פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לא מזמן קיבלתי פסק דין(שאינו קשור בתעבורה, אבל אין לי הרשאה לאוף טופיק ובכל מקרה היה נראה לי שעדיף לשאול פה) וניתן להגיש ערעור עד 45 מתאריך קבלת הפסק דין. כיצד סופרים את ה45 ימים האלה (רק ימי עסקים? כולל שישי?) ואיזה ימים מחג החנוכה שהיה לפני לפני כשבועיים- שלושה סופרים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ehorev, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתמול בלילה נהגתי בכביש שבו מתבצעות עבודות ולכן משני צידי הדרך אין שוליים כלל ו 2 הנתיבים הצרים חסומים מ 2 הצדדים ע"י גדרות תחימה. איתרע מזלי ובדיוק שם חטפתי פנצ'ר ובלית ברירה נאלצתי לנהוג כ 2-3 ק"מ על צמיג מפונצ'ר (כמובן באיטיות מירבית ועם אורות אזהרה אבל מאחר ומדובר בכביש נידח וב 2 בלילה, לא הפרעתי לאיש). עכשיו הפנצ'רמאעכר בדק את הצמיג וכמו שצפיתי המסקנה היא חד משמעית, הצמיג לפח הזבל. מאחר והוא לזבל ומאחר וצמיגים מחליפים במינימום שבמינימום בזוגות העניין פתאום נהיה יקר ואפילו לא באשמתי ולכן נשאלת השאלה, האם אפשר לדרוש פיצוי מהאחראי על הכביש (מע"צ או מועצה אזורית, עדיין לא בדקתי). תודה מראש על היעוץ.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 25.5 אלף צפיות
מישהו מכם מנוסה בזה? יש איזה טופס שאפשר לשלוח להם בפקס יחד עם תעודת זהות שבה הכתובת החדשה? עברתי דירה ואני מנסה לחסוך מעצמי את התורים העמוסים במשרד הפנים\משרד הרישוי.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
עבודת שמאי
מאת שגיב35- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 961 צפיות
שלום רב, אשמח לעזרתכם בנושא עבודת שמאי שבוצעה. לפני מספר ימים הייתי מעורב בתאונה, כאשר הרכב הפוגע היה ללא ביטוח ולי היה רק ביטוח צד ג'. שמאי שהגיע, החליט על השבתת הרכב שלי. הרכב הינו סוזוקי בלאנו מודל 2001 . כאשר שאלתי את השמאי לשכר טירחתו, הייתה תשובתו כך: הרכב לפני התאונה היה שווה 18000 בקירוב, לאחר התאונה הוא לא שווה יותר מ 1000 ש"ח. שכר טירחתי הינו 1700 ש"ח לכן תוסיף לי 700 ש"ח וזהו. האם זה תקין מה שעשה השמאי? בעצם מכר את רכבי שניזוק בצד ועוד גבה ממני את ההפרש? מה עושים במצב כזה? תודה לעונים. שגיב
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כחודשיים בזמן גשמים מרובים שפגעו בתשתיות נכנסתי עם רכבי לבור בכביש שנמצא באחריות מע"צ. הנזק לרכב הסתכם בכ 1200 ש"ח. תוך כדי התיקון שלחתי פרטים למע"צ לגבי מקום המפגע, עלות התיקון ופרטים נוספים. עו"ד של מע"צ חזר אלי וטען שמע"צ מוכנים לתת לי 25% מערך התיקון. אמרתי לו ש 25% אני לא מוכן לקבל, עו"ד אמר שהוא יבדוק לגבי הגדלת סכום הפיצוי ויחזור אלי. מה לדעתכם עלי לעשות הלאה? לפנות לבית משפט לתביעות קטנות? להתפשר על נגיד 50% השתתפות? ישנם פסקי דין דומים? תודה,
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
תאונה פגע וברח
מאת לירוי1- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום חניתי בחניה את הרנו קנגו שלי שחזרתי ראיתי שמישהו דפק לי את כל הצד וככלת הניראה בנסיון לברוח דפק רכב נוסף .עשיתי לרכב שלי ביטוח מקיף לפני כשבועים (9000000) מה עלי לעשות?
הודעה אחרונה מאת mimi626, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני חצי שנה הבאתי לידיד של המשפחה את הרכב שלי שאמר שתוך כמה חודשים הוא ישלם על הרכב העברנו אותו טסט לחצי שנה והוא עשה על עצמו ביטוח נגמר לו הטסט החודש והוא החזיר לי את הרכב ואומר שלא רוצה לקנות אותו הרכב לא באותו מצב שהיה ,הוא לא מניע ויש כמה דברים שבורים בתוך הרכב וכנראה הוא גם לא יעבור טסט מה אני יכול לעשות נגד הבן אדם הזה על הדבר הזה שהוא עשה?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן, לפני חודש פגעתי במהירות בסלע שהיה במרכז הכביש באיזור חשוך. כשהגעתי למוסך הוערכה במבט ראשון עלות התיקון בכמה אלפי שקלים, ונאמר לי שלא תהיה ירידת ערך כי אין פגיעה בחלקים קבועים. לאחר התיקון הסתבר כי עלות התיקון שנקבעה ע"י שמאי החוץ של חברת הביטוח (וכבר אושרה ושולמה לי) היא 16172 ש"ח, הרבה מעבר להערכה הראשונית. לי זה לא שינה, כי הביטוח כאמור אישר את הסכום. קיבלתי עכשיו מכתב מחברת הביטוח, שכולל את חוות הדעת של השמאי. השמאי קבע ירידת ערך של 1% (549 ש"ח) בשל פגיעה ברצפה קדמית. תיאור הנזק באופן כללי למכונית מתואר כ- "מגן רפש ימני, רצפת מרכב, משולש קדמי ימני, גשר מניע תחתון, זרוע הגה ימני. משכך לגשר מנוע, ציריה ימנית, מיסב כדורי לבית ציריה, נבה קד…
הודעה אחרונה מאת erez59, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני בן 18 ... עברתי ניתוח ברגל לכן אני נוסע באוטו של ההורים לבית הספר כמובן שיש לי רישיון אך אין לי ביטוח צעיר על האוטו... אני בא לצאת מהיציאה בבית הספר וכנראה בגלל הגשם היא לא ראתה ונכנסה בי מאחורה.. היא עוד טענה שאני נסעתי אחורה ברוורס יצאתי מהרכב וביקשתי פרטים לרכב שלה לא קרה כלום חוץ מאיזה שריטה קטנה ולרכב שלי צד שמאל מאחורה נפגע והתעקם פנימה ( מזדה 3 ) היא יצאה החוצה בדקה מה חומרת הפגיעה ונכנסה פנימיה הבאתי לה את מספר הפלאפון שלי והיא לקחה את מספר הרכב כשביקשתי את הפרטים היא סגרה את החלון ואמרה הינה תעתיק את מספר הרכב... והמשיכה לנסוע ! מה עליי לעשות ואיך לפעול ? תודה רבה לעונים !
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, לפני כשנה וחודש בערך עשיתי תאונה עם הרכב שלי הרכב פגע בעמוד תאורה בחוצות המפרץ בחיפה הרכב הלך טוטאלוסט, התאונה התרחשה באופן הבא: מי שמכיר את חוצות המפרץ יודע שאי אפשר לפתח מהירות שם אני מדבר על החניון עצמו, בכל אופן הגעתי לכיכר אחרי הכיכר היה כביש של 20 מטר אורך ולאחר מכן כיכר נוספת ב 20 מטר הללו היה בוץ ומים ובתוך הכיכר השניה גם כן, פניתי ימינה במהירות באמת סבירה ומתאימה. לאחר הפניה האוטו החל לחליק בגלל הבוץ והמים שהיו בגלגלים כנראה, ימינה שמאלה והופ לתוך עמוד (*) ניידת משטרה הגיעה למקום אך לא בוחן תנועה, השוטרים לא יצאו מהאוטו אלא רק בדקו לי את הרישיון ונסעו (*) חשוב לציין שהממטרות של המתחם היו מכוונות לכביש והם אלו שגרמו לשלוליות ובוץ בתוך הבורות …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מנהלים מתנצל מראש על הכותרת אך היא מתארת במדוייק את הסיפור. למי שלא זוכר: מישהו נכנס בי מאחורה, הודה באשמה, חתם והוקלט שהוא מודה. חברת הביטוח סרבה לשלם, כיוון שלא אישר להם את סכום הנזק שיצר וטען שהנזקים "מולבשים". הרכב תוקן על חשבוני, והחלטתי לא לתבוע את הביטוח שלי עקב אי רצון להשאר רגע אחד מחוייב בצורה כלשהי לחברת הביטוח שלי אשר הפגינה שירות רע, בלשון המעטה. נסיונות רבים להסביר לו שאת הנזק קבע שמאי ואף אחד לא מנסה לעשות עליו קופה, לא עזרו. הגשתי תביעה לבמ"ש, נגדו ונגד חברת הביטוח שלו. קיבלתי שיחה מנציג חברת הביטוח שלו שהיה מעוניין להגיע לפשרה. יצויין כי הבחור היה נחמד והבין את הצד שלי, הציע תשלום מלא של כל מה שמגיע לי (ירידת ערך, הצמדה וכו...) חתמנו ביח…
הודעה אחרונה מאת ehorev, -
- 8 תגובות
- 8 אלף צפיות
מדובר ברכב קרייזלר טאטון אנד קאנטרי שהיה של נכה ברשיון מופיע נהג+4 במקור רכבים אלו מורשים ל7 נוסעים מה ההליך להוספת 2 מושבים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היום בבוקר אמא שלי יצאה לעבודה עם האוטו, היא עמדה בצומת בנתיב לפניה שמאלה (2 נתיבים צומת מרומזרת) היא עמדה בנתיב הימני ובנתיב השמאלי עמד ג'יפ, הרמזור התחלף לירוק והם התחילו לנסוע ושניה אחרי הג'יפ בלם כי ראה רכב נכנס לצומת באור אדום (לפי מה שאומרת אמא שלי ועוד 2 בנות שעובדות איתה באותו מקום העבודה..) ואמא שלי לא ראתה כי הג'יפ רכב גבוהה והוא הסתיר, בכל מקרה היא הייתה בערך כמטר בתוך הצומת והייתה סוג של התנגשות חזיתית צדדית, נראה כאילו אמא שלי נכנסה בו והוא כאילו קיבל מכה והמשיך ועבר את הצומת (בגלל שהיה במהירות גבוהה לעומת אמא שלי שהייתה במהירות של איזור ה5 קמ"ש ממש תחילת נסיעה) ולאחר שהוא עבר את הצומת הוא הסתחרר ונכנס בעוד רכב. הוא טוען שאינו נכנס באור אדום והב…
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 996 צפיות
הציעו לי ביטוח סיעודי, הסוכן ביטוח אמר שיש סיכוי גם במקרי של תאונת דרכים בטיעון שהכיסוי הביטוחי של הביטוח מקיף הוא מוגבל ובמקרה של תאונה בה הנפגע עלול להפוך לסיעודי ביטוח החובה לא יכסה את מלוא עלות השלכות התאונה. אשמח אם מישהו ששולט בעובדות יוכל לשפוך אור על הנושא.
הודעה אחרונה מאת אוקסימורון, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן קיבלתי לפני כמה שעות דו"ח חניה בתל אביב על חניה באיזור של תו אזורי (לא שמתי לב). בדו"ח לא רשום בשום מקום שהעבירה צלומה במצלמה שלפי מה שהבנתי העיריות מחויבות לצלם את העבירה(?!). אני מוכרח להודות שאין לי הרבה נסיון בנושא וזה הדו"ח הראשון שלי ואני כמובן אשלם אותו אם לא תהיה לי ברירה אבל רציתי להבין אם יש לי דרך לבטל אותו בגלל החוסר צילום? אני מתנצל אם אני נשמע מתבכיין פשוט אני ילד בן 17 וחצי וה100 שקל האלה זה כמעט משמרת עבודה בשבילי. תודה
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
בקשר לביטוח חובה 1 2
מאת stasix12- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז השאלה היא כזאת. מחר נגמר לי המלווה ואני רוצה לנהוג אבל הבעיה היא שיש ביטוח להורים שלי חובה + מקיף שזה מגיל 30 ואני בן 18. אז השאלה היא האם אני יכול לנהוג ? , ואם שוטר יתפוס אותי מהי חומרת המעשה והאם זה יכול להביא לשלילה ולעבור עוד פעם את כל התהליך של הטסט והתהוריה .. תודה לעוזרים !!
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, לאחר תאונה ברכב (מזדה 2), אישר שמאי התקנת פגוש תחליפי ואילו המוסך (מוסך מורשה של מזדה) התקין פגוש מקורי מבלי לבקש את אישורי. המוסך טוען שהוא עובד רק עם חלפים מקוריים, בעקבות כל זה יש פער בין הסכום שהבטוח מוכן לשלם לבין התשלום שלי למוסך. עם מי אפשר להתייעץ בעניין?
הודעה אחרונה מאת mosheaf, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום בדיוק רכשתי טוארג V8 2004 ו יש משהו עם רכב דומה שיכול לומר לי את מחירי הביטוח ? תודה רבה !!!!!
הודעה אחרונה מאת dudu_vaanunu, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי רציתי לקבל ייעוץ לגבי תאונה. הייתי בחניה לאחר יציאה מהחניה ברוורס באתי להתחיל בנסיעה קדימה ומישהו נכנס בי במהירות מאחורה... כתוצאה מכך התעקם כל הפגוש האחרוי, ולרכב השני צד ימין של הטמבון הקדמי רציתי לדעת מי האשם בתאונה? בנוסף לאחר מכן הרגשתי כאבי גב עזים והלכתי למיון, מהם ההשלכות של זה? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אם יש ברשותי רכב ללא טסט אך עם זאת יש ביטוח חובה, האם על פי חוק זה אפשרי או שמא ייקרה משהו ? ומה בנוגע להיבט המשטרתי והליך משפטי ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עובד בחברה פרטית ששוכרת עבורי רכב דרך שלמה סיקסט - אני מניח שבתנאים רגילים. לצערי אתמול הרכב נגנב - אבל חצי שעה לאחר מכן אותר באיזו סמטה כשהחלון שבור ושברו גם את מנגנון נעילת ההגה ( לא הצליחו להניע אותו אז פשוט דחפו אותו בירידה בניוטרל כמה רחובות) בתחילה שלמה סיקסט ביקשו לגרור את הרכב אבל מכיוון שלא היה צוות של זיהוי פלילי המשטרה גררה אותו , שם מתכוונים לערוך בדיקות טביעות אצבע וכו' ואז להעביר אותו למגרש רכבים גנובים של המשטרה בפ"ת. אגב,מדובר באופל אסטרה יחסית חדשה שאלתי היא - האם במקרה כזה שלמה סיקסט ידרשו השתתפות עצמית? ושאלה נוספת - האם הביטוח מכסה תכולה שהייתה ברכב ( משקפי שמש, ג'י פי אס וכו') תודה לכל מי שיכול לעזור
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה שרצה לי תמיד בראש. בארץ יש הרבה משפרי רכב לא חוקיים. אשר מוסיפים טורבו לרכב או צמיגים במידה לא מאושרת ועוד. מה קורה בשעת תאונה עם נפגעים כאשר הרכב הפוגע יש בו שיפורים לא חוקיים? שחרון
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
היי, אתמול בלילה גשום עד מאוד בתל אביב אמא שלי היתה מעורבת בתאונה. בנסיעה במהירות מתאימה בדרך עירונית, בהתקרבות לצומת מרומזר שהציג ירוק מהבהב, הנהגת שלפני האוטו שלנו בלמה בלימת חרום שהסתיימה באמצע הצומת. אנחנו נכנסו בה מאחור (לאחר שניסינו להמנע מכך) הפגיעה במכונית מקדימה - בקלית בלבד כ-400 ש"ח הפגיעה ברכב שלנו - פגוש וכנף כ-2500 ש"ח האם חוקית האשמה נופלת על אמא שלי על חוסר שמירת מרחק (כי היא נכנסה באוטו השני מאחורה) או שהנהגת שבלמה בלימת חרום שנגמרה באמצע הצומת? סרטוט מצורף.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אם חבר קרוב שלי קונה רכב חדש (דרך מבצע של "חבר") וכותב אותי כבעלים נוספים של הרכב. האם לאחר מכן אפשר להוציא אותו להשאיר רק אותי כבעלים מבלי להוסיף יד?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני מקווה שהנושא שייך לפורום הזה - השאלה היא בעל רשיון לרכב פרטי, שהגיע לגיל המחייב בדיקת עיניים, (65) ובבדיקה התברר כי יש ירידה חדה בכושר הראיה בעין אחת, (השניה רואה 6/6), רופא העיניים לא מוכן לחתום על הטופס, בטענה שכושר הראיה בעין הלקויה מתחת למינימום הנדרש על ידי משרד התחבורה. האים יחודש לו רשיון הנהיגה? שמעתי בעבר שגם אנשים שהם כמעט עוורים בעין אחת, עדיין יכולים לקבל רשיון. אם כן - מה התהליך לחידוש הרשיון. אודה מאוד למי שיכול להביא תשובה מוסמכת.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום וברכה! 1) איבדתי שליטה בכביש רטוב, כתוצאה מכך 2 רכבים שבלמו מאחורי וסטו מהנתיב נפגעו, הם לא פגעו בי! האם אני נחשב כצד לגבי התביעה? 2) הייתי מבוטח בחובה וג', ובנוסף בגרירה, האם השימוש בגרר נחשב לתביעת ביטוח בפוליסה חדשה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בטח כבר יצא לכם לשמוע על הגזירה החדשה- הצבת מצלמות תנועה משוכללות בהרבה מאלו שהיו קיימות עד כה לינק לכתבה בנושא: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000711414#fromelement=leftmostpopular ייש לי מספר שאלות בעניין: * מאיזה מהירות המצלמה תצלם? לדוגמא בכביש בינערוני שמהירות הנסיעה המותרת היא עד 90 קמ"ש האם המצלמה תצלם מ91 קמ"ש? או שיהיה "רף חסד" של 10 אחוז לדוגמא? * הבנתי שהמצלמות רמזור יצלמו גם נהגים שנכנסו לצומת ונסעו מהר... למרות שהרמזור ירוק!! השאלה היא מאיזה מהירות הן יצלמו ומה בכלל החוק אומר על האטה לפני צומת? לכמה צריך להאט??? *לפי איך שזה נראה אנשים הולכים לקבל דוחות על ימין ושמאל מעכשיו ועם הדוחות מקבלים גם נקודות... העניין שיש פה איזה ע…
הודעה אחרונה מאת elili, -
-
שלום, רכשתי C4 פיקאסו דרך מגרש מכוניות מיד ראשונה פרטית, עם 52000 ק"מ. לא קיבלתי ספר טיפולים. יום לפני העברת בעלות עשו ריקול לרכב במוסך מורשה. התקשרתי היום למוסך מורשה זה על מנת לדעת הסטוריית טיפולים והוא אמר לי שהרכב עבר 3 כניסות למוסך, ב 90,000, ב 95,000 וריקול ב 97,000 ק"מ. שאתי מאין מגיע מספר זה - האם מקלידים אותו ויזואלית או האם נשאב ישירות ממחשב הרכב. הוא אמר שזה מוקלד ויזואלית לפי מה שהמוסכניק רואה בצג. יש כאן לא מעט תהיות: 1. לפי המוסך, טיפול 90,000 היה ב 2009 (כאשר הרכב בטוח לא היה במגרש), כאשר הריקול נעשה ב 97,000 ק"מ - קרי - לאחר שראיתי את הרכב. אי לכך, האם יתכן כי הקילומטרז' שונה, אם בכלל, 3 פעמים? (פעם ראשונה לפני שראיתי את הרכב, פעם שני…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני נוהג בסמארט פיור ורציתי לדעת אם אפשר לקחת בה ילד קטן מקדימה כאשר רק חגורת בטיחות יש? אם אסור מה הקנס?? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במהלך תמרון יציאה מחניה ברחוב עירוני קטן שסגור משני צדדיו-הייתי ללא תנועה-רכב הגיע מאחור וניסה לעקוף.הרכב פגע בקצה הפגוש קדמי שמאלי שלי,לי אין שום נזק ולרכב העוקף יש שריטה לאורך הדלתות.היות ולא היו עדים-האם עצם השריטה האחידה לאורך הרכב היא הוכחה להיותי במצב סטטי?תודה למשיבים.אשמח גם לדעת שמאים במידה והענין יסתבך.
הודעה אחרונה מאת ישה,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,824 אורחים (הצג רשימה מלאה)