Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טייפ קסטות עבות 8 ערוצים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפל לידיי טיפ 8 ערוצים פנסוניק,עם רדיו אפ. אמ.

האם יש לו ערך אספני? (בהתחשב בנדירותם )

האם מישהוא יודע על ההסטוריה שלהם,וכיצד הפכו לעוד"פלופ" של תעשית הרכב?

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

דעתי האישית היא שאין למכשיר הנ"ל ערך אספני. גם כשהוא היה נפוץ יחסית בזמנו הטכנולוגיה שלו לא הייתה אמינה גם איכות הצליל שהמכשיר הנ"ל הפיק הייתה דלה ביותר. היום קשה לי להאמין כי אפשר יהיה להשתמש במכשיר כזה מכיוון שאני לא חושב שאפשר למצוא קלטות למכשיר הנ"ל וגם לא מכשירים שאפשר באמצעותם להקליט מחדש את הקלטות הנ"ל. דעתי האישית היא, וכאן בטח יהיו חברים שלא יסכימו איתי, שגם ברכב אספנות אפשר להרכיב מכשיר C.D, ולהנעים את זמן הנסיעה ברכב, גם אם הוא רכב אספנות.

שבת שלום, שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
"..... דעתי האישית היא, וכאן בטח יהיו חברים שלא יסכימו איתי, שגם ברכב אספנות אפשר להרכיב מכשיר C.D, ולהנעים את זמן הנסיעה ברכב, גם אם הוא רכב אספנות.

שלו.

גם אני חושב שעל מערכת לא צריך לוותר. השאלה עלתה פה בעבר, והיו שאמרו שהם שמים רדיו חדיש בתא הכפפות או במקום ניסתר ורדיו אוטנטי במקום.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
גם אני חושב שעל מערכת לא צריך לוותר. השאלה עלתה פה בעבר, והיו שאמרו שהם שמים רדיו חדיש בתא הכפפות או במקום ניסתר ורדיו אוטנטי במקום.

משה.

מקובל בהחלט, מה גם שבמיקרה כזה לגנבים שמעוניינם במערכת לרכב לא תהייה סיבה לפרוץ את הרכב.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

דעתי בנושא: לשימוש =ממש אין לו שום ערך. מצד השני - אולי כן יש לו לאספני ציוד בסגנון הזה, לא חייבים להרכיבו לרכב! גם לרדיו תדיראן אין שם ערך מבחינת השימוש (מה עוד, שהיום ככל הידוע לי, רוצים בכלל "לרדת" משידורי ה -AM), אבל עדיין נשאר פריט נוסטלגי מעניין בפני עצמו!

אם השאלה, האם להרכיב באוטו- לדעתי, רק אם אתה לא באמת נוסע באוטו, אלא הוא לצורך תצוגה, כי אם כן - עדיף משהו יותר שימושי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שלום.

הטיפ המדובר ניקרא ביזמנו קארטיג' ולא היה מוצלך הוא לא 8 ערוצים הוא סטראו רגיל אבל עקרון פעולה שונה על הסרט היו מקלטים ארבעה ערוצים ולא שתיים והראש היה עולה ויורד בהתאם .אם אין לך צורך בו אני אספן של מכשרי רדיו ישנים ויש לי ענין בלשמרו.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ערך אספני קשה לי לקבוע, אבל eight track tape זה מושג מיתולוגי אמריקאי ממש כמו המבורגר וקוקה-קולה.

כשכל העולם בחר ב compact cassette המוכר גם אצלנו, האמריקאים התעקשו דווקא על הדינוזאור המוזר הזה. יתרונו המשמעותי בכך שהוא מנגן באופן מעגלי כך שלא צריך להחזיר להתחלה. שמונת הערוצים הם באמת 4 פעמים סטריאו, כך שבאותה פיסה של סרט מגנטי יש למעשה 4 שירים ואפשר לעבור מאחד לשני.

מי שרוצה אוטו תקופתי אמריקאי אותנטי, בוודאי יבחר לשים בו 8-טרק טייפ. זה כמו רדיו תדיראן אצלנו. לגבי ערך כלכלי, הכי כדאי לראות ב e-bay בכמה נמכרות יחידות כמו שלך בפועל. אני מאמין שהסכום יהיה די נמוך.

נמרוד

פורסם
מקובל בהחלט, מה גם שבמיקרה כזה לגנבים שמעוניינם במערכת לרכב לא תהייה סיבה לפרוץ את הרכב.

ואם הגנבים מחפשים רדיו תאדירן? ;-)

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
אם לסבתא היו גלגלים, הייתי משתילה לה מנוע V8...

אם לסבתא היו גלגלים, הייתי משתילה לה מנוע V8...וחצי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
ערך אספני קשה לי לקבוע, אבל eight track tape זה מושג מיתולוגי אמריקאי ממש כמו המבורגר וקוקה-קולה.

כשכל העולם בחר ב compact cassette המוכר גם אצלנו, האמריקאים התעקשו דווקא על הדינוזאור המוזר הזה. יתרונו המשמעותי בכך שהוא מנגן באופן מעגלי כך שלא צריך להחזיר להתחלה. שמונת הערוצים הם באמת 4 פעמים סטריאו, כך שבאותה פיסה של סרט מגנטי יש למעשה 4 שירים ואפשר לעבור מאחד לשני.

מי שרוצה אוטו תקופתי אמריקאי אותנטי, בוודאי יבחר לשים בו 8-טרק טייפ. זה כמו רדיו תדיראן אצלנו. לגבי ערך כלכלי, הכי כדאי לראות ב e-bay בכמה נמכרות יחידות כמו שלך בפועל. אני מאמין שהסכום יהיה די נמוך.

נמרוד

נימרוד שלום

לא הבנתי את העניין,אם ניגמרת הקסטה לא מעבירים להתחלה?

אני יודע שבקסטה רגילה יש שני ערוצים ואז הופכים כדי לעבור ! אבל איך בידיוק זה עובד כאן ובאיזה שנים זה היה נפוץ בארץ?

פורסם

זה היה נפוץ למדי בישראל וגם נמכרו מכשירים להקלטה. Akai היו המובילים בעניין זה.

בתחילת שנות השבעים הופיעו בארץ טייפים עם קסטות קטנות שהיו מתקלקלות לעיתים קרובות. זה פתח את הדלת לטייפים עם הקסטות הגדולות והם כיכבו כאן מס' שנים בבית, לצד הטייפים עם הגלילים וברכב. לי היו בשנות השבעים מספר מכשירים בכלי רכב בבעלותי ובבית היה לי טייפ אקאיי גלילים גדול שלצידו היה מתקן הקלטה והשמעה של קסטות גדולות. בבית הייתי מקליט ושומע באוטו. היו למכירה קסטות מוקלטות מראש וקסטות ריקות להקלטה ביתית.

הקסטות הגדולות היו אמינות למדי ועבור הרכב הם היו פיתרון טוב- לא היה צריך לחפש שירים, פשוט הקפצת את הראש והיו לך 4 תוכניות מידיות. כמובן שרק הרצה קדימה, (די איטית), היתה אפשרית.

בערך בשנת 1975 חדרו לישראל מכשירי הקלטה ושמע עם קסטות קטנות שהיו אמינים יותר מהראשונים בתחילת שנות השבעים והגדולות נעלמו במהירות מהשוק.

יש לי בבית עדיין את הטייפ גלילים/8 track של Akai עם אוסף גלילים וקסטות גדולות. הטייפ עם מגבר מובנה. בנוסף יש לי גם אמפליפייר/רדיו של אקאי מאותה הסדרה. הכל משנת 1973 שמור, הכל מעץ אמיתי ובמצב עבודה. גם פטיפון פיליפס משנת 1974 עם אוסף תקליטים. מוכן לקבל הצעות מחיר בה"פ.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
אם לסבתא היו גלגלים, הייתי משתילה לה מנוע V8...
אם ניקח בחשבון את כללי הגנטיקה והתורשה (נימרוד יתקן אותי אם אני טועה) אני לא רואה מקום ראלי לשים מנוע כזה....מקסימום מנוע של וישר (מגב)......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...