פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אוטובוס של אגד פגע ברכבי ליד התחנה מרכזית של העיר חדרה - הפגיעה היתה קלה יחסית ולכן נהג האוטובוס המשיך בנסיעה. למזלי הספיק לקלוט את מס' האוטובוס באגד שנמצא יחסית בגובה העיניים. צילמתי את הנזק ונגשתי למנהל התחנה של "אגד" במקום (שהיה אגב נחמד מאד שיתף פעולה וסיפק את כל פרטי האוטובוס והנהג ומילא את הטפסים הדרושים לצורך דווח על הפגיעה. ועתה לשאלה: האם יש למישהו טיפים כיצד כדאי להתנהל מולם? תודה לעונים. מצ"ב צילום הנזק
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
-
שבת שלום, להלן עובדות המקרה, אשמח להארות הערות. זה קרה בשעה 15:40 בערך נסעתי בכביש איילון (20) מכיוון צפון לדרום, כאשר המהירות שנמדדה היא 137 ולאחר הפחתה 132. המדידה התבצעה כאשר השוטר מתחבא בצד ימין בשול מתחת לגשר של מחלף קק"ל, כאשר אני נוהג בנתיב הכי שמאלי עם התנועה (מהירות של +-110) הכביש היה מלא בכל ארבעת הנתיבים, כמובן כשראיתי את הניידת בצד, עוד בלמתי ואז סטיתי נתיב אחד לימין למיטב זכרוני, כך שכשעברתי את הניידת נהגתי מקסימום על 100 קמש (עוד דיווחתי בווייז ולכן בכלל האטתי). השוטר לדעתי, לזר על הרכב שלי מאחורה (לטענתו כתב שהייתי בנתיב 3 מימין). מצא שאני נוהג על 137, האיץ ועצר אותי (כאשר אני בנתיב הכי שמאלי) בערך בתחנת הרכבת ליד מחלף האוניברסיטה (על הכביש…
הודעה אחרונה מאת madriver, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אבי ז"ל השאיר אחריו קטנוע ששכב בחצר כשנה וחצי. כיום אני רוצה להשמיש אותו ולמכור. כמובן שמזמן אין לי טסט והקטנוע רשום ע"ש אבי. למי עלי לפנות על מנת להעביר את הרישום אלי או למוכר ואיך לקדם את הרישוי מחדש?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה אתם משלמים לביטוח, קיבלתי הצעה של 5.5K לנהג מעל 30, ו6.5K לנהג מעל 24 (למקרה שהחברה תרצה לנהוג). אין לי תביעות בשלוש שנים האחרונות, חוץ מהתביעה על הגניבה, ונוהג 13 שנים. האם המחירים נראים הגיוניים? דורון
הודעה אחרונה מאת dorosen, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בימים האלה אני מחפש איפה לחדש ביטוח מקיף לרכב. עבר ביטוחי שלי הוא רק שנה וברוך השם לא היו לי תביעות. פניתי למספר סוכני ביטוח ומה שמעניין שאצל אותה חברת ביטוח "ביטוח חקלאי" הסוכנים מביאים לי הצעות מחיר מ2000 עד 3000 שקל. כאשר שאלתי את אחד הסוכנים איך זה הגיוני הוא ענה לי כי סוכנים שונים רושמים בפוליסה כי עבר ביטוחי שלי הוא 3 שנים ולא שנה .ככה הם מורידים את המחיר של הביטוח ומפתים את הלקוח לעשות ביטוח אצלם. כל זה נעשה בלי ליידע את הלקוח. ברור שנעשית פה קומבינה אבל מעניין אותי לדעת מי במקרה של תביעה לוקח את הסיכון. סוכן או לקוח. קשה לי לסמוך על הסוכן גם אם יבטיח לי שהוא ייקח את האחראיות על עצמו במקרה של כל הקומבינה הזאת מתגלה. מה אתם חושבים בנושא הזה?
הודעה אחרונה מאת pini5, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קודם כל ברור לי שמחר אפנה לעורך דין ( המלצה אגב?) אך עד אז אשמח לשמוע קצת דעות שלכם, אולי קרה למישהו מקרה דומה. אז ככה, לפני שלושה חודשים מכרתי רכב משומש דיי חדש שנת 2006, שמור מאוד וללא תקלות מיוחדות. התקלה היחידה הייתה התחממות של הרכב פעמיים והחלפה של רדיאטור שבועיים לפני מכירה בעלות של כ3000 שקלים במוסך המורשה פתרה אותה. הקונה בא לראות את הרכב, ובא עם המלצות ממכרים של אבי, שכנע אותי לתת 2 צקים על סכום קטן ואת היתרה במזומן. אני אדם עסוק והתניתי את בקשתו בכך שיקח את הרכב מיד ללא עיכובים או בדיקות, דרך אגב הרכב נמכר לו 10 אלף מתחת למחירון. שבוע לאחר הקנייה התקשר הקונה ואמר שיש קפיצה כלשהי בגיר, כמו בן סיפר שהלך למוסך המורשה ושם אמרו לו שהרכב התחמם וכו. …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
שיטור קהילתי
מאת babybird- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש הבדל בין שוטר רגיל לשיטור קהילתי ? אם שיטור קהילתי הדביק לי דוח לשמשה האם חייבים לשלוח לי עותק בדואר רשום ?
הודעה אחרונה מאת babybird, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום נסעתי עם הרכב בדרכי הביתה וכשנכנסתי לכיכר היה רכב בפנים שלא אותת ולכן המשכתי לסוע שלפתע אני מגלה שהאוטו מולי המשיך לאן שאני פניתי, כך שיצא שחתכתי אותו טיפה במהירות זה היה ב40 קמ"ש . אחרי איזה 400 מטר הוא מדבר איתי תוך כדי נסיעה אבל לא כל כך שמעתי מה הוא אמר בכלל. רציתי לדעת עם נגיד אדם יכול לגשת לתחנת משטרה וכתוצאה מכך יתנו לך דו"ח ? יכול להיות שיש לו מצלמה זעירה שתעדה זאת .
הודעה אחרונה מאת babybird, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לנו במשפחה פאסאט 2012 וכרגע אני נתקעתי ללא אוטו, ואין לי רכב אחר חוץ מזה בבית ואני רוצה לברר בכלל כמה יעלה לעשות ביטוח צעיר על הרכב הזה והאם אפשר לתקופה של שלושה חודשים ולא לשנה שלמה. מה לדעתכם עלות הביטוח ?
הודעה אחרונה מאת Ariel257, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים אני בעל הונדה סיויק 98 שכן פגע עם רכבו ברכב שלי בעת שהרכב שלי שהיה חונה בחנייה הנזק הוא בטמבון הקידמי שלי (מעיכה גדולה) השכן שלי הודיע לחברת הביטוח שלו על התאונה. אני מבוטח בביטוח חובה וצד ג' בלבד, (לשכן שלי יש ביטוח מקיף). השכן שלי אמר כי עלי להודיע לחברת הביטוח שלי (לא כל כך הבנתי למה אין לי מקיף) מה עלי לעשות בכדי להכניס את הרכב למוסך על חשבון חברת הביטוח של השכן שלי? מול איזה ביטוח אני פועל או מה סדר הפעולות עד לתיקון המיוחל? **יש לציין שהשכן מודה שפגע ברכב חונה והוא אשם תודה מראש
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום ב 1 בלילה קיבלתי דוח בהרצליה פיתוח (ליד מסעדת נאפיס) על חנייה במדרכה, 500 ש"ח. זה הדו"ח הראשון שלי (אם לא להחשיב את הדו-גלגלי) מאז 2005 כשהוצאתי את הרשיון. האם יש טעם לכתוב להם בקשה לבטל את הדו"ח ? או דרך אחר לבטל אותו ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dani_BH, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, כפי שניתן לראות מהודעות קודמות, הרכב SAXO VTR הלך לעולמו בעל כורחי בגלל נהג שלא ידע להבדיל בין גז לברקס. לרכב שלי ספציפית יש הערכת שמאי פרטית ע"י שמאי של לוי יצחק ובנוסף לאחר התאונה נעשתה שמאות נוספת ע"י חברת הביטוח שלי, אשר נתנה מחירון יד 2 (פי 2 ממחירון לוי יצחק) לאחר שהכיר שהרכב יחודי, נדיר ומושקע (תוספות יחודיות לרכב). חברת הביטוח של הנתבע שלחה שמאי מטעמה והחליטה לתת מחירון לוי יצחק+ 1000 ש"ח, אל אף כל הממצאים. אני שוקל לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות על ההפרש, הרי אני חיפשתי את הרכב בנרות, שמרתי עליו ואף הייתי צריך לחפש אחרת אשר אוכל להשתיל בה את שלל התוספות. מה גם שהרכב ה"חדש" תאם לנתוני רכבי הנדירים (!) והתשלום היה בתאם כפי שניתן לתאר. …
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכל הצופים והעונים, לפני זמן מה קיבלתי דוח אני יצרף תמונה שתבינו את הקטע המדובר, הדוח הוא על עקיפה מימין שלטענת השוטר הוא יכול להמיר לי אותה לעקיפה לפניי צומת, (שוק של משטרה באמת) נסעתי מאחורי רכב בכביש ראשי בעיר שעד לקטע המדובר חונים רכבים מצד ימין כמובן שגם בהגיע לקטע המדובר אין תמרור שמורה על להתנהג בצורה מסויימת לא צומת ולא שום דבר, ברגע שהרכב שנסע מלפניי להלן הרכב ירוק עותת שמאלה לקחתי את הנתיב הימני ועקפתי מימינו שוטר שהגיח מהכיכר מהצד השני עצר אותי ואמר לי שעקפתי מימין נתן לי דוח על עקיפה מימין בנוסף גם הוריד לי את הרכב מהכביש על השחרת החלון האחורי דבר שאסור לו לעשות, הרכב הוחזר לכביש כמובן ביום למחרת, ניסיתי להסביר לו שהרכב לפניי עותת שמאלה אך הוא …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה.. בתאריך ה-22/10/11 חניתי יום שבת חניתי בחניון רידינג, יצאה השבת, קיבלתי דו"ח 250 ש"ח וגררו לי את הרכב לחניון הסמוך. טעות שלי. ניגשתי לחניון, שילמתי 343 ש"ח וקיבלתי את הרכב. בעת התשלום שאלתי את הגברת אם עליי לשלם גם את הדו"ח והיא אמרה שלא, התשלום כולל את הדו"ח. השבוע (חצי שנה אחרי) קיבלתי הודעה לתשלום קנס ע"ס 250 ש"ח לביתי. התקשרתי לעיריית ת"א ושם אמרה לי הנציגה כי עליי לשם את הקנס וכי התשלום ששילמתי היה רק על הגרירה. מה עליי לעשות, על קבלת התשלום ששילמתי רשום מספר הדו"ח, וטענותי כי כך נאמר לי עלו בתוהו. זו הפעם הראשונה שאני נתקל במצב כזה, מה עליי לעשות? האם היא צודקת? תודה רבה, סער.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עכשיו, פניתי לצומת, בכניסה לצומת היה שלט של עבודות בכביש, היססתי להכנס (חשבתי שאסור לי להכנס), ואז אחרי כמה שניות הבנתי שמותר לי להכנס. יצא ככה שלקחתי רוורס קטן, ונהגת באה גם מצד השני של הצומת, והיא אמרה שהיא באה במהירות כדי להספיק להכנס ושאני לא יפגע בה. אני לא שמתי לב אליה (כנראה כי באה במהירות). השאלה שלי היא מי אשם? (לדעתי אני) תודה לכם!
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 948 צפיות
שלום, ברשותי XC60, או יותר נכון ברשות אבי, ואני ברגע של חוסר תשומת לב- שברתי את הגריל הקדמי. עלות התיקונים, סביב 7000 ש"ח. ברצוני לדעת, מעבר להשתתפות העצמית, קיימת הרי העלות של התייקרות הביטוח בשנים הבאות. לא קיבלתי תשובה ברורה מסוכנות הביטוח שלי ולכן אני פונה לכאן לברר בדיוק את הפרטים: מה תוספת עלות הביטוח בשלוש השנים הבאות (בהנחה שלא אתבע שוב) הנגרמת כתוצאה מהתביעה? כמובן שהביטוח הנוכחי הוא ללא עבר תביעות בשלוש השנים האחרונות. גורם אחד מסר לי שההתייקרות היא 7.5% ורק בשנה הראשונה. גורם אחר - 25% בכל אחת משלוש השנים הבאות. יש תשובה מוחלטת? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני יומיים נכנסו ברכב של אשתי מאחור - אשתי בסדר גמור, אך הילדים היו במיון בגלל כאבים (הקטן בין חודש פונה באמבולנס). גם הילדים בסדר גמור ושוחררו עוד באותו היום. היום לקחתי חופש מהעבודה והתחלתי לטפל בכל הענייניים, כולל הכנסת הרכב למוסך. יש לציין לטובה את הפוקוס - נזק קטן מאחור לעומת אובדן גמור ללנסר. לאחר חיפושים - לא מצאתי את ביטוח החובה (טסט ומקיף ישנם). הבעיה היא שאני לא זוכר היכן ביטחנו את החובה - יש לי 3 רכבים כך שאני תמיד משתמש במחשבון ביטוח החובה ומבטח היכן שזול יותר. לאחר חיפושים התחלתי לחשוש שאולי בכלל שכחתי לבטח (באותו חודש קניתי את רכבי השלישי ויתכן שבטעות שכחתי - אני לעולם לא הייתי נוסע או נותן לאשתי לנהוג ברכב ללא ביטוח חובה). אני יודע שאם אי…
הודעה אחרונה מאת wil, -
דו"ח על חניה
מאת evia100- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיבלתי דוח על חניה על מדרכה של 500 שח הסיבה שהחניתי על מדרכה היא בגלל שהיה לי פנצ'ר בגלגל. יש לי גם קבלה של אותו יום שהייתי אצל פנצ'ר מאכר עכשיו העניין הוא שלפי עיון באינטרנט נותנים קנס של 500 שח רק למי שהחנה וחסם את כל המדרכה ואני חסמתי רק חלק מהמדרכה ועדיין היא מקום לעוברים ושבים. דהיינו מעל 1.3 מטר רווח מהאוטו לסיום המדרכה. שאלתי היא מה אוכל לעשות על מנת לבטל את הדו"ח או לפחות להפחית אותו לפי מה שקראתי חנייה על חלק מהמדרכה שעדיין נשאר מקום של 1.3 מטר גוררת קנס של 250 שח בלבד ולא 500 שח נא עזרתכם תודה
הודעה אחרונה מאת slater, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 927 צפיות
קבלתי דוח על חניה באדום לבן האוטו הוא של אבא שלי האם אני יכול לשלם את הדוח מבלי שהוא ידע\יראה? הדוח הוא של העירייה
הודעה אחרונה מאת erez59, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי סיטואצייה כזאתי באוטו: מותקנת לי דיבורית באוטו של פארוט - הדיבורית מותקנת במקום קבוע באוטו (דיבורית בלוטוס), הטלפון מתחבר אליה עם הבלוטוס והטלפון חופשי בתוך האוטו הוא לא קבוע, נשאלת השאלה האם כאשר "תפס" אותי שוטר לצורך העיניין עם הטלפון כשאני מדבר בדיבורית האם זה דו"ח? אווקיי זאת שאלה 1 ועשיו תוך כדי הסיטואצייה הזאתי נוצרה סיטואצייה חדשה ==>יש מדבקה לרכב שמדביקים אותה על כל מקום שרוצים וזה מקבע את הטלפון למדבקה עכשיו יש כאלה שישאלו אם הטלפון זז או לא זז אז התשובה היא שהטלפון לא זז גם לא בברקס ולא בגז ולא בסיבוב אני שואל דבר כזה אם אני שם את המדבקה על הפלסטיק מעל הלוח שעונים זה חוקי? אם כן יש עוד שאלה, האם זה חוקי לשים את המדבקה בכדי לקבע את הטלפון על ההגה? …
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אהלן.. רציתי לדעת עם במקרה יש לי רכב מעוקל ואני חס וחלילה נכנס לתאונה והאוטו TOTAL LOST, אני מקבל מחירון מהביטוח? או איך זה הולך??.. תודה..
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
תביעת צד ג'
מאת gary izi- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, לפני כחצי שנה הייתי מעורב בתאונת שרשרת של שלושה רכבים ובו הייתי הרכב האמצעי,הפרטים של התאונה של כל כך משנים רק זה שהרכב האחרון לא מודה שהעיף אותי על הרכב הראשון,מהביטוח קיבלתי מכתב לגבי הפעולות הלאה כי הרכב הראשון תובע אותי כי זה שמאחורי לא הודה,עכשיו במידה ואני אלך למשפט האם קיים חשש לשלמות הרשיון שלי(נהג חדש בן 23) והאם אני יפסיד במשפט אצטרך לשלם משהו נוסך מלבד סכום שנקבע בביטוח צד ג' שנקבע כמו הוצאות משפט וכאלה?? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת pini5, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
עפולה, 8:30 בבוקר, פונה ימינה בצומת מכבי אש לכיוון נצרת. כרגיל, הנתיב הימני בקושי זז ואני שם, בזמן שחלק נדחפים מהנתיב השמאלי. אני אף פעם לא נותן לחוצפנים האלה להכנס וחלקם מנסים בכוח ואף מצליחים! היום אותו המצב, רק שברגע האחרון החליט הנהג שלא להדחף וברגע אחד של בלבול פגע בטמבון האחורי שלי. הנזק אמנם מזערי ורק השאיר צבע כחול על הטמבון האחורי שלי (ככה אני רואה את זה עכשיו, לפני שטיפה). בכל אופן, לנהג פרצוף סטראוטיפ של אותו "הנדחף בבוקר" שאני שונא, אז נגיד שהנזק לא קטן מבחינתי. החלפנו את כל הפרטים. אני לא מאמין שתיקון נקודתי אפשרי, כי הצבע לבן ישן ודהוי, ככה שלא נגיע לגוון אחיד. האם לדבר איתו שישלם את הנזק? האם להפעיל את הביטוח? האם פספסתי משהו?
הודעה אחרונה מאת mazda f2, -
היי לפני 3 חודש עברתי תאונה, לאחר שיצאתי ברוורס מחניה בחניון G כפר סבא הרכב היה במצב אלכסוני העברתי לD ולפני שהספקתי לסובב את ההגה רכב נכנס בי בחוזקה ורכבי חזר קדימה בערך 2 מטר,יש לציין שהחניון היה ממש ריק. לאחר שיצאתי מהרכב הנהג השני התחיל לצעוק מה אתה לא רואה וכל מיני דברים כאלה למרות שהייתי במצב עצירה מוחלט. לאחר שהגשתי תביעה בביטוח הנהג השני לא הודה והייתי צריך להפעיל את המקיף. מה קורה עכשיו?מה עושים הלאה? יש לציין שעד עכשיו הנהג ברכב השני לא הגיש תביעה צד ג לביטוח שלי
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 0 תגובות
- 869 צפיות
ילד של חבר, נהג חדש, עקיפה בדרך לא פנויה או חרא כזה.
הודעה אחרונה מאת shorlakk, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
ערערתי על דו'ח שקיבלתי בגין נסיעה בנתיב שמאלי בכביש חד סיטרי עם שני נתיבים .. שוטר עמד בצד הכביש והורה לי לעצור בצד וטען שאני נוסע יותר מידי זמן בצד שמאל .. אני רוצה לציין כמה דברים.. קודם כל השוטר יכול לראות אולי ק''מ אחד בבירור במקום שהוא עמד .. השעה הייתה 8בבוקר יום שבת ונסעתי בכביש שאולי עוברים בו,איזה עשר מכוניות בשעה ככה שהכביש היה ריק ביותר ובכל זמני שהייתי בצד שמאל שום מכונית לא עקפה אותי מימין ולא הפרעתי לשום דבר שהתרחש על הכביש חוץ כמובן מאותו שוטר שכנראה גם מתנדב בכלל.. ערערתי על הדוח ואני עדין עובד על טיעון להגנתי .. הטיעון הכללי שלי הוא שהשוטר סתם עצר אותי ללא סיבה מיוחדת כי לא באמת הפרעתי למשהו וגם לא באמת נסעתי כל כך.הרבה בצד שמאל.. אין לי שום עבירות קודמו…
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שואל בשם אבא של אשתי, הוא קיבל דוח דייי מוזר. הוא קיבל דוח על מהירות מופרזת בכביש 471, אף אחד לא עצר אותו ולפי מה שאני יודע אין שם מצלמות. הוא קיבל דוח בדואר שאומר שהוא לא שילם בזמן שהיה לו קצוב וכעת הסכום עלה מ750 ל 1125, הדוח שקיבל בדואר הוא הדוח הראשון והוא לא קיבל כלום לפני זה. אני שואל איך יתכן שקיבל דוח מהירות? אם היה לייזר הוא היה מחויב לעצור אותו, ואנחנו יודעים שאין שם מצלמות. תודה מראש. צילום הדוח
הודעה אחרונה מאת elili, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי זמן רב... מתי חלה השתתפות עצמית ומתי הביטוח משלם את הכל. עד עכשיו הייתי שרוי תחת הידיעה שלא משנה מה קורה, ברגע שהפעלת את הביטוח אתה קודם כל משלם השתתפות עצמית ואם עדיין נשאר מה לשלם אחרי זה הביטוח משלים. מכיוון שההשתתפות העצמית שלי על רכב ספורט היא מאוד גבוהה בכל מצב תמיד העדפתי לספוג את הנזק הכספי (גם אם אני לא אשם) השאלה אם פעלתי נכון או שיכולתי להמנע מתשלום?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
רכשתי לפני מספר ימים רכב מסוג פיאט פונטו. ברכב ישנה אפשרות לברור בין תצוגה של מייל לבין תצוגה של ק״מ. כשרכשתי את הרכב המספרים היו במייל ולא שמתי לב. לאחר בדיקה ברישיון רכב המספר המופיע היא כביכול במייל אך הנתון בפועל (ק״מ) גבוה בהרבה. השאלה היא האם במשרד הרישוי לא שמו לב שרכב הוא עם מייל? או שזייפו את רישיון הרכב? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת igalr, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עשיתי ביטוח לפני כ חודשיים לצערי השבוע אישתי עשתה תאונה עם הרכב בפוליסה כתוב בפרוש שמגיע לי רכב חילופי לצערי לא קיבלתי .... והסוכן ביטוח סינן אותי בלי בושה האם כדאי לבטל את הביטוח אצלו ולעבור לחברה אחרת ? האם זה אפשרי בכלל ....?...
הודעה אחרונה מאת pini5,