פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
אני מחפש תשובה למה בכל תאונת דרכים אפילו עם זה רק נזק לרכב, יש את האפשרות ללכת למשטרה ולדווח? העם המשטרה פה יכולה לעזור לקבוע מי האשם בתאונה? או שאני לא הבנתי משהו נכון?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
שלום, אתמול הגיע תורי לתרום לקופת המדינה.... פניתית שמאלה תוך כדי מעבר על קו הפרדה רצוף בכביש דו סיטרי בעל נתיב אחד לכל כיוון, על אשמתי אין וויכוח. הכביש היה רוטב לחלוטין מהגשם שירד קודם, לא יכולתי לראות את הסימון על הכביש בגלל החזרי האור (לילה). סעיף העבירה הינו-5440, 500 ש"ח + 6 נקודות. כמו שאמרתי אשם אני מן הסתם כן, אבל חומרת העונש, גם הכספי וגם הנקודות, לא תואמת את אופי העבירה - טעות בשל תנאי הראות והדרך. רציתי לדעת מספר דברים: -האם זהו מספר הסעיף הנכון? בתיאור הסעיף רשום "נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף"? -האם תנאי הריאות מהווים עילה לביטול הדוח? האם כדאי ללכת למשפט? -אין לי כלל עבירות תנועה בשנים האחרונות (4 שנים בוודאות ולדעתי גם 5, איפה ניתן …
הודעה אחרונה מאת elili, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
כותב פה בשביל חבר שקיבל זימון למשפט על אי הוראות לציות שוטר. שוטר סימן לו לעצור בתום לב או בכוונה הוא המשיך לנסוע ועצר אחרי 300 מטר כשהשוטר החל לנסוע אחריו. הוא נהג חדש ולאחר שדחה את המשפט פעמים הוא קיבל זימון לחודש הבא,חודש לפני תום הנהג חדש. אשמח בסיוע כיצד ניתן להוכיח את חפותו שלא שם לב אל השוטר? 2.מה צפוי להיות הקנס או פסיקת בית המשפט לתעבורה? 3. האם אתם ממליצים להצטייד בעו"ד? מדובר בחייל.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, אני תושב באר שבע ולאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה. בכניסה לעיר מכיוון תל אביב, מופיע כקילומטר לפני הרמזור תמרור שהמהירות המותרת היא 70 קמ"ש. אחריו ב100 מטר מופיע תמרור שהמהירות המותרת היא 50 קמ"ש. חשוב לציין שהכביש הוא כביש עם שטח הפרדה עם שני נתיבים לכל כיוון. האם הסימון נכון? האם הוא 50 קמ"ש בגלל הרמזור? זה תמרור שראיתי רק לאחרונה. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Pentos, -
אתמול בצהרים לאחר בילוי צהריים בחוף הים של אשקלון, עצרה אותי ניידת משטרה לאחר שכרזה לי לעצור אחרי הכיכר. כשהשוטר ניגש אלי הוא ישר התלהם וצעק עלי ועל אשתי "למה אתם בלי חגורה ?" -הסתכלנו אחד על השנייה, על החגורות ועל השוטר עצמו ואמרתי לו במפורש- כמו בכל שאר שנות הנהיגה שלי (יותר מ10) , אני חוגר עוד לפני שאני מתניע... ככה שאני עדיין עם חגורה. השוטר ביקש רשיון והודיע לי חגיגית-אתה מקבל דו"ח על חגורה. לא עזרו כל ההסברים (לא היו תחנונים-אני לא אשם) השוטר אמר שהשותף שלו ראה אותי בלי חגורה כשהם היו מאחורי ולדבריו כשהבחנתי בו במראה שמתי מהר חגורה. השוטר הציע לי דו"ח אזהרה כי אין לי עברות קודמות, שאלתי לפשר העניין והוא הסביר לי שלא אקבל נקודות ולא קנס כספי אלא רק אזהרה לפני…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם : מחברת ביטוח נשלח צ'ק מחאה בגין פיצויים לתאונה איך אני מעביר לבנק?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני בן 23 עוד מעט, יש לי לנסר שנת 92, שמבוטחת בביטוח חובה בלבד. אם אני גורם נזק לאוטו אחר, איך הביטוח מתערב במצב כזה? אני מבקש תגובות משפטיות וחוקיות אם אפשר, לזה מופנת שאלתי. אם יש למישהו אתר או מידע באינטרנט על ביטוח רכב וצורותיו השונות, אשמח. אם אפשר להימנע מתשובות כמו " אתה מביא לו מזומן" או "וואלה אחי כל ביטוח והקטע שלו", אני אשמח. אני בטוח שיש חוקים לדברים האלה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת guy1324, -
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, האם אפשר לדעת אם צולמתי במכמונת מהירות מבלי לחכות לדוור? זאת אומרת האם יש דרך לדעת אם צולמתי ע"י מכמונת נייחת לפני שהדו"ח יגיע? אולי איזה מוקד טלפוני או משהו? תודה.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
דוח מהירות
מאת rich79- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ההוי אנשים אמיצים ונשים גם, קבול קיבלתי דו"ח על מהירות מופרזת. נסעתי במהירות של 70 קמ"ש כאשר הייתי צריך לנסוע במהירות של 50 קמ"ש. קיבלתי לשלם 250 ש"ח. כפרתי במשפט ובקשתי לדחות את ההוכחות אחרי החלטת בית המשפט העליון בעניין כשירות הממל"ז. השופט קבע דיון ב29/2/2012. יש לכם/ן המלצות??? אוהד נ.ב. השופט נראה מפחיד ונראה לי שיביא איתו עמוד לתלות אותי
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, מצורף מסמך PDF שמפרט פחות או יותר (בעיקר פחות כי זה מתומצת) את המקרה. האם אתם מציעים לתבוע או להתפשר בהחלפת הרכב (לא מוכנים לביטול עסקה למרות שלא בוצעה העברת בעלות) - יש לציין , שבתור סוכנות רצינית (ביותר, בין שלושת החברות הגדולות בארץ בגלל זה סמכתי עליהם בעינים עצומות) הם היו חייבים לא להסתיר פרטים ידועים על הרכב, שהם הסתירו והציגו רק מה שטוב בעינהם. את מה שרע - לא הציגו. כמו כן - השרות מתאים למגרש של רכבים ברמה הנמוכה והנוכלית ביותר השאלה - האם לפרסם את שם החברה לפניי או אחרי התביעה ? האם לקחת את הרכב למרות הבעיות, ולתבוע בנפרד ? האם להשאיר את המצב כפי שהוא, בו אני בלי רכב ובלי כסף? תודה חברים על היעוץ (אני לא בדיוק בלי רכב, אני עם רכב אבל ה…
הודעה אחרונה מאת omri75, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רב, קיבלתי היום בדואר רשום כנס על אי צייתות באור אדום. שמי מיכאל, בן 23, יש לי רישיון מ2006. אין עבירות תנועה לפני כחודשיים נסעתי לחולון ללימודים, מאיילון צפון פניתי לשד' יוספטל. עברתי רמזור ראשון (יכול להיות בצהוב, בטוח לא באדום). ואצרתי ברמזור השני על אדום. מאחוריי היה רכב אזרחי (טיויטה אפורה). ממנו יצאה שוטרת במדים (בלי קובה) וביקשה לאצור אחרי הרמזור. היא ביקשה ממני רישיון והתחילה לכתוב משהו על הדף הלבן (A4 רגיל). שאלה האם ראיתי שעברתי ברמזור האדום?! עניתי לה כלא ראיתי אדום יכול להיות צהוב, אבל בטוח לא אדום. אמרתי לה שאני ממהר ללימודים. היא סיימה לכתוב החזירה לי רישיון ואמרה שאקבל דו''ח בדואר. קיבליתי את הדו''ח היום (מצורף צילום של הדו''ח) 1000 …
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הגשתי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות לקבלת פיצויים נגד נהג וחברת הביטוח שלו לאחר שהנהג שפגע ברכבי לא הסכים להודות ברשלנותו כלפי חברת הביטוח שלו וגרר אותי לבית משפט, תוך שהוא מאשים אותי כמובן בתאונה. אני רוצה להיות מוכן לדיון ובכלל זה להיות מוכן לשאלות מכשילות של נציגת הביטוח.
הודעה אחרונה מאת יוסריאן, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. יש ברשותי רכב וביטחתי אותו ביטוח מקיף מגיל 30 ומעלה. אם אני רוצה לאפשר לאחי הצעיר (בן 24.5) לנהוג אני חייב לשנות את הגיל המינימלי וזה עוד 800 ש"ח לשנה (חובה+ מקיף. לא ידעתי שהגיל משפיע על החובה). מכיוון שזה יקרה רק 3-4 פעמים בשנה חשבתי על ביטוח חד יומי, אבל החברה שלי לא מעוניינת לבטח כך. אז אני שואל את חברי הפורום האם יש סוכנים חברות (ספציפיים שאתם מכירים + שמןת או מספרי טלפון) שיבצעו כזה דבר- ביטוח מקיף(רכב חדש)+ חובה. משתלם לי גם אם זה יעלה 50 ש"ח ליום. תודה איתן
הודעה אחרונה מאת eitanm, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב לכולם! חניתי בכניסה לחניה לא חוקית (אחד השכנים שבר את הגדר בין חצר הבנין לכביש ואילתר לעצמו חניה) הפקח טוען שאסור לי לחסום רכב ולא משנה איפה. מה גם שחסמתי את בעל הרכב בהסכמתו.. זו עילה טובה לביטול הדוח? מישו יודע מה החוק מגדיר כ "שטח המיועד לכלי רכב"? והאם ניתן לחסום רכב בהסכמה? תודה מקרב לב לעונים!!
הודעה אחרונה מאת אליק123, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בחודש השעבר קיבלתי דו"ח, כאשר רכבי עמד באדום לבן, על מעבר חצייה. הדברים פחות או יותר נכונים רק שעמדתי ממש בקצה המעבר חצייה שהפסים שלו דהויים ולא ניראים לעין במבט ראשוני. לוקח את האשמה עליי. הדו"ח הוא על סך 100 ש"ח, רכבי הוא רכב אשר רשום ע"ש נכה, רציתי לישאול האם דבר זה יכול לסייע? ואם לא קיבלתי דו"ח חנייה בעיר שבה קיבלתי את הדו"ח, זה יכול לעזור? או שאם קיבלתי בעיר אחרת אני כבר פסול מלהמיר את הדוח לאזהרה? תודה רבה לכולם ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה: לפני כשנתיים וחצי אשתי נהגה(ברשות) על רכב הליסינג שלי מהעבודה. ביציאה מכיכר הדמעות בחולון (למי שמכיר), חתך אותה הפראות נהג מונית ונכנס לנתיב שלה. היא התעצבנה ו"ירדה על הצופר". מיד לאחר היציאה מהכיכר, נהג המונית בלם ללא סיבה כדי "להעניש" אותה. היא מיד בלמה אחריו באותו נתיב וכמובן לא פגעה בו. שוטר על אזרחי בדרכו לעבודה, נכנס בה מאחור בטמבון בצד ימין והתעופף לכביש. היא כמובן עצרה, מיד הוזמנה למקום ניידת (היא התקשרה אלי בוכה ומיד באתי), השוטר גם נבדק ע"י מגן דוד במקום,אך לפי מה שראיתי התפנה לבדו לבדיקה בבית חולים. בוצעה גם חקירה מיידית בניידת ע"י בוחן תנועה. ובזאת הסתיים העניין.היא נתנה את גרסתה המלאה לאירוע, כולל מס' הרכב של המונית שבלמה (ומיד …
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, בשנת 2009 היה ברשותי רכב בן חצי שנה שהיה מעורב בתאונה, הרכב בוטח אז בחברת שומרה בביטוח מקיף. לאחר פנייתי לחברת הביטוח הגיע שמאי מטעם חברת הביטוח והרכב תוקן במוסך הסדר, דוח השמאי קבע ירידת ערך של 4% למרות שבוצעו ריתוחים של הטמבון לשלדה, החלפת כנף, מכסה מנוע וצביעה. כשנה וחצי מאוחר יותר, לאחר מספר נסיונות למכור הרכב וביקור במכון דינמומטר התברר כי ירידת ערך של 4% לא תואמת את המציאות ולכן ע"מ למכור הרכב הייתי צריך לתת הנחה גבוהה בהרבה מ4%. בעקבות המקרה, הזמנתי חו"ד משמאי רכב פרטי שלאחר שבדק את הרכב העריך כ16% ירידת ערך. בעקבות ההפרש פניתי לחב' הביטוח בדרישה לשיפוי בגין ההפרש, חברת הביטוח מציעה לי הליך בוררות בועדה מטעם איגוד השמאים שעלותו 1500ש"ח אותם נש…
הודעה אחרונה מאת spfelix, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אוקי, ליפני כמה ימים הלכתי לאכול והיו הרבה מכוניות שחנו בתחנת אוטובוס בצורה הזאות (ראו קובץ מצורף), אז גם אני חניתי ככה הלכתי לאכול ואוטובוס של אגד תיירות ונופש, ולא האוטובוס עם הקווים שיכול לעצור בתחנה גם עצר שם בשביל לאכול (הוא לא נכנס כמו שאני נכנסתי עם הפנים הוא פשוט חסם את כל רכבים שחנו וממש עצר כמעט באמצע הכביש). הוא דפק לי את הפנס השמאלי והטמבון לקחתי פרטים והכל עכשיו אני רוצה לדעת: 1. לא יגידו שאני אשם כי אסור לחנות בחנית אוטובוס (אבל הוא גם חנה לא כחוק) ואז הם יתבעו אותי 2. אם אני יתבע את החברת ביטוח שלו כשאני ירצה לחדש את הביטוח שלי יגידו לי שעשיתי תאונה והתעריפים שלי יעלו 3.אם מישהו יודע כמה יכול להגיע הנזק פנס אחורי שמאלי (רק הפלסטיק) וטמבון אחורי ל…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היום להפתעתי קיבלתי דו"ח בשעה 10 בערב על כך שחניתי על המדרכה ליד הבית שלי מהסיבה הפשוטה שאין מקום להחנות את הרכב ברחוב (הכל אדום לבן,וגם שם הכל מלא במכוניות). נשארתי חסר אונים אז החנתי את הרכב למשך שעתיים. כשירדתי בשעה 10 גיליתי שפקח הניח לי דוח על השמשה (שאגב הונפק בשעה 21:57..מרפי כבר אמרתי?)..עברתי על כל הפרטים וגיליתי שבפרטי הרחוב השם של הרחוב רשום נכון אך בסעיף "ליד:" שבו אמור להיות רשום מספר הבניין שלידו בוצעה העברה כתוב "4" והחנתי את הרכב בכלל ליד 2. אני יוסיף שבין בניין מספר 2 לבניין מספר 4 יש מרחק של כ15-20 מטר והם בכלל לא קרובים זה לזה. אני בטוח שאחד השכנים הזמין את הפקח במכוון מפני שממש בצמוד למדרכה עמדו אולי 7 מכוניות (באדום לבן) ואף אחד לא קיבלה שום דו"ח.…
הודעה אחרונה מאת eldar_206, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני שנה נכנסו בי והרכב שלי ירד מהכביש, הגשתי תביעה בבית משפט , הדיון ניקבע ל 01 במרץ 2012 . האם צריך ללכת למשטרה ולקחת איזה אישור שמשטרה הייתה נוחכת בארוע ?
הודעה אחרונה מאת Nazaret2005, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
צהריים טובים! אני צריך להפשיר רשיון רכב לאחי. הבעיה שהוא חייל ולא יכול להגיע, לפי מה שהוא אומר אי אפשר לעשות זאת עם ייפוי כוח. ביצעתי חיפוש בנושא ולא מצאתי תשובות, ומכיוון שהיום שבת אז גם אין למי לפנות. אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי את הנושא. תודה!
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, האם יש מקום ברשת, בו אפשר לקבל מידע מוסמך לגבי התנאים להצבת תמרורי "עצור" ו"תן זכות קדימה"? או, במילים פשוטות - נניח מהנדס כבישים תכנן מפגש כבישים כלשהו. כיצד הוא קובע, מתי במקום המפגש יש צורך בתמרור "עצור" ומתי אפשר להסתפק בתמורור "תן זכות קדימה"? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ophir555, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום וברכה. לפני כשבוע נהג מונית התנגש ברכב של אמא שלי (יאריס וורסו 01) מאחורה. הפגוש נכנס פנימה וחלקה התחתון של דלת הבגאז' התעקם גם הוא. אצל הפחח של המוסך המורשה של טויוטה העלות המשוערת היא כ6K שח. אצל הפחח שלי בפ"ת, כ2000 ש"ח. הפוגע, הינו נהג מונית, שעל פי תיאוריו וכן לראות עיני הוא אדם אומלל, תפרן, (גרוש וכו') שכמובן לא מחזיקת ביטוח צד ג'. לטענתו הוא אף ישן במונית. לאור הנסיבות אנו מנסים למצוא חלופה זולה יותר. נהג המונית טוען שבמודיעין ישנו פחח שעובד עם תחת המוניות שלו ו"הוא יגמור את זה ב1000 ש"ח" (מוסך מתיתיהו, מישהו מכיר?). עלה גם הרעיון שאנחנו נתבע את המקיף שלנו (תבענו אותו כבר לפני מספר חודשים בעקבות תאונה באשמתינו) והוא ישלם את התוספת בפרמיה …
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 5 אלף צפיות
יום שישי האחרון נתפסתי נוהג שתוי בחיפה. שעצרו אותי מיד דחפו לי תינשופון האלקטרוני והרבה שנכשל. לאחר מכן עשיתי תינשוף בדיקת מאפיינים ( הליכה על קו לבן) הינשוף הראה 580. היה צריך בן אדם שיקח את האוטו כדי לא להזמין גרר הוא הציע לחברה שלי לעלות על ההגה. היא אמרה לו שהיא שיכורה מתה ולא יכולה לזוז בבדיקה שעשו לה בינשופון הראה לה עובר והוא אמר שבכל זאת היא תעלה על ההגה.היא לא עלתה ולקחו את האוטו על גרר. קיבלתי שלילה במקום ל30 יום ולקחו את האוטו גם כן ל30 יום. יש לי 6 שנים רשיון ללא שום עבר ללא נקדוות אני נהג צעיר (במרץ בן 24) לא נהג חדש מה העונש הצפוי האם לקחת עורך דין ואיך עלי לפעול ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
המרת קנס למעצר
מאת צ'סטר- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים! רציתי לדעת אם במידה ואני מקבל דו"ח משטרתי אני יכול להמיר אותו למאסר? ואם כן, מה ההשלכות של זה מבחינת רישום פלילי וכו'?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
ספוילר לרכב
מאת 4Real- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
האם צריך לאשר ספוילר לרכב? בבדיקה של המשטרה אמר לי השוטר שספוילר צריך להיות רשום ברשיון של הרכב .שוטר אחר אמר לי שמדבקת הקרבון שעל המכסה מנוע לא חוקי. אני לא יודע מה הולך עם השוטרים או שהם לא מכירים האת החוקים ומנסים להפחיד אותי או שהם פשוט לא מבינים כלום.
הודעה אחרונה מאת SubX, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שאלה בבקשה לבעלי הדעה. זוגתי החליקה עם הקטנוע לפני שבוע. מאז החלטנו שהיא לא נוסעת יותר על הקטנוע (גם ככה ללא ברקס אחורי שמיש יותר בעקבות התאונה) התקשרתי לביטוח לבטל את ביטוח החובה וצד ג'. צד ג' אמרו שאפשר לבטל ללא בעיה וחובה אי אפשר אלא אם כן בשל הסיבות הבאות: גניבה, טוטאל לוסט, מכירה. במקרה של טוטאל לוסט רוצים אישור שמאי. הקטנוע שווה פחות מ 2000 ש"ח רק שמאי יעלה יותר וזה סיפור... אנחנו פשוט רוצים לבטל את הביטוח וזהו כי היא לא נוסעת יותר. מה לעשות ?
הודעה אחרונה מאת srack, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אתמול בסביבות השעה 6 בערב אמר לי אחד שעובד איתי שהאוטו שלי נפגע, יצאתי לכיוון הרכב והתגלה שהמכה לא קטנה כמו שחשבתי, כנף שמאל התעקמה, הטמבון נשבר, פנס האיתות נשבר ונפל. לאחר כמה שניות עצבניות במיוחד הרמתי את הראש וראיתי מתחת למגב פתק, חיוך קטן עלה על פניי אך כנראה שלא פה יגמר הסיפור, הגברת שהשאירה פתק, חרשת וניתן לדבר רק בסמסים, נראה קל? שלחתי לה הודעה אם היא יכולה לתת לי את פרטי הביטוח שלה שאני יוכל לגמור את הסיפור כמה שיותר מהר למה גם באמצע עבודה, וגם בגלל עומס בלימודים ועבודה.. אין רגע דל. ולא מספיק, היא אפילו לא גרה באיזור שלי אלא בכלל במרכז (אני בדרום) הפוגעת רוצה לתקן את הנזקים בעצמה, ולא רוצה לתת את פרטי הביטוח, ת.ז או מספר רכב, בחנייה אין מצלמו…
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב רכשתי רכב לפני מספר ימים הוא באחריות יצרן. הרכב הוא טויוטה אוריס יש לו שני תאי כפפות, תא עליון ותא תחתון. המוכר שקניתי ממנו את הרכב אמר לי שהוא טיפל במוסך והחליפו מחשב גיר החזירו את המגירה התחתונה לא כמו שצריך, ונוצר עיוות מסויים בתא התחתון, בנוסף יש פין נעילה שבור של התא העליון, זה לא הוחלף בטענה שיש סימני נזק שפשופים מסביב לאזור הנועל. הסברתי למפקח כי היחידים שהתעסקו עם הרכב הם המוסך חי טויוטה בנס ציונה. ואין היגיון שמישהו ינסה לתקן בעצמו משהו שהוא במסגרת אחריות, הוא טוען שזה נזק והוא לא מוכן להחליף, להערכתי נוצר לחץ מהמגירה התחתונה שגרם ללחץ שהוביל לכשל במנגנון העליון. פניתי לקשרי הלקוחות והם אמרו שזה התשובה שניתנה ממרכזי השירות ( התשובה של המפקח) …
הודעה אחרונה מאת baer, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, אני עתיד לקנות פולקסווגן פולו מודל 2011 בשבוע הבא הרכב הינו רכב חדש פחות מחצי שנה על הכביש, הבעיה היא שהרכב נפרץ (ניסיון פריצה ליתר דיוק) לפני כחודש - השמשה הקדמית נופצה והפלסטיקה מתחת להגה פורקה, המוכר כמובן סידר את השמשה וכל מה שקרה בפריצה במוסך מורשה של פולקסווגן הכל טוב ויפה, השאלה שלי היא האם הוא צריך לרדת במחיר סכום מסויים, אם כן מהו? והאם ניסיון הפריצה (הפורצים לא הספיקו להניע - האיתוראן הופעל והגיעה משטרה) תפגע בי בעתיד כשאנסה למכור ותגרור ירידת ערך של הרכב? אשמח לתשובה
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,308 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ishayk
- avargel
- שביט
- davemustaine87
- Gosser1860
- Night Driver
- garicho
- race driver
- zvit
- shilo_v
- דני זומרשטיין
- היברידי