Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפרזה 2 ליטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר את הקוולאיר ,לפני פחות משנה נהגתי בארה"ב על קוולאיר חדשה לחלוטין ,מדובר במנוע 2.2 לדעתי הסובארו טובה ממנה בכל תחום.

אני ההיתי לוקח נהיגת מבחן באימפרזה 2 ליטר ואז מחליט (תמיד יש את האופציה של הסבה לגז,דובר על כך בעבר בפורום).

אני חובב צרפתיות אבל אני בהחלט לא מזלזל בדגמי סובארו בעלי מנוע 2000 ומעלה.

לגבי אופל, בפורום אספנות ישנם לא מעט מעריצים ,אבל בדגמים חדשים לאופל יש בעיה של מוניטין ושוק שנגדיר אותו לא משהו.

בשורה התחתונה ,לא משנה באיזה רכב תבחר קודם תנהג ורק אז תחליט.

בהצלחה,

אורןאני אומנם מעריץ של אופל אבל אני לא עיוור כמו מעריצי תוצרת ארץ אוכלי הצפרדעים. רשמתי כבר לבחור (בה"פ) שמבחינת שוק האופל לא תהיה התקדמות ביחס לקוואליר אבל עדיין הוא ישאר עם מותג ש-UMI מייבאת ולפחות יהיה מי שיקנה ממנו את הרכב (בניגוד לכמה יבואנים אחרים).

אבל אני מעדיף להפסיד כמה אלפים במכירה מאשר לשלם 10K ש"ח יותר וללכת על גולף עם מנוע פחות טוב ופחות אבזור. לא סתם באירופה האסטרה רומסת את הגולף במכירות, כי האסטרה החדשה מצויינת, רק בארץ הגולף עוקפת את האסטרה בגלל שיטות הקניה של הישראלי הממוצע ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קורא וקורא, ולא מצליח להבין.

כל הזמן אני שומע "צריכת דלק! צריכת דלק! שיעשה 9.4 כי 8.9 זה גרוע..שיהיה קטן...הנאה מנהיגה?!?!? לא! רק שישמור על מחירון, כי זה הכי חשוב!!!"

חביבי. אימפרזה 2 ליטר זה לא בשבילך. זו מכונית שמכוונת לנהגים שקונים אותה כי היא סופר מהנה לנהיגה. כי היא מיוחדת. כי היא שונה. כי היא מייצגת משהו שאף 3/קורולה/סוויק/206/קאווליר.... לא מייצגת. הן כולן קופסאות פח מרובעות ופורות ש"שומרות על ערכן". היא מבוססת על מכונית ראלי ומכוונת את מנוע הבוקסר שלה למקום אחר לחלוטין - ללב של הנהג (ולא, לא למחירון של לוי יצחק).

חסכון בדלק? ועוד צרפתית? בשביל זה המצאו את הסיטרואן סקסו דיזל! מושלם עבורך. גם קטן (לנסיעות העירוניות של אימך), גם חסכוני (כפול מהקורולה!), לא מי יודע מה זריז, אבל מאחר והמחירון שלו כבר הגיע לתחתית, כבר אין לו ממש לאןלרדת - משמע, הוא שומר על מחירו.

אתה חושב שאני טועה, או ציני, או מלגלג, ואתה רוצה עצה רצינית?

1. אין כזה דבר "שומר על ערכו", ואוי לאדם שבוחר מכונית בשיטה הזו! סופו לנהוג במכונית ה גרועה ביותר שקימת, ועוד לשלם על זה (ככה הגעת לקאווליר). בנושא הזה: לאימפרזה שמירת ערך מצויינת. בדוק במחירון. בדוק לא רק את מחיר המחירון, אלא גם את מחיר השוק. האימפרזה נמצאת במקום מצויין.

2. תאוצה? כוח? לאימפרזה יש יותר מלכל מכונית אחרת בקטגוריית ה1600. כמה כוח בדיוק אתה צריך? כי יש גם אימפרזה STI, שמהירה יותר מהאופל של הוא...אתה באמת חושב שיש הבדל שאתה תרגיש בין ה11.7 שנ' של הקורולה (ועוד בגרסת הראנ-אקס הלא-רלונטית) לבין ה12.6 שנ' של האימפרזה? כלומר 0.9 השנייה הם פירוש מילה "כוח" עבורך? האימפרזה, בזכות AWD, תיתן בראש בכל מצב לכל מכונית אחרת, כולל גולף כאלו ואחרות (רמז: שאינן 1.6 או 2.0...).

3. כ"כ הרבה אותיות ומילים נשפכו פה על "אמינות" ועיצוב הפנים" ואפילו פה מישהו הזכיר איזה אופל מקרטעת, אבל אף צדיק לא העלה את המילה בטיחות. על זה חשבת כשחשבת על אימך? ומה לגבי הבטיחות האקטיבית שמעניקה הנעה הכפולה?

4. כ"כ הרבה כוח גוזלת כאן ההנעה הכפולה? (אמר כאן מהנדס חכם). לכו ספרו את זה לפורשה!

שציידה את מכוניותיה בהנעה כפולה "גוזלת כוח", ועוד מתפארת בכך, ברוב טיפשותה!

לי אין סובארו.

אני בכלל מתניד על גבי אופנוע (הכי טוב! אבל זה במקום ובזמן אחר) ומדי פעם עם ZX 1.8 ידנית.

אבל אני יכול לומר לך, שאם חשקה נפשך בחתיכת מתכת שתהיה משולה לאותה מנורה שקבועה במטבח אצלך בבית (ואני מתערב איתך שאתה לא זוכר איך היא נראית) לך ותשים כספך אצל איזה יבואן שייתן לך את מבוקשך: קופסא אפורה, ללא יומרות, לא ייחוד, ללא יתרונות, ללא חסרונות. קופסא שלא תחסר לך, שלא זכור איך היא נראית מבחוץ או בפנים, שאין לה טעם או ריח. בקיצור, שהיא ריקה מתוכן: לך ורכוש את האופל הזאת, או כל מכונית אחרת שאין בה כלום.

אם אתה רוצה לאכול במסעדה שונה, כזו שישאלו אותך "איך היה שם?", שתמיד תהיה במוחך, שעוצמתך לא תפוג מזכרונך: גש ובצע נסיעת מבחן באימפרזה. קרא מבחני דרכים עליה.

אני עשיתי זאת.

ואני עדיין זוכר.

נ.ב.: גרסת הסטיישן עדיפה. תמיד. בכל מכונית שהיא.

פורסם

אני מבין ששאלו את זה הרבה פעמים בעבר אבל בכל זאת הייתי רוצה שתגידו לי בכמה מילים מה אתם חושבים על ה206 1600 סמ"ק. חוצמזה שהיא צורכת מעט דלק, היא אמינה? (אמרו לי שיש לה בעיות חשמל והיא לא כל כך אמינה) היא מהירה? יצבה בפניות? שווה קניה?

תודה לעונים :-)

שמע GoRide אני לא חושב שזה במקום לצחוק עלי ועל מה שכתבתי כאן. אני שואל בפורום כי אני לא מבין במכוניות של כך. אם הייתי מבין לא הייתה סיבה לשאול.

חוץ מהנאה מנהיגה "כמו שאף מכונית אחרת לא יכולה לתת לי" ישנם עוד דברים אחרים שחשובים. כמו למשל שלא יקרע את הכיס של ההורים שלי. זה למשל חשוב לי יותר מלהנות מהאוטו כי מה לעשות יש אנשים בעולם הזה שמבינים שיש חיים אחרי המכונית. אני רוצה להנות מהאוטו אבל יש עדיפות לדברים אחרים כמו חסכון בדלק, ירידה לא גדולה במחיר ושיהיה לאוטו שוק כי הם אלה שיחסכו להורים שלי כסף.

אולי אתה צודק ואימפרזה זה לא בשבילי אבל אין צורך ללעוג למה שאני כותב או להצעות של אחרים כי כולם פה מנסים לעזור ואני אסיר תודה לכולם שכל כל אכפת להם.

אם אתה ואמר שאיפרזה זה לא בשבילי אולי יש לך הצעות אחרות? כל הצעה תתקבל בברכה :)

פורסם

206 1600 עולה 118K לפני אגרות, תוספות וצבע מטאלי.

אוטו סביר. ישן להחריד (עוד מעט בן 10!) אבל מבצע את עבודתו נאמנה. בנושא האמינות אין לי מידע.

אבל בכסף הזה הייתי הולך ורוכש סוזוקי ליאנה. ולפני שתפטיר "מה לעזאז..." (אסור לקלל בפורום), אומר לך כך:

אני מודע לחסרונותיה:

היא מרעישה והיא די מכוערת.

אהל מה לעשות, יתרונותיה רבים וחשובים בהרבה:

היא יותר בטוחה,

היא יותר מרווחת,

היא יותר מאובזרת (הרבה יותר),

היא יותר חזקה,

היא יותר זולה לאחזקה,

סביר להניח, שהיא יותר אמינה (שוב, אין לי מידע בנושא למעט דעותיי הקדומות),

ולא יגבו ממך כסף על צבע מטאלי (בני-***** היבואנים שעושים את זה!)

גש ובדוק!

נסיעת מבחן לא עולה כסף, טעות בהחלטה דווקא כן (עיין פרק 'קאווליר').

פורסם

אם תגובתי התפרשה כזלזול בך או בדבריך,

הנני מתנצל בפניך

מפני שלא זאת הייתה הכוונה. דבריי נאמרו בלהט רב.

(ו"הוצאו מהקשרם?"

:roll: )

פורסם

היתה לי עד לא מזמן אימפרזה 2.0 שנת 2004, אתחיל מהחסרונות (לטעמי):

- לא מרווחת מספיק, בעיקר מאחור. מושב הנהג די מרווח בכלליות (אני 1.90 פלוס והרגשתי חוסר במרווח רגליים), אבל שאר האוטו די צפוף.

- חומרים זולים, איכות הרכבה לא מרשימה, מושבים קדמיים טובים וספורטיביים אך בעלי ריפוד מאכזב.

אם חשוב לך "פאר", אין ספק שתתאכזב מפנים האוטו.

- פח רך. כל פתיחת דלת ישראלית טיפוסית שתתקע בפח הרכב, תשאיר שקע. ככה זה עם יפניות, אבל בסובארו אימפרזה במיוחד.

יתרונות (לטעמי):

- אחיזה מעולה ברמה שאף רכב מהסגנון לא מתקרב אליה, נותנת הרגשה שאין מצב לעשות טעות. גם כשנקלעים למצב לא נעים, לא קשה לצאת ממנו.

- מראה חיצוני ביחס למתחרות.

- אמינות גבוהה. במשך כמעט שנתיים, התקלות היחידות שלא נבעו מדפיקת גלגלים במדרכות ע"י האישה הנוהגת ברכב, הן מנורות שנשרפו פה ושם, לגיטימי.

- מנוע 2.0 ליטר במחיר של 1.6. נהגתי מספר ימים בתור רכב חלופי על האימפרזה 1.6, ותהיה בטוח שיש הבדל רציני ביניהם (לא רק המנוע, ד"א).

לא ציינתי את סעיף הדלק, מפני שאין לי נסיון עם המתחרות, אבל לא הרגשתי בצריכת דלק לא מוצדקת.

אם יש לך שאלה ספציפית שאני יכול לענות עליה, אתה מוזמן.

פורסם

GORIDE, כמה ניסיון יש לך עם אימפרזה 2.0 שאתה מציג אותה בתור אלוהים עם 4 גלגלים?

הרכב מעניין בגרסת 2.0, אבל הוא רחוק מאוד ממה שרשמת עליו פה. אתה אוהב סובארו באופן כללי, זכותך, אבל תנסה להיות מעט יותר אובייקטיבי. כנ"ל לגבי שנאה כללית ל206.

לגבי 206 1.6, קרא פה. קח בחשבון שהיא צריכה להיות מוחלפת בקרוב ב207.

ואם אתה רוצה לחסוך להורים שלך כסף, עדיף לקנות משומשת בת שנה, שנה וחצי.

גיא

פורסם

ואני ממליץ לך ,באמת, תבקש לעשות נסיעת מבחן על האימפרזה 2.0 , אחרייה תרשום את דעתך.

בוודאות אני אומר לך, כל רכב אחר 1.6 שתיקח, אתה תלך לכיוון האימפרזה 2.0.

אני כבר התלוותי לכל נסיעות המבחן האלה עם אבא של חבר שרכש אחת כזאת ולכן אני אומר לך ממקור ראשוני.

לא תתאכזב.

פורסם
היתה לי עד לא מזמן אימפרזה 2.0 שנת 2004, אתחיל מהחסרונות (לטעמי):

- לא מרווחת מספיק, בעיקר מאחור. מושב הנהג די מרווח בכלליות (אני 1.90 פלוס והרגשתי חוסר במרווח רגליים), אבל שאר האוטו די צפוף.

- חומרים זולים, איכות הרכבה לא מרשימה, מושבים קדמיים טובים וספורטיביים אך בעלי ריפוד מאכזב.

אם חשוב לך "פאר", אין ספק שתתאכזב מפנים האוטו.

- פח רך. כל פתיחת דלת ישראלית טיפוסית שתתקע בפח הרכב, תשאיר שקע. ככה זה עם יפניות, אבל בסובארו אימפרזה במיוחד.

יתרונות (לטעמי):

- אחיזה מעולה ברמה שאף רכב מהסגנון לא מתקרב אליה, נותנת הרגשה שאין מצב לעשות טעות. גם כשנקלעים למצב לא נעים, לא קשה לצאת ממנו.

- מראה חיצוני ביחס למתחרות.

- אמינות גבוהה. במשך כמעט שנתיים, התקלות היחידות שלא נבעו מדפיקת גלגלים במדרכות ע"י האישה הנוהגת ברכב, הן מנורות שנשרפו פה ושם, לגיטימי.

- מנוע 2.0 ליטר במחיר של 1.6. נהגתי מספר ימים בתור רכב חלופי על האימפרזה 1.6, ותהיה בטוח שיש הבדל רציני ביניהם (לא רק המנוע, ד"א).

לא ציינתי את סעיף הדלק, מפני שאין לי נסיון עם המתחרות, אבל לא הרגשתי בצריכת דלק לא מוצדקת.

אם יש לך שאלה ספציפית שאני יכול לענות עליה, אתה מוזמן.

קודם כל,הפנים של האימפרזה 2005 שונה מזה של הדגמים הקודמים.לטעמי הפנים החדש יפה בצורה משמעותית מהקודם (לא חוכמה) ובאופן כללי מישר קו עם הממוצע של הקבוצה.איכות ועיצוב הפנים של האימפרזה עולה בעשרות מונים מזו של הקאווליר.

לגבי פח דק,היום בעידן איזורי קריסה אין בררה אלה לתכנן מכוניות שהמעטפת החיצונית תהייה רכה על מנת שתוכל "לספוג" את עוצמת הפגיעה. אני מזמין את כל משתמשי הפורום לבקר באתר מבחני הריסוק האמרקיאי (יש שניי,אני מתכוון למחמיר)כדי לבדוק את התוצאות של האימפרזה לעומת המתחרות:

WWW.IIHS.COM

לגבי האנשים שכתבו על המרווח מאחור,קודם כל הוא היה מוכן לשמוע על מכוניות קטנות,מה שאומר שמרווח מאחור,זה לא הדבר החשוב ביותר מבחינתו,האימפרזה תספק מרווח יותר טוב מכל המכוניות הקטנות שציינת (כדי שחובב האופל לא יכעס, למעט האופל הקורסה והאופל אגילה שזה בכלל סוזוקי וואגן R:-) )בכלל היא לא כזאת צפופה מאחור,בגלל רוחבה (174 ס"מ)מציעה האימפרזה מקום לשלושה אנשים כאשר מרווח הראש שלה (לפי בדיקתי) עולה על זה של הקורולה,3 ושות.

לגבי האימפרזה,אני לא יחזור על דברי שוב,אבל בקצרה מדובר במכונית מיוחדת משאר המכוניות,מכונית שתעניק לך ערכים מוספים שלא תמצא במקום אחר.במחיר שציינת האימפרזה פשוט מצוינת(תערוך נסיעת מבחן ותראה).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

הערך המוסף של האימפרזה ביחס למתחרות נעוץ כיום בעיקר במערכת ההנעה הכפולה שלה.

היא צפופה יחסית, מיושנת ביחס למתחרות ואמורה ליישר קו אי שם בשנת 2006 כמודל 2007.

כל זאת עדיין לא גוזל מכבודה (שבמקומו מונח) והיא עדיין יודעת לתת מה שצריך היכן שצריך. המושבים מעולים עם תמיכה מצויינת, הנוחות טובה ולמרות ההספק הצנום והביצועים שקרובים מאוד ל 1600, היא עדיין רחוקה ממנה שנות אור.

תכל'ס - בטווח מחירים זה עדיף ללכת על B4 (דור קודם או נוכחי) בת שנה-שנתיים שתתן **הרבה יותר** בכל תחום (נוחות, מרווח פנים, איכות הרכבה, מראה חיצוני, ביצועים, תא מטען וכד') - על אחת כמה וכמה אם מדברים על הדגם החדש של ה B4.

במקרה הספציפי הזה (טרייד אין לקאווליר) אין הרבה ברירות (או שכן, לנסות למכור את הקאווליר גם ב 60K שח) אלא ללכת לסוכנות שמוכנה לרכוש את הרכב ולקנות במקומו אחד חדש.

למי שמחפש מכונית חסכונית (10-13 קמ לליטר בעיר) והנאה מנהיגה לא מעניינת אותו ולו במעט, אין לו מה לחפש במכונית עם מנוע 2.0 או אפילו 1.6. עדיף לו לחפש מכונית עם מנוע צנום יותר וגודל פיזי קטן יותר (שמבחינת ביצועים שווה ערך למכונית גדולה יותר עם מנוע 1600) או שפשוט ישלם את המחיר של הדלק בתמורה לביצועים טובים יותר (עבור מנוע 1.6/2.0).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ל GUY:

ראשית, נצמד לעובדות:

מעולם לא הבעתי שנאה כלפי ה206. אמרתי שהיא "מיושנת להחריד אך ממלאת את תפקידה באופן סביר", שתי עובדות נכונות שלא ניתן להתוכח עימן. אגב, גם בתוך תאורי "מיושנת להחריד" קיים סוג של מחמאה: מעטות המכוניות בנות ה10, שנראות ומתפקדות כמו ה206. זה רק מראה עד כמה עיצובה היה מתקדם, ומה חוסנה המכני של המכונית.

לצערנו כלקוחות, המכונית הזו מתומחרת בצורה לא-פרופורציונלית לשוק. היא פשוט יקרה מאוד. וזו לא בעיה של המכונית, זו בעיה של הלקוח.

האימפרזה אינה אלוהים על גלגלים, ולו רק בגלל הסיבה שיש גם אימפרזה STI...:-)

אבל האימפרזה 2.0 הסטנדרטית, בהחלט שונה לחלוטין מכל מסת המתכת האפרורית שמתנידת כאן על הכביש, והדבר מקנה לה נקודות זכות רבות, המחפות על נק' החוסר הקטנות שלה (איזה חסרונות אנשים מעלים פה: "הפח שלה דק ונפגע מכל מכה..." הפתרון שלי: צה"ל מוכר היום שיריון של טנקים שיצאו משימוש במחיר זול. רכוש והתקן על דלתותיך, שיגנו עליך בעת פתיחת הדלת בחניון...:lol: ).

אם אני היום הייתי בנק' קבלת החלטה עם אותן הפרמטרים של /M\, הייתי בחר באימפרזה.

פורסם

השאלה האם להורים שלו יש יתרון במערכת ההנעה הכפולה. אגב מבחינת תאוצות, מאזדה 3 1.6 מהירה יותר מאימפרזה 2.0. אבל בכל מקרה לא מדובר ברכבים מהירים במיוחד (וגם בהפרש אפסי).

לדעתי נראה שמנסים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. או צריכת דלק נמוכה, מנוע 1.3 + - ורכב קטן, או משפחתית עם מנוע 2.0 והנעה 4X4.

עצה כללית, גם אם תחליטו לרכוש את האימפרזה, בצעו נסיעת מבחן ב2.0, ואח"כ במתחרות נוספות כגון מאזדה 3, קורולה וכו'. כדי לראות איזה רכב מתאים לכם יותר.

אין ספק שהאימפרזה מעניינת, וגם יש אופציה לסטיישן יפה, אבל יש לה גם חסרונות, והיא לא מושלמת (כמו כל רכב).

לדעתי תתחילו מלהחליט איזה רכב אתם רוצים, ותמשיכו משם. חיסכון מקסימלי יושג על ידי רכישת יאריס \ JAZZ משומשות. אמינות, חסכוניות.

גיא

פורסם

אני לא מחפש חסכון מקסימאלי. אבל אני מחפש אוטו שישתה פחות מהקוואליר. כלומר גם 206 עם 1600 שצורכת 1 ל 10 בהחלט נחשבת כאופציה. ישנם אנשים פה בפורום שאומרים שצרפתי זה לא טוב, ולא ממש אמין. אומנם כבודה של ה206 במקומה מונח ושמעתי הרבה מחמאות עליה. יש לה שוק? יש אולי הצעות נוספות? מכוניות שצורכות פחות מ 1 ל 8?

פורסם

צריכת דלק תלויה הרבה גם בצורת הנהיגה שלך. כל משפחתית 1.6 תרשום תוצאה טובה יותר מ1 ל 8 במשלוב אם נוהגים רגוע.

גיא

• תוכן חדש...