Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפלה לידי Y10 והחלטתי (ביחד עם בעל הרכב ) לנסות ולהוציא משהו מהרכב עקב תצפיות על הרכב באתרים בחו"ל (שלדה ,מנוע ....מה שאפשר ) ,

לרכב אין טסט הוא לא יעלה לכביש (לא יואשר לכביש ) ,

כך שךכל מי שיש רעיונות מה ניתן לשנות (ונא להימנע מהערות עמו "זרוק אותו" וכד' כי הרכב לא עלה וכנראה גם ההשקעה תהיה רק של זמן)

אשמח לקבל רעיונות לגבי מנוע (איזה קרבורטורים ניתן לשים ,איזה מנוע ..,שלדה (כלוב וכד' .) התכנית היא כנראה ליצור רכב למסלול (כמה שניתן )

תודה לכל העונים .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה לעשות.

ברחובות בבית פרטי, יש אחת כזאת שעומדת הרבה זמן בקוצים.

אם זה יעזור לך,אתעניין.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד

נשמח אם תברר ,

דבר שני הרעיון הוא לבנות רכב מסלול (חסר משקל )שיסע ואפילו נחמד .

ידוע שיש כאלה בחו"ל אז החלטנו לעשות משהו שאף אחד עוד לא עשה ונראה מה יצא.

דדי,

פורסם

יכול להיות מעניין בתור רכב לג'ימקאנה... במידה ואי פעם תגיע למצב שאתה מסוגל להיגע איתו לג'ימקאנה ושגם נותנים לך לעלות להיתחרות איתו... אני מהמר על משקל עצמי של מתחת ל-500 ק"ג לאחר הפחתת משקל רדיקלית מאוד.

בשילוב עם חישוקים קטנטנים ורחבים וצמיגים רעים מבית טוב יש לעגלה הזו פוטנציאל.

מוטי.

פורסם

לא יאומן כי אספר!

3 שנים היה האוטו עומד בחצר,כמעט כל יום ראיתי אותו,

לדבריי הבעלים,הם כבר רצו לזרוק אותו,כדי לנקות את המגרש.

שלשום הופיע בחור צעיר,היציע להם 1000 ש"ח,קנה וגרר אותו.

הבחור צריך רק חלקים מהמנוע.הוא גר בכפר אהרון ליד נ"צ.

אולי תוכל לקנות ממנו את השאר.קפוץ לשם זה כפר קטן,אולי 10-15 בתים.

לא יהי לך קשה לאתר, באחד החצרות.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

גבר יש לי פתרון....

מחירי הברזל היום בנסיקה - תמכור אותו להתכה

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם
יכול להיות מעניין בתור רכב לג'ימקאנה... במידה ואי פעם תגיע למצב שאתה מסוגל להיגע איתו לג'ימקאנה ושגם נותנים לך לעלות להיתחרות איתו... אני מהמר על משקל עצמי של מתחת ל-500 ק"ג לאחר הפחתת משקל רדיקלית מאוד.

בשילוב עם חישוקים קטנטנים ורחבים וצמיגים רעים מבית טוב יש לעגלה הזו פוטנציאל.

מוטי.

אכן זאת הכוונה רק שלנסות להגיע לזה כמעט ללא עלות, כרגע הרעיון הוא להכניס מנוע של אונו 1.4 (להתחלה) וקרבורטור כפול ,מוטי רעיונות יעזרו (מנוע,שלדה וכד') מחכה לתשובה (ותודה על העזרה).

ארנון (גרשון ...)

בהלת הראלי לא נפסקה וגם לא תפסק רק שיש צעצוע שבחו"ל יודעים להעריך ובארץ רק מעטים ולכן החלטנו לנסות ולהוציא משהו מהרכב,

נ.ב

הוא כרגע באמת בצבע כחול.

דדי,

פורסם

הנה לך עצה מס' 1 - תשב עם הבעלים ותחשבו טוב טוב כמה כסף יש לכם להשקיע באוטו, עכשיו תכפילו את התקציב שיש לכם בראש בשתיים ותקבלו מושג לכמה הולך לעלות השלב הראשוני של הפרוייקט.

עצה מס' 2 - בשביל להפוך את הרכב הנ"ל לרכב ג'ימקאנה ייעודי / מסלול / ראלי / Whatever אתה תצטרך ארבעה דברים -

• להחליט במה בדיוק הרכב הולך להתחרות כי יש ניגוד עצבני נגיד בין הכנה לג'ימקאנה להכנה למסלול שלא לומר לראלי.
  • אחרי שהחלטתם, תבדקו עם הגופים המארגנים מהם התקנים שאתם מחוייבים בלעמוד בהם... מכונית שסתם חתכתם וריתכתם ולא עומדת בתקנים לא שווה כלום.
  • קחו החלטות מושכלות!!! במקום לרוץ ישר ולהשתיל מנוע של אונו בלי שאתם יודעים כלום משני הסעיפים למעלה זו החלטה מטופשת שעלולה בדיעבד להיות שריפת מזומנים נטו.
  • בכל מקרה, נראה כי תצטרכו לגרור את הרכב לאירועים מוטוריים. לקחתם את זה בחשבון?

הנה לך התחלה.

מוטי

פורסם
מנוע של אונו שהיה במקור הזרקה? או ה-1.3 שבא עם קרב'?
מנוע 1000 פייר עם קרבורטור!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ה-Fire הוא גם המנוע המקורי של ה-Y10 בדגם הנפוץ יותר בארץ, היו גם כאלו עם מנועי 1050 סמ"ק מוגדשים שהוציאו 85 כ"ס.

מלבד זאת המכונית נמכרה בחו"ל (לא זכור לי אם בארץ גם או שלא) גרסאות 1100 סמ"ק מוזרק ו-1300 סמ"ק שגם הוא לדעתי זהה לזה של האונו.

בכל מקרה, אם כבר הייתי הולך על השתלת מנוע סתם בשביל השגעון (ואני מדבר על זה בכלליות, העיצות שנתתי למעלה הרבה יותר עקרוניות לנושא השיחה) הייתי מנסה לבדוק את אפשרות להשתלת מנוע האונו טורבו (דור ראשון או שני) ואפילו לפזול לכיוון ה-1600 המוזרק של הרגאטה עם מאת הסוסים...

100 כ"ס יכולים להזיז רכב בזריזות מפתיעה כשהוא שוקל 600 ק"ג ומטה.

מוטי

פורסם

לפני שאתה הולך על השתלת מנוע וכל הבלאגן, שכן של חברה שלי מוכר את ה-Y-10 turbo שלו, אם תרצה אחפש לך את מספר הטלפון שלו ואשלח לך בפרטי.

אני מאמין שתהנה יותר מרכב "קצת" יותר חזק מאשר Y-10 רגילה.

נ.ב. הוא גם נוסע על הכביש ויש לו טסט ושאר הבלאגן.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

מוטי

תודה על הרעיון של הרגטה .

DAMN

חבר שלי ישמח לטלפון ואז הפרויקט אפילו יהיה הרבה יותר מעניין.

דדי,

פורסם

ובכן

כרגע פורק מהרכב מה שלא צריך ,

ואני אשים קארבורטור כפול (איזה מתאים למנוע פייר 1000 סמ"ק) ,

עזרה בבקשה.

דדי,

• תוכן חדש...