Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה במנוע צעדים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הנדון : מיצובישי גאלנט 95 אוטומט.

היום הנעתי את האוטו ובדקתי את שני מנועי הצעדים שיש באוטו..שניהם ממוקמים על קיר האש

למעלה.

בקיצור כשהאוטו עובד פרקתי את הצינורות וואקום שמחוברות אליהם ואין שום שינוי בטורים של המנוע ולא כלום.

שמתי לב גם שאין שאיבה מאף אחד משני מנועי הצעדיםונראה כאילו אינם פועלים...

יכול להיות שהם מקולקלים או שהם לא עובדים תמיד אלא רק במקרים מסויימים ?

יכול להיות שאם הם מקולקלים זאת הסיבה לצריכת הדלק המוגזמת שלי (1:5 מנוע 1.8) ? יש גם ריח של דלק בבוקר כשאני מניע.

בבקשה תשובות כי אני לא יודע מה לעשות.........

פורסם

לא, הטורים יציבים אולם אני מרגיש בחוסר סחיבה קל וריח דלק אני בטוח שהתערובת עשירה מדי מה יכול לגרום לזה ?

האם בתנאים שציינתי באמת הלכו המנועי צעדים ?

פורסם

אם הבנתי את הגדרתך נכון אז-

אתה מנתק את סולונואידים (שסתומי ואקום השולטים ) ב- EGRמיחזור גזי פליטה , ו EVAPמיחזור אדי דלק. (שניהם דרך אגב קיימים ע"פ התקן הבינלאומי למניעת -הקטנת זיהום אוויר מפליטות הרכב)

מנוע הצעדים נמצא בבית המצערת.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אתה יכול לתאר לי איפה בדיוק ?

מצורפות שני תמונות הראשונה מראה את שני המנועים שאותם בדקתי ולא ראיתי שהם עובדים כלומר לא ראיתי וואקום, והתמונה השניה של כל המנוע אם תעיטי אתה יכול לסמן לי בבקשה היכן מנועי הצעדים

שלי ואיך אני יכול לבדוק אם הם תקינים ?

תודה אני ממש נואש בעסק הזה.

pnfPicture141 002.jpg

pnfPicture141 004.jpg

פורסם
מקפיץ......חברה אני חייב תשובה....
שני הרכיבים על קיר האש אינם מנוע צעדים אלא שסתומי ואקום, תשתדל להחזירם לתיפקוד. באשר לצריכת דלק, מדברים בכך רבות בפורום. במכוניות מסוג זה , יש לבדוק חיישן חמצן,(למבדה) וגם תיפקוד מנוע צעדים , הקשר בניהם כמעט ישיר.

http://www.google.fr/search?hl=fr&q=lambda+sensor&btnG=Recherche+Google&meta=

הנה מקור להרבה חומר בנושא.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

מנוע הצעדים נמצא בחלק התחתון של בית המצערת. בתמונות שלך הוא מוסתר על ידי צינור אווירבתמונות המצורפות המנוע או האיזור שהוא אמור להמצא נמצא בעיגול אדום

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.jpg

פורסם

בבדיקה שיטחית אך מאוד יעילה:

1. הנע את מנוע הרכב, אל תגע בדוושת הגז, מזגן כבוי אורות כבויים הכל כבוי פרט למנוע עובד.

2. שים לב מה מראה שעון הסלד (צ"ל בין 700-900 סל"ד)

3. כעת הפעל מזגן, הסיבובי סרק צריכים להשאר יציבים (נפילת טורים ואי התייצבות -כשל , נפילת טורים והתייצבות לאחר מכן שאינה מהירה מאוד =כשל חלקי)

4. כעת סובב את ההגה עד הסוף(במידה וברכב הגה כוח) , התוצאה צריכה להיות כמו בסעיף קודם 3 ועל פי ההסבר בסעיף הזה.)

לגבי השאלה השנייה שלך , היח' הנל מבוקרות .

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני שלום!

נו באמת,זאת שיטה יעילה לבדוק חיישן צעדים תקין?

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לדויד

לשאלתך , להלן תשובתי

בדיקה, בתנאי בית, ואלה התנאים, ולאיש שאינו איש מקצוע, ולאיש שלא נמצא בקורס בו לומדים את הליכי הבדיקה הלכה למעשה , כולל תפקוד החלק מ, א ועד ת

וגם ומכיוון ש:

אני לא מתחייב ליתן תשובות מלאות מ א' ועד ת' לכל שאלה שאענה עליה , ומותר לי.

(זה עדיין לא מקנה לך את זכויות כלשהן לתקוף אותי, ואני רואה בתגובה שכזאת , התקפה.)

בהחלט כן!!!!!! -בתנאים האלה (הרשומים בפיסקאות הקודמות באדום ובסגול)

זוהי בדיקה המצביעה על היות החלק פעיל!

לא רק זאת אלא פעם קודמת שקפצת עלי-ציטוט: "דני אני מבקש ממך לא להטעות" התברר שבכלל שאתה הוא זה שהטעה.

לא הגבתי, כיבדתי אותך ולא נכנסתי איתך לתחרות של מי צודק.

גם, שדובר על בוכנה ש"עפה" לפי זכרוני ,רשמת שאתה מכיר את הביטוי הזה 30 שנה.

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני 20 שנה בתחום הרכב בכלל, ומאז היותי ילד בכל החופשים הייתי בתוך מוסכים ולא שמעתי ביטוי כזה אף פעם. אבל ,ראה, לא הגבתי ולא קפצתי עליך.

האמת היא ששבוע שעבר אני השתמשתי בביטוי זה ומס' אנשים שיותר זמן ממני ואולי גם ממך במקצוע לא שמעו על מה מדובר.

הזכירו לי שכיניתי דליפת גז כ "הגז עף" שמאוד שיעשע את מי ששמע ובכיף,

דויד,

אני חוזר ומדגיש

אם יש לך או לכל אחד אחר יש מה לרשום בתגובה ,

ראוי יהיה שיעשה זאת בצורה חברית ומבלי להקניט.

למשל :

-- לדעתי ........ ולרשום את דעתך,

זה יהיה יותר מכובד עבור זה שאתה מגיב אחריו ועבור כל חברי הפורום, אבל קודם כל עבורך!

בברכה

דני.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

החברים מוזמנים לקרוא את תגובתי הקודמת הרצופה לתגובה זו, גם להביע את דעתם לאופן תגובת קומץ קטן של אנשים כאן,

וברצוני להוסיף בעניין המקצועי בהמשך לתגובתי הקודמת וברצף לה, כדלקמן:

מנוע צעדים בא בן היתר כדי לפצות על אובדן סיבובי מנוע בגין עומס המופעל על המנוע , הן כתוצאה מצריכה "מכנית"(הגה כוח למשל) , והן כתוצאה מצריכה חשמלית אשר גורמת לתגובת אלטרנטור לאספקת הזרם ובכך בהיווצר בו התנגדות מכנית אשר משפיעה על סיבובי המנוע בהנמכתם.

כך למשל יודע מנוע הצעדים ועל פי התוכנה במחשב הרכב לפצות על אובדן סיבובים זה לגבי רוב רובם של הצרכנים, ורכבים יקרים יותר ובעלי תוכנת מחשב מתקדמת יותר, אף יכוסו כל סוגי הצרכנים המשפיעים והרלוונטים.

הצרכנים המכוסים בכל הרכבים הם מערכת מיזוג אוויר, מערכת הגה כח, בנוסף ובד"כ אף מפשיר אדים אחורי שבהפעלתו מועמס האלטרנטור כפי שתואר קודם לכן , ונוספים אחרים.

יש לזכור שמנוע הצעדים מופעל ע,י מחשב הרכב ותלוי באופן ישיר בתוכנה הרשומה בו , זאת מעבר לכך שכדי לפעול ברור שהוא צריך להיות תקין, נקי, ועוד.

ועל כן, בדיקת פיצוי קיים בהפעלת הגה כוח ומזגן, בתנאי בית, לאיש שאינו מקצועי, אכן ראויה, ומצביעה על תפקוד, לפחות חלקי.

ברור ומובן וגם מודגש, כי קיימות שיטות מקצועיות לבדיקת החיישן הן פיזית הן חשמלית, ואחרת כללית. בדיקות אלה הן מקצועיות ובחלקן דורשות חיבור סקנר ייעודי, או לפחות בנוסף או במקום סקופ מעבדה, ובעל מקצוע שיודע לאבחן את שרואה אל מול עייניו.

בסקנר לבעלי ניסיון בדגמים מסויימים של רכבים , אף ניתן לראות ולהבין את העומס בהפעלת מנוע צעדים שהינו מלוכלך/ תפוס חלקית

באופן של "החזר" תגובה שלילי ממנוע הצעדים.

זוהי בדיקה שאינה רשומה בספרים ויתכן ואינה מוכרת אף למתכנן המערכת,

ראוי לציין כי ברכבים חדישים יותר, אין מנוע צעדים, ישנו מנוע אחר שפועל בעקרון אחר לגמרי ואשר בעצם מבצע פעולת הרמת טורים באמצעות "הרמת גז" כאילו הנהג מוסיף בדיוק את כמות סיבובי המנוע שצריך באופן מדוייק, זאת מבלי שהנהג ירגיש בדוושה , שיש התערבות בלחיצה על דוושת הגז.

זה לא שהמנוע הזה לוחץ גז, הוא מסובב את הפרפר בכמות הנדרשת לאפשר מעט יותר כניסת אוויר ובהתאם לכך מחשב ניהול המנוע משנה את זמן ההזרקה, מה שמביא באופן ישיר להרמת הסיבובי מנוע.

זהו חלק שמותקן בעצם על בית המצערת.

בהמשך למתואר כאן , קיימות מכוניות שמנוע הזה מופעל חכם הרבה יותר ובעצם כבל הגז של דוושת הגז, מחובר לקפיץ ופוטנציומטר בלבד!!! וממש לא מגיע בכלל לבית המצערת.

במצב זה , תוכנת ניהול המנוע יודעת בדיוק כמה גז הנהג "מבקש" על פי נתוני הפוטנציומטר, והמנוע הזה הוא לא רק לייצוב סיבובים אלא ממש מבצע את בקשת הנהג.

הקפיץ שמחובר לדוושה מיועד לספק לנהג הרגשה שהוא לוחץ גז "כמו פעם"

זה על קצה המזלג.

התיאורים כפי שרשמתי לעיל אינם בתיאור מקצועי אופטימלי ,אלא באופן שיובן לכלל החברים כאן.

במידה ויהיו תגובות שלדעתי לא יהיו ראויות,ונראה לי שיהיו כאלה, פשוט לא אגיב, ואתכם הסליחה.

אם למישהו מפריע משהו בתשובותי , הוא מוזמן לתאר זאת באופן מכובד כאן או אלי בפרטי.

בתודה, ובברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני

אני מצטרף אליך בפניה ליותר כבוד ותומך בך לגבי הדיוק וההשקעה בה את מוסר תגובה. למרות היותי "צעיר" בפורום עם 35 שנה גריז, אני חושב כי יש לנו הרבה מה לתת ולקבל ולכן אני משתדל לבלוע ולא לרדת לרמה של מציקים למינהם, הרי בסוף , הם רק ילמדו הילכות.

שמור על בריאותך, חג שמח ZVIDOC

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• תוכן חדש...