Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שדנו בנושא באחד מ-6 הדפים האחרונים אבל לא היה לי כוח לעבור על כולם אז אני אשאל את השאלה,

מתי שהוא שמעתי שעולה לייצר את הרכב 6 מיליון ליש"ט,

זה לא הגיוני אם מוכרים את הרכב במליון ליש"ט.

משהו אולי יכול לסבר את אוזני?

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
צר לי אבל הבוגאטי עושה לי קצת עצוב בלב ....

למי שלא יודע פולגסווגן מפסידה על כל ויירון 2.5 מיליון דולר המכונית הזאת היא בסך הכל מפגן של טכנולוגיה והנסדה (מדהימה!)

החלק העצוב בכל הסיפור הזה...שכנראה אנחנו עדים לתור הזהב האחרון במוטוריקה כנראה שבזמן הקרוב רחוק לא תיוצר עוד מכונית שכזאת

גם היום אפשר לראות את יצרני המכוניות מגבילים את עצמם הן במהירות הסופית וגם בעיצוב(בשל צורך בעמידה בסטנדרטים בין לאומיים)כל שנה ושנה יש יותר ויותר הגבלות על עיצוב הרכב ואופן פעולתו של המנוע אשר אמורים לעמוד בתקן של בטיחות ואיכות הסיביבה

אם תשוו לרגע את תקופת הזהב של סוף שנות ה80 ותחילת שנות ה90 תוכלו למצוא מכוניות מהירות בהרבה מאלו הנמכרות עכשיו

כמובן שכולל השיקלול הזה יש עניין תדמיתי של החברות אשר מיצרות את מכוניות העל האלו

בקרוב נראה פרארי חצי חשמלית או אסטון מרטין ידידותית להולכי רגל...

פרוייקט הויירון עלה לפולקסווגן מאות מיליוני יורו, וכאשר הייצור מוגבל למאות בודדות (וכרגע הרבה פחות) אז העלות לכל מכונית תופחת. מכיוון שאם הם יתמחרו כל מכונית ב-5 מיליון יורו הם לא ימכרו כלום, הם נאלצים לספוג את ההפסדים ולקוות שהטכנולוגיות שפותחו תחת הפרויקט יניבו להם רווחים בעתיד.

באשר למה שמצוטט למעלה - המכוניות של היום מהירות יותר מהמכוניות של אתמול באופן מוחלט. יצרני הרכב מייצרים מכוניות מהירות יותר משנה לשנה ומתפרעים הרבה יותר גם בעיצוב. אתה מוזמן למצוא לי 5 מכוניות משנות ה-80 וה-90 שהן מהירות בהרבה מאלו שנמכרות עכשיו, איך אומרים? בהצלחה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בילשטיין ואייבך

תוספת של חבילת ספורט נותנת לך סטארט של OMP ומדבקת RIGGER על השמשה הקידמית.

רגע,מי שקנה מהפורום הוסיף את החבילה ?

לא...

הוא נתקל בבעיות תקציב.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
באשר למה שמצוטט למעלה - המכוניות של היום מהירות יותר מהמכוניות של אתמול באופן מוחלט. יצרני הרכב מייצרים מכוניות מהירות יותר משנה לשנה ומתפרעים הרבה יותר גם בעיצוב. אתה מוזמן למצוא לי 5 מכוניות משנות ה-80 וה-90 שהן מהירות בהרבה מאלו שנמכרות עכשיו, איך אומרים? בהצלחה...

רוני

היה בטופ גיר איזה פרק שבו הם השוו מכוניות על ישנות וחדשות- והישנות היו מהיות בהרבה.

דוגמאות שזכורות לי- יגואר KJ220 מול זונדה, אנזו ופורשה Carrera GT מול מקלארן F1.

"ai motoare capul doare"

פורסם
היה בטופ גיר איזה פרק שבו הם השוו מכוניות על ישנות וחדשות- והישנות היו מהיות בהרבה.

דוגמאות שזכורות לי- יגואר KJ220 מול זונדה, אנזו ופורשה Carrera GT מול מקלארן F1.

יופי של דוגמה הבאת. טופ-גיר זו באמת תוכנית אובייקטיבית לחלוטין (NOT). נורא קל לבחור את מכוניות העל הכי מהירות של שנות ה-80 וה-90, ולקחת מכוניות על של היום (אבל לא ויירון) ולהראות שבקו ישר הישנות מהירות יותר. האמת היא, שאם נתעמק במכוניות על, נגלה שאלו של היום מהירות יותר בכל מצב מאלו של אתמול, מלבד אולי מספר מצומצם מאוד של מכוניות כדוגמת המקלארן F1 שהיא מהירה יותר בקו ישר גם מפרארי אנזו (אבל לא מויירון, כמובן). ואם לרגע נצא מבועת הדראג ונסתכל על המאפיינים האחרים של המכוניות, נראה כי בכל מצב אחר המכוניות החדשות מהירות יותר, ובמילים אחרות - הרבה יותר קל לנצל את הביצועים שלהן.

אבל אני לא מעוניין להגביל את הדיון רק למכוניות על. זה יהיה טיפשי. הרי תמיד תמצא איזו מכונית משנת תרפפ"ו שהייתה יותר מהירה מאנזו, או לא יודע מה. העניין הוא שכיום המכוניות שבני אדם נורמליים (=לא כאלו שיש להם כמה מאות מיליונים בחשבון הבנק) קונים, הן מהירות בהרבה מאלו שאותם אנשים קנו לפני 10-20 שנה. היום כל גולף GTI מגיעה קרוב ל-250 קמ"ש, כל הוט האצ' קטנה וזולה יותר מגיעה ל-220 בקלילות, כל מרצדס או ב.מ.וו עם מנוע 2.5 או 3 ליטר ומעלה מצליחה להגיע להגבלה ב-250 קמ"ש, וכל חודשיים יוצאת גרסה חדשה של M, AMG, פרודרייב או לא יודע מה, שמוסיפה עוד כמה עשרות כוחות סוס ולא מעט קמ"שים. בכלל, ניצולת המנועים והטכנולוגיה שיש היום היא טובה בהרבה ממה שהיה בעבר, וכל אחד עם מספיק כסף יכול להכנס לחנות ולקנות מכונית עם 200, 300 ואפילו 400 כ"ס ויותר. נראה לך שככה היה לפני 20 שנים? אם כן, אתה חי באשליות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגביי העלות, היחסי ציבור שהמכונית עשתה לקונצרן היא עצומה.

אני מניח שלאנשים עשירים ששוקלים אם לקנות למבורגיני או פרארי, לידיעה שאותה חברה שיצרה את הגאיארדו מייצרת גם את האוטו המהיר בעולם תשנה מאוד.

מלבד זה, נדמה לי (ורק על פי שיקול דעת הגיוני), שבוגאטי מרוויחים על כל מכונית בפני עצמה, אבל הפיתוח הראשוני היה יקר במיוחד.

מה שלא ברור לי, זה איך משפרים כמו זה ששיפר את הוייפר מסוגלים (על פי טענותיו) ליצור אותו שישתווה לאוטו שכאלה סכומים הושקעו בפיתוחו?

פורסם
מה שלא ברור לי, זה איך משפרים כמו זה ששיפר את הוייפר מסוגלים (על פי טענותיו) ליצור אותו שישתווה לאוטו שכאלה סכומים הושקעו בפיתוחו?

1. ראה האמרה: גם סובארו וגם מרצדס יביאו אותך מנק' A לנק' B, השאלה היא איך תגיע לשם...

2. קח בחשבון שמדובר ברכב שאמור להיות אמין ובעל יכולת להתנייד במהירויות הללו ובתנאים קיצוניים באופן יום יומי.

3. העובדה שרכב מסוגל להיות לא פחות מהיר וכיו"ב לא אומר שהוא יכול לספק את אותה הסחורה (אימפרזה שיכולה להגיע מאפס למאה ב-5 שניות לא עושה אותה 911...).

נ.ב.

1. אין ספק שישנו רווח פרסומי מכל הפרוייקט.

2. אני בספק ש"הידיעה שאותה חברה שיצרה את הגאיארדו מייצרת גם את האוטו המהיר בעולם", תשנה למי ששוקל לרכוש למבורגיני / פרארי (לא מדובר כאן בחברות שיש לך ספקות בנוגע ליכולות שלהן, אם כי אין ספק שהעובדה שאאודי עומדת מאחורי למבורגיני תורמת לפידבק מבחינת איכות ואמינות).

פורסם

יחסי הציבור והפרסום שעושה ה"ויירון" לקונצרן VAG, הם סיבה מספקת להמשיך לייצרה ולמוכרה למרות ההפסד התפעולי. תחשוב שיש סיכוי שאותו מהנדס או לפחות באותו בנין, תכננו גם את הפולו שלך.

פורסם
יופי של דוגמה הבאת. טופ-גיר זו באמת תוכנית אובייקטיבית לחלוטין (NOT). נורא קל לבחור את מכוניות העל הכי מהירות של שנות ה-80 וה-90, ולקחת מכוניות על של היום (אבל לא ויירון) ולהראות שבקו ישר הישנות מהירות יותר. האמת היא, שאם נתעמק במכוניות על, נגלה שאלו של היום מהירות יותר בכל מצב מאלו של אתמול, מלבד אולי מספר מצומצם מאוד של מכוניות כדוגמת המקלארן F1 שהיא מהירה יותר בקו ישר גם מפרארי אנזו (אבל לא מויירון, כמובן). ואם לרגע נצא מבועת הדראג ונסתכל על המאפיינים האחרים של המכוניות, נראה כי בכל מצב אחר המכוניות החדשות מהירות יותר, ובמילים אחרות - הרבה יותר קל לנצל את הביצועים שלהן.

אבל אני לא מעוניין להגביל את הדיון רק למכוניות על. זה יהיה טיפשי. הרי תמיד תמצא איזו מכונית משנת תרפפ"ו שהייתה יותר מהירה מאנזו, או לא יודע מה. העניין הוא שכיום המכוניות שבני אדם נורמליים (=לא כאלו שיש להם כמה מאות מיליונים בחשבון הבנק) קונים, הן מהירות בהרבה מאלו שאותם אנשים קנו לפני 10-20 שנה. היום כל גולף GTI מגיעה קרוב ל-250 קמ"ש, כל הוט האצ' קטנה וזולה יותר מגיעה ל-220 בקלילות, כל מרצדס או ב.מ.וו עם מנוע 2.5 או 3 ליטר ומעלה מצליחה להגיע להגבלה ב-250 קמ"ש, וכל חודשיים יוצאת גרסה חדשה של M, AMG, פרודרייב או לא יודע מה, שמוסיפה עוד כמה עשרות כוחות סוס ולא מעט קמ"שים. בכלל, ניצולת המנועים והטכנולוגיה שיש היום היא טובה בהרבה ממה שהיה בעבר, וכל אחד עם מספיק כסף יכול להכנס לחנות ולקנות מכונית עם 200, 300 ואפילו 400 כ"ס ויותר. נראה לך שככה היה לפני 20 שנים? אם כן, אתה חי באשליות...

רוני

אתה אומר את זה כאילו לקחו יונדאי אטוס והציבו אותה מול רקטת סאטורן 5. הבחירה במכוניות שהשוו ביניהן הגיונית ביותר- XJ220 היא אחת המהירות של תקופתה, וזונדה היא אחת המהירות של תקופתנו. מספיק קרוב לדעתי כדי להציב אותן אחת מול השניה. מי יכולה לקחת פניה חדה יותר מהר- אני באמת לא יודע, וזו ה"פירצה" היחידה שיכולה לתמוך בדבריך (אולי תגיד שזה מה שחשוב ואולי תהיה צודק- אבל העובדה היא שבתנאים מסוימים מכוניות על ישנות אכן יכולות להיות יותר מהירות). ואת כל שאר הטענות שטרחת כל כך לסתור- בכלל לא טענתי.

"ai motoare capul doare"

פורסם

בסופו של דבר, זה לא משנה כמה היא סוגרת בכביש הסרגל.....

למרות שהווירון היא אחת האהובות עליי, אם לא הכי אהובה, 911 ודומיה שעולות הרבה הרבה פחות, יעילות יותר בסיבובים ועקומות שזה מה שקובע בסופו של דבר....

אה ועוד דבר, למישהו יש מושג כמה הדבר הזה עולה וכמה הוא יעלה בארץ ?

פורסם
בסופו של דבר, זה לא משנה כמה היא סוגרת בכביש הסרגל.....

למישהו יש מושג כמה הדבר הזה עולה וכמה הוא יעלה בארץ ?

אהבתי את האופטימיות.......

באמת נראה לך שאי פעם תראה וויירון בכביש הסרגל ?...

השאלה לגבי המחיר בארץ לא ממש רלוונטית לדעתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
למרות שהווירון היא אחת האהובות עליי, אם לא הכי אהובה, 911 ודומיה שעולות הרבה הרבה פחות, יעילות יותר בסיבובים ועקומות שזה מה שקובע בסופו של דבר....

היה בפורום איזה סרטון שרואים בו שהיא לוקחת פניות דווקא לא רע, אולי לא כמו מכוניות על אחרות, אבל בהתחשב בגודל, במשקל ובכוח, עדיין מאוד מכובד.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כמו שאמרו פה,הויירון היא מעין ניסוי פירסומי והנדסי.הם רצו ליראות אם הם יכולים לייצר מכונית כזאת והם הצליחו.

הם מפסידים על כל רכב כסף אבל הם מרוויחים הרבה פירסום וכבוד.

כשאנשים רואים שיש לVAG כאלה מהנדסים ורואים שהם מתקדמים ברמה גבוה ומסוגלים ליצור מפלצות כמו הויירון זה בונה מאוד את המעמד שלהם.

הויירון היא מכונית רמה אחת מעל כל שאר מכוניות העל(לאמבורגיני,פרארי וכדו').מי שקונה ויירון לא ממש מעוניין בלתקוף פניות ולהשוות אותה לאנזו או למשהו אחר.

רק הידיעה שהיא 'תיקח' את כל שאר מכוניות העל כבר מספקת אותם.

הויירון היא חוויה יוצאת מן הכלל שרק העשירים ביותר יכולים להרשות לעצמם כזאת.משהו דומה כמו לטוס לחלל.

• תוכן חדש...