רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתמול סמוך לשעה 19:00 התלונן תושב הרצליה יליד 1969 כי בעת שהיה ברכבו בחניית האצטדיון בהרצליה רכב ובו שני נוסעים התנגש ברכבו. משיצא מהרכב על מנת לאמוד את הנזקים ולהחליף פרטים, השניים באיומי סכין אילצוהו להכנס לרכבו ולנסוע עימם לכספומט בעיר שם נאלץ למשוך כ- 2,000 ¤ במזומן אותם מסר לחשודים אשר נמלטו מהמקום. המשך חקירה בתחנת גלילות. מקור: דובר משטרת מחוז ת"א
הודעה אחרונה מאת toM\\\, -
- 2 תגובות
- 942 צפיות
פעולת הנהיגה היא פעולה מורכבת, הדורשת מהנהג קוארדינציה, חידוד חושים, ריכוז וערנות. במהלך הנהיגה הנהג מעבד מידע רב, אם בהפעלת הרכב (האצה, האטה, פניות וכו') ואם בלימוד הסביבה (רמזורים, הולכי רגל, צמתים, רכבים אחרים וכו'). תנאי מזג האוויר החורפיים הופכים את המשימה לקשה יותר - אחיזת הכביש נמוכה יותר והראות מוגבלת יותר . קשיים אלה דורשים מהנהג להיות מרוכז מתמיד ולנהוג בצורה נבונה ומתאימה לתנאי הדרך. יחד עם זאת, גם הנהג המרוכז והעירני ביותר לא יוכל לשלוט על רכבו אם לא ידאג לשמור על תקינותו. בדיקת התאמת הרכב לתנאי החורף אינה מסובכת ויכולה, פשוטו כמשמעו, להציל חיים. בשורות אלה נלמד כיצד לבדוק אם הרכב מוכן לחורף וכיצד לנהוג חכם גם בימים שלא כל כך חם.... מה צריך לבד…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 11 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
כן כן... גם אני מצטרף לסטטיסטיקת מקבלי הדוחות בתל אביב... אבל... האם יש לי עילה להגיש בקשה לביטול הדו"ח? לפי הדו"ח שבו מצוין את כל פרטי המקרה (דרך אגב, הדו"ח ניתן ע"י פקח מטעם העירייה ולא משטרה). הרכב חנה על המדרכה (סימון עבירה 39 שאומרת "חניה על מדרכה"). 1. הדו"ח לא מלא עד הסוף ויש את הקטע שבו הוא אמור לציין מול איזה בית זה קרה, כתוב רק שזה קרה לי בית מספר 5, אבל לא מול איזה בית. 2. הדו"ח כמו כן חסר בקטע שבו הוא אמור לציין את צורת נתינת הדו"ח (הנהג, בעל כלי הרכב, כלי-רכב נעול, נמסר ביד, הדבקה על כלי הרכב) 3. אם אני לא טועה, חניה היא רק כשזה מעל 15 דקות, עד אז זה נחשב רק עצירה, הייתי שם משהו כמו 5 דקות, האם זוהי גם כן עילה להגשת ביטול, ויש לי את עדות חבריי שחל…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חבר'ה. אז היום הגעתי למפגש ליד הקניון בפעם הראשונה. הגעתי די מוקדם וגם נאלצתי לעזוב מוקדם, דבר שאני מקווה שלא יקרה כל פעם מחדש. היה נחמד להכיר כמה מהחברים בפורום (הפנים שמאחורי השמות... ), אבל לא בגלל זה אני מעלה את ההודעה הזו. אז נכון, כולנו מתלהבים מעודף של כמה (מאות) כ"ס, וזה לא נראה לנו ממש מיותר, וכולנו אוהבים לשמוע רעם עמוק של אגזוז מוגדל (כמובן free-flow והורדת ממיר וכו' וכו' מה שתרצו), אבל בין זה לבין כמה מהדברים שראיתי היום עובר לדעתי קו אדום עבה מאוד: זה התחיל בפג'ו 205 forever שעשתה זריקות זנב במגרש בצד השני של הכביש. אם הבנאדם רוצה לשחוק לעצמו את הגלגלים ניחא (כל זריקה כזו העומס עבר לגלגל החיצוני, ככה שפנימי שנשאר בלי משקל עליו פירפר), אבל יאללה …
הודעה אחרונה מאת RS6, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו מכיר חנות שיפורים בניו יורק
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש למישו מושג איפה משודר?? ובאיזה שעות?
הודעה אחרונה מאת PsyTropica, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
במשטרת מרחב ירקון הוגשה תלונה על ידי ילידת 1944 תושבת גבעתיים שהיום סמוך לשעה 14:00 בעת שעמדה לצאת מרכבה ברחוב ה' באייר (כיכר המדינה) בתל אביב הגיח לפתע אלמוני, משכה החוצה מהרכב ונמלט עם רכבה מסוג מיצובישי לנסר. המתלוננת לא נפגעה. מקור: דובר משטרת מחוז ת"א
הודעה אחרונה מאת PsyTropica, -
נהג חדש-הסבר
מאת Eddy- 5 תגובות
- 959 צפיות
מתי אני צריך לעשות ביטוח של נהג חדש??? מתי שניגמר לי המלווה??? משיהו יכול להסביר לי??
הודעה אחרונה מאת avvvi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני רגע נכנסתי ל-ynet למחירון של יצחק לוי, בודק מחירונים של מכוניות ואז אני קולט שיש כמה מכוניות שהפרשם בין השנים הוא שנה בלבד, ההפרש הכספי הוא 10 K !! האם זה נראה לכם הגיוני? כי לי זה ממש לא! ואני עוד מדבר על מכוניות איכותיות. לפי דעתי יצחק לוי דופק את בעלי הרכב ככה. מה אתם חושבים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
מחר אני נוסע למינכן גרמניה (בעניני עבודה) הייתי שמח אם מישהוא מכיר חנויות לאביזרי רכב ושיפורים ע"מ שאוכל להביא ככמה מתנות לרכב שלי. תודה על ההמלצות.
הודעה אחרונה מאת yairk, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אולי השאלה תישמע כמוזרה לחלקכם אבל אני בכל זאת רוצה לדעת...לא רוצה לקחת סיכון... אז ככה. אם לדוגמא יש לי רשיון...ואני רוצה להשתמש במכונית של דוד שלי...אני יכול לעשות את זה? צריך להיות ביטוח מיוחד כלשהו? רשיון מיוחד או משהו?יש הגבלה כלשהיא? (גם בקשר לנהגים חדשים) או שאני יכול "לקפוץ" ממכונית למכונית ולנהוג במה שאני רוצה בלי לפחד ...??? תודה לכל המגיבים!
הודעה אחרונה מאת 2FAST4U, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני נולדתי באמצע 87 ...יש מצב שאם אני עושה רשיון בתחילת גיל 17 אז יהיה לי רק חודשים מלווה?......... שמעתי יש חוק חדש משהו לא?.. אם מישהו יכול להסביר לי קצת בנושא..תודה..
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 33 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ובכן, יצא לי לנסוע (לא לנהוג) במכונית המושלמת הזאת (לדעתי) בכבישי הארץ, כן כן, יש אחת כזו, שחורה, מבנה וקווים מושלמים, כונסים יפים, חישוקי 18", עיצוב פנים יפיפה. על הגלגלים מחפים מין שתי "קשתות" כאלה, כאילו הרחיבו את האוטו בחלקים הללו- גם זה אלמנט עיצובי שרק מוסיף. 256 כוחות סוס (אין הגבלה כמו בארה"ב (240 כ"ס), 5.6 מ-0 ל-100 קמ"ש. פתאום אני רואה אותה מולי, דיברתי קצת עם הנהג אמרתי לו להתחדש ונכנסתי לסיבוב, בכניסהלאוטו ישר כשהתיישבתי הרגשתי כאילו לקחו את הגב שלי ויצרו תבנית מושלמת, איזו תנוחה, ריפודי עור שחורים כשבתוכם תבוע משולש אלומיניום שרק מוסיף למראה הספורטיבי, אח שלי נכנס מאחורה כשנותר לו עוד הרבה מקום. סביבת הנהג גם כן …
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, איפה אני יכול לברר לגבי שמירת ערך של רכב מסויים? ולפי מה בדיוק זה נקבע? ואם מישהו יודע ספציפית לגבי שמירת ערך בB4 חדשה אשמח לשמוע..... תודה מראש לעונים. אלעד...
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלה קצת טיפשית ואולי מצחיקה! אבל אני חייב לשאול.. מה ההבדל בין שניהם?? ושמעתי ש Gti זה סוג מסויים של מנוע או הזרקת דלק או משו כזה.. האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הנכם מתבקשים ליצור קשר עם אלון בטלפון 055-777-353 לקבל פרטים לגבי מפגש ראשון. רק מי שנרשם יקבל פרטים. מי שמקבל פרטים מתבקש לשמור אותם לעצמו. אפשר להתקשר החל ממחר ב 1000 בבוקר. מי שלא משיג אותי שלא ידאג, אני אשיג אותו... אני משיג את כולם... עד מחר בערב לכולם יהיו הפרטים המלאים. ועוד דבר... כדי להסיר חשש.. המפגש יהיה במקום מאושר על ידי החוק... לא יערך בו שום דבר מנוגד לחוק, אולם היות ואנו לא רוצים למשוך מיני מזיקים וכן מספר המקומות מוגבל, אנו מבקשים לא לפרסם את הפרטים ברבים... בברכת דרך צלחה... אלון עריכה: מי שממש לחוץ לדעת ובמקרה הלילה עובד או ער... יכול להתקשר אליי בין 03:15 ל 06:45 הלילה (עוד כמה שעות) - לצערי אני אהיה ער... אלון
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
זהירות! כביש 6 אם את/ה מתכננ/ת לנסוע בכביש 6 (חוצה ישראל) המכתב הבא עשוי מאוד לעניין אותך. ידיד שלי (נקרא לו מ.) נוסע מידי פעם בכביש האגרה חוצה ישראל ) מס' 6). למעשה מאז שהכביש נפתח (לפני כשנה) הוא נסע בכביש 31 פעמים. כידוע, החיוב על הנסיעה (כ- 15 ש"ח) אמור להישלח בדואר. מ. חיכה לחשבון שיגיע בדואר. מכיוון שהחשבון על הנסיעה נשלח פעם בשלושה חודשים, מ. לא שם לב שהדואר לא בא. בתאריך 29/12/03, נסע שוב מ. בכביש. די מייד תפסה אותו ניידת והורידה אותו מהכביש. כאמור, מ. נסע 31 נסיעות בלי לשלם. עד כאן הכל הגיוני. עכשיו אנחנו נכנסים לאזור הדמדומים ... השוטר בניידת הודיע למ. שהוא חייב ל"דרך ארץ" (החברה שמפעילה את כביש 6), דמי שימוש בכביש 31x15=…
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
כמה תמונות לנשמה ... 1 2
מאת ido- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
*את האמת אני לא בטוח אם מקומן כאן או באוף-טופיק אז שהאחראים לכך ייתנו את הדין . בכל אופן , כמה תמונות שיעשו טוב לנשמה (או לחילופין יקרעו את הלב...) של תצפית חביבה ברחובות גרמניה לפני כשבוע וחצי ... פשוט תענוג . תהנו :
הודעה אחרונה מאת ido, -
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
(חוץ מזה ששברולט קוואליר לא סוגרת סקאלה....) פרס לעונה נכונה...
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
Volvo S60R
מאת PsyTropica- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://vcc.volvocars.se/r/ איזה מכונית מפחידה.. מעניין כמה היא היתה עולה בארץ.. חחחחחחח לנו יש volvo s60 t5 רגילה..
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
גם עם הבעלים של הוולוו, משנת 1994, זכה בסכום של 2.8 מיליון פאוונד בהגרלת לוטו. הבעלים, למרות הזכיה, לא מוכן להחליף את המכונית שלו. מקור: Mirror http://www.mirror.co.uk/news/allnews/page.cfm?objectid=13814420&method=full&siteid=50143
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעודי משוטט לי בהנאה באינטרנט נתקלתי בכל מני מכוניות ששופרו על יד איזה חברה-pikes peak משהו .....המכוניות פשוט מזעזעות (במובן הטוב של המילה) משופרות עד מעל ל- 1000 כ"ס ושיפןרים קוסמטיים מוקצנים ....משהו בבקשה יכול להגיד לי מי זאת החברה הזאת על איזה תחום מכוניות הם עובדים ( רק לראלי או משהו כזה) , ואם הם כן עובדים על מכוניות ראלי למה לא רואים אותם באליפות או משהו..... תודה מראש על התשובות..לינקים טובים יתקבלו גם בשמחה
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 2 תגובות
- 786 צפיות
יש לכם רודסטר? או אולי רכב פתוח? בה לכם לטייל ולהיפגש בכייף? אז כן, יש דבר כזה... מועדון הרודסטרים והרגטופים הישראלי. אז אם בא לכם להצטרף וליהנות מהחיים צורו איתנו קשר בה"פ רק בעלי רכבים פתוחים יענו.(אנא ציינו על איזה רכב אתם נוהגים) מועדון הרודסטרים, טיולים מפגשים ועוד... החודש אנו מתכננים מרוץ קארטינג (שבו יחולקו מדליות לנהגים המהירים ביותר על המסלול, וכמובן לא על הכביש, כי שם אנחנו לא מתחרים) ועוד החודש טיול כהרגלינו, והפעם לאזור ירושליים.
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אישה אשר הייתה שיכורה בעת שהרגה אדם בהתנגשות חזיתית חוייבה ע"י השופט לנשוא את תמונתו של הקורבן כשזו מצולמת בתוך ארון הקבורה כחלק מתקופת המבחן של 5 שנים. מקור: The Associated Press http://www.wftv.com/automotive/2764060/detail.html?treets=orlc&tid=265112702813&tml=orlc_strange&tmi=orlc_strange_1_10000001142004&ts=H
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=upcomingMazdaspeedMiata חלום מתגשם..... ולמי שצריך סיבה להיכנס ללינק: מיאטה עם טורבו, 178 סוסים ו-33 אחוז יותר torque מהגירסה הרגילה! ויוצא גם רובוטריק של ה-RX-8 !!!!! אני לא יכול לחכות כבר!!!
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 2 תגובות
- 808 צפיות
מתברר כי קצין משטרה בסמכותו לשלול מנהלתית רשיון נהיגה לאו דווקא ביום האירוע או בסמוך לו, אפילו אחרי חודשיים מיום המקרה, באם הוא מוצא לנכון או שהראיות בתיק השתנו לרעת הנאשם. סמכות זו קבלה משנה תקף בפסיקתו של כבוד השופט אבינעם הדר, ביהמ"ש לתעבורה רמלה. לפס"ד - http://62.90.71.122/Prod03/ManamHTML2.nsf/22DAA180000DC44442256E1B007965FA/$FILE/F3E3CDE93A0FD22C42256E0C004665DA.html?OpenElement עמית
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כב' השופט אברהם טננבוים מבית משפט לתעבורה ירושלים גזר עונש פסילה מלנהוג לתקופה של ששה חודשים, מאסר על תנאי של שלושה חודשים לשנתיים, קנס בסך 2,000 (ששת אלפים) ¤ (?) ושרות לתועלת הציבור של שלוש מאות שעות על בזק מיכאל, מורה לנהיגה במקצועו, אשר הואשם בגין נהיגה כשהוא שיכור. להלן שיקולי הענישה כפי שנכתבו בגזר הדין ע"י כבוד השופט אברהם טננבוים. "אחרי ככלות הכל צריכים אנו לזכור שהמנהג של שתיית דיין איננו מנהג פסול וכבר נאמר: "יין ישמח לבב אנוש". אחת הסיבות לקרבן אותו מביא הנזיר בסיום נזירותו היא התנזרותו מהיין שנחשבת לחטא. לא לחינם נקבע בהלכה כי אדם צריך לשמח את בני ביתו ביין (בחג), ולא לחינם קיימות ברכות מיוחדות רק ללחם ולגפן. ככלל, תשבחות ושירי � הלל ליין מופיעים במקורו…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
ביום שישי נכנסו בי מאחורה. תוצאה: טמבון צריך החלפה, וכנ"ל פנס ימני. הייתי עם הסקסו ויצאתי מאיילון לכיוון ראשון מערב. כל הכביש היה ריק ויש שם 4 נתיבים ישר. הנתיב השמאלי ביותר, הנתיב החמישי, הוא נתיב לפניה שמאלה. התחלתי לעבור בהדרגתיות לצד שמאל. כאשר הגעתי לנתיב הרביעי, הייתי צריך שוב פעם לעבור נתיב כדיי להגיע לנתיב החמישי והאחרון שהוא נתיב לפניה שמאלה. סטיתי שמאלה, וחצי אוטו היה בנתיב לפניה שמאלה, וחצי אוטו בנתיב לישר, כי הייתי באמצע המעבר של הנתיבים. פתאום שמעתי חריקה של בלמים, ופחות מחצי שנייה אחרי זה, מישהו נכנס בי מאחורה והעיף אותי קדימה לתוך הצומת. אני הייתי במהירות של בערך 5-7 קמש כי היה אדום...הוא? הוא בערך היה ב 40 קמש כשנכנס בי אחרי שהספיק להאט. ישר אני בו…
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
- 37 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מוצגת לפניכם מכונית על אשר יצאה לשוק לפני חודשיים, מתוצרת חברה בשם לאראקי (Laraki ) אשר בקזבלנקה, מרוקו(!). שלדת אלומיניום המבוססת על שלדתה של הלמבורגיני דיאבלו, מנוע המרצדס המוגדש בסופרצ'רג'ר בתצורת V8 בנפח 5,439 סמ"ק מספק לא פחות מ-600 כוחות סוס (למי שמבין בסוסים, סוסים ערבים שווים הון) המועברים לגלגלים האחוריים בעזרתה של תיבת הילוכים סיקוונטלית (sequential ) בת שישה הילוכים. השם לאראקי ניתן לחברה על שם המייסד, לאראקי עבד-סאלם. גוף המכונית אשר זכתה לשם פולגורה (Fulgura) עשוי קרבון-פייבר המעניק לה משקל נוצה. מי שמכם מכיר את העיצובים של מארצ'לו גאנדיני, יראה קווים רבים בפולגורה המזכירים את עיצוביו, ובראשם הלמבורגיני דיאבלו (ראו כתבה - http://classiccar.m…
הודעה אחרונה מאת reemcharged, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קרייזלר אמור לייצר מכונית על שתהיה מוכן לכביש בקיץ הקרוב. מכונית עם 850 כ"ס ו 4 מגדשים מכונית חיה רעה הנה הקישור: http://motocar.msn.co.il/motocar/news/news.asp?id=2882&news_day=
הודעה אחרונה מאת reemcharged,
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 916 אורחים (הצג רשימה מלאה)