Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל ידידי,

נראה לי שמזג האוויר הטוב גורם לך להתייחס בקלילות יתר לדברי:-) ...

"הסיבה העיקרית, המרכזית והחשובה להשתתפות במירוצים איננה טכנולוגית-פיתוחית אלא, חד וחלק, קידום מכירות"

טל

אכן ולא טענתי אחרת (גם אם יש מקרים יוצאים מהכלל) וזה מה שכתבתי והמהווה משפט מסכם למטרת קידום המכירות:

איני רוצה לעסוק בכלכלה, בכל אופן אציין שגם אם זו החלטה שיווקית, מטרתה לגרום למצב שלחב' יהיו יותר הכנסות מאשר הוצאות- הכל בא מתקציב על אחד, המחולק בהתאם ואשר חייב להיות ריווחי בשורה האחרונה.

לגבי התיאוריה ה"עקומה" - נראה לי שהנך מפרש פירוש "אהרונוביץ"...

אגב, אני מפנה אותך לכתבה מאת עמיתנו אברהם פורת ז"ל שפורסמה בגליון "אוטו" מס' 125 - "מהמסלול לכביש" העוסקת בנושא טכנולוגיות מכוניות מירוץ המיושמות במכוניות סדרתיות.

באשר לתפיסה העיצובית בשם: " Streamline" משנות ה30 , שיצרני רכב(לא רק) כאלו או אחרים, ביססו את עיצוב מכוניותיהם - אשמח אם תאיר ותציג עובדות בניגוד למה שכתבתי ולא תביא פירושים מנותקים מהנכתב.

שבוע טוב,

מריוס

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי "לוקחת" ווירון או פורמולה 1?
אין פה שאלה בכלל, יתרון זעיר לווירון עד 100 (4X4), ואח"כ הפורמולה 1 נעלמת ממנה כאילו הווירון עומדת (הצמדה אווירודינמית + יחס הספק משקל עדיף בהמון).

לגבי מהירות סופית, כנראה שהבוגאטי תיקח, אלא אם כן ישנו את זוית הכנף של הפורמולה לפחות הצמדה ולכן פחות גרר.

אגב משקל על הכביש של 2200 קילו עם 1000 כ"ס, זה בסה"כ כמו אופנוע כביש 600 סמ"ק הכי רגיל שיש, שיש לו 120 כ"ס, ושוקל 250 קילו כולל רוכב ודלק.

פורסם

אגב משקל על הכביש של 2200 קילו עם 1000 כ"ס, זה בסה"כ כמו אופנוע כביש 600 סמ"ק הכי רגיל שיש, שיש לו 120 כ"ס, ושוקל 250 קילו כולל רוכב ודלק.

חשבת במקרה גם על שטח הצמיג המוגבל שיש באופנוע, על העובדה שאין בקרות משיכה למיניהן, יעילות אווירודינמית פחותה, אין הנעה בכל הגלגלים (=כל הכוח מתרכז בשטח מגע של קטן בהרבה), שכדי להאיץ מהמקום בצורה הטובה ביותר צריך רוכב טוב הרבה ממה שצריך נהג טוב בווירון, ועוד ועוד ועוד.

אם התכוונת ליחס כ"ס/משקל נטו, אולי.

אבל בכל השאר...

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם
אצל פיז'ו לא תמצא שום מכונית עם הנעה כפולה, ואין כל קשר מכני בין ה-307 שהשתתפה ב-WRC לבין המכוניות הנמכרות לציבור; אבל קשר תדמיתי - יש ויש. היצרנים משקיעים בקידום התדמית בדרך זו בהנחה שההשקעה תוחזר פלוס ריבית על-ידי מכירות מוגדלות.

טל

טעות מרה.

הקסארה WRC של סיטרואן מהווה פלטפורמת פיתוח נהדרת לקסארה המשפחתית ומסייעת להם למכור אותה כלחמניות טריות מדי יום...

פורסם
באשר לתפיסה העיצובית בשם: " Streamline" משנות ה30 , שיצרני רכב(לא רק) כאלו או אחרים, ביססו את עיצוב מכוניותיהם - אשמח אם תאיר ותציג עובדות בניגוד למה שכתבתי ולא תביא פירושים מנותקים מהנכתב.
קודם כל, אין כאן עניין של פרשנות אלא של עובדות. במקרה לגמרי אני עובד בימים אלה על כתבה על דו-קרב הענקים בין מרצדס לאוטו-יוניון בשנות ה-30. אני קצת מקדים כאן את מה שיהיה בכתבה, אבל לא נורא. מכוניות המירוץ הרגילות של אוטו-יוניון כונו פשוט Type C. ה-Streamliners הוכנו לצורך שבירת שיאי מהירות, וקיבלו גוף סופר-אוירודינמי שכיסה את כל המכונית (וזו המשמעות המקובלת של הביטוי Streamliner). במירוצי ה-GP הרגילים היתה מגבלת משקל של 750 ק"ג - הסטרימליינרס היו כבדים יותר וכעקרון לא השתתפו באותם מירוצים. אבל מירוצי ה-AVUS התנהלו תחת תקנות שונות, ללא מגבלת משקל. המירוץ של 1937 הוא זה הזכור היסטורית - המסלול שונה לפני כן כך שהפך למהיר עוד יותר, עם שתי ישורות של 9 ק"מ, שתי פניות משופעות סופר-מהירות ורק פניה איטית אחת. אוטו יוניון השתתפה באותו מירוץ עם שני טייפ C רגילות ושני סטרימליינרס. For the race Auto Union entered two normal Grand Prix cars and two specially built streamliners. ברנד רוזמייר שנהג באחת מהן הגיע למהירות מקסימלית של 380 קמ"ש, וקבע הקפת-מירוץ במהירות ממוצעת של 279 קמ"ש - שיא שעד היום לא נשבר במירוץ GP. מאוחר יותר הוא קבע שיא מהירות של יותר מ-400 קמ"ש עם סטרימליינר כזה, שיא שנשבר על-ידי מרצדס שנה לאחר מכן עם סטרימליינר משלה באותו אירוע בו מצא רוזמייר את מותו.

צריך להבדיל בין Streamliner, ביטוי שהתייחס לסוג מאד מסויים של מכוניות ועוד יותר מכך לרכבות מאותה תקופה, לבין Streamlined שהוא הגדרה יותר כוללנית למשהו שיש לו מאפיינים אוירודינמיים. שנות ה-30, בכלל, התאפיינו בעיצובים אוירודינמיים ביותר. סדנאות-עיצוב הוציאו אז יצירות מופת מדהימות - דוגמה או שתיים מובאות כאן. זו התקופה בה טאטרה פיתחה את ה-T77 המדהימה (שמופיעה בכתבה בגליון אוטו הקרוב - שווה קריאה, ולא בגלל האוירודינמיות...), מכונית נוסעים מפוארת עם מנוע אחורי שטענה למקדם-גרר מדהים של 0.212.

טל

Delage 37 coupe.jpg

DELAHAYE 37.jpg

Hispano Suiza H6C.jpg

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
חשבת במקרה גם על שטח הצמיג המוגבל שיש באופנוע, על העובדה שאין בקרות משיכה למיניהן, יעילות אווירודינמית פחותה, אין הנעה בכל הגלגלים (=כל הכוח מתרכז בשטח מגע של קטן בהרבה),
תראה אתה צודק שלווירון יש כבר יתרון של 10% בערך בזינוק ל 100 , וכמובן הרבה יותר מזה ככל שמתקרבים ל250 קמ"ש (כמו שאמרת- יעילות אווירודינמית פחותה, 250 זה בערך גבול היכולת של האופנוע בעוד הווירון ממשיכה הלאה בקלילות).

לגבי הנעה בכל הגלגלים- לא צריך באופנוע, כידוע כל משקל האופנוע בהאצה נמצא על הגלגל המניע בעוד שהגלגל הקדמי לא ממש נוגע בכביש. כנ"ל לגבי בקרת משיכה, הבעיה באופנועים היא בד"כ נטיה להרמת החרטום לשמיים ולא פירפור בגלגל האחורי. (הכוונה לתאוצה בקו ישר).

קיצר, הכוונה שלי, שלמעט במירוצים עם ישורות וכו', בכביש הציבורי ובעיר כבר ראית עשרות פעמים כלי רכב עם יכולות האצה דומות.

פורסם
באיזה כביש בדיוק ראית מכוניות או אופנועים שמאיצים בפועל ל 100 ב 2.5 שניות

אולי התבלבלת וזה היה מסלול דראג ?

הוא התכוון שראית הרבה אופנועים עם יכולות תאוצה דומות. והוא צודק, בעקרון. שים לב לנתונים של סוזוקי GSX-R1000 שנת 2003, כפי שנמדדו על ידי ירחון Motorcyclist:

Corrected 1/4-mile*10.08 sec. @ 142.11 mph0-60 mph*2.56 sec.0-100 mph*5.63 sec.הדגם הנוכחי, אגב, קל יותר וחזק יותר, ונמדד לו זמן של 7.4 שנ' מ-0 ל-200. אין ספק שצריך מיומנות גבוהה כדי לשגר אופנוע ספורט מהמקום, אבל היכולת קיימת. להונדה CBR1100XX, שיותר קל לזינוק מהמקום, נמדדו 2.4 שנ' מ-0 ל-100 על-ידי עיתון הולנדי. סביר להניח שרוכב טוב "מן השורה" שאינו מומחה בזינוקים יוציא תוצאה של קצת מעל שלוש שניות עם אופנועים כאלו, אבל עדיין, אחרי הזינוק הראשוני מהמקום - שהוא השלב הפרובלמטי - וכשהמצערת פתוחה עד הסוף, התאוצה בהחלט דומה למה שתקבל עם הויירון. עד שלא מנסים לא מאמינים כמה חזק אופנועים כאלו מסוגלים להאיץ.

מזכיר לי כשלקחתי את רוני אהרנוביץ' פעם ראשונה (ואחרונה) מאחורי על הונדה 1000, ב-1984, כדי להדגים לו על מה אני מדבר. לפני שפתחתי גז בראשון אמרתי לו "תחזיק חזק", אבל הוא בכל זאת לא היה מוכן, ושתי הרגליים שלו התרוממו ונעצרו מתחת לבתי-השחי שלי... כשירדנו הוא אומר "עכשיו אני מבין".

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לא חלקתי על העובדה שקיימים אופנועים שמסוגלים לנתונים כאלו.

גם לפני עזר שנים אופנועי ליטר יכלו לרדת את השלוש שניות ל 100,

פשוט כדי להפיק את הנתונים האלו מאופנוע דרושה מן הסתם מיומנות גבוהה ,

לכן הבעתי את ההסתיגות שלי, ד"א מה דעתך הסרטונים של האופנועים ברינג?

פורסם
מזכיר לי כשלקחתי את רוני אהרנוביץ' פעם ראשונה (ואחרונה) מאחורי על הונדה 1000, ב-1984, כדי להדגים לו על מה אני מדבר. לפני שפתחתי גז בראשון אמרתי לו "תחזיק חזק", אבל הוא בכל זאת לא היה מוכן, ושתי הרגליים שלו התרוממו ונעצרו מתחת לבתי-השחי שלי...

טל

לא נתת מספיק חזק בגז :roflmao:

פורסם

עד שטופ גיר ישחררו את המבחן שעשו לויירון הנה שני סרטונים שניתן לראות בהם את

הויירון זזה מעט ולא רק מרויירת על ידי המונים:

סרטון בצרפתית ( באקשן מתחיל ה 3:30 )

http://bcardinet.perso.cegetel.net/M6%20Turbo%20-%20Bugatti%20Veyron%20preview%20(17%20Septembre%202005).avi

סרטון לא משהו אבל כולל בסופו תאוצה ממצב עמידה שקצת מכפרת:

http://movies.autoexpress.co.uk/evo/261005bugatti.mov

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...