Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן טרנספורטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש טרנספורטר עד מודל 79.

רצוי קונפיגורצית נוסעים אבל לא must ואפשר גם טנדר.

אני רוצה משהו לפני שיפוץ או במצב נסיעה, במחיר הגיוני והוגן.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מחפש טרנספורטר עד מודל 79.

רצוי קונפיגורצית נוסעים אבל לא must ואפשר גם טנדר.

אני רוצה משהו לפני שיפוץ או במצב נסיעה, במחיר הגיוני והוגן.

ברוך הבא לפורום.

הרכב הזה הוא רכב מבוקש פה ושם שומעים על אחד שנעלם מהר מאוד ע"י דורשים לרכב.

בשרשור ענתיקות בדרכים......... דווח לא פעם על רכב כזה.

בהצלחה בחיפושים.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אני מקוה שהתברכת בהרבה סבלנות והמון המון דבקות במטרה ... כמו אדון אזולאי כתב זה רכב מאוד נדיר (במצב שלם ) ומבוקש. במהלך חיפושי נפגשתי בכמה וכמה, חלקם דבל קבינה, חלקם סגורים-PANELVAN וחלקם עם חלונות בצדדים. אשמח לעזור לך ולהעניק מניסיוני.

כמובן שבמהלך החיפושים שלי מצאתי את מבוקשי:

שנת 75 יד 1 80000 ק"מ הסבלנות משתלמת... לא מוצאים כזה כבר היום.

רפי

פורסם
אני מקוה שהתברכת בהרבה סבלנות והמון המון דבקות במטרה ... כמו אדון אזולאי כתב זה רכב מאוד נדיר (במצב שלם ) ומבוקש. .....

רפי

לא כתבתי נדיר אבל די מבוקש....

(בבקשה לדייק).

ולא אדון פשוט

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אני מזמין אותך לחפש אחד במצב נסיעה וסביר ... הרכבים האלא נכחדו כמעט בארץ. כל פעם אני מופתע מהתגובות של האנשים שרואים אותי... יותר מזה עברתי ביותר מעשרות פירוקיות... אפילו שם הם מזמן נגרסו... אני מדבר עד הדגמים שמ68-79. מתחת ל68 אולי בודדים

פורסם
הרכבים האלא נכחדו כמעט בארץ.

אני לא רוצה שיאשימו אותי בגזענות, אז רק אומר שהם ביצעו "פלסטניזציה מאולצת". וכל המוסיף גורע...

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
אני לא רוצה שיאשימו אותי בגזענות, אז רק אומר שהם ביצעו "פלסטניזציה מאולצת". וכל המוסיף גורע...

להיפך אתה יכול להאשים אותם בגזענות הרי פולקסוואגן זה רכב העם שהיטלר (שישרף) הגה את הרעיון ומיסטר פורשה היקר ביצע ... אולם הנדסת האנוש שבו והנוחות מדהימים. עובדה שאלא עדין נוסעים במספרים מטורפים ועד לפני זמן מה עדין יוצרו חדשים בברזיל.

אז לגבי פלסטניזציה מאולצת אני לא יודע ... מה שכן אולי מעולם לא נסעת ברכב כזה כי אלא לא בדיוק המילים שהייתי משתמש כדי לתאר אותו

פורסם

במקרה היום הייתה תוכנית בערוץ אגו על החיפושית (בעצם זו הייתה תוכנית על VW, אבל הרוב המכריע שם היה חיפושית), אז אם אני עדיין זוכר, את הטרנספורטור החלו לייצר בשנות 55' (או 56'?) כדי לצאת מהקונספט של "מכונית יחידה" (חיפושית). בשנים האלה היטלר כבר לא היה בין החיים.

שאני אומר "פלסטניזציה מאולצת" - אני מתכוון שהם נגנבו (ניסיתי להיות עדין) ועברו לשרת את בני דודינו, לא רק הדור הישן, אלא גם הדור השני והשלישי - בקיצור, לא התווכחתי איתך לגבי התכנון והנדסת האנוש, כי אין וויכוח פה שאלה היו מכוניות מדהימות, ששרדו ונסעו גם בתנאים קשים ולא סתם הם סחפו איתם קהל מעריצים שהיום נזכר ברכב הזה בנוסטלגיה, הם יודעים מה לגנוב... אני הייתי יותר משמח להחזיק אחת כזו בצמוד לטרנזיט Mk.2 תכולה.

אז אפשר להוריד את השכפ"ץ, כי לא זלזלתי בטרנספורטר ולו לרגע.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
במקרה היום הייתה תוכנית בערוץ אגו על החיפושית (בעצם זו הייתה תוכנית על VW, אבל הרוב המכריע שם היה חיפושית), אז אם אני עדיין זוכר, את הטרנספורטור החלו לייצר בשנות 55' (או 56'?) כדי לצאת מהקונספט של "מכונית יחידה" (חיפושית). בשנים האלה היטלר כבר לא היה בין החיים.

חיפושית ... קצת היסטוריה.

סיפורה של החיפושית מראשית ימיה ועד הפסקת ייצורה השנה, לשמחת אחדים ...לדאבונם של אחרים מי שכיום מוכרת כמכונית המפורסמת בעולם, עברה הרבה מכשולים ומפולות שקשה לתאר בדרך לתהילה. למרות הכול, החיפושית של פולקסווגן לא רק שרדה, אלה גם פרחה. השורשים של החיפושית מגיעים עד לשנת 1912, כאשר דוקטור פרדיננד פורשה, תכנן מנוע של 4 צילינדרים מנוגדים אלכסונית, שהיה מאוד דומה למנוע של החיפושית כפי שיוצרה בהמשך. הסאגה של פולקסווגן החלה למעשה ב- 1931, כאשר פורשה קיבל פרוייקט מזונדאף, יצרנית אופנועים ששקלה להיכנס לתעשיית הרכב. פורשה היה האדם המתאים למשימה. לאחר שעבד בדיימלר בזמן מיזוגה עם בנז בשנת 1926, פורשה התבסס בשטוטגרט והיה פנוי ליוזמות חדשות. העסק של פורשה היה מאוד מצליח, הוא העסיק כתריסר מהנדסים ואנשי מקצוע ושימש כמפעל ניסיוני עבור יצרני רכב רבים. כשפורשה וזונדאף התמזגו, המהנדס יליד אוסטריה כבר השלים פרויקטים רבים עבור הורשה, וונדרר ומרצדס-בנז. המכונית שפורשה תכנן עבור זונדאף כלל מסגרת מרכזית, גוף פשטני ומנוע אחורי. שתי התכונות האחרונות הופיעו גם ההמשך, בחיפושית. אב-טיפוס מעשי היה מוכן לבדיקות ומבחנים בשנת 1932, אך כאשר שוק האופנועים פרח באותה התקופה, זונדאף איבדה עניין בפרויקט. פורשה היה מאוכזב וקצת כעוס והוא שיווק את הפרויקט לחברת אופנועים אחרת, אן.אס.יו. , שבדקה אפשרות לייצור מכונית בתחום ה1.5 ליטרים. ההצעה של פורשה הייתה רלוונטית. ונבנו אבי-טיפוס רבים, כולל דגם עם מנוע שתי פעימות. מערכת המתלים תוכננה מחדש , זאת לפני שצץ שוב הרעיון של המנוע הבוקסר של פורשה. פורשה היה מרוצה מהאב-טיפוס האחרון, אך חברת אן.אס.יו החליטה לא ללכת איתו לייצור. במצב כזה, אדם מכובד ומבוסס כמו פורשה, היה יכול לוותר על הכול ולעבור לפרויקט הבא. אבל, במקום זה, פורשה שיגר מכתב לממשל הגרמני, עם הסברים על יתרונות העיצוב שלו וטען שזאת יכולה להיות "המכונית של האזרח הפשוט". מהר מאוד, הוא קיבל תשובה מהמנהיג הגרמני, אדם בשם אדולף היטלר, שהיציב אתגר בפני פורשה. הוא ביקש מפורשה לתכנן ולפתח מכונית ל-5 נוסעים שתהיה מסוגלת לנסוע כל היום במהירות של 62 מיל לשעה. כדי לוודא שהמכונית תתאים לאזרח הפשוט, היטלר גם נקב במחיר יעד נמוך. העבודה התחילה תחת הפיקוח הקפדני של הרייכסברבנד דר אוטומובילינדסטרי (איגוד תעשיית הרכב הגרמני). בגלל עיקובים, החוזה המקורי שהיה ל-10 חודשים, נמתח לשנתיים והצוות של פורשה יצא לדרך כדי לייצר מכונית קלה וזולה. למרות הפיתוי ללכת על מנוע קונבנציונאלי, שבסופו של דבר היה גם זול יותר. פורשה עדיין האמין במנוע שלו עם קירור האוויר שהיה מורכב בחלק האחורי. הוא גם האמין בבנייה מלאה מפלדה, כולל מרכז קשיח במיוחד, כדי לייצר מכונית באיכות גבוהה ובכדי לתת ביצועים טובים על הכבישים החדשים שנבנו אז בגרמניה. אב-הטיפוס הראשון היה מוכן בשנת 1935. בהחלט אפשר לומר שהיא הייתה פולקסווגן, אבל אב-הטיפוס היה שונה במקצת. היו לה פנסים דמויי חיפושית על מכסה המנוע (למעשה על תא המטען) ודלתות עם מפרקים אחוריים. לאב-טיפוס הייתה הצורה של החיפושית, עם עיצובו של ארווין קומנדה, אך היו חסרים לה ליטושים אחרוני כדי לתת לה את המראה המוכר. תפיסת פולקסווגן התפתחה דרך עוד שני אבי- טיפוס – מכונית שתי דלתות ומכונית עם גג נפתח – שהוצגו בתערוכת מכוניות בברלין בשנת 1936. איגוד תעשיית הרכב הגרמני ביקר את העיצוב מכיוון שאיים על האיזון בשוק וגם בגלל שלא עמד במחיר היעד. אבל עם הגיבוי של היטלר, אף אחד לא הצליח לטרפד את הפרויקט והתחילו לתכנן הקמת מפעל לייצור המכונית. תוכנן לבנות מליון יחידות בשנה ולא היה מקום לייצור בגודל כזה במפעלים שהיו בזמנו. ככל שבניית המפעל התקדמה, הוצגו אבי-טיפוס חדשים בפני התקשורת וב3- יולי, 1938, התפרסם הרכב החדש אפילו בניו יורק טיימס, תחת הכותרת של "חיפושית". אך היטלר רצה לקרוא למכונית, קיי.די.אף-ווגון, כאשר קיי.די.אף פרושה היה קרפט דורש פרויידה (עוצמה דרך שמחה). לאחר פיתוח ובדיקות יסודיות, הדגם היה מוכן לייצור, ולמרות שחלפו המון שנים מאז שפורשה תכנן אותה, היא עדיין הקדימה את זמנה. לב המכונית היה מנוע בעל 4 צילינדרים בנפח 1131 סמ"ק והספק של 24 כוחות- סוס. מאוורר פיזר את האוויר על הצלעות החיצוניות של כל צילינדר, בכדי לקררו. בנוסף הייתה גם משאבת שמן משולבת עם מקרר שמן בכדי לשמן בצורה יעילה את המנוע. המנוע לא היה כבד, כך שהרכבתו מאחור לא הפריעה לנהיגה והיא הייתה מספיק טובה לנהיגה רצופה וממושכת. יחד עם המנוע הקטן והקומפקטי הייתה תיבת הילוכים עם 4 מהירויות, לא כולל נסיעה לאחור, כל זאת בשילוב דיפרנציאל אינטגראלי - חציי-מוטות עצמאיים העבירו את הכוח לכל גלגל בנפרד. מעל כל זה היה גוף בצורת חיפושית, שהייתה גדולה ומרווחת יותר ממה שנראתה במבט ראשוני. המכונית יכלה להסיע חמישה נוסעים בלי שום בעיה. עד תחילת הייצור, הפנסים מצאו את דרכם לקדמת הפגושים. עד שנת 1939, בניית המפעל התקדמה במהירות ועוד 170,000 אזרחי גרמנים חתמו על תוכנית החיסכון "עוצמה דרך שמחה", בתקווה לקבל במהירות את הקיי.די.אף-ווגון. העם הגרמני היה רעב למכוניות האלו, מאחר ורק אזרח אחד מכל 30 אזרחים היה בעל מכונית. אך תקוותם נשברה בשל חלומותיו של היטלר, שהורה על כיבוש פולין בספטמבר 1939 וגרם לפתיחתה של מלחמת העולם השנייה. עד 1940, המפעל הלא גמור של פולקסווגן, הפך למפעל צבאי, שיצר קובלווגנים, סוג של גיפ צבאי. עם סיום המלחמה בשנת 1945, האחראיים האנגליים עזרו להקים את המפעל מחדש, ולייצר כלי רכב של פולקסווגן עבור ארגונים צבאיים, ארגוני סעד ורווחה וארגונים ממשלתיים. המכונית לא הוצאה למכירה עד לשנת 1947, ובאותה עת פולקסווגן חתמה על הסכם ייצוא עם חברה בהולנד. זו היה תחילתה של סיפור הצלחה, שכללה ייצוא של מיליוני יחידות. היינריך נורדוף נבחר לנשיא הארגון בשנת 1948 ושנה לאחר מכן, הבריטים ויתרו על השליטה על פולקסווגן, והחברה הייתה חופשייה להתחיל את סיפור הצלחתה. את ההמשך, כולנו מכירים,למעלה מ- 20 מליון חיפושיות נמכרו בכל רחבי העולם ופולקסווגן הפכה ליצרנית הרכבים הגדולה באירופה ומשם ליצרנית רכבים חדשנית ומודרנית. למעשה, ייצור החיפושית לא הופסק מאז מאחר שמדינות כגון ברזיל המשיכו בייצור הרכב שנים לאחר שהמפעלים בגרמניה סגרו את פסי הייצור וכיום ניתן לראות על הכבישים חיפושיות מודל חדש, קצת שונות, קצת חדישות, קצת יקרות, אבל עדיין, תמיד, חיפושיות.

כשדברים נגנבים זה אומר בד"כ שהם טובים!!!

פורסם

יש לי הזדמנות לקנות אחד כזה לפני שיפוץ ב 10000 שח עם סאן רוף מקורי שווה את זה?

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

השאלה הנשאלת היא לא אם הרכב שווה את זה, אלה אם אתה חושב שאתה שווה את זה, צריך לבדוק בארץ ובחו"ל כמה נמכר רכב כזה, מה עלות השיפוץ הנדרש, להכפיל בשלוש ולחשוב האם התחביב וההנאה שלך שווים את זה, ואם אתה מסוגל לעמוד בכך כלכלית-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אשמח לעזור לך ולהעניק מניסיוני.

בא נראה מה אתה יכול לעזור. אני מבין שלגבי אחת כזו למכירה אין לך כרגע מידע אז אולי מחירים.

יש לי אופציה ל-Camper westfalia מודל 73 במצב נסיעה עם טסט, פה ושם חלון ובקליט שבור אבל פח במצב טוב וללא רקבונות ב-5,000 $. מן הסתם נראה לי יקר. אופציה נוספת מודל 78 מנוע 2,000 ב-10,000 ש"ח אבל עומדת כחמש שנים וניירות לא הופקדו. לא בא לי לחכות עוד שנתיים עד לרכב אספנות כך שנראה לי עוד 5,000 ש"ח לפחות על אגרות ישנות. מה אתה אומר.

• תוכן חדש...