שחלק מהביצועים הטובים (מאוד) שלהם, נובעים מיחסי כוח\משקל והפשטות (היחסית) שבהם. חברת Caterham משתמשת במנועי ROVER K-Series הידועים בנפחי 1800 בעיקר, אבל גם 1600 ו1400. למשל, CATERHAM Z500, מנוע 1.8L , עם 230 כ"ס ומשקל של 460 ק"ג, 3.4 שניות ל100. לדעתי מעניינות יותר (בעיקר בשבילי, עושות שימוש במנועים של אופנועי כביש, או בשבילכם אופנועים "כבדים") הם המכוניות של Tiger, יצרן אנגלי קטן של מכוניות באמת לנהג, וביצועים מעולים ביחס למחיר: הTIGER Z10…
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני צריך את נתון המשקל שלה, והאצה מאפס למאה. תודה.
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
וולקן+סנרוף?
מאת luckies-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם קיימת חיה כזאת או שזה הרכבה עצמית(מקומית)?
הודעה אחרונה מאת חביתוש, -
-
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם הרבה זמן לא רשמתי ברכב כללי ואני מתרגש רציתי להגיד לכם על מה שקורה במזג האוויר המשוגע הזה ולמה האוטו לא מתמודד עם זה. נכון מזג האוויר באמת לא שיגרתי בכלל רוחות עזות וגשם. מה שראיתי ביומיים האלה היה ממש מוזר אני חושב ואני יסביר.. ל106 כנראה יש רק אחיזה טובה על כביש יבש כי ברטוב האוטו הזה ממש מפחיד. ביומיים האלה ניסיתי לבחון את האוטו ממש לא רציני קצת גז בסיבובים פה ושם והאוטו הזה מגיב בקיצוניות רבה. אמרתי לעצמי איך זה יכול להיות יש לי צמיגים שעברו רק שנה והם עוד נחשבים לטובים בגשם,קוני,הנמכה,ומוט מייצב צריכים לשפר את האחיזה בתנאים אלו אני חושב, אפילו פעם אחד בלמתי חזק (ברקסים חדשים) והאוטו ישר זז לי הצידה. אבל כנראה שאני טועה גם שנסעתי …
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היום לפנות בוקר, בשעה 2:40, נעצרתי בכביש החוף באזור שפיים ע"י ניידת משטרה של מתנ"א בגלל נסיעה במהירות מופרזת. הממל"ז הראה מהירות של 169 קמ"ש. קיבלתי הזמנה להתייצבות אצל קצין תנועה כדי לדון בפסילת רישיון הנהיגה שלי. וזומנתי למשפט ב9.3.04 רציתי לדעת מה צפוי לי אצל הקצין מחר? האם יש סיכוי שרישיון הנהיגה שלי לא ישלל ל30 יום? ומה העונש הצפוי לי במשפט? יונתן.
הודעה אחרונה מאת Ford Prefect, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איפה יש קורסים לרכישת ידע במכונאות?
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
92..93 זה עם הפנסים הנפתחים ועם התחת המרובע 97 זה עם ה- 1800 מנוע והתחת המעוגל יותר ופנסים מורבעים קטנים מה ביניהן?? מאיזה שנה מתחיל הדור השני(97')???
הודעה אחרונה מאת M.c Mordy, -
- 0 תגובות
- 899 צפיות
הנאשמת ליאת אלבז (להלן: "הנאשמת"), הואשמה בעבירה על סעיף 38(3) (חבלה של ממש) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] התשכ"א � 1961, וכן עבירה על תקנות 111 ו- 163 (השגחה על קטינים) לתקנות התעבורה התשכ"א - 1961 . הטענה העובדתית קשורה לתאונת דרכים שאירעה בתאריך 25.4.02 בסמוך לשעה 13:45 ברח' הקישון בירושלים. במועד התאונה שימשה הנאשמת כמלווה בהסעה של ילדים באוטובוס מ.ר. 40-152-56. בהגיע האוטובוס לרח' הקישון ירדה הנאשמת מהאוטובוס עם ארבעה ילדים קטנים ובשלב מסויים נדרס אחד הילדים בשם סיידמן שלום (להלן: "המתלונן") על ידי נהג מונית שנסע בנתיב הנסיעה בו עמד האוטובוס. ***************************************************** לסיכומו של דבר, לאור כל האמור לעיל ולאחר ששמעתי את הצדדים והתרשמתי…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום במוסף ממון של עיתון ידיעות אחרונות התפרסמה כתבה גדולה וחשיפה ראשונה שהמנחת בערד יהפוף בקרוב למסלול מרוצים חוקי שיכלול מרוצים מסוגים שונים........ וכבר יש ספונסרים שמעונינים לקחת חסות. יש עוד הרבה דברים שלא ציינתי כי הכתבה דיי גדולה ומקיפה כמה תחומים כולל החקיקה בנושא הספורט המוטורי...... אולי סוף סוף נראה את האור בקצה המנהרה לפי הכתבה זה נראה דיי קרוב..... (כמו שכל דבר במדינה הזאת קרוב....) אבל גם זה משהוא..... ומי שרוצה לקראו את כל הכתבה הינה הלינק : http://photos.walla.co.il/5turbo
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
עם ABS או בלי??? 1 2
מאת djmaza-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי! אני היתרבתי אם חבר שלי בקשר לנושא הבא: נוסעות שתי מכוניות אחת אם ABS (anti lock brake system) והשנייה בלי! ופתאום שניהם בדיוק ב אותו זמן לוחצים ברקס עד ה סוף!!! אכשיו ה שאלה: מרחק בלימה של מי יהיה יותר ארוך????? אני אמרתי שאם abs יקח לו יותר זמן לעצור(בגלל הפימפומים)!!!!! אני מעוניין ש תגיבו ותסבירו את העמדה שלכם!!!!!! תודה מראש!!!!
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
ABS בפרארי אנזו 1 2
מאת RS6-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
למה זה טוב? הם חושבים שנהגים חדשים הולכים לנהוג ברכב הזה? הרי זה פוגע ביכולות השליטה ברכב אצל נהג מיומן. בנוסף, במכוניות ספורט קיצוניות - מכוניות על לצורך העניין, מנסים לתת כמה שיותר דגש על מינימליזם לטובת הפחתת משקל ושיפור הביצועים בגלל יחס משקל/כ"ס נמוך. האין זו סטירה?
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
-
- 33 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
התנהגותה המאיימת והנושכת של ה911 ידועה לשמצה כמרסקת נהגים חסרי ניסיון/עם ניסיון ובלי כישרון, עקב המשקל הכבד שנמצא בישבנה. אמנם כיום טוענים בפורשה, וכך גם במבחני רכב, שהתגברו על הבעיה, אבל אני רוצה לשאול שאלה: איך בדיוק היו בפורשה מסוגלים לפתח מכונית כזאת? לי לפחות - מכונית ספורט אומרת אחיזה טובה, בשילוב כח גדול יותר. (לא נכנס להיגוי, עיצוב, נפח תא מטען ועצי ריח, ברשותכם) עוד מישהו רואה פה סטירה בין אחיזה מפחידה, לדרישות ממכונית ספורט ב911?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למכר טוב שלי יש מרצדס אס 500. והוא טוען שהרכב הוא שנת 2003. אך הג'נטים שלו נראים מיושנים יחסית למרצדסים לשנה הזאת ... הרכב שיש לו הוא כזה בידיוק עם אותם הג'נטים ... http://www.sandiegometro.com/images/roadtest700.jpg מישהו יכול להגיד לי מאיזו שנה הרכב הנ'ל ?
הודעה אחרונה מאת לאון, -
אחרי 8 שנים מאז שראיתי את הקופה בחניון בפעם הראשונה וידעתי שיום אחדי תהיה לי אחת כזו (הייתי אז בן 14 בערך), הגשמתי חלום וקניתי אחת, ואני חייב לציין שהיא פשוט כוסית מי אמר שאי אפשר לקנות אהבה ד.א : יד ראשונה, 117,000 ק"מ..
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
- 29 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
השבועון autoexpress פירסם בגליון האחרון שהמעצב השנוי במחלוקת כריס בנגל עוזב את BMW , על פי השבועון הודעה רישמית תפורסם לאחר השקת סידרה 1 בעוד כמה חודשים .
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 1 תגובות
- 857 צפיות
האם כל חברות הביטוח דורשות בדיקת מיגון הרכב באיתורן? האם זה נקבע ע"פ סוג הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סמוך לשעה 12:20 הותקף שוטר ששהה במשרד הרישוי בחולון על ידי אזרח, אשר עקף את קודמיו בתור בו עמד. משהבחין בנעשה ביקש ממנו השוטר לשוב למקומו בתור, ובתגובה רץ הלה לעבר הדלפק ונגח במצחו. השוטר נפצע באורח קל ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים וולפסון. החשוד, יליד 1984 תושב תל אביב, נעצר להמשך חקירה במרחב איילון. מקור: דובר משטרת מחוז ת"א
הודעה אחרונה מאת mordy, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יודע בערך, אבל לא מוצא אותו במחירון של יצחק לוי ! מאזדה 323F נפח מנוע 1840 סמ"ק שנת ייצור 1997 4 דלתות + תא מטען (הזכוכית עולה עם הדלת של תא המטען, אם זה משנה) זו *לא* המאזדה עם הפנסים הנפתחים, אלא הדגם הנראה יותר טוב (חללית שכזה) אוטומט כשאני מנסה לבדוק במחירון מה המחיר שלה, אני מסתבך עם מליון דגמים של ה F. ניסיתי גם ב YNET, שם בכלל המחיר מעוות (הוא מחשב מחיר ממוצע לפי מודעות של אנשים, ולא לפי המחירון). אז.. על מה בדיוק אני מסתכלבמחירון המודפס ?! תודה !
הודעה אחרונה מאת תומר, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
מבחינה פרקטית, מהו המרחק המשוער שצריך להיות פנוי בנתיב הנגדי כשיוצאים לעקיפה? בנוסף, מהו המרחק המומלץ לחזרה לנתיב אחרי מעבר הרכב הנעקף? איפה הרכב הנעקף אמור להיות ממוקם במראות על מנת שהחזרה תהיה בלי שום הפרעה לרכב הנ"ל? אני מרגישה לעיתים קרובות שיש לי בעיה בהערכת מרחק פנוי בנתיב הנגדי בזמני עקיפה (אני לא מדברת בהכרח על עקיפה כשיש רכב בנתיב הנגדי מרחוק, שזה ידוע לי שאסור מבחינה חוקית, אלא על מצב שבו יש שדה ראיה לטווח קצר בלבד). בפקקים ובנסיעה איטית יחסית, הרבה יותר קל לי להעריך מהירות ומרחק, אך בכביש מהיר/ נסיעה מהירה יחסית, אני עדיין מוותרת הרבה פעמים לפי האמרה "אם יש ספק, אין ספק". לעיתים קרובות אני גם רואה הרבה מכוניות "חותכות" מכוניות אחרות/ נכנסות…
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
הכל נשאר כמו שתוכנן - אין שינויים של הרגע האחרון (גשם וכו'). מספר מקומות אחרונים לאירוע הקרוב לאלו שעדיין מעוניינים להרשם. אלון ועוד דבר... אני יודע שזה לא הכי בסדר - אז תודה למנהלי הפורום על הסובלנות שהם מגלים כלפי השימוש שאני עושה בפורום בעניין זה... תודה, אלון
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מדובר בתאונה הקטלנית היחידה עד כה בכביש הזה (חוצה ישראל...), בינתיים הבנתי רק שמדובר היה בתאונה עצמית עקב התהפכות שנגרמה מפיצוץ צמיג. אם למישהו יש יותר פרטים (למשל סוג הרכב, מקום התאונה) או לינק - מעניין אותי. תודה.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כן, גבירותי ורבותי, לא רק הממל"ז הישראלי מצליח לקבוע שיאי מהירות עולמיים למכוניות סטנדרטיות. גם באנגליה נתפס אדם כשהוא נוהג ב- 406. גם מכונית, וגם מהירות! http://www.thesun.co.uk/article/0,,2-2004031766,,00.html
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.autocarmagazine.com/news_article.asp?na_id=206446 מאז שרובר הם חלק מיצרן מכוניות מרוץ(LOLA) הם עובדים קצת מוזר. אפשר לקנות את ה MG ZRX עם איזה מנוע שאתם רוצים 160 כ"ס , 210 כ"ס או 250 כ"ס לפי הזמנה כמו בסדנאת מרוצים. ככה נראה מנוע 2000 סמ"ק עם 210 כ"ס מי שממש מחפש מהירות. אפשר להזמין את MG XPower SV עם nitrous ו 1000 כ"ס
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ! אתמול בערב כמה חברים שלי נסעו (נהג חדש בן 18) , באמצע הנסיעה נפל השלט "נהג חדש" מאחורה , אחד מהחברים שיחרר את החגורה כדי לסדר את השלט.... באותה השניה ניידת סימנה להם לעצור בצד : דו"ח על החגורה - 250 ש"ח. מה שגרר אי נעימות ואותו אחד ששיחרר את החגורה שילם לנהג את הכסף של הקנס... (לא נכנס לדיון על זה בבקשה). האם יש טעם לנסות לערער ? האם זה הוגן לדעתכם ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
Renault sport Clio 182 2.0 16v There was a time when a small car with a three-figure power output could be considered a hot hatch. The Peugeot 205 GTi, for example, mustered a mere 115bhp from its 1.6-litre engine. But times have changed. Today, a 115bhp 1.6 is considered normal, and hot hatches are punchier than ever in their quest for improved performance. When the Renaultsport Clio 172 debuted in 2000, it was regarded as the Clio Williams' spiritual successor. Its 172bhp was phenomenal for such a small car, and coupled to its entertaining handling and snappy short-ratio transmission, it was a driver's delight. For a while, the Clio was untouchable…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם מקבלים דו"ח נוסף על נהיגה רשלנית. תשאלו את Rithcik Ramakri אשר התנגש באמבולנס עת עיין בדו"ח מהירות אותו קיבל זה אתה. מקור: The Associated Press http://www.local6.com/news/2779681/detail.html
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני לא יודע איך להביע את עצבים שלי כדי שלאולי תבינו עד כמה אני עצבני ומתוסכל ומיואש יש לציין מה מדינה שלנו שמחפשת לעשות על האזרחים שלהם כסף בכמוית ?!!! זה מתחיל אתמול בסיבובות 9 בערב שאני ודוד שלי מוציאים אתה הקורבט מהמוסך עם גלגלים שהוא הביא 5 דקות אחרי זה עוצר אותנו שוטר משום מקום ומבקש רשיון ומסמכים של הרכב אני נותן לו. הוא הולך ועושה סיבוב מקיף רכב והולך מהר לאוטו שלו ורושם דו"ח בלי לידע אותי וחוזר ואומר לי אתה מנוסע עם גלגלים לא מורשים ?!!! וו גרירה שלא רשום בתעודות הרכב, ושלט של נהג חדש מוסתר מאחוריה החולצה שהסתירה אותו, אני צריך להוריד אתה הרכב מהכביש ולזמן אותך למשפט .. כמובן שהוא דיבר בזילזול ולא עזרו כול השיכנועים שלי והרכב נגרר לי על סיבוב של 5 דקות, ו…
הודעה אחרונה מאת YUVAL B, -
-
- 40 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מי מאיתנו לא החנה את האוטו שלו בחניון של איזה סופר/קניון וחזר ומצא איזו מכה יפה על הדלת ? ובכן היום הייתי אני שמצא את זה ועוד איזה מכה !!! חזרתי כולי שמח וצוהל על שחרורי מצה"ל (היום). בדרכי לאוטו כבר מאיזה מרחק של עשרים אני שם לב שההשתקפות על המאזדה האהובה שלי איננה ישרה אלה יש בה נקודת !! אמרתי בטח לכלוך ... אך לא היה זה לכלוך זהו חתיכת עקומה בפח שאיזה פירחח השאיר כאשר פתח את דלת האוטו המסריח שלו !!!!!! קיללתי שם ציפורים בעטתי באבנים ושאלתי את אלוהים "למה ?? מה עשיתי לך ?" ( הוא לא ענה ) . חזרתי הביתה עצוב ישבתי לי על כוס חלב חם והחלטתי שלא אתן לזה להרוס את יומי. עוד מישהו עבר חוויה טראומתית שכזאת ומוכן לחלוקת אותה ? ( על מנת שלא ארגיש בודד בדפיקה הקטנה ש…
הודעה אחרונה מאת NASHNASH, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
"מצב הכבישים הקיים בארץ, לצערנו, אינם מאובזרים במערכת תאורה ואף בכבישים חדשים ומודרניים אינם בהכרח מוארים דיים ולפיכך על הנהג להיות זהיר בנהיגה בכלל ובפרט בכבישים שאינם מוארים ולא יעלה על הדעת כי בכל תאונה תהיה לרשות אחריות בגרימת נזק בשל היעדר תאורה." כב' השופט קליין מנחם בית משפט השלום תל אביב-יפו א 206224/02
הודעה אחרונה מאת RS6, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 968 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שחר 1
- ישה
- yoav911gt2
- Lexicon
- meir_gi
- איציק נ.
- DJI
- Markm4
- Itzik-b
- baer
- יבגניפ
- Moshe c