פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, ראיתי הרבה נושאים של חבר'ה שרכבם נפגע בחנייה, מכות פח וכו'. אצלי הסיפור טיפה שונה, ולדעתי כל מה שקורה, קורה בכוונה, בלי שאדע מה היא הסיבה לכך. מדובר ברכב לאנטיס 2002. כשקניתי את הרכב, הוא היה במצב מדהים, ללא שריטה. בשבוע השני שהרכב היה אצלי, הספיקו לשבור לי את הפנס האחורי ולכופף את הטמבון, לאחר מכן זה עבר לשריטת באורך הרכב, כנראה עם מפתח/סכין. אחרי זה, מכות בכנפיים, ושברו לי את הטמבון הקדמי. לפני שבועיים פינצ'רו לי גלגל אחורי - כל הצמיגים חדשים! היום בלילה דפקו לי שוב את הטמבון האחורי ופינצ'רו לי את שני הצמיגים האחוריים, בפנצ'רייה אמרו שדקרו את הצמיגים. ואכן ראית בכל צמיג 3 חורים הדומים לחתך מהסכין ובצמיג השני 2 חתכים. התקשרתי למשטרה ונתנו ל…
הודעה אחרונה מאת babybird, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אמנם ראיתי כמה שרשורים בנושא אבל אני מבקש תשובה מעודכנת: איך מסירים את המגבלה הנ"ל ? במכס (איפה הוא יושב למי שגר באזור ירושלים) או במשרד הרישוי ? אפשר בפקס או שצריך ללכת אישית למשרד ? צריך להוציא רשיון חדש או לא ? כל מידע מוסמך יתקבל בברכה (אני חוזר עכשיו מפאדיחה שנגרמה לי כשהסתבר בדואר שאי אפשר להעביר בעלות על רכב בן 15 שנים (!) והקונה נאלץ לעזוב בידיים ריקות).
הודעה אחרונה מאת ernent, -
-
- 19 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
האם חוקי שחניה ברחוב מסויים תהיה לדיירי הרחוב בלבד? ישנו השלט המצורף בתמונה: Uploaded with ImageShack.us
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
התנהלות מול הבן אדם/ביטוח בתאונה
מאת Guest Black Legion- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! היום נכנס מישהו לתוך האוטו שלי, הסיפור הוא ככה חניתי בחניה מול סוכנות מוטורולה, בזמן שנכנסתי לסוכנות (בערך דקה אחרי) נכנס אחד המתקינים ואמר לי שנכנס בי מישהו ברוורס ככה שלא ראיתי באמת שהוא פגע בי אבל יש העברת צבע לאוטו שלו, עכשיו לי יש נזק באוטו (מערכה אצל פחח בסביבות ה700 ש"ח) לו אין נזק, זה פעם ראשונה בשבילי אז אני לא יודע איך להתנהל מול אותו בן אדם או הביטוח, הבן אדם אמר שאני יתקשר אליו אחרי שאני יברר מחיר כדי שניסגור את זה מחוץ לביטוח אבל לתענתו המחיר גבוה. נגיד ואני רוצה להגיש תביעה לביטוח לאיזה ביטוח אני עטשה זאת שלי או שלו? לי יש ביטוח מקיף, אבל הביטוח שלי מסתיים בסוף החודש ובחודש הבא אני עם מתחיל עם ביטוח אחר. בבקשה תעזרו. ותודה.
הודעה אחרונה מאת babybird, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 16 אלף צפיות
שלום, הרישיון שלי הרכב יגמר לי ב10.4 אז השאלה שלי היא אם אני משלם את הרישיון רכב אני יכול להיות רגוע? או שגם טסט חייבים לבצע לו עד ה11.4 או שאני יכול לחכות עם זה עד סוף החודש (הרי במדבקה שעל השמשה מופיע עד חודש 4 לא מופיע תאריך מדויק)האם זה תקף מבחינה משפטית? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום. נתפסתי היום בבוקר (7:20) בכביש 90 מאילת לכיוון דימונה ליד נחל צין לאחר שעצר אותי שוטר, הסביר לי מה מהות העברה, וכמובן לקח רשיון. נתן לי ביד "הזמנה לדין וכתב אישום" ומסמך שרשיון שלי נלקח. מחר עלי להתייצב בקרית גת לשימוע אצל קצין תנועה. פרטי המקרה: נהגתי הים בכביש 90 נתפסתי ב166קמ"ש לאחר הפחתה 161קמ"ש בקטע כביש זה היה מותר 90קמ"ש. המרחק:כ 162 ק''ם מאילת צפונה העבר שלי: מעבר באור אדום לפני כ4 חודשים>> 1000 ש''ח+ 10 נק'. אין יותר דוחות.. אני בעל רשיון נהיגה משנת 2006. לא נהג חדש, וכן נהג צעיר (בן 23,5) לא עבריין תנועה. קרה מה שקרה וצריך את עזרתכם. לא מדבר בפלאפון בנהיגה. לא שותה בנהיגה. לא גונב אור אדום. (חוץ ממקרה שהיה עם אחד)…
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום, ברשותי היה רכב מדגם מזדה. עשיתי לו ביטוח מקיף. כעבור 3 חודשים עשיתי תאונה ופגעתי ברכב.. רכבי ניזוק ונגרם לו נזק של אובדן להלכה. שאלתי היא- האם במקרה כזה, ביטוח המקיף מתבטל ואני מפסיד את הכסף וגם צריך לשלם השתתפות עצמית? ביררתי אצל כמה סוכני ביטוח ותשובתם היתה שמחזירים את ההפרש מהביטוח המקיף, או שאם לא מחזירים אז לא צריך לשלם השתתפות עצמית. נשארתי מבולבל. אבקש לדעת מה אומר החוק באובדן להלכה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, לאחר שרכבי הוכרז כטוטאלוס, העברתי את כל המסמכים הנחוצים לחברת השמאות ולסוכן שלי. לאחר כשבועיים קיבלתי דרך חברת השמאות מחצית ממחיר הרכב. את המחצית השניה לדברי הסוכן שלי אני אמור לקבל לאחר כ - 45 יום מהיום שבו כל המסמכים יגיעו לחברת הביטוח שאמורה לשלם את הכסף. כלומר, תיאורטית אם הסוכן שלי החזיק את המסמכים אצלו שבועיים (לפני שהעביר לחברה הרלוונטית) אז ה - 45 יום מתחילים רק מאז? האם יש חוק כלשהו שמסדיר את הנושא? שאומר תוך כמה זמן מהרגע שמסרתי את כל מה שהייתי אמור לסוכן שלי, אני אמור לקבל את מלוא הכסף? תודה,
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לעשות ביטוח במקרה שנגנבת לי המערכת ברכב, אני מתכוון לכול המערכת (סאב,מגבר,HU וכול מה ששייך למערכת). האם יש דבר כזה בארץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת pashok.tr, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, מתנצל מראש אם הנושא כבר עלה, אך לא הצלחתי למצוא שירשור דומה. ביום ראשון האחרון, 24 למרץ, נכנסתי לסוכנות מסויימת בחיפה על מנת לברר אפשרות לבצע עסקת טרייד-אין. לא חתמנו על שום חוזה או זכרון דברים, אך סיכמנו בעל פה כי אני משלים לו סכום מסויים של כסף, משאיר את הרכב שלי ולוקח את שלו, בתנאי שבדיקת הרכב תהיה בסדר. יחד עם זאת, הסתייגתי והדגשתי ששמורה לי זכות ביטול, והסוחר הגיב ״בטח, בטח״. הוא חייב אותי ע״ס 1500 שקלים בכרטיס אשראי, נתן קבלה, רשום על הקבלה מספר רישוי של הרכב שהייתי מעוניין בו, ומילה ״מקדמה״. סיכמנו שנבצע עסקה ביום שלישי, אלא אם כן יהיו בעיות. ואכן, התעוררה בעיה עם כסף, לא הצלחתי להשיג סכום דרוש, התקשרתי ביום שלישי והודעתי שיש בעיה, אמרתי שלא ישמור …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לפני חודש נסעתי ולא שמתי לב ונכנסתי במכונית שלפני במהירות נמוכה. למכונית שלי התעקם קצת מקדימה (סיריון 99- גם אם הייתי נכנס בוילון היא הייתה מתעקמת), ולמכונית שלו לא קרה כלום. ממש כלום. יצאנו מהרכבים, ושנינו היינו מופתעים איך לי התעקם מקדימה יחסית אליו הרבה ולו לא קרה כלום. גם הנהג ברכב שנכנסתי בו וגם חבר שלו הסכימו איתי שלא קרה להם כלום והנהג הרגיע אותי (נגמר לי המלווה רק לפני חודשיים) ואמר שנחליף פרטים רק כי האוטו של אמא שלו. הייתי עם פלאפון חלופי ולא היה לי איך לצלם את הנזק שלא נגרם לו אז הוא צילם הכל, גם את הפגיעה לאוטו שלי... תיקנתי את הנזק שנגרם לי אצל הפחח (1200 ₪) ואבא שלי אמר לי שאני צריך להודיע לביטוח על התיקון שעשיתי. חזרתי לצבא ושכחתי מזה- לא הודעתי לאף אח…
הודעה אחרונה מאת pini5, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים. הגשתי תביעה קטנה כנגד נהג וחברת הביטוח שלו. לתביעה צירפתי כתב אישום משהמשטרה שהוגש נגדו. לאחר שהוגשה התביעה עיינתי קצת וראיתי שבתביעה של המשטרה ישנה רשימת עדים(מי שהיה אצלי ברכב, ובוחן התנועה שחקר את המקרה). אצלי בתביעה לא צירפתי שום רשימת עדים, אך ישנו כתב האישום המשטרתי. האם כדאי לי לזמן את הבוחן להיות עד? או שעצם נוכחות כתב האישום ממנו זה מספיק? אם כדאי, אז איך אני מצרף אותו לרשימת עדים? או שאם פשוט נגיד לו הוא יופיע? יש לציין שלא רשמתי על שום עדים בתביעה, ואין לי כל כך רצון לקרוא להם ולטרטר אותם(חברה שלי ואמא שלה). תודה.
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז ככה, האוטו חנה ברחוב בצורה חוקית, ברחוב מאוד רחב. מישהו גירד לי את כל הדלת של הנוסע הקדמי, נזק לא קטן.. אזרח טוב לב רשם את הפרטים של הרכב: מספר, ואיך נראים האנשים שישבו בו. הוא גם צילם תמונה והשאיר לי את הצילום והפרטים בדף על השמשה. בתמונה אפשר לראות את הדגם. בנוסף לכך, נשארה חתיכת פלסטיק של הפגוש של הרכב הפוגע שמאששת שהצילום הוא נכון. (כתוב שם החברה על הצד האחורי של הפלסטיק ובטוח אפשר לראות שזה מתאים לדגם שפגע). אז מה עושים עם זה? הביטוח שלי אמור לדאוג להכל? צריך לערב משטרה? צריך לציין שאין לי את הפרטים של האזרח הטוב לב שהשאיר את הדף, ככה שבינתיים אני לא יכול להביא אותו להעיד או משהו כזה. תודה רבה לעונים, ניר.
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מכרתי לאחי את הרכב שלי,ואני רוצה להקפיא או לבטל את הביטוח(חובה ומקיף) כשנשארה לי חצי שנה. נתבקשתי ע"י הסוכנת לפקסס את תעודת החובה,ואחרי שהפכתי את כל הבית והאוטו אני לא מוצא אותה. מה עושים במצב כזה?
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אתמול הגעתי לראיון עבודה בת"א. חגתי סביב הבניין מספר פעמים ולא מצאתי חניה. בלית ברירה החניתי את הרכב ליד מדרכה חצי אפורה חצי אדום-לבן, ליד רכב שהיה שם. כשחזרתי מצאתי דוח על סך 250 שח, ולפי השעה הרשומה בדוח, הוא ניתן כרבע שעה לאחר שחניתי שם. אף פעם לא קיבלתי דוחות חנייה. יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון על מנת לבטל את הדוח הזה? אני אשמח לכל עצה: בין אם זה התבכיינות על זה שאני סטודנטית שאין לה כסף, בין אם העובדה שאני גרה כרגע תחת מטר קאסמים בלתי פוסק.... תודה..
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! מקווה שזה הפורום המתאים לכך,לנושא אחרי יום ארוך ומייגע החלטתי לקפוץ לביקור בים ולהתרפק על הגלים. החניתי את "הבובה" בחנייה די פתוחה יחסית,ולהפתעתי שחזרתי גיליתי שישנו איזשהו שבר פנימי-חיצוני עמוק בשמשת הרכב שליד הנהג (כמובן שהשבר לא היה שם לפני).די נלחצתי רציתי לבדוק שהכל בסדר ולחצתי על הכפתור כלפי מטה,החלון ירד נשמע רעש תקתוקים מחריד ככל הנראה מהמנגנון והחלון פשוט עלה למעלה ומאותו הרגע הוא לא פועל(נשמע די מוזר אני יודע).ומעכשיו כל לחיצה שבא ניסיתי להפעיל את החלון ישנו איזשהו צליל רעש קטן שמתאים בד"כ לצלילי התרעה/תקלה. ועכשיו לשאלה הרכב מבוטח בביטוח מקיף+ חובה שכולל ביטוח שמשות ותוספות כאלו ואחרות לשם העניין הרכב מבוטח בביטוח "הראל "אם זה אומר משהו ורציתי…
הודעה אחרונה מאת =pure=, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
על חניה ללא כרטיס חניה. יש לי תו חניה חופשי מהרשות המקומית היות ואני תושב האזור. אלא מה מסתבר שהתו תקף עד 2011 . היום הופתעתי לקבל דוח לא שמתי לב שתוקף התו פג וביום ראשון אוציא תו ל2012-2013 . לא ראיתי שום מודעה שמזמינה את הציבור להוציא תוי חניה חדשים. העיריה מפרסמת במקומון אולם משום מה הפסיקו לחלק את המקומון אצלנו. האם העיריה הפקח לא אמור לשים דוח אזהרה שעלי להוציא תו חניה? האםאין נוהל שכזה? בדעתי לפנות בקשה לביטול הדו"ח מהעילות הקבועות בחוק כאמור בדו"ח אבל לא ברור לי באיזה חוק מדובר ובאזיה עילות? תודה
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי, הבוקר נסעתי בכביש עירוני , מהירות נסיעה 35 קמ"ש +- (זה היה 60 מטר בערך אחרי כיכר. ככה שזה בתחילת ההאצה היה) זה כביש עם נתיב אחד והפרדה באמצע..פתאום אישה קפצה בין 2 מכוניות חונות מצד ימין ורצה לכביש(בנתיב הנגדי יש תחנת אוטובוס..כנראה רצה לאוטובוס או משהו..) בכל מקרה היא קפצה בין 2 מכוניות , לא ראיתי אותה מן הסתם. פגעתי בה היא עפה למכסה מנוע ועפה איזה מטר באוויר. עוד ניסיתי לבלום אבל לא היה בכלל זמן ..ממש רבע שנייה. הזמנתי אמבולנס משטרה והכל..פינו אותה לבית חולים(פגיעת ראש הם אמרו, כי היא עפה על המכסה מנוע). הבוחן שירטט את האיזור ונתן לי זימון לבוחן בתחחנת משטרה ליום חמישי. הודעתי לביטוח כבר. בגדול היו שם מלא עדים שראו שהיא רצה באמצע הכביש ואמרו שזה לא …
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, תודה לאל זה עדיין לא קרה לי, אך מספר אירועים ש"כמעט" גרמו לכך, העלו בי תהיות. לעיתים, ישנם אנשים שהמראות הן המלצה, שריכוז בכביש זה רשות, ושלענות לSMS זה הכרחי. קרו לי מספר מקרים בהם ירדתי לשול (במקרה הטוב), קרו לי מקרים שגם ירדתי מהכביש לכורכר (למזלי) כדי למנוע תאונה. השאלה הנשאלת, היה ומנעתי תאונה אך במקום כורכר היה בור, או מעקה בטיחות ונגרם נזק לרכבי. מה הסיכויים להוכיח שאכן מנעתי תאונה? הריי לרכב השני לא קרה כלום, ובישראל היפה גם כשקורה לו משהו הנהג לא מודה. אני חושב שחשוב שכולם ידעו מה עליהם לעשות במקרה כזה. תודה לכולם ויום מצויין!
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש לי חבר שאביו מקל ראש בכל הקשור לבטיחות הצמיגים של רכבו. אותו החבר פנה אלי בשאלה הגיונית, שאם יש לה תשובה חיובית- אזי אביו יקח יותר ברצינות את תקינות הצמיגים. השאלה היא: אם נניח ולרכב יש צמיגים שחוקים (מאוד אפילו), ברמה שיש אזהרה בע"פ ממכון טסטים. ו/או אפילו אין אזהרה ממכון טסטים בעניין למרות השחיקות. בהנחה והצמיג התפוצץ ונגרמת תאונה, או לחלופין נגרמת תאונה כלשהי אך באשמת הצמיג השחוק- האם חברת הביטוח רשאית להתנער מתשלומי הביטוח? בהתייחס ל: מקיף, חובה וצד ג'. האם ישנם מקרים שבהם חברת הביטוח התנערה מתביעה עקב צמיגים פגומים ובית המשפט הצדיק אותן? או אפילו הפוך- נסיון של הביטוח להתנער אך בית המשפט חייב אותן? אשמח מאוד לקישור בעניין ע"מ להראו…
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום רב! לפני כשבועיים מישהו נכנס בי בקלות (נזק העיקרי שלי זה צבע, ושלו גם). הוא טען שאני נכנסתי בו (לי רכב חדש ולו ישן). לזה שנכנס בי אמרתי שהוא נסע מהר ושהוא זה שנכנס בי ואילו הוא טען שאני. לפיכך שאלתי אותו אם ברצונו ללכת למשפט (על מנת שיוכח מי אשם). הנהג לא אמר כן או לא ופשוט דרכנו נפרדו לשלום...ללא החלפת פרטים - הוא לא ביקש ואני לא ביקשתי ממנו. (חשוב לי להדגיש שיש לי גם ביטוח מקיף וגם צד ג'). מה קורה במקרה הזה? האם בכל זאת (למרות שעבר מעל שבועיים) יכול להגיע אליי מכתב מהביטוח/משטרה (למרות שאני לא אשם)? תודה רבה!
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם ביום שישי האחרון בשעות הבוקר חבר שלי השאיל את הרכב שלו לחבר שלו. יש לציין שחבר שלי הביא לחבר שלו את הרכב בזמן שהחבר לא היה שיכור. ב- 12 בלילה היגיע הרכב המושאל ביחד עם ניידת משטרה לביתו של בעל הרכב ואמרו לו להתייצב היום בתחנת המשטרה מכיוון שתפסו את הנהג שהשאיל את הרכב שתוי. 1) האם יכולים להחרים לבעל הרכב את הרכב? 2) האם יש דרך להימנע מהחרמת הרכב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת rich79, -
- 3 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, שאלה למבינים: ברשותי רשיון לאופנוע A1 "ותיק", עם הערה שמותר עד 500 סמ"ק / 54.4 כ"ס. היום, A1 מוגבל ל 33 כ"ס. יש היום אופנועי סוזוקי BMW 650 800 מוגבלים ל 33 כ"ס וברשיון הרכב שלהם כתוב "רשיון נהיגה נדרש A1". באופנועים עם יותר מ 33 אבל פחות מ 54.4 כתוב ברשיון הרכב "רשיון נדרש A". שאלתי: מה קובע הסמ"ק או ההספק? או שניהם? האם אני יכול לרכב על הרלי דוידסון 883 שההספק שלו נמוך מ 54.4 כ"ס? בתודה מראש, שלמה
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, היום נתתי מקדמה לאוטודיל על רכב מיטו 2010 155 כוח סוס וסגרתי איתם שמחר אני משלם את השאר. היום התקשרתי להמון חברות, כמעט כל מה שעולה לכם בראש ורק בודדות היו מוכנות לבטח, וגם במחירים שלא יורדים מ14 אלף. נכון למצב הזה אני מאוד רוצה את הרכב אבל אם אלו הם מחירי הביטוח אני אאלץ לבטל את העסקה. האם יש למישהו פתרון, סוכן זול ואמין שהוא מכיר ?, או איזו חברה קטנה וזולה יותר?
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
אתמול קיבלתי קנס על העבירה הרשומה בכותרת. אני בן 25, נוהג מגיל 17 וזאת העבירה הראשונה שלי. כנראה היה סוג של "מבצע" בכרמיאל, כי אחרי שהשוטר עצר אותי, הוא פשוט המשיך 150 מטר ועצר עוד מישהו. בכל מקרה, את ה"עבירה" ביצעתי בכביש עירוני בעל נתיב אחד לכל כיוון, עם אי הפרדה באמצע ומדרכה מהצד השני. מישהו מוכן להסביר לי איך אפשר "לסטות מנתיב הנסיעה" בכזה מקום? חשבתי לערער, אבל החלטתי שאין לי כח לכאב ראש הזה ואני פשוט אשלם את הקנס. נכנסתי לאתר וגיליתי שהדו"ח שלי לא מופיע במערכת. יש למישהו מושג כמה זמן לוקח להם להזין אותו למחשב? תודה.
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 955 צפיות
שלום לכולם, אני בע"ה לפני רכישת רכב סיאט איביזה 1.6 ידני שנת 2010. ביררתי לגבי הצעות לביטוח מקיף וחובה וחצי אם לא 75% מהחברות לא מוכנות לבטח את הרכב הזה משום מה. ומי שכן דורשות 9000 שח לשנה, שזה מאוד יקר. כרגע אני משלם 5500 לשנה. כרגע אני עם שברולט אופטרה 5 דלתות והביטוח רשום על שמי וגם הרכב. אני נהג צעיר בן 23 (עוד חודשיים), ורציתי לשאול אם קיימת אפשרות שהרכב יהיה רשום עליי ברישיון ואת הביטוח לרשום על שם אבא וככה לקבל הצעה זולה יותר משמעותית בכמה אלפים? חשוב לציין שהאוטו של ההורים שלי + ביטוח שלהם רשום על ההורים שלי כבר. ככה שעל אבא שלי רשום כבר רכב וביטוח
הודעה אחרונה מאת Matan994, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בדיקה שגרתית,לא משנה מה,היו ליקויין והבוחן הוריד לי ת האוטו מהכביש ונתן לי רשיון זמני שני יקח את האוטו למוסך ושאני יתקן את הליקויים אני יקבל רישיון רכב חדש (בנוסף קיבלתי כנס 1000 שקל ) השאלה שלי היא,האם כרגע, (הרכב שלי שנת 92) אני יכול ללכת למשרד רישוי להוציא רישיון אדום לרכב להוריד כאילו מהכביש לגמרי,ולקחת אותו לגריטה באשדוד ולקבל כסף ? או שאני חייב לתקן להוציא רשיון חדש ורק אז? אני מאוד רוצה שתעזרו לי כי אני רוצה להרוויח על האוטו לפחות משהו.. ג'ינו.
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ושבת שלום!. ברשותי רכב פרטי שפקע לו הטסט ב12.3.12, ברח מזכרוני שהטסט אמור לפקוע מכיוון שאני חייל ומשתמש ברכב בסופי שבוע בעיקר, ועכשיו חזרתי הביתה אחרי 17 יום בבסיס ובעיקרון היציאות שלי זה 17-4, במידה ואני רוצה לנהוג ברכב בסופ''ש כי כרגע אין מכוני רישוי\סניפי דואר שעובדים בשעות כאלה ומה לעשות שיצא לי לחזור שישי מאוחר הביתה, יש ממה לחשוש באם עוצר אותי שוטר?. מה החוק אומר לגבי נהיגה ברכב ששבוע בלי טסט ?, אגב הרכב שלי די חדש ואינו במצב שמסכן אותי או את שאר המשתמשים בדרך. האם צפויה שלילה באם עוצר אותי שוטר?\דו''ח?, האם הביטוח מכסה את הרכב אם אין טסט? מה קורה אם אני רוצה לנהוג למכון הרישוי כדי לבצע את הטסט ?. תודה מראש ושבת שלום.!
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
המצב הוא כזה. במשרד הרישוי רשומים לי 34 נקודות ותקופת צבירה של 4 שנים. תאריכי עבירות וניקוד: 11.2.2006 10 17.2.2006 6 13.5.2006 8 31.1.2010 10 קבלתי דו"ח על טלפון ב- 9.2011, וזה כרוך ב-4 נקודות. אז כמה נקודות יהיה לי לאחר רישום העבירה של הטלפון? **** יש האומרים ש-14 ויש כאלה שאומרים 38 + שלילה.
הודעה אחרונה מאת eduard79, -
- 8 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום אנשים. לא ראיתי פוסט דומה , אז במידה שיש כבר בבקשה אל תכתבו רק -יש כבר ותחסמו את האשכול , תהיו אחים ותנו לינק . רציתי לשאול מה קורה אם אני באמצע נסיעה ברמזור והוא מתחלף ? מה שקרה זה שהיה תור ארוך של רכבים ואז התחלף הרמזור והם התחילו לנסוע וכשנכנסתי הוא הבהב לירוק ואז התור נעצר והוא התחלף לאדום כשאני באמצע . החלק הרע זה שהייתה שם מצלמה ואני לא יודע אם היא צילמה או לא. אז אודה לכם אם תאמרו לי האם : 1.הפלאש של המצלמת אור אדום ניתן להבחנה באור יום ? 2.זה נחשב בכלל לעברה ?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,805 אורחים (הצג רשימה מלאה)