Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי נכנסו בי מאחורה. תוצאה: טמבון צריך החלפה, וכנ"ל פנס ימני.

הייתי עם הסקסו ויצאתי מאיילון לכיוון ראשון מערב. כל הכביש היה ריק ויש שם 4 נתיבים ישר.

הנתיב השמאלי ביותר, הנתיב החמישי, הוא נתיב לפניה שמאלה.

התחלתי לעבור בהדרגתיות לצד שמאל. כאשר הגעתי לנתיב הרביעי, הייתי צריך שוב פעם לעבור נתיב כדיי להגיע לנתיב החמישי והאחרון שהוא נתיב לפניה שמאלה. סטיתי שמאלה, וחצי אוטו היה בנתיב לפניה שמאלה, וחצי אוטו בנתיב לישר, כי הייתי באמצע המעבר של הנתיבים.

פתאום שמעתי חריקה של בלמים, ופחות מחצי שנייה אחרי זה, מישהו נכנס בי מאחורה והעיף אותי קדימה לתוך הצומת. אני הייתי במהירות של בערך 5-7 קמש כי היה אדום...הוא? הוא בערך היה ב 40 קמש כשנכנס בי אחרי שהספיק להאט. ישר אני בודק שכולם בסדר - אצלי כן.

יוצא החוצה, רואה בן אדם בערך בן 35-40. ישר המילים הראשונות שלי: מישהו נפצע אצלכם?

מה הוא עונה? אתה אידיוט! אוקיי...אני בהלם.

שואל אותו מה הוא רוצה והכל, הוא אומר לי שאני יחתום לו מייד שאני אשם, או שהוא מזמין משטרה. אמרתי לו שיזמין משטרה. 2 דקות אחרי זה הוא חוזר, ומדבר כאילו הוא עושה לי טובה שהמשטרה לא באה. למי שראה את הסקסו, יודע שיש מכה רצינית בצד הימני שלה. הוא טען שהוא נכנס בי בצד, בגלל שאני חתכתי אותו, ולא מאחורה בטמבון שנשבר.

התחלתי ממש להתעצבן ולא בדיוק דיברתי איתו יפה, הוא ראה שאני לא אידיוט, ורציתי אני להזמין משטרה או משהו כדיי שתוכיח שהמכה בצד היא מכה ישנה והמכה בטמבון היא חדשה.

טוב, שוב הוא שינה גירסה, ועכשיו הוא טוען שאני חתכתי אותו ובגלל זה הוא נכנס בי.

כשבעצם, לדעתי, הוא היה עסוק במשהו אחר עם חברה שלו שהייתה איתו באוטו, ובגלל זה הוא לא ראה אותי. יש בכביש הזה ראות מעולה, והוא היה חייב לראות אותי עובר נתיב. אבל הוא לא ראה אותי, היה עסוק בשלו, והמשיך ישר. בחצי שנייה האחרונה לפני שהוא נכנס בי הוא רק התחיל לבלום. מה שמראה שהוא באמת היה עסוק במשהו אחר ולא ראה אותי.

עכשיו הוא טוען שאני אשם...כמובן, לא ציפיתי לשום דבר אחר.

אני הילד הקטן פה, והוא המבוגר, ולכן יאמינו לו. בהתחלה הוא חשב שאני אידיוט כי אני רק בן 18~, אבל כשהוא ראה שאני יודע מה אני מדבר הוא רק ביקש פרטים והלך.

אצלו התעקם מכסה מנוע אני חושב, הלך הפנס הקדמי, וטמבון עקום.

הוא טוען שאני חתכתי אותו בכביש או לא יודע מה. מה שממש לא נכון, הוא לא הסתכל בכביש, בגלל זה קרה מה שקרה.

השאלה היא, האם כל פעם שמישהו נכנס במישהו אחר מאחורה, מי שנכנס אשם?

יש מצב שאני ייצא אשם? יש לי עדים שאני לא חתכתי אותו.

*** מזל שהייתי עם הסקסו. נדיר שאני נוהג בסקסו, ומזל שהפעם הייתי עם הסקסו, גם כי היא ניראת לי יותר בטיחותית בגלל שיש לה 5 דלתות מאשר 3 בפיג'ו, וגם בגלל שהפיג'ו הייתה נהרסת. מזל.

אז, דעתכם?

לא בא לי משפט על הראש, אבל על אחד ששינה 3 גרסאות בעשר דקות, ושניסה לאיים עליי פעמיים, לא בא לי לוותר. אפילו שטמבון ופנס זה רק 1000 שקל...

בציור:

האוטו האפור - סקסו דיזל = אני.

האוטו השחור - הבחור הפוגע.

האדום - הפגיעה.

שוב פעם אני מציין, זהו כביש רחב ונוסעים בו במהירויות גבוהות מאוד תמיד. הוא לחץ על בררקס ממש חצי שניה לפני שנכנס בי, כלומר הוא לא היה עסוק בכביש ולא ראה אותי, כי אני עברתי לאט במהירות איטית, וכשהסתכלתי הוא לא היה שם.

untitled2.GIF

Back to the original - NC again.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל נראה לי שאתה אשם כי חתכת אותו למה עברת נתיב בלי להסתכל אם יש מישהו שנוסע במהירות בנתיב השני?

זה כמו לצאת לעקוף בלי לבדוק אם יש מישהו שטס בתיב השמאלי..

לפי דעתי אתה אשם.

מישהו חושב אחרת?

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
אבל נראה לי שאתה אשם כי חתכת אותו למה עברת נתיב בלי להסתכל אם יש מישהו שנוסע במהירות בנתיב השני?

זה כמו לצאת לעקוף בלי לבדוק אם יש מישהו שטס בתיב השמאלי..

לפי דעתי אתה אשם.

מישהו חושב אחרת?

מאור.

תקרא שוב את מה שכתבתי.

כן הסתכלתי. לא היה כלום. הוא בא במהירות.

פורסם

החוק היבש אומר שמי שנכנס בך מאחורה הוא אשם בגלל אי שמירת מרחק, עכשיו כל מקרה לגופו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

סביר שאין פה אשם אחד או כמו שעורך דין אחד אמר לי פעם ש"בשביל חתונה צריך גם חתן וגם כלה"

אתה אשם כי לא נזהרת מספיק.

הוא אשם כי הוא צריך להיות ערוך לכל דבר שיהיה בכביש.

לכן במקרים כאלה = חלוקת אשמה (תן לסוכני/חברות הביטוח להתווכח...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בעצם אתה גם אומר שהוא היה נכנס לצומת עם אדום ב40 קמ"ש בערך?

ישר - ירוק.

פנייה שמאלה - אדום.

פורסם

אין אשם חד משמעית. אני חושב שבכל מקרה גם אתה היית צריך יותר להיזהר.

העניין הוא שאתה הספקת להיכנס לנתיב של הבחור, וכמעט לצאת ממנו לפני שהוא נכנס בך, מה שאומר שהוא היה כבר צריך להספיק לבלום/לסטות.

לדעתי תפנה לביטוח שלך, והם כבר יגבו את הכסף מהביטוח שלו - בכל זאת הוא פגע בך מאחור, ולחברות הביטוח אין כח/כסף להתקשקש עם משפטים.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
כי קיצרת לו את מרחק הבלימה לפני הרמזור.

קרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=19968

נמרוד

אף אחד מהמקרים שמצוינים שם, לא בדיוק התרחשו כאן.

אולי קצת מקרה מספר 2 מזכיר את מה שקרה לי, אבל בעיקרון אני עדיין טוען שהוא היה צריך להסתכל על הכביש ולא על חברה שלו או משהו כזה. כשאני הסתכלתי הכל היה פנוי, וראיתי אותו כשכמעט הייתי בנתיב שלי, כשהוא רחוק מאוד. גם אם הייתי ב 150 קמש במקומו, הייתי מספיק לעצור, או לסטות הצידה. אבל הוא לא הסתכל ורק בשניה האחרונה ראה...

פורסם
החוק היבש אומר שמי שנכנס בך מאחורה הוא אשם בגלל אי שמירת מרחק, עכשיו כל מקרה לגופו.

א. אין שום חוק כזה. אני חוזר - אין שום חוק כזה.

ב. החוק המדבר על אי מתן זכות קדימה אומר ש:

..." לא נתת זכות קדימה בכך שגרמת לרכב האחר לשנות את מהירותו או לסטות מנתיבו ...".

לי זה נשמע שהיות וגרמת לו לבלום, וזה כרגע לא משנה אם הוא בלם יותר או פחות, או שהוא שלח ידיים לבחורה שלידו, אם הוא נאלץ לעשות פעולה כלשהי כתוצאה מהנהיגה שלך - הרי שלא נתת לו זכות קדימה..

פרט נוסף,

הוא נסע בנתיב לכוון ישר, אור ירוק.

אתה רצית להגיע לנתיב בו הרמזור אדום, ולכן זחלת במהירות אפסית. את המצב אתה יצרת, ולכן הרי שאת הסיכון בכל האירוע אתה ייצרת.

לכן,

בניגוד למה שרוב האנשים חושבים ולצערי גם רוב חברות הביטוח, אם הוא יחשב לאשם, הרי שנעשה לו עוול !!

העובדה שהיה בכוחו למנוע את התאונה או לא, היא אולי נכונה אבל לא משנה כעת כלום.

דני.

פורסם

א. אין שום חוק כזה. אני חוזר - אין שום חוק כזה.

ב. החוק המדבר על אי מתן זכות קדימה אומר ש:

..." לא נתת זכות קדימה בכך שגרמת לרכב האחר לשנות את מהירותו או לסטות מנתיבו ...".

לי זה נשמע שהיות וגרמת לו לבלום, וזה כרגע לא משנה אם הוא בלם יותר או פחות, או שהוא שלח ידיים לבחורה שלידו, אם הוא נאלץ לעשות פעולה כלשהי כתוצאה מהנהיגה שלך - הרי שלא נתת לו זכות קדימה..

פרט נוסף,

הוא נסע בנתיב לכוון ישר, אור ירוק.

אתה רצית להגיע לנתיב בו הרמזור אדום, ולכן זחלת במהירות אפסית. את המצב אתה יצרת, ולכן הרי שאת הסיכון בכל האירוע אתה ייצרת.

לכן,

בניגוד למה שרוב האנשים חושבים ולצערי גם רוב חברות הביטוח, אם הוא יחשב לאשם, הרי שנעשה לו עוול !!

העובדה שהיה בכוחו למנוע את התאונה או לא, היא אולי נכונה אבל לא משנה כעת כלום.

דני.

מסכים איתך.

לא אמרתי שאני נקי במאת האחוזים.

יש לי אשמה. אבל תחשוב על זה ככה...

אתה עובר נתיב, תמיד תמיד כשאתה עובר נתיב אתה עובר בצורה חלקה? או האם לפעמים נוצר מצב שכשעברת נתיב, היה מישהו שהיה צריך להאט בעקבות כך שנכנסת לנתיב שלו?

ברור שנוצר כזה מצב לפעמים, גם אם אתה מאותת ועושה את זה לאט.

הוא פשוט שם לב אליך, ולכן הוא מספיק להאט.

אם הוא היה עסוק במשהו אחר ולא שם לב אליך, הרי שזו אשמתו, כי אתה עשית את הכל בסדר, והיית בנתיב הזה הרבה הרבה לפני שהוא התקרב אליו. הוא פשוט לא הסתכל בכביש.

אותו דבר במקרה שלי. כשהייתי בנתיב שלו, הוא עוד לא היה בטווח הראייה שלי. כשהוא התקרב, היה לו 4 נתיבים לעבור אליהם + מספיק זמן לבלום לאפס. נכון שגרמתי לו לשנות משהו בנהיגה, אבל אם זה אסור, אני רוצה לראות מישהו מצליח תמיד להשתלב בתנועה....

אני טועה? אם כן, איפה? אני בטוח שלפי החוק היבש, חברות הביטוח, והמשפט שכניראה אני יצטרך לנסוע אליו אני יצא זכאי. פשוט אני רוצה לדעת איפה\למה אני טועה בשבילי.

פורסם

כשאתה נכנס לנתיב שלא שלך (אדם אחר כבר נוסע בו), אתה חייב לוודא שאתה לא תיצור הפרעה לתנועה אצלו, כי אז אתה עובר על החוק...

מצד שני, אתה היית בנתיב, והתחלת לעזוב אותו, ואזי קרתה הפגיעה... סימן שהבחור לא שמר על מרחק סביר ממך על מנת לא להכנס בך, אך נשאלת השאלה האם היה לו מספיק זמן להאט בכדי לא להכנס בך, כיוון ששניה לפני אתה נכנסת לנתיב שהוא נסע בו...

מקרה די מסובך... מיועד לדוכני ביטוח/שופטים... :)

בהצלחה בכל מקרה, ודווח מה הסתיים עם זה...

נשמח לדעת[/i]

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

אני יודע למה לא ראיתה אותו!!! השטח המת בסקסו גדול יחסית! ואתה נוטה לחשוב שאין מישהו לידך כשאתה פתאום מגלה שיש. המצב שלך מאוד דמוה לשלי:

אני נוהג ברכב אחר ולפעמים מתיישב בסאקסו.

הצעה שלי לפעם הבאה: תשים מראה מרכזית יותר גדולה. יעזור.

ובקשר לפגיעה אז כל פגיעה מאחורה זה אשמתו של מי שפגע מאחורה.

אלא אם כן זה משהו מיוחד ולו יש עדים והוא הולך למשפט על ההשתתפות העצמית שלך ושלו.

אבל אני חושב שבמקרה הזה החברה שלו תתבע את החברה שלך ואתה תקבל את ההשתתפות העצמית מבחזרה.

מה גם שהבנאדם נתפל לך סתם לאיזשהי פגיעה אחרת ז"א אתה יכול לשמור את הסיפורים לבית המשפט (אם חברות הביטוח לא יסיימו את זה כמו שאתה רוצה) ואז בטוח לא תזכה כי הוא יצא בנאדם לא אמין.

• תוכן חדש...