רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
ת 004477/03 http://62.90.71.122/Prod03/ManamHTML2.nsf/5C0E732DEBAA9ADE42256E4A006A22F4/$FILE/AE4209008D0E018842256E42002546ED.html?OpenElement
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
מצלמות מהירות בכביש 6 1 2
מאת y9853-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הגיעה שמועה לאוזני, שלפיה, יחד עם מצלמות לוחית הרישוי המצלמות את הרכב בכביש 6, ישנה גם מכמונת מהירות, ואז פרטי הנהג המהיר עוברים ישירות למשטרה, ומשם בדרך לקבלת דוחות ושלילה קצרה. האם השמועה הזו נכונה, או שמא זו רק שמועה זדונית ושפשוט רוצים שניסע לאט?
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
-
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו אולי מכירים אתרים שאתה יכול לקבל דרכם קטלוגים של שיפורים ששולחים לבית בחינם מי שיודע איפה יש את זה שיפרסם בבקשה
הודעה אחרונה מאת delta integrale, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בעלי רכב יישאו באחריות פלילית בגין הובלת מטען יתר, נהיגה מעבר לשעות המותרות ונהיגה ברכב לא תקין. ועדת הכלכלה אישרה הצעת חוק של פרץ, טל ואילנה כהן הקובעת כי על בעלי רכב תחול חובת פיקוח במטרה למנוע ביצוע עבירות על ידי אדם הנוהג ברכב השייך להם בעלי רכב צפויים לשאת באחריות פלילית בגין עבירות שביצע אדם הנוהג ברכב השייך להם. ועדת הכלכלה אישר הצעת חוק של חברי הכנסת עמיר פרץ, דוד טל ואילנה כהן הקובעת כי על בעל רכב תחול חובת פיקוח, בכדי למנוע ביצוע עבירות תעבורה בידי אדם הנוהג ברכב השייך לו. הקנס המירבי הקבוע בחוק לבעל הרכב יעמוד על 67 אלף ¤. הצעת החוק מתייחסת לעבירות שלבעל הרכב יש רווח כלכלי או אחריות לגביהן: הובלת מטען במשקל העולה על המותר, נהיגה ברכב ציבורי או …
הודעה אחרונה מאת The Garlic Press, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ביפן יש ספורט מוטורי בו המשתתפים עולים למסלול עם מכוניות משופרות חזקות בטרוף (GTR ,NSX ...) ומבצעים את כל המסלול בהחלקות כח מרשימות. הניקוד בתחרות הוא לפי סגנון. ראיתי פעם בטלויזיה תוכנית על ענף ספורט זה ומאד התרשמתי. יצא לי לדבר על זה עם חבר ותהינו אם אפשר למצא ברשת קישורים לסרטונים הלקוחים מענף ספורט זה. אני בטוח שיש אבל אני מתקשה למקד את החיפוש שלי כאן בפורום ובגוגל. אם מישהו יכל לקדם אותי בחיפושי אודה לו מאד.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע שאני לא מחדש כאן כלום כמעט לאף אחד... תראו מה הולך פה: http://news.walla.co.il/?w=//512993
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כתבה ב-TheMarker רשיון הנהיגה של מאות נהגים שצברו 36 נקודות בגין עבירות תנועה חמורות צפוי להפסל בימים אלה, בעקבות שיטת הניקוד החדשה. משרד התחבורה שיגר היום הודעות פסילת רשיון לכ-300 נהגים, שצברו 36 נקודות בגין עבירות תנועה חמורות. דובר משרד התחבורה, אבנר עובדיה, מסר כי רשיונם של נהגים אלה נפסל לתקופה של 3 חודשים, והוא יחודש רק לאחר שיעברו מבחן עיוני (תיאוריה) מחדש וקורס בסיסי ויעודי בנהיגה נכונה. רשיון הנהיגה של 7 נהגים נוספים שצברו יותר מ-36 נקודות צפוי להיפסל לתקופה של 9 חודשים והוא יחודש רק לאחר שיעמדו במבחן עיוני (תיאוריה) ומעשי (טסט) מחדש. מאז החל משרד התחבורה ליישם את שיטת הניקוד החדשה לפני כשנה, נפסלו רשיונותיהם של כ-200 נהגים שצברו 36 נקוד…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://xitemedia.net/media/video/wrc-2003.wmv
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שמר - Radarjedi הצטרף לצוות הניהול הכללי. בהצלחה לשמר בתפקידו החדש. גיא.
הודעה אחרונה מאת BoSs28, -
-
- 36 תגובות
- 5 אלף צפיות
אנחנו המנהלים שומעים הרבה בזמן האחרון תלונות על הרמה של התכנים, ושל הפורום בכלליות. לצערנו רוב התלונות הם מאנשים שנהנים מאוד להתלונן אבל לא ינקפו אצבע בשביל לשפר. אי לכך ובהתאם לזאת החלטנו לצאת בניסיון העלאת רמה, כפי שביקשתם. דרך הפעולה היא פשוטה למדי: 1. הודעות שאינן מוצאות חן בעיני המנהלים - יימחקו. 2. אם מי שנמחקה לו הודעה ירצה, הוא מוזמן לשלוח לאחד המנהלים ה"פ. אותו מנהל יתלבט למשך מספר שניות באם לענות לאותו הנמחק, אך רוב הסיכויים שהוא יחסוך מעצמו את הטרחה. 3. אי לכך ובהתאם לזאת - מומלץ לא להתאמץ בשליחת ה"פים למנהלים, אלא רק אם זה ממש חשוב. 4. אבל מ-מ-ש חשוב. כמו שאתם רואים, דרך הפעולה הזאת לא משאירה הרבה מרווח לטעויות, לכן נסו להתאמץ יותר בכתיבת …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מאות אנשים יש להם רכב שטח איתו הם נוסעים בעיר הצפופה והפקוקה - מקום בו לא ניתן להוציא לפועל את היכולות המוגדלות של רכבים אלה. פיתרון יפני - הקצעת שטח אדמה כגן שעשועים לרכבי שטח. מקום בו יש מכשולים שונים המאתגרים את בעלי הרכב. מיועד הן למקצוענים והן לחובבנים. כתבת וידאו של רשת הטלויזיה CBSNews http://www.cbsnews.com/htdocs/videoplayer/newVid/video_display_new.html?/media/2004/02/28/video602881.wmv&vidId=202&title=SUV$@$Amusement$@$Parks&hitboxMLC=world
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מכונית מדהימה 500 כ"ס ו3.9 שניות למאה קמ"ש ! גיר שבעה הילוכים ומראה מרהיב הלינק לכתבה : http://www.autoweek.com/cat_content.mv?port_code=autoweek&cat_code=coverstory&loc_code=index&content_code=07970708
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כב' השופטת ורדה מרוז מבית משפט מחוזי בבאר שבע גזרה 6 חודשי מאסר, אשר בכפוף להמלצת הממונה, ירוצו בעבודות שרות על אבו קרינאת חסיין ואבו קרינאת איברהים אשר הורשעו על פי הודאתם בעבירות שעניינן הצתה, לפי סעיף 448 וגרימת היזק בזדון, לפי סעיף 452 לחוק העונשין תשל"ז-1977. על פי המתואר בכתב האישום המתוקן, הנאשמים נסעו בליל האירוע בדימונה, במכוניתו של נאשם מס' 1, אשר נהג ברכב. במהלך הנסיעה, עצרו שוטרים את הרכב ולאחר בדיקה, רשמו דו"ח תנועה לנאשם מס' 1, בגין נהיגה ברכב, אשר רשיונו אינו בר תוקף. הנאשמים התרעמו על השוטרים, בשל עריכת הדו"ח. הם המשיכו בנסיעתם, עד אשר הבחינו ברכב משטרתי, חונה לצד הדרך. אירוע הדו"ח, עורר את קצפם של הנאשמים, אשר הוציאו את זעמם על הרכב המשטרתי החונה, בז…
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שיתוף פעולה בין הולדן האוסטרלית (ששייכת לג`נרל מוטורס האמריקנית) לבין סדנת הספורט, אלפין (Elfin) מביא לעולם שתי מכוניות: MS8 קלאבמן (Clubman) ו- MS8 סטרימליינר (Streamliner). המכוניות הללו מושקות בתערוכת הרכב האוסטרלית במלבורן. לכתבה המלאה: http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=3091
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה שמעניינת אותי. נניח שתצוץ לה בארץ עוץ חברה ליצור רכב, שתיצר את האוטו הכי מהנה שיש, ויחד עם זאת זול משמעותית מרכב חדש ספורטיבי ממוצע. בטיחותי, נח, לא צורח דלק , אמין, וכו' וכו'. (פקטור של מראה מסבך את העניין מעט, אז נתעלם ממנו) רק חיסרון אחד יש לו - כמובן שלא ייבאו אותו לארץ סתם סתם, חברים. החיסרון הוא, שמין הסתם יהיו לו הרבה מאד רוכשים. נאמר (אם כבר הדיון תיאורטי, אז נשתולל מעט) 3300 חברי פורום. ההיתם קונים את הרכב המדובר, או שההיתם מעדיפים לרכוש רכב שונה? תודה
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייתי חייב להעלות את זה
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 10 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אתמול למדתי על "רטוב" מה שנקרא שתמיד תמיד עדיף לנסוע זהיר ולא משנה אם אין תנועה או יש או לא יודע מה! שבת בבוקר אני מתניע את האוטו נוסע לחבר שלי ,אני נוסע רגוע רגוע אחרי איזה 10 דקות נהיגה אני שומע בוווום!!! קררררררררררררר חריקה שחבל על הזמן שנייה לא עברה ואני פוגע באבן שפה ונעצר. אני מכבה את האוטו יוצא החוצה ורואה שהגלגל עומד הפוך לגמרי..במקום לפנות ישר הוא פונה לצד! מתברר שהבוי ג'וינט יצא לגמרי והציריה ניטלשה מהדיפרנציאל וכל השמן נזל.. וכל זה אחרי שעשיתי תיקון לכל הפרונט של האוטו חודשיים לפני!!! בקיצור מזל שהייתי רגוע ונסעתי על 40-30..לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם הייתי נותן קצת עם האוטו והיו הולכי רגל על המדרכה.. והינה עוד דוגמא שלא טלויה באיך אחנו נוהגים וש…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קשה לראות את זה... http://www.havenarbeiders.be/fototricolor.htm
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
טוב, ראשית אם הרכב פורסם בעבר, קבלו את התנצלותי. אחד הרכבים המושקעים שראיתי, צבע מהמם, עיצוב פנים מיוחד. והכל נעשה על ידי בחורה. אם היא במקרה כאן, קבלי את ברכותיי, עבודה סוף הדרך. (כמה את רוצה עליה? ) לשיפוטכם
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
במחירון לוי יצחק רשום: וולו שנת 00 S40 T4 עולה 89 אלף ש"ח. וולו שנת 01 S40 T4 עולה 118 אלף ש"ח. למה ?! מה ההבדלים בינהן ? 27 אלף ש"ח לשנתון נשמע לי מוזר ובגלל זה אני שואל אתכם. דניאל.
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
- אחראי פורום
- 108 תגובות
- 22 אלף צפיות
שלום לכוווווווווווווולם... אז ככה.... הגיעה הזמן להסיר מהקמארו שלי את שכבות האבק. הגיעו לארץ הקודש כל החלקים שהוזמנו מארה"ב וזה השלב להתחיל להרכיב את הקמארו... הרעיון הוא כזה: במשך שבוע שלם, בוקר עד ערב, אני אהיה בסדנא אשר הקצתה לי מקום לצורך העניין ברעננה, שם אני מתכוון לפרק את הקמארו לחלוטין בכל הקשור למכלולים, שלדה, מתלים, מנוע, היגוי, פרונט וכו' ולהרכיבה מחדש עם חלקים חדשים לחלוטין. המטרה: בניית מכונית אמריקאית אשר למעט המראה לא תהיה אמריקאית...כלומר..מכונית עם כוח ומומנט של מנוע V8 אך עם ביצועי כביש של מכונית ספורט מודרנית הנבנית בתצורה ועם מרכיבים טכנולוגיים מתקדמים...והתוצאה? ...אמריקאית שלא תתבייש להכנס לאף סיבוב, בכל מהירות. אתם מוזמנים, …
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברת המכוניות "Kia Motors" מדרום קוריאה תכריז מחר כי חברת האם, Hyundai, החליטה לבנות מפעל ייצור בסלובקיה בעלות של US$1.5 B. ההכרזה תבוא עם פתיחת תערוכת המכוניות בג'נבה. סלובקיה ניצחה את פולין וזאת הודות לכוח עבודה זול יותר. מקור: AFP http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=1519&ncid=1189&e=1&u=/afp/20040301/bs_afp/skorea_slovakia_poland_auto_hyundai_investment_company
הודעה אחרונה מאת The Garlic Press, -
נתחיל מהסוף, אני פורש הן מניהול הפורום הטכני והן כמשתמש פעיל בפורום. אני מרגיש לא שייך, לא שייך בזה שבחרתי בדרך חיים מסוימת � להיות בעליה של מכונית ספורטיבית. בתחילת הדרך היה ממש נחמד, תחושת השייכות לקבוצה עם מכנה משותף למה שנתפס אצל הציבור הרחב כשיגעון. רמת הדיונים הייתה גבוהה, האווירה הייתה מצוינת וחשוב מכל הייתה אמפטיה. עזרה לאחרים תמיכה וחשוב מכל עידוד גם כשפרויקטים מתחרבנים והאוטו התקלקל וכל זה בדיוק כשהכי לחוץ בבנק ואין רגע פנוי אחד. היום הדיונים הפכו להיות שכלתנים וכלכליים גרידא , דיונים שעיקרם לנפץ חלומות ולזרוע אימה. הכי פולטיקלי קורקט הפך להיות אחזקתה של מכונית ללא יומרות ספורטיביות , מכונית ספורטיבית ? לא בבית ספרנו. את מקומם של פר…
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני ואריאל הוצאנו את ה TS והמגאן II לצילומים, חבל שהבטריה נגמרה באמצע , אבל עדיין יצאו כמה תמונות איכותיות (לדעתי כמובן), אריאל ואנוכי צילמנו. התמונות צולמו ברזולוציה גבוהה מאוד, והוקטנתי אותן כדי שבסוף נגיע "רק" ל2.5 מגה. הנה: מהמראה האמצעית של המגאן ולסיום תמונה שלא יצאה טוב (תתוקן מחר בשאיפה) אבל ככה נראה הגג של המגאן מבפנים (במציאות זה אפילו יותר מרשים) החלק הקדמי (מעל הנהג) נפתח לגמרי. האחורי רק מכניס אור (האחורי כמו ב 307SW) אני יודע - אני לא יודע להוריד …
הודעה אחרונה מאת Guy, -
דיגמי מרצדס AMG
מאת F_B_I- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם בארץ דיגמי מרצדס שמקושטים בכיתוב AMG אכן עברו בסדנאת השיפורים AMG והיבואן מיבא גם אותם בצורה סדירה או שהם קיבלו את התוספת פה בארץ בסדנאת "תוריד מהאוטו ההוא את הסמל"?
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מנתונים על הרכבים הבאים עולה כי: ה-S40 T5 מצויידת במנוע אשר נלקח מהS60R, ומפיק 220 כ"ס. ה-S60R בעלת 300 כ"ס. כלומר, ההבדל הוא בתוכנת המנוע. (תקנו אותי אם טעיתי). אם כך, שינוי התוכנה יכול להוסיף 80 כ"ס?!? נ.ב מתי תגיע הארצה ה-S60R? (לא שיש לי כסף לקנות.... )
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
כפי שאתם יודעים או לא יודעים יש להחליף את כריות האוויר כל 10 שנים וכן גם את קדם המותחנים של חגורות הבטיחות (אם קיימים). לפני כעשור לערך התחילו כריות האוויר להיות יותר ויותר נפוצות ועוד כ -3 שנים רוב המכוניות בנות ה 10 יהיו בעלות כריות אוויר. שאלת יעילותן של כריות האוויר מוטלת בספק בעיני רבים , אך לפי מבחנים כאלו או אחרים ברוב המקרים הם רק מועילות אם דואגים לנקוט במניעים הנכונים. שאלתי אליכם היא כזו, האם תשלמו סכום תלת ספרתי ותדאגו להגן על חייכם (כמו שאתם דואגים להחליף צמיגים לדגמא) במקרה שחס וחלילה תקרה תאונה? או תתקמצנו ותקוו לטוב? את דעתי האישית קרוב לוודאי שהבנתם, ואם לא, אז כן, הייתי משקיע את סכום הכסף בשביל טיפה יותר שקט נפשי. גיא
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
חניכת ביה"ס מסלולים 1 2 3 4 5
מאת NadavRally-
- אחראי פורום
- 64 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
משהו יודע באיזו שעה... שמעתי שזה מחר...
הודעה אחרונה מאת Z-8, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המקור המופץ באינטרנט: לציבור הנהגים שלום, ברצוני להביא לידיעתכם כי בימים הקרובים יצוצו כל מיני "צדיקים " אשר יציעו לכם בדיקת צמיגים לרכב ועוד כל מיני הטבות למינהם. זהירות זהירות זהירות !!! כל מי שיתפתה ויגש לבדיקת הצמיגים ע"י כל גוף שהוא, צריך להיזהר כי אם הנהג לא יסכים להחליף את הצמיגים לכאורה הפגומים אשר יתגלו ברכב, הצמיגאי (כלומר המוסכניק) יתן לו טופס רכב לקוי לפי תקנה 17 ב. הדיווח מועבר למשרד התחבורה והרכב יורד מהכביש עד לביצוע טסט חוזר לרכב. יש להקפיד שלא להתפתות בשום פנים ואופן לבדיקות שיציעו לכם, זאת לכאורה רמאות לשם פרנסה גרדה. אבקש מכל מי שמבין טוב באינטרנט להעביר מסר זה בכל האתרים לטובת ציבור הנהגים. נ.ב. בימים אלו יבואני הצמיגים מעלים א…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
האם אגרת רישוי זה בעצם התשלום שאנחנו משלמים לטסט ?
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 970 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RK
- איציק נ.
- thema832
- Michazzz
- sperial
- Coresh
- לירון .ה.
- Zion Shoshani
- ArikB
- garicho
- YoJ
- pooh-bear