Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות סאבוופר?...כאב ראש? כן !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.....בעקבות מכירת הסאבוופרים שלי.....(שניי 15' רצחניים)... אני עכשיו רוצה לחפש משהו חזק יותר ושישמע טוב בתדרים נמוכים... אני מקציב לעצמי כ1200 שקלים. במחיר הזה מצאתי ים של סאבוופרים, אני לא יתחיל ליסוע לכול קצוות הארץ כדי לשמוע אותם, וגם אני בטוח שאני יסע לשמוע אותם סבירות גבוהה של הם לא שימעו טוב כי בעלי החנויות לא ממש בקיאים בסוגי תיבות שהסאבוופרים מיועדים להן, וגם אם תמיד יתנו חוות דעת אישית ולא מבוססת שהסאב הזה יותר טוב מהאחר בלי בדיקה מקצועית,

השאיפה שלי לסאב המושלם, זה סאב שגם ירד נמוך וגם ישמע חזק ואם זה סאב אחד שיעשה עבודה כמו שלוש זה בכלל מושלם.

** צבע האדום = כמות הסאוופרים שאפשר במחיר.

בכול אופן הסאבוופרים שהתחילתי לבדוק כמובן עד תקציב ה(1200) שקלים:

Sony XS-LD125P5 X2

Sony XS-L122P5 X2

Pioneer TS-W300R X2

Pioneer TS-W306DVC X2

kenwood kfc w3009 X2

PYLE PL1290BL X2

PYLE PLDW12D X1

KICKER CVR12 X2

LANZAR HRW124 X2

LANZAR HRWDC12 X1

Earthquake DBXR-12 X1

Hifonics Atlas AS12 X1

Hifonics Atlas AS12SQ X1

PYLE PLSQ12D X1

Earthquake DBR-12 X2

Pioneer TS-W383F X1

POWERBASS ES-12D X2

ORION P12D4 X1

CADENCE Q12W2 X2

CADENCE F124 X2

Power Acoustik FUBR-12 X1

Power Acoustik SQ-12 X1

PHASE EVOLUSION MULTI OHM X1

הנתונים לקביעת טיב הסאבוופר: חייב לעבוד בתייבה של 200Liter יופעל על ידי הגברה של 600WRMS.

כמובן יש הרבה סאבוופרים מעולים, החסרון האופיני של כמה סאבוופרים, זה התדר הנמוך שאני רוצה שהם לא ממש מפיקים כמו שאני דורש,

במהלך הדרך התגלו כמה בעיות וכמה מאזבות, שחלק מהסאבים שהיו ברשימה של המוצלחים ביותר כבר אי אפשר להשיג אותם, סיפרת מלאי 2006 וכו... וכו...

עכשיו, לכול סאבוופר וסאבוור עשיתי בדיקה ברשת להוציא את נתוני הQTS\FS\VAS\SPL.

** יש להביל בין 2 נתוני SPL.... אחד הוא [email protected] והשני הוא SPL@1W

אנחנו הולכים על נתון הSPL@1W.... משום ש[email protected] זה בעצם 1W אבל על 8 אום, לכן הנתון הזה יהיה רלוונטי רק לסאבוופרים 8 אום, למה רושמים אותו? כי זה מנפח נתונים.

אני יעלה גרף ובוא השוואה בין כול הסאבוופרים...צבע הLINE מסמל את צבע הקו בגרף,

עשיתי השוואה גם עם תיבות סגורות פתוחות באנד פאס6\4 וכו...

התעלמתי מנתון הDELAY כי זה לא מעניין אותי. לצורך ההשוואה כולן בתיבה פתוחה 200L.

בשביל שלא יהיה בילבול בצבעים אני יעשה כמה גרפים:

1:

Sony XS-LD125P5 LINE

Sony XS-L122P5 LINE

Pioneer TS-W300R LINE

Pioneer TS-W306DVC LINE

kenwood kfc w3009 LINE

PYLE PL1290BL LINE

PYLE PLDW12D LINE

KICKER CVR12 LINE

LANZAR HRW124 LINE

2:

LANZAR HRWDC12 LINE

Earthquake DBXR-12 LINE

Hifonics Atlas AS12 LINE

Hifonics Atlas AS12SQ LINE

PYLE PLSQ12D LINE

Earthquake DBR-12 LINE

Pioneer TS-W383F LINE

3:

POWERBASS ES-12D LINE

ORION P12D4 LINE

CADENCE Q12W2 LINE

CADENCE F124 LINE

Power Acoustik FUBR-12 LINE

Power Acoustik SQ-12 LINE

PHASE EVOLUSION MULTI OHM LINE

הסאבוופרים הטובים ביותר לדרישות שלי:

Power Acoustick Fubr\sq - אני מחכה לתשובה מיבואן אם יש אותם במלאי.

Phase Evolusion multi ohm - מעולה, אבל ההספק 400W והספק של המגבר 600.

Pioneer TS-W383F - חזק אבל מודל ישן של פיוניר.

PYLE PLDW12D - צריך לבדוק אם יש עדיין במלאי.

Sony XS-LD125P5 - 2 כאילו זה השילוב המנצח, זה היה התכנון שלי, לצערי אי אפשר להשיג אותם יותר.

הגרפים שהעלתי זה גרף שמייצג את התווך התדרים של הסאב, לא SPL, עשיתי הרבה השוואות אבל זה כמות רבה מידיי שאני יעלה פה,

לסיכום מה אני מבלבל לכם בשכל? כדי להראות איך אני עושה השוואה בין סאבוופרים לפני שאני קונה, אני ממליץ גם על השיטה הזה, כול מה שאתם צריכים זה להשתמש בWINISD (מדריך לשימוש בתוכנה תמצאו ב FAQ), ונתונים של הסאב כמו שהסברתי למעלה.

אני מחכה לכמה תשובות מיבואנים ומוכרים לפני שאני יסגור, אני יעדכן בהכול עד תכנון התיבה המדוייקת ועד להרכבה ברכב...

תמיר

פורסם

לא כל כך ברור לי למה את כולם שמת בתיבה פתוחה של 200L?

אם למשל ניקח לדוגמא תיבה אטומה אז זה כמו שבדקת את כולם בתיבה של למשל 50 ליטר כאשר לא על הנפח יש להסתכל אלא על הQTC וזאת מכיוון שכמובן לכל סאב מתאים נפח שונה.

אני אישית לא הייתי בוחר להשוות כך כמות כזו גדולה של סאבים ורק על פי זה לבחור. דבר ראשון הייתי מנסה לשמוע אותם (בתכלס זה מה שמשנה ולא הנתונים), אם זה לא מתאפשר לי אז הייתי מחפש המלצות ומצמצם זאת למספר דגמים קטן יותר ולבסוף הייתי מריץ את הנתונים בתוכנה בשביל לקבל מושג כללי על איזה מהם יתאים יותר לרצונות שלי.

פורסם

תיבה גדולה יותר זה תוספת של ביצועים מסויימים, כול סאב נימצא במקום אחר בארץ ואני בטוח שהתיבה שהרכיבו לו לא מיועדת לו,

מה שרשמתי על 200 ליטר זה אחת הדוגמאות, אני עשיתי מלא בדיקות לכול סאב , כול סוגי התיבות הנפוצות...

בעיקרון הסאבים האחרונים שרשמתי הם היחידים שענו על הדרישות שלי, אז אני יביא אחד מהם.

תמיר

פורסם

:-D קודם שאני ימצא סאב נורמאלי בכלל.....השתגע לי השכל כול הזמן חושב על זה... אני ניראה לי יקרנה משהו רק בשביל להירגע בסוף...... אני נסה לבנות את התיבה הטובה ביותר כך שמדידות לא רוצה לרדת מתחת לשיא הנוכחי... 143dB.

תמיר

• תוכן חדש...