Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Mad Max עצבני במיוחד.....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל הפואנטה פה מדברת על כך שעוצרים אותנו לבדיקה כללית רק בשל המראה, ולא בגלל ההתנהגות, עוצרים אותנו בגלל שהאוטו שלנו מתעטש, בגלל שיש לו ספויילר , בגלל שיש לו כונסים , בגלל שהפילטר הוא בצורת כונוס ולא בצורה מרובעת ..

לא שאני מצדיק את זה , ולא כ"כ כיף לי להיות פרקליט השטן...

אבל כמו שציינתי- מבחינת החוק אנו- המשפרים וחובבי מכוניות הספורט מועדים לפורענות ולשם כך מושכים את "תשומת לבם המיוחדת" של המשטרה.

צונזר.... :?

פורסם

ומה עם כל אלו שמשפרים את המנוע ומוסיפים כמה אחוזים טובים להספק מבלי לשפר אחיזה או בלימה?

ואני מדבר על שיפורים שמכפילים את ההספק של המנוע...

קחו לדוגמא את ההונדה המפורסמת (400-500 כ"ס?) שהייתה נוסעת עם ברקסים מקוריים....

מצב אחד בן אדם שמבין הרבה ברכב, מצד שני הוא בונה רכב שלא יכול לבלום מהמהירויות המטורפות שהוא יכול להגיע עליהם...

אז מה? גם רכב כזה יכול לעלות על הכביש? :roll:

Scooby WRX

פורסם

1) האנשים שהרכבים שלהם הם החזקים ביותר הם אותם רכבים שלא נראים כאלו.

2) לדבר בכבוד לאנשי החוק בד"כ פותר את הבעיה בזריזות. כל עצירה ל"בדיקת גדישה" ובטיחות הבאקט הייתה נגמרת בהתלהבות של השוטר מהריתמות וכו'

אם הרכב שלכם תוכנן למשוך תשומת לב, זה מה שהוא יעשה. גם מהאנשים ברחוב, וגם מהשוטרים ברחוב.

3) אם הספיילר של האימפרזה של הסיויק של שכן שלי הערס עושה אותו מבסוט, אז גם אני מבסוט. לי זה לא מפריע (אותו יעצרו, לא אותי).

אני סקפטי לגבי ההשפעה החיובית של כתבה בעיתון אם בכלל, אבל אם אתם חושבים שזה יעזור לנו אז שיהיה בהצלחה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אולי הבעייה היא בחינוך?? אם הכל היה מתחיל מלמטה כמו במדינות מתוקנות אולי היינו רואים פה דור שנוהג חכם ומתנהג אחד לשני בצורה מתחשבת.

המדינה הזו היא ערבוב ואוסף של אנשים עם גישות שונות לחיים ועד שלא נתאחד בצורה כזו או אחרת לא נראה כאן תרבות.נקודה.

יכול להיות שזה עניין של זמן,יכול להיות שזה עניין של דור וגם יכול להיות שזה אף פעם לא יקרה כי אנחנו פשוט...חאפרים!??!!

ככל שהדרישה תגבר ככה יבנו פה כבישים טובים יותר,מסלולים וגם שוטרים שחושבים אחרת.

הכל מגיע מלמטה!! ואולי זו המטרה של פורומים כמו זה ואחרים?

פשוט לעשות ולשנות במקום לדבר..:wink:

רוי

פורסם

אהלן חבר'ה...

שימו לב למה שכתבתם.. התרכזתם בסטיגמות (כאילו ערסים עם סיוויק הם סטיגמה ואימפרזה טורבו לא) ואתם טוענים שהילדונים המתלהבים והחסרי אחריות - הם האשמים במצב. אתם טועים, ובגדול!

הסטיגמה של העם היא על כ-ל מי שנוסע מהר, ללא קשר למראה החיצוני של רכבו ו\או להשכלתו ו\או למצבו הסוציו-אקונומי. אתן לכם דוגמא: כשסיפרתי לדודה שלי בארוחת ערב שבת שאני נוסע בכביש 6 על 135 קמ"ש ורוב הסיכויים שגם אם אתפס לא אקבל דו"ח, היא קראה לי רוצח(!), תוך כדי שהיא מנמקת ב"חכמה": אז מה אם מותר 110? סע 90, הכי בטוח...

אנשים עדיין חושבים שרוב התאונות נגרמות בגלל מהירות (מה שנכון בחלקו כשהמהירות לא מתאימה לתנאי הדרך, ע"ע ערסים עם הונדות). כל עוד המצב כך - מתפתחת שנאה כלפי בעלי רכבים מהירים, ומתייחסים אליהם כאל פרחחים.

ועוד משהו: מה, אתם חושבים שהשוטרים לא יודעים שאימפרזה טורבו הוא רכב מסוכן (תלוי למי; את זה הם לא יודעים) ומהיר? אתם חושבים ששוטר שרואה מזדה מיאטה אדומה לא מבין שזה רכב ספורטיבי גם אם אין עליו מדבקות "אל-פחד" וחצאיות "מכסחת דשא"? תאמינו לי שחלקם מכירים את הרכב - חשבתם אולי שזה שהם שוטרים זה לא בגלל שממש אכפת להם שאנשים יסעו בסדר, אלא כי הם לא סיימו כיתה ג', וכך הם יכולים להתפרנס? כנראה שהשוטרים לא עוצרים רק ערסמובילים, וסיכויים גבוהים שהם אפילו חולמים בלילות על אימפרזה טורבו, אבל הם פשוט בורים ולא מבינים ב"טיונינג". (בדיוק כמו שאמר אורן - קורס טיוניג מזורז לא יזיק ;-)

לסיכום: התפיסה הרווחת עקומה, מאוד עקומה. צריך ה-מ-ו-ן יחצנות לפני שהמצב ישתפר. כל עוד - סטטיסטית - כל בן אדם שלישי (רביעי?, חמישי?) שאתם שואלים עונה בלי לחשוב פעמיים שמהירות זה דבר מסוכן, נמשיך לסבול. נקודה.

אביעד.

פורסם

500 איש בשנה. זה בערך מספר ההרוגים בתאונות הדרכים לשנה.

חבל שכסף לא זורם לכיון שיפור תשתיות הכבישים. ראיתם איך איילון צפון נראה מקיבוץ גלויות עד ההלכה? יש שם נתיבים לאופנועים ולא לרכבים. שלא לדבר על נתיבים ש"נמחקו" ועדיין רואים אותם.

1000 הרוגים בשנה בגוש דן בלבד מזיהום אויר בשנה, אני לא רואה שיש כזה רעש תקשורתי לגבי זיהום האויר.

בקיצור, תאונות הדרכים זה לא הדבר הכי קטלני בארץ כיום. מחלות לב וזיהום אויר באים לפני תאונות הדרכים.

הבעיה היא שאין תשומת לב לעניין כי אין buzz תקשורתי מסביב לעיניינים הנ"ל.

ולכל החבר'ה בלי הממיר שמזהמים מעל למותר, קראו שוב את הפיסקה השניה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לפי דעתי המצב שונה לגמרי

לפי דעתי לכל שוטר יש מכסה שהוא צריך למלא בכל יום בדוחות

כי אנחנו מדינה קטנה שמוקפת אוייבים , בלי הרבה מחצבים וכסף .. וכסף זה מה שדרוש

קליע מחירו ככיכר לחם , מי אתם חושבים יממן את הנ"ל בראשו של מוחמד המתאבד שחצה את הגבול אמש?

בטח שזה לא ירד מהT6 של שרון..

לא כי המשטרה רוצה להתנכל אליכים ( בעלי הספורטיביות ) אלא פשוט כי אתם היעד הקל..

יותר קל להוריד אונו עם זרימה חופשית ( אגזוז לחץ אחושרמוטה ) ומדבקות "אל תפחד" ( טורבו אחושלוקי )

מאשר לתפוס את הלנטיס פזומט לא עוצרת בעצור

לא ככה?

המדיניות הזאת לא תשתנה לפי דעתי גם אם תהיה בעיתון המקומי / ארצי / עולמי

כי זה המטרה של המדינה , לעשות כסף.. עליכים .. כן כן

למה בגרמניה בכבישים מהירים ( וסליחה על הבורות אבל יש כזה כביש בגרמניה לפי מה שידוע לי ) אין הגבלת מהירות..?

ופה בכביש מהיר ההגבלה היא ל90 / 80 או השד יודע כמה?

כי זה המטרה של המשטרה , לעשות כסף..

לעזזל מי שומר על המהירות המותרת 24/7 ? ועוד שיש לך STI וכביש ריק שאתה רק רוצה לשמוע את הפורק שאתה מעלה להילוך שישי

בקיצור ולעניין , אין הרבה מה לעשות , כנ"ל עם עליית מחירי הדלק 3 פעמים בשבוע , 7% בכל פעם

פשוט לבכות על זה בפורום ..

וכן , באמת אין לי רשיון ככה שאני לא ממש אובייקטיבי .. אבל בחיאת ראבק זה מה שקורה על פני השטח!

אבל טוב שיש מישהו שמנסה , זה באמת יפה ( לא ציני בכלל )

ועכשיו תגידו שאני מהאלו שרק מתלוננים ולא יודעים לעשות שום דבר אחר

תחשבו טוב , אתם עושים משהו יותר טוב? ( אריק אתה לא נחשב :-))

שחר.

פורסם

אני מאוד בעד כתבה שתציג אותנו באור קצת יותר טוב ממה שקורה עכשיו,אבל יש בעייה עם כתבה שכזאת,מהסיבה שמספיק שבאותו יום שהיא תוצג,תיהיה כתבה על עוד הרוג בתאונת דרכים,ולא משנה אם ההרוג יהיה בן 70,אבל לשלושה וסב לשישה,מיד הערך של הכתבה שלנו יירד לרצפה...

צריך להכיר בזה שהציבור לא אוהב אותנו,הוא רואה אותנו כפורעי חוק,עבריינים (לא עברייני תנועה,אלא פשוט עבריינים),והשוטרים היקרים שלנו רואים אותנו בצורה דומה.

אני אתן דוגמא קטנה למקובעות של משטרת ישראל:

לפני כשלושה חודשים נסעתי עם רכבי לכיוון טיילת בת ים.

אציין שיש לי פז'ו 106 XSI,הרכב שלי בלי נאונים\ג'אנטים 23 אינץ'\דוד פתוח ואפילו לא היתה סופית אגזוז מניקל,פשוט סטנדרטי ל-ח-ל-ו-ט-י-ן.

אבל לרכב יש מראה צעיר וספורטיבי בסטנדרט.

בכל אופן,נסעתי נסיעה מנהלתית,בלי מוזיקה גבוהה,במהירות חוקית ובלי שטויות,כי נסיעה ספורטיבית היא מחוץ לעיר בלבד.

באחת הצמתים שהגעתי עמדה ניידת משטרה ושוטרים עשו בדיקת רשיונות.

הניידת עמדה בנתיב הנגדי,כאשר במקום היתה תנועה די ערה וזורמת,אבל זה לא הפריע לשוטר שראה אותי מגיע לצומת,הוא פשוט זינק מהניידת,ובריצה,תו"כ שהוא כמעט נדרס בדרך,חצה 4 נתיבים,רק כדי לעצור אותי בהיסטרייה.

בלמתי בלימת חירום (הוא פשוט קפץ לי לפני הרכב),וכבר חשבתי שבאמת עשיתי עבירה כלשהי בגלל הלחץ שלו.

פתחתי חלון ואז הוא אומר "רשיונות בבקשה"....

שאלתי אם עשיתי משהו לא כשורה,ואז קיבלתי תשובה יפה:

"לא,נסעת בסדר גמור,אבל אתה יודע,יש לך רכב ספורטיבי..."

אז לא התביישתי ושאלתי "נו,וזו עבירה ?...."

הוא רק חייך במבוכה.

כמובן שהמשכתי לנסוע כרגיל,אבל זה בגדול הגישה של המשטרה.

לא יודע כמה זה ניתן לשינוי,זו פשוט סטיגמה שהדביקו לרכבי הספורט,ובאמת הגישה לרכבי הספורט מאוד נוקשה יחסית לרוכבי אופנועים ספורטיביים (למרות שהסטטיסטיקה אומרת שהם מעורבים בתאונות יותר מאיתנו).

ואסיים בהתייחסות לאורן,אני חושב שמה שמוטי אמר לך מאוד נכון,הגישה שלך לנושא מוטעת ולא משרתת את המטרה,לצורך העניין.

אתה לא יכול להתלונן על כל הג'אנטים 20 אינץ'\ספויילרים מכנף של ג'מבו\נאונים\אגזוזים בקוטר 20 ס"מ שכל מיני "ערסים" מתקינים בהונדה סיוויק שלהם או לא יודע מה.

זה זכותם המלאה לעשות כך,בדיוק כמו שזכותך לעשות את הדברים האלה ברכב שלך.

זה שאתה מבין ועושה את השיפורים האלה מתוך הבנה,לא נותן לך את הלגיטימציה ולהם לא,אולי לדעתך זה עושה לך שם רע,או לא יודע מה,אבל הם אוהבים את זה.

אז מה תגיד,שאלה ש"משפרים" הונדות עם מדבקות של NO FEAR הם המשתוללים האמיתיים ולכן צריך לאסור עליהם לשים מדבקות על הרכב ?

ואם הם היו סתם משתוללים בכביש עם טויוטה קורולה,אז מה,היית מבקש לאסור עליהם לקנות טויוטה קורולה ?

ברור שלו,הרי זה אבסורדי ומגוחך.

אם לא מוצא חן בעינייך שאנשים שמים דודים ספורטיביים וג'אנטים יפים על טויוטות\מאזדות\סובארו ליאונה,פשוט אל תסתכל,אבל אל תאשים אותם שהם עברייני תנועה בגלל שהם "לא מבינים".

אני ראיתי לפני חודש מאזדה לנטיס 1.6 אוטומטית,שהבחור שם לה דוד אחורי,ג'אנטים 16 אינץ' ועשה לרכב הנמכה,אתה יודע מה?

עצרתי ואמרתי לו "אתה מלך".

לא בגלל שזה היה כזה יפה,או כזה מתאים לאופי הספורטיבי המטורף של הלאנטיס, אלא בגלל שהוא השקיע ברכב שאתה לא יורק עליו.

אז תחשוב על דברים,ותבדיל בין עיקר לטפל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קודם כל אציין שהדיון הזה רץ במקביל בפורום של מקס-טונינג

http://www.max-tuning.com/forum/forum_posts.asp?TID=43721&PN=1

===================

שימו לב לזה שאני מעתיק ומדביק היישר מפורום STI

http://sti.webpoint.co.il/stiforum/display_topic_threads.asp?ForumID=3&TopicID=6166&PagePosition=1

ציטוט קצר....תלחצו על הלינק לקרוא עד הסוף

מבצע משטרתי חדש או סתם קישקוש? yari נכתב ב: 2005 22 ספטמבר ב 22:56 - IP נרשםquote_icon.gifblank.gifחבר מועדון STI

2_star_rating.gifישראל

הודעות 11

חבר מ"ס: 1323

הצטרף ב: 2005 19 אוגוסטלאחרונה ציפור קטנה לחשה לי שמוקמת בימיים אלו יחידה מישטרתית שכל יעודה היא לעקוב אחר רכבים/אופנועים משופרים וברגע הנכון לעצור אותם ולבדוק האם הרכב משופר ובמידה שכן הוא מורד מהכביש בו במקום.

נכון זה נשמע מוזר ואיך הם יכולים להוריד אותנו מהכביש ועוד לבדוק שיפורים אבל אותה ציפור לחשה לי שברכב המשטרתי הסמוי יהיה קצין וגם מכונאי רכב שיוכלו במקום להחרים את הרכב עד סוף ההליכים.

באותה נשימה הציפור גם סיפרה על אסי מהילוך שישי (באר יעקוב) שניתפס באיזור יפו (אסי אם נוכל לקבל תגובה זה יהיה נפלא)

בנוסף באותו יום אני נפגשתי עם אופנוען שסיפר לי שהוא ועוד כמה חברים רכבו באיזור ים המלח והמשטרה תפסה אותם בזמן שישבו בבית קפה והורידה במקום מספר אופנועים מהכביש.

לסיכום אני לא יודע עד כמה נכון הדבר והאם באמת המשטרה פתחה במסע צלב כנגד רכבי ספורט אך העובדות מדברות בעד עצמן

עכשיו שאלות:

מבחינה חוקית מותר להם? רן השאלה מופנת אלך.

עוד מישהו שמע על דברים האילו ומוכן להגיב?

והאם יש דרך להוסיף לכאן תגובה של אסי מהילוך שישי (לאמת את הסיפור)

מקווה שאני לא יוצר פניקה וסתם מבלבלים לי את המוח אבל אם זה נכון אז לדעתי אירוע פיק יהיה הרבה יותר שמח ממה שמתוכנן.......

ירון חוף smiley3.gif

-----------------

יש לי חלום כחול בצבע לבן...

לא מחוברpm_icon.gif add_buddy_sm.gif search_sm.gif ilan a נכתב ב: 2005 23 ספטמבר ב 00:07 - IP נרשםquote_icon.gifblank.gifחבר מועדון STI

2_star_rating.gifישראל

הודעות 2250

חבר מ"ס: 389

אבל ,כן מותר להם, למה את מי הם צריכים לשאול ???

וכן שמעת נכון .

יש יחידה חדשה שזה כל תפקידה , ויש להם זכות להוריד רכב משופר מהכביש .

היחידה הזו היא מאוד יצירתית ואנחנו עוד נשמע הרבה על הפעילות שלה .

כמו כן לידיעתך : רכב משופר שעושה בתאונה ובוחן קובע שהרכב משופר , חברת הביטוח לא משלמת

כלום . ( איך זה נשמע עכשיו ) ???

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם

הקטע של הביטוח נשמע לי פיקציה. האם אותו הדין לאדם שהרכיב כננת לרכב השטח שלו, או שהגביה אותו, החליף לו בולמים וכו'?

פורסם

אריק עצבני ולא סתם,

משטרת ישראל והממשלה משקיעות משאבים לפגוע ולמרר את חיי חובבי הרכב,

במקום להשקיע בתשתיות,בכבישים נורמלים,ובתאורה טובה על הכבישים בלילה,

אבל לא הם בחרו בפיתרון קל לדפוק את הנהגים,יותר דוחות,יותר מצלמות מהירות

ויותר שוטרים בפינות רחוב,

מצד אחד הם רוצים ביטחות ושינהג רגוע

ומצד שני אביזרי בטיחות יקרים עדין ולא בונים מתקנים (מסלולים) לאימון נהיגה

מבוקרת ופריקת אנרגיות ,למה,זה יקר ולא משתלם?כנראה שתאונות כתוצאה מחוסר

שליטה ברכב בגלל שלאותם נהגים לא היה איפה ליתאמן לרגע האמת ולמצב חרום,

יותר משתלם!?!?!

אם לא היו מיגרשי כדורגל וכדור סל,היו משחקים בחניות,ובכבישים,

אז למה לחובבי הרכב לא מגיע "מגרש משחקים"?

שנה טובה ומוצלחת לכולם,שנת מרוצים חוקיים,ושנת שלום

קובי כהן, עצבני לא פחות!!!

פורסם

אריק (מקס הזועם) ראשית תרגע, אף ניידת ואף גמד כחול שמנסים לקלקל לך את הכיף מלנהוג במכונית ספורט לא שווים את העצבים שלך.

שנית אותם גמדים כחולים (ולא אלו לא דרדסים ) צריכים לכסות מכסה של דוחות וצריכים להכניס כסף קל לקופת המדינה , לכן כל מכונית ספורטיבית או עונדה ספורתיביט שיש להם חשד הכי קטן שיש בה שינוי מבנה שתעבור ליד גמד קטן תעצר, כי במקום שהם (השוטרים) יתעסקו בדברים חשובים באמת, נהגים שיכורים , נהגים ללא רישיון , נהגים מופרעים. הם מחפשים ספורטיביות בשביל להכניס כסף קל ובשביל שהם יהיו שוטרים "טובים" ועם כל הכבוד לשוטרים הממש חכמים... במדינתנו הקטנה הם לא ידעו חצי דבר ממכוניות ספורטיביות נדירות בארצנו.

אה ופעם ראיתי שוטר שכתב דוח עם שגיאות כתיב , כן כן קראתם נכון שגיעות קטיב (!), עוד בכיתה א לא היה לי שגיאות כתיב ואני ממש ממש לא הוכשרתי למעמד של שוטר.

GTA זה הכי אחי .

פורסם

אתם כולכם מפספסים את העיקרון (שפיקיקיקיקיקיקיקיקי הבין) ונדבקים בתפל

לא צריך להילחם במשטרה ואי אפשר להילחם ולא יעזרו 100 כתבות בעיתון, זאת לא הדרך!

הדרך מתחילה בחינוך.

רעיון מבין מאות שלא מיושמים:

1. תלמידי כיתות יב" יעברו סדנאות וקורסים של נהיגה מתקדמת, אחת לשבועיים שיעור/הרצאה של שעתיים במסגרת בי"הס על נהיגה נכונה ע"י מדריך שיעבור הכשרה לכך.

2. פעם בחודש (זאת אומרת כל שני שיעורים) מבחן מעשי במגרש המאולתר בקונוסים הקרוב.

3. במהלך הקורסים האלו, לא ינסו ללמד איך לנסוע במסגרת המהירות המותרת (ולא יעודדו לעבור אותה) אלא ילמדו איך לנהוג נכון במסגרת תוואי השטח.

אני באופן אישי היתי מעדיף ללמד את הילד שלי איך לנהוג נכון מאשר להרצות לו להישאר בטווח המהירות המותרת שגם ככה לא עוזר ושווה לתחת!

4. זמן לשאלות ותהיות אפילו בנושא שיפורים ברמה בסיסית, והרצאות על חשיבות צמיגים וברקסים תיקניים.

5. אפשר להגדיל את מבחן התאורייה ולשלב אותו אם הציוניים של הבגרויות!

אני יודע שחלק מהתלמידים זה לא מעניין אבל אין ברירה אנשים צריכים ללמוד לנהוג במדינה הזאת, לא יעזור יותר כלום.

מי שבממשלה שרק יגדיש לזה יותר מ10 דקות מחשבה יכול להוסיף עוד הרבה אלמנטים נוספים!

אני בטוח שאם משרד החינוך יממן את הכל: מכוניות הדגמה, מגרשי חנייה מאולתרים עם קונוסים, מאות מדריכים (כולל קורסים למדריכים), אוטובוסים הסעות לילדים ועוד הוצעות נלוות

להערכתי התקציב לא יעבור את ה20 מיליון שקל בשנה וגם זה מקסימום!

סכום זעום לעומת התקציב שמושקע בכל דבר אחר בארץ כולל העקיפה המיותרת של המשטרה.

הפיתרון הוא רק במקום אחד - חינוך!

תשתיות אח"כ וכנ"ל כל השאר, הכי חשוב חינוך!

אם בן אדם שבד"כ משתולל על הכביש ילמד למה הוא נכנס, הוא יפסיק להשתולל, או לחליפין לפחות יעשה את זה בזהירות ייתר שזה יותר טוב מכלום!

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

• תוכן חדש...