Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, מצורף מסמך PDF שמפרט פחות או יותר (בעיקר פחות כי זה מתומצת) את המקרה. האם אתם מציעים לתבוע או להתפשר בהחלפת הרכב (לא מוכנים לביטול עסקה למרות שלא בוצעה העברת בעלות) - יש לציין , שבתור סוכנות רצינית (ביותר, בין שלושת החברות הגדולות בארץ בגלל זה סמכתי עליהם בעינים עצומות) הם היו חייבים לא להסתיר פרטים ידועים על הרכב, שהם הסתירו והציגו רק מה שטוב בעינהם.

את מה שרע - לא הציגו.

כמו כן - השרות מתאים למגרש של רכבים ברמה הנמוכה והנוכלית ביותר

השאלה - האם לפרסם את שם החברה לפניי או אחרי התביעה ?

האם לקחת את הרכב למרות הבעיות, ולתבוע בנפרד ?

האם להשאיר את המצב כפי שהוא, בו אני בלי רכב ובלי כסף?

תודה חברים על היעוץ

(אני לא בדיוק בלי רכב, אני עם רכב אבל העניין הוא שאין לי ביד רכב ואין לי כסף).

new2.pdf

פורסם

תתאזר קצת בסבלנות, עוד מעט יחזור ישה ואחרי שיכנס בי על שאני מנדב אותו לכל מיני פעילויות, יתן לך את הייעוץ הכי טוב...

ארז רונן

פורסם

אבן שטיפש זרק לבאר, גם אלף חכמים לא יוציאו.

קנית רכב תוך הסתמכות מוחלטת על מידע שניתן לך מהגוף המוכר, ועכשיו אתה רוצה לבטל את העיסקה כיון שהיא לא טובה? המילים "אשם תורם" כתובות לדעתי באותיות של קידוש לבנה על המקרה הזה, ולו בגלל שקנית אותו "על עיוור" (או כך לפחות הבנתי), רק על סמך מסמכים שהועברו לך ממישהו שקיבל אותם מחברת הליסינג, תוך שהאמנת אמונה עיוורת למסמכים שהוצגו לך, ולא לקחת את הרכב לבדיקה עצמאית במכון. יותר מזה, העצלנות שלך היתה כל כך קיצונית שאפילו את מחירון הרכב לא טרחת לברר אלא בדיעבד.

ועוד שני דברים קטנים:

1. כשחברת ליסינג אומרת שהיא מטפלת ב"מוסכים מורשים" היא לא משקרת - הם אכן מטפלים במוסכים מורשי משרד התחבורה (אולם כמובן שלא בהכרח מורשי היבואן).

2. לא ברור לי איך יתכן שהרכב הועבר לחזקתך, אולם עדיין לא בוצעה העברת בעלות.

לו אני הייתי חברת הליסינג, הייתי שולח את המכתב של עורך דינך מיידית למגרסה הקרובה ביותר, או לחילופין תולה אותו על הקיר תחת הכותרת "סופה של עצלנות", ולו הייתי במקומך הייתי מנסה למצוא בצי המכירה של החברה רכב אחר מאותו הדגם, ולוחק אותו במקום - אני אומנם לא עורך דין, אבל לדעתי בבית משפט סיכוייך לא גדולים.

פורסם

ברור לי שיש לי כאן אשם תורם מצידי על כך שסמכתי על החברה ועל. העובדה שהם חייבים על פי חוק בגילוי נאות על עבר הרכב

כיוון שהכל נעשה בטלפון ובלחץ לא הפעלתי את הראש בצורה נכונה וגם לא נהגתי ברכב בעצמי

כיוון שהרכב לא עבר בעלות עדין וכיוון שהנציגה אמרה בפירוש שהרכב טופל בפיאט ואכן היסטוריה מראה טיפול 30 רק לא את התיקונים הרצינים יותר

לסיכומו של דבר אין לי על מי להלין רק על עצמי

לקחת רכב אחר ולבלוע את הגלולה ?

פורסם
ברור לי שיש לי כאן אשם תורם מצידי על כך שסמכתי על החברה ועל. העובדה שהם חייבים על פי חוק בגילוי נאות על עבר הרכב

כיוון שהכל נעשה בטלפון ובלחץ לא הפעלתי את הראש בצורה נכונה וגם לא נהגתי ברכב בעצמי

כיוון שהרכב לא עבר בעלות עדין וכיוון שהנציגה אמרה בפירוש שהרכב טופל בפיאט ואכן היסטוריה מראה טיפול 30 רק לא את התיקונים הרצינים יותר

לסיכומו של דבר אין לי על מי להלין רק על עצמי

לקחת רכב אחר ולבלוע את הגלולה ?

בהסכם שלך מול החברה יש סעיף פיצוי מוסכם ?

פורסם
בהסכם שלך מול החברה יש סעיף פיצוי מוסכם ?

לצערי אין בידי דבר

הרכב בסוכנות והמפתח אצלם

כל התיק עם הנתונים הנוגעים לרכב במגירה בתוך הרכב

פורסם

מכיוון שהמוכרת הטעתה אותך לכל אורך הדרך ,לא סיפקה לך טופס גילוי נאות ( שזו עבירה פלילית ) והרכב שונה מהותית ממה שהוצג לך , זכותך המלאה לבטל את העיסקה.

לא ברור לי בדיוק , האם אכן הנזקים הם חמורים , מהתיאור שלך הם לא כל כך חמורים , שכדאי בשבילם לבטל את העיסקה.

ברור שהוצגו לך מצגים מטעים לרבות המחיר, אבל בכל הנוגע למחיר מוטלת עליך אחריות גבוהה ביותר , שבית המשפט לא בנקל ירצה להסיר אותה ממך.

ואתה נמצא כעת במצב בו אין לך רכב ואין לך כסף.

מבלי להעליב הפראיירים לא מתים אלא רק מתחלפים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שאני אבין את השורה התחתונה:

1. לא הועברה בעלות.

2. הרכב עומד אצלהם.

3. הכסף שלך אצלהם.

הבנתי נכון?

לדעתי ברגע שתגיש נגדם תביעה (בתביעות קטנות) בה תבקש לבטל את העסקה + פיצוי על עגמת הנפש וכו' וכו' אתה תקבל טלפון מהם ויציעו לך לבטל את העסקה (ללא פיצוי נוסף) וחסל.

הרי הם לא הפסידו כלום (גם לא "יד") ולא כדאי להם להתקשקש איתך בבימ"ש (ולהפסיד) אלא עדיף כבר למצוא פראייר אחר שיקנה את הרכב וזהו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לדעתי ברגע שתגיש נגדם תביעה (בתביעות קטנות) בה תבקש לבטל את העסקה + פיצוי על עגמת הנפש וכו' וכו' אתה תקבל טלפון מהם ויציעו לך לבטל את העסקה (ללא פיצוי נוסף) וחסל.

הרי הם לא הפסידו כלום (גם לא "יד") ולא כדאי להם להתקשקש איתך בבימ"ש (ולהפסיד) אלא עדיף כבר למצוא פראייר אחר שיקנה את הרכב וזהו.

בית המשפט לתביעות קטנות עוסק בתיקים של עד 32000 ש"ח. במקרה הזה לא רלוונטי.

ארז רונן

פורסם

will: כל התשובונת נכונות.

הם מכונים להחליף רכב אבל לא לבטל עסקה, נרמז לי מהמנהל שיסכימו לבטל עסקה אם יקבלו מכתב מעורך דין, שלחתי את המכתב המצורף (והסרתי את כל הפרטים המזהים) מעו"ד.

עברו יומים ועדין לא קיבלתי תשובה, בנתים הכסף אצלם והאוטו אצלם, מבוטח בביטוח מקיף שלי.

ישה: הם כן סיפקו טופס גילוי נאות, רק לא רשמו את הפרטים האלה שם. הבדיקה שהוצגה על ידם נקייה לחלוטין.

הרכב נוסע זוועה, היו לי שתים כאלה מאותו מודל - לא נוסע ככה, דפיקות ממתלה קידמי במעבר על במפרים, דפיקות ממתלה אחורי, צמיגים קידמים הוחלפו 3פעמים בטווח של 60K ק"מ , ברור לך שהרכב אוכל צמיגים? מעיכות במגן תחתון, גומיות לציריות בצבע ירוק תחליפיות (וזה לא מפורט בפיאט, כל הנתונים האלה, רק טיפול 30K - )

הם ציינו שהוחלפו צמיגים אבל טענו שזה פנצרים וכיוב.

הם לא יכולים להגיד שהם לא ידעו, כיוון שהרכב בבעלותם מהיום הראשון (חברת ליסינג) ואת הגומיות לציריות מישהו שם, בטח שלא מי שהשכיר את ה רכב.

לסיכומו של דבר:

אתם צודקים לגבי המחיר, שזו אשמתי. אתם גם צודקים שקניתי את הרכב בלי לנהוג עליו לפניי ובלי לקחת לבדיקה. אם אני היתי רואה את הרכב מלכתחילה הרי ברור שאני לא היתי קונה אחרי נסיעה, שלחתי אדם שלא מבין במכוניות ומתלהב מאוד מהרכב המסוים. הוא בכלל היה אמור לרכוש אותה לעצמו ובסוף החליט לרכוש חדש ושכנע אותי לקנות את זאת...

אך השאלה הבסיסית, האם אי אפשר לסמוך על חברה בעלת שם עולמי (לא פחות) , שמציגה טופס בדיקה נקי, סוכן שמדבר בשבחי הרכב, וכמה שהוא יפה, ונקי, וזה כלום וזה כאן, מציגה מולך "מחיר מחירון" לווי יצחק, ומוצג לך שאתה מקבל את הרכב בהנחה נדיבה,

אין לי בעיה אגב אם כל הדברים הללו, יש לי בעיה אחת: למה לא הציגו בפניי שברכב הזה נגעו בציריות (להזכירכם 60K ק"מ בלבד) , לרכב יש מעיכות במגן תחתון, דפיקות במתלים מכבישים משבושבים והיגוי מסוכן עם רעשי רוח מעל 120 כאילו מדובר ברכב שעשה 300K ולא 60K. האם חובת גילוי הנאות על טיפולים שבוצעו ברכב בידיעה שלהם לא מחייבת ???

((ההיגוי לא דומה לפיאטים זהים באותו מודל שהיו בבעלותי). ,אצטט את דברי המכונאי במוסך מורשה פיאט: "זה היה 4X4 - אם לא העברת בעלות - תחזיר את הרכב עכשיו".

פורסם

אגב השאלה שלי היא עקרונית בתחום המשפטי נטו:

זה המצב כרגע כפי שמתואר , מה אתם היתם עושים? מתפשרים ולוקחים את הרכב (הם מסכימים לתקן את כל הליקוים על חשבונם, לא סגור אם זה במוסך בתל אביב (חאפר) או בפיאט)

להחליף לרכב אחר. (להוסיף כסף, אין להם את הדגם הנל במלאי)

או להתעקש - להשאיר להם את הרכב, להשאיר את הכסף והביטוח , ולגשת לבית משפט?

פורסם

טופס גילוי נאות צריך לספק מידע . לא לספק טופס. לך סיפקו טופס.

אני במקומך דורש את כספי בחזרה . מחר !!

לא מתחבט יותר מדי בנושא המחיר ( נקודה שלא לטובתך ) במכתב העו"ד, אלא מבקש לבטל את העיסקה על סמך מצגים לא נכונים.

החל במצבו הנוכחי וכלה במצג כי טופל במוסכי פיאט ולבסוף טופל במוסכים בלתי ידועים אולי גם לא מורשים.

לא מן הנמנע כי גם מד האוץ טופל לפי החלפות הצמיגים ( ייתכן גם שמדובר בבעיה במערכת ההיגוי כיוון פרונט ) שגורמת לשחיקה הלא סבירה של הצמיגים לקילומטרג' המדווח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שלחתי את המכתב, אין רכב אין כסף ו גם אין תגובה בנתים הרכב הוחזר ב 02.02 היום 08.02 , את המכתב שלחתי אתמול

נמשיך להמתין

לפחות אם היתי יודע שקניתי רכב במגרש של סוחרים - היתי שלם עם עצמי. לוקח את הרכב מעביר בעלות ומשלם על הטעות...

לא מחברה בסדר גודל כזה... היתי רגוע יחסית בגלל הגודל והשם.. אחריות מ פגוש לפגוש 30 יום, שנתים אחריות גיר מנוע.. נשמע אמין.. היסטוריה מלאה... (או שלא)

פורסם

ברמה המשפטית נטו העסקה לא הושלמה כך שאין כאן עניין של ביטול עסקה.

העסקה מתחילה בתשלום שלך ומסתיימת בהעברת בעלות שהיא חובתו של המוכר.

למיטב הבנתי העסקה לא הושלמה כך שאין כאן ביטול עסקה אלה מקרה של "השבה"

חובת תום הלב מחייבת את שני הצדדים הן בשלב המשא ומתן והן בשלב הקיום

למיטב הבנתי חובת תום הלב של נציג החברה הופרה כלפיך בשני השלבים.

בשלב המשא ומתן חובת תום הלב הופרה בהיבט גילוי נאות .הסעד להפרת חובת תום לב בשלב המו"מ הוא ביטול ו/או השבה או פיצוי.

בשלב הקיום חובת תום הלב הופרה כשנתנו לך להבין כי הטיפול יהיה במוסך מורשה יבואן ובפועל התערו מהבטחה זו.

בעניין טעות המחיר הסעיף הספציפי הוא טעות/הטעיה הסעד יכול להיות פיצוי .

כלל בית המשפט יעדיף סעד ותרופות שיקיימו את החוזה.

כפי שהסבירו לך "היית צריך לבדוק" המונח המשפטי הוא "יזהר הקונה" וגם לכך יש משקל אם כי במקרה שלך אתם צדדים לא סימטריים לעסקה ולכן עדיף לך להמעיט ולא להדגיש את העובדה שכבר היה לך רכב רכב כזה ואתה מכיר ויודע , בנוסף כך הסיפור עם ירון אינו רלוונטי .

יש לך שתי אופציות :

לדרוש השבה

לדרוש פיצוי

פיצוי תוכל לדרוש בבית משפט לתביעות קטנות ותוכל לנהל לבד וגם את החברה לא יוכל לייצג עו"ד .

השבה הסיפור יהיה קצת יותר מסובך ארוך מסורבל ויקר.

• תוכן חדש...