Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין חברת ביטוח חכחמה, כל החברות הביטוח גופים כלכליים ודואגים לאינטרס הכללי שלהם בלבד.

במידה והם צריכים לחסוך כסף הם יחסכו.

אני לא יודע ומה ההשכלה המקצועית שלך אך בתור שמאי רכב אני בקי בכל הנושאים אולי קצת יותר ממך..

משרד התחבורה הוא הגוף היחידי אשר מאשר יבוא חלקי חילוף לרכב למדינת ישראל.

ולא בפסק דין אחד קבעו השופטים כי במידה ומשרד התחבורה נתן תקינה לגבי חלק חליפי או OEM והוא הורכב ברכב חדש בן יום זה בסדר ומקובל כל עוד לא הוכח בדוח שמאי /או מעבדה מוסמכת כי החלק אינו תואם במידותיו ו/או בצורתו לחלק המוחלף ברכב.

כמו כן זה מותנה כמובן באישור של השמאי אשר העריך את הנזקים לרכב.

לדוגמא:

ביצעתי הערכת נזק לרכב מסוג מזדה 3 2009 צורה חדשה לרכב קיים מגן אחורי חיצוני מקורי בלבד, אך בחזית הרכב קיימים סוגים רבים של מגנים, הידע המקצועי שלי ושל בעל המוסך המתקן אנו יודעים קי המגן בנוי בצורתו כמעט באופן זהה אך החומר ממנו עשוי המגן שונה , המגן המקורי הוא מחומר פלסטי אלסטי (גמיש) יותר מאשר המגן החליפי. כפועל היוצא מכך אני קובע בחוות דעתי כי המגן החליפי משנה את מרכב הרכב ובמקראה פגיעה (למשל בהולך רגל) יכול לגרום לנזק כבד יותר להולך הרגל מאיר והמגן נשבר (נסדק ) והחתיכות יכולות לגרום את הנזקים.

ויש עוד מליון דוגמאות בערך.

אך לעיניינו אנו ,בכל מצב שלרכב קיימים חלפים חליפיים התיקון יבוצע בהם אלא עם החלפים אינם תאומים מסיבה כל שהיא וכל חלק מקורי שהורכב זה לגופו של עניין, ולא אישור גורף להרכבת חלפים מקוריים.

ועוד דבר האם ידעת כי לפי החוק שאתה כל כך "מחזיק ממנו" מותר להרכיב לרכב שגילו עד 24 חודש (ואיפולו בן דקה) שמשות וחלקי מזגן משומשים???

והאם ידעת כמה חלקים משומשים אסור להרכיב ואילו ???

אז התשובה היא 14

1 מכסים

4 דלתות

4 כנפיים

2 מגנים

1 גג

1 מנוע

1 גיר

בקיצור חלקי מעטפת מנוע וגיר, והאם פעם מישהו שאל את עצמו האם ישנו חוק האוסר את זה או שזה תקנה ???

ומי המצאי את התקנה ??? יחידת אתגר ??? ולמה על מנת למנוע גניבות של רכבים חדשים שטרם נכנסו חלפים חליפיים לרדגם הרכב הנ"ל.

תסיק את המסכנות לבדך !!! מה חושבת המדינה על החלקים החליפיים.

את דעתי המקצועית והאישית אני ישאיר לעצמי או מקסימום יחלקו איתך באופן פרטי.

• ספונסר פורום
פורסם
אין חברת ביטוח חכחמה, כל החברות הביטוח גופים כלכליים ודואגים לאינטרס הכללי שלהם בלבד.

במידה והם צריכים לחסוך כסף הם יחסכו.

אני לא יודע ומה ההשכלה המקצועית שלך אך בתור שמאי רכב אני בקי בכל הנושאים אולי קצת יותר ממך..

משרד התחבורה הוא הגוף היחידי אשר מאשר יבוא חלקי חילוף לרכב למדינת ישראל.

ולא בפסק דין אחד קבעו השופטים כי במידה ומשרד התחבורה נתן תקינה לגבי חלק חליפי או OEM והוא הורכב ברכב חדש בן יום זה בסדר ומקובל כל עוד לא הוכח בדוח שמאי /או מעבדה מוסמכת כי החלק אינו תואם במידותיו ו/או בצורתו לחלק המוחלף ברכב.

כמו כן זה מותנה כמובן באישור של השמאי אשר העריך את הנזקים לרכב.

לדוגמא:

ביצעתי הערכת נזק לרכב מסוג מזדה 3 2009 צורה חדשה לרכב קיים מגן אחורי חיצוני מקורי בלבד, אך בחזית הרכב קיימים סוגים רבים של מגנים, הידע המקצועי שלי ושל בעל המוסך המתקן אנו יודעים קי המגן בנוי בצורתו כמעט באופן זהה אך החומר ממנו עשוי המגן שונה , המגן המקורי הוא מחומר פלסטי אלסטי (גמיש) יותר מאשר המגן החליפי. כפועל היוצא מכך אני קובע בחוות דעתי כי המגן החליפי משנה את מרכב הרכב ובמקראה פגיעה (למשל בהולך רגל) יכול לגרום לנזק כבד יותר להולך הרגל מאיר והמגן נשבר (נסדק ) והחתיכות יכולות לגרום את הנזקים.

ויש עוד מליון דוגמאות בערך.

אך לעיניינו אנו ,בכל מצב שלרכב קיימים חלפים חליפיים התיקון יבוצע בהם אלא עם החלפים אינם תאומים מסיבה כל שהיא וכל חלק מקורי שהורכב זה לגופו של עניין, ולא אישור גורף להרכבת חלפים מקוריים.

ועוד דבר האם ידעת כי לפי החוק שאתה כל כך "מחזיק ממנו" מותר להרכיב לרכב שגילו עד 24 חודש (ואיפולו בן דקה) שמשות וחלקי מזגן משומשים???

והאם ידעת כמה חלקים משומשים אסור להרכיב ואילו ???

אז התשובה היא 14

1 מכסים

4 דלתות

4 כנפיים

2 מגנים

1 גג

1 מנוע

1 גיר

בקיצור חלקי מעטפת מנוע וגיר, והאם פעם מישהו שאל את עצמו האם ישנו חוק האוסר את זה או שזה תקנה ???

ומי המצאי את התקנה ??? יחידת אתגר ??? ולמה על מנת למנוע גניבות של רכבים חדשים שטרם נכנסו חלפים חליפיים לרדגם הרכב הנ"ל.

תסיק את המסכנות לבדך !!! מה חושבת המדינה על החלקים החליפיים.

את דעתי המקצועית והאישית אני ישאיר לעצמי או מקסימום יחלקו איתך באופן פרטי.

אריק וישה

אני חושב שקצת סתיתם מהנושא, לעינין הפגיעה של אוטובוס אגד ההמלצה שלי היא פשוטה, אין צורך בשמאי רכב, יש ליצור קשר עם קצין הבטיחות ,מחלקת התביעות של אגד להציג בפניהם את הנזק הנזק במקרה זה הוא קטן, לדעתי ומניסיוני עם חברות אוטובוסים למיניהם אגד תשלם עבור הנזק אין צורך בהוצאות נוספות.

לעינין הויכוח באיזה חלפים יש להשתמש במקרא שהרכב בן עד 24 חודש. אני משתמש בחלפים חדשים מקוריים בלבד.והסיבה היא השבה לקדמות לא מענין אותי החיסכון של אף חברת ביטוח, יש נזק צריך לפצות.

גם אם משתמשים בחלפים חדשים מקוריים יש מקום לקבוע אחוז ירידת ערך.

ישה רק לעינין אחריות יצרן זה נכון אבל מדובר בעיקר החלקים מכניים ולא בחלקי פח.

לסיכום, כל מקרה. הטיפול בו הוא ספציפי ויש להפעיל שיקול דעת.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

אלי יקר בשביל הפרסום שלך אתה תגיד כל דבר אך בפועל אין גיבורים אני בטוח שגם אתה לפעמים מוציא דוחות עם חלפים חליפיים

• ספונסר פורום
פורסם
אלי יקר בשביל הפרסום שלך אתה תגיד כל דבר אך בפועל אין גיבורים אני בטוח שגם אתה לפעמים מוציא דוחות עם חלפים חליפיים

בוודאי שכן,אבל לא לרכב בן כ - שנתיים. חוץ מזה אני. משתדל לתת כל מה שמגיע אפילו קצת יותר, אני יודע שחברות הביטוח מורידות תשלומים ואתה יודע מה ,על דברים הזויים, סתם לדוגמא: אם חוות הדעת נכונה, שימוש נכון בחלפים ובמחירי העבודה וכו,חברת הביטוח תמצא ממה לקזז למשל אחוז מסוים מירידת הערך שנקבע, הפחתה משכר טירחת השמאי והרשימה עוד ארוכה.

לא אני לא אומר שיש גיבורים מול חברות הביטוח או מול כל נתבע אחר, אני פשוט טוען שצריך לשלם מה שמגיע לשם כך יש ביטוח, לא רק להעשיר את קופת החברה ,וזה אני לא אומר לשם פירסום בלבד כך אני נוהג עם לקוחותי, אם צריך להגן על חוות הדעת שלי הגיע לבית המשפט ואתמודד, לעינין פירסום נכון שהשימוש כאן בפורום התחיל למען פירסום, היום לא רק בישיבל פירסום אני נהנה לקרא כל מיני תגובות לדוגמא תגובות של. ישה לא את כולם אבל הבן אדם נמצא כאן בפורטם ויש עוד כמה.

נ.ב

אני שמאי רכב מטעם משרד התחבורה, ולא מטעם חברת ביטוח כזו או אחרת, הפרנסה שלי היא מלקוחות מרוצים ולכן כשאני אומר שאני קודם כל נותן כל מה שמגיע, לזה. אני מתכוון. ( והמשפט האחרון הוא למען הפירסום ) .

שתהיה שבת שלום לכולם.

פורסם
בוודאי שכן,אבל לא לרכב בן כ - שנתיים. חוץ מזה אני. משתדל לתת כל מה שמגיע אפילו קצת יותר, אני יודע שחברות הביטוח מורידות תשלומים ואתה יודע מה ,על דברים הזויים, סתם לדוגמא: אם חוות הדעת נכונה, שימוש נכון בחלפים ובמחירי העבודה וכו,חברת הביטוח תמצא ממה לקזז למשל אחוז מסוים מירידת הערך שנקבע, הפחתה משכר טירחת השמאי והרשימה עוד ארוכה.

לא אני לא אומר שיש גיבורים מול חברות הביטוח או מול כל נתבע אחר, אני פשוט טוען שצריך לשלם מה שמגיע לשם כך יש ביטוח, לא רק להעשיר את קופת החברה ,וזה אני לא אומר לשם פירסום בלבד כך אני נוהג עם לקוחותי, אם צריך להגן על חוות הדעת שלי הגיע לבית המשפט ואתמודד, לעינין פירסום נכון שהשימוש כאן בפורום התחיל למען פירסום, היום לא רק בישיבל פירסום אני נהנה לקרא כל מיני תגובות לדוגמא תגובות של. ישה לא את כולם אבל הבן אדם נמצא כאן בפורטם ויש עוד כמה.

נ.ב

אני שמאי רכב מטעם משרד התחבורה, ולא מטעם חברת ביטוח כזו או אחרת, הפרנסה שלי היא מלקוחות מרוצים ולכן כשאני אומר שאני קודם כל נותן כל מה שמגיע, לזה. אני מתכוון. ( והמשפט האחרון הוא למען הפירסום ) .

שתהיה שבת שלום לכולם.

תראה איך אתה מתהפך כמו סטיק !!

ואני מצוטט "אני מתקן רק לפי חלקים מקוריים לרכב עד 24 חודש" , ועכשיו אתה משתדל.

אתה לא יכול לעשות בפועל את מה שאתה אומר.

ורק מי שלא מבין יכול להאמין למה שאתה טוען, אנחנו אכן לא שמאים של חברות הביטוח, אך הן אלא שמשלמות את הנזקים.

אתה רוצה שלקוח שלך יהיה מרוצה ?? איך בדיוק כאשר אתה מאשר תיקון לרכב בן 20 חודש בחלקים מקוריים וכל הדוח שלך הולך לפח. מאחר וישנם הפרשים בסך 6000 ש"ח, נגדיות, משפטים, ובנתיים הלקוח הוא זה שבן ערובה ולא מקבל את כספו בחזרה , איך בדיוק הוא פה מרוצה ??

ותפסיק בבקשה אנשים פה לוקחים אותך ברצינות , כבר דיברנו על זה שאתה צריך להסביר את עצמך טוב יותר !! וללא משוא פנים

פורסם

בויכוח בין שני ענקים אני הקטן מעדיף לתקן בחלקים מקוריים לקחת את הכסף של חברת הביטוח על סכום שהיא חושבת ולקחת אותה למקום שנקרא בית משפט בשביל ההפרש.

שם יושב איש שלא כל כך אוהב את הטריקים של חברות הביטוח שמנצלות את כוחם , כנגד המבוטח והוא דואג לפצות אותם.

רק חבל שחובט בהם בריבית המיוחדת במעט מקרים.

אם כולם היו חובטים בהם בריבית היוחדת התופעה הזו הייתה מצטמצמת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

א. זה אתה וכמוך אין הרבה מנסיון שלי !!!

ב. יש סיכוי שאיש שיושב שם יקבל את הטענה של הענק, כי הענק יטען כי החלפים החלפיים תואמים לרכב ב 100% ואז גם הפסדת כסף לא מועט בגין הפרשים בדוח.

וגם ספגת הוצאות משפט.

פסק דין לדוגמא

http://levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=448&PID=1647

כל עוד הכח יהיה בידם של חברות הביטוח כולנו נפסיד,

בגלל זה הרבה שמאים אובייקטיבים לא נמצאים ברשימות של חברות הביטוח מסיומות

פורסם

השופטת הנכבדה קיבלה את עמדת הענק בעיקר בגלל שברכבו כבר הותקנו חלפים לא מקוריים לפני התאונה ולכן השבת המצב לקדמותו = חלפים לא מקוריים .

על פס"ד אחד כזה לא בונים תיאוריות.

בזמני החופשי אביא לך אחרים שאמרו להיפך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה הכי זמין שהיה לי , יש המון פסקי דין לכאן ולכאן ?. השאלה האם אתה מוכן לקחת את הסיכון ??

אני מעדכן את הלקוח כי במידה והוא רוצה שהתיקון יבוצע על בסיב חלקים מכוריים שיחתום על מסמך אשר הוא מודע לכך שיכולים להיות הפרשים והוא זה שיצתרך לרוץ לבתי משפט !! כי בסוף ללא חתימה על מסמך כזה אני חשוף לתביעה !

פורסם

לפני כ 3חודשים התנגש נהג אוטובוס באחורי רכב אישתי.לא משנה מה היה הנזק (מעל 6 אלף ש'ח) עליי לציין למופת את התנהלות הנהג ואגד.

הנהג התנצל עמוקות,לא ניסה להתחכם,נידב כל מידע ועידכן את אגד.

סוכן הביטוח שלי טיפל מולם ולאחר כ3 חודשים שוכב הצ'ק אצלי בתיבת הדואר כשהסכום כולל בתוכו ירידת ערך לפי הערכת שמאי.

גם אני וסוכן הביטוח מיד חשבנו שנילחם מול "טחנות רוח" אבל אגד פעלה מולנו ללא דופי ועל כך צל'ש.

אין צורך להכנס "לסרטים".פשוט סוכן הביטוח שלך יצור עימם קשר ולפי תשובתם ידע איך לפעול הלאה.

שא ברכה ושמירה בדרכים ובהצלחה.

ליאור

• ספונסר פורום
פורסם
תראה איך אתה מתהפך כמו סטיק !!

ואני מצוטט "אני מתקן רק לפי חלקים מקוריים לרכב עד 24 חודש" , ועכשיו אתה משתדל.

אתה לא יכול לעשות בפועל את מה שאתה אומר.

ורק מי שלא מבין יכול להאמין למה שאתה טוען, אנחנו אכן לא שמאים של חברות הביטוח, אך הן אלא שמשלמות את הנזקים.

אתה רוצה שלקוח שלך יהיה מרוצה ?? איך בדיוק כאשר אתה מאשר תיקון לרכב בן 20 חודש בחלקים מקוריים וכל הדוח שלך הולך לפח. מאחר וישנם הפרשים בסך 6000 ש"ח, נגדיות, משפטים, ובנתיים הלקוח הוא זה שבן ערובה ולא מקבל את כספו בחזרה , איך בדיוק הוא פה מרוצה ??

ותפסיק בבקשה אנשים פה לוקחים אותך ברצינות , כבר דיברנו על זה שאתה צריך להסביר את עצמך טוב יותר !! וללא משוא פנים

אריק שלום.

אני לא מתכוון לנהל ויכוח איזה שמאי רכב יותר טוב, או יותר מקובל, וכו, אמרתי ואחזור שוב בקצרה אני נותן מה שמגיע ורכב בין כ - שנתיים מגיע לו חלפים חדשים מקוריים ולפעמים ההפרש לא כזה גדול בין מקורי לחליפ בהנחה שירידת הערך עבור חליפי תהיה מאט גבוהה יותר ,מה לעשות כך זה עובד. אני לא אמרתי שתמיד זה עובר להפך אני אמרתי שתמיד ינסו להפחית ולהסות לשלם פחות, ובכל מיני דרכים,

לסיכום העינין.

אני לא מתחבר לסיגנון דיבור הזה של מתהפך כמו סטק וכו,

ארשה לעצמי לומר בבטחון מלא אני לא סופר כל שמאי רכב בידע המקצועי שלי לא סופר הרבה מבעלי מוסכים. ולא סופר את חברות הביטוח, הידע המקצועי שלי לא נרכש גם לא בפזם, בתקופה שבניתי מכוניות מרוץ וגם נהגתי במרוצי מכוניות בעלי מוסכים לא הבינו 10% ממה שבניתי, אגב גם בבנית רכבי 4x4 .

לא אני ולא אתה ולא אף שמאי רכב אחראי על קופת חברת הביטוח, הם מנסים לחסוך ואנחנו לתת את המגיע.

אז שאף אחד לא יספר לי על שום שמאי רכב, שהוא שמאי תותח, אין תותחים כולנו יודעים את העבודה שלנו.

החוק ומונופול. חברות הביטוח הור זה שדופק את הענף ואת היושר והצדק. .

אני ואתה לא צריכים לנהל ויכוח מי יותר טוב, ובטח לא להשמיץ אחד את השני, אני בטוח שאתה יודע את עבודתך, ואני את שלי.

רק תודה לאל שאני עובד ולא תלוי בשום חסד של אף חברה.

פורסם

נו מה לעשות כנראה שש שני ומספר תעודה עושה את שלו נכון אלי !!

אני באמת מאחל לך כל טוב , אך לפי מה שאתה אומרשאיך שאתה מתנהל לא יקח עוד הרבה זמן עד שאתה תבין שאתה לא יכול להיתנהל כמו סופר גנסטר, אתה לא רואה את זה אתה לא רואה את פה , יותר גדולים וחזקים ממך נפלו. וזה לא מעניין איזה מכוניות אתה בנית וכמה זמן אתה בענף הרכב וכמה אתה מבין גדול. תאמין לי עם מספר תעודה כמו שלך אף אחד לא רואה אתוך והחברות הביטוח גם לא רוצות לתראה אותם. (אני כצת יותר זמן ממך במקצוע השמאות ותאמין לי שאתה עוד לא יודע הכל והרבה זה מאוד שונה בין להיות מנהל מוסך לשמאי רכב) אנו השמאים נתונים ללחיצים !! ותאמין לי גם ללא סיכסוכים עם החברות אשר יכולות לגרום לך למות ללא אוכל ופרנס רק אם ירצו , אין לקוח אחד בעולם שיכול להגיד שהוא לא מרוצה משרותי ותאמין לי לא רוצה להישתחצן אך כמות העבודה שאני עושה בחודש אתה לא עושה בשנה.

• ספונסר פורום
פורסם
נו מה לעשות כנראה שש שני ומספר תעודה עושה את שלו נכון אלי !!

אני באמת מאחל לך כל טוב , אך לפי מה שאתה אומרשאיך שאתה מתנהל לא יקח עוד הרבה זמן עד שאתה תבין שאתה לא יכול להיתנהל כמו סופר גנסטר, אתה לא רואה את זה אתה לא רואה את פה , יותר גדולים וחזקים ממך נפלו. וזה לא מעניין איזה מכוניות אתה בנית וכמה זמן אתה בענף הרכב וכמה אתה מבין גדול. תאמין לי עם מספר תעודה כמו שלך אף אחד לא רואה אתוך והחברות הביטוח גם לא רוצות לתראה אותם. (אני כצת יותר זמן ממך במקצוע השמאות ותאמין לי שאתה עוד לא יודע הכל והרבה זה מאוד שונה בין להיות מנהל מוסך לשמאי רכב) אנו השמאים נתונים ללחיצים !! ותאמין לי גם ללא סיכסוכים עם החברות אשר יכולות לגרום לך למות ללא אוכל ופרנס רק אם ירצו , אין לקוח אחד בעולם שיכול להגיד שהוא לא מרוצה משרותי ותאמין לי לא רוצה להישתחצן אך כמות העבודה שאני עושה בחודש אתה לא עושה בשנה.

אם כך סבבה ,אז כנראה שאתה יותר עשיר ממני .ואים באמת אתה עושה בחודש מה שאני בשנה ,אני לא מבין מה אתה עושה בפורום הזה ,ואיך יש לך בכלל זמן ,כי לי אין .

לכן אני בפורום בשעות מאוד מאוחרות בלילה .

חוץ מזה אני לא נמצא כדי לפתח ויכוחים עם עמיתים למקצוע ,אני מה שאני וטוב לי לא חסר לי כלום גם לא פרנסה .

נ.ב

אתה יודע היטב שאין שום קשר למספר תעודה .

אני ואתה שווים הותק שלי כשמאי רכב מעל 10 שנים .

לסיכום :

אם לא בה לך טוב מה שאני כותב ,אל תקרא ,אבל בטח אל תשמיץ אדם שאתה לא מכיר ביכולתיו .

אם לא היתי בעל צקצוע טוב לא היתי משמש כבורר במספר סכסוכים מקצועיים .

אני ממליץ לשנינו לרדת מהמלחמה המילולית הלא מכובדת הזו ,שלא אני התחלתי אותה .

שיהיה לך יום עצמאות שמח ,ושתכפיל את כמות התיקים שלך מכל הלב באמת .

• תוכן חדש...