Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות לכולם,
באוקטובר אני נוסע לעיירה קרויצלינגן בשוויץ למשך 8 ימים.
אגיע לשם מהשדה בציריך עם רכבת (ישיר ללא החלפות, נוח מאד).
חשבתי לשכור רכב למטרות טיולים באזור הלינה, אבל הרכב לא יהיה בשימוש כל יום.
אני חושב על השכרה בצד הגרמני (קונשטאנץ, למשל) כי לדעתי יהיה זול יותר.
זה ניראה לי פשוט יותר ובלי הבלגן של לקיחת והחזרת הרכב בשדה של ציריך, ונסיעה בו של כשעה לכל כיוון.
הרכבת נוחה מאד.
מה דעתכם באופן כללי? איזו חברה מומלצת, אם באמת אשכור בגרמניה? האם רק מהגדולות או שזה לא משנה כל כך?
עוד טיפים וכל רעיון אחר יתקבלו בתודה.

פורסם

תכנן את הטיול כך שהימים בהם תשתמש ברכב יהיו רצופים.

בדוק את נוחות ההגעה ממקום הלינה לתחנת ההשכרה ובחזרה.

תביא בחשבון שרכב גרמני לא בהכרח יישא וינייט שוויצרי (ואוסטרי, אם רלוונטי) - עוד כמה עשרות אירו/פרנקים. תתכן גם הפתעה חיובית.

אגב, הייתי שוקל ללון בצד הגרמני של הגבול, יכול לחסוך הרבה בהוצאות לינה, מזון ודלק. מניסיון.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, ירחמיאל כתב:

זה ניראה לי פשוט יותר ובלי הבלגן של לקיחת והחזרת הרכב בשדה של ציריך, ונסיעה בו של כשעה לכל כיוון.

לא מבין על איזה בלאגן אתה מדבר, זה הכי פשוט שיש. זה יהיה יקר, אבל אתה נוסע לשוויץ אז מניח שהשלמת עם זה כבר.

לנסוע במיוחד לקונסטנץ בשביל לשכור נשמע תוכנית מסורבלת בטירוף, אלא אם תהיה שם בכל מקרה. גם לא יודע כמה מבחר יהיה שם. תוסיף להשכרה יציאה מגבולות גרמניה ואת ה-vignette שהוזכר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הסתכלתי במפה - מדובר בערים צמודות. מה שלא בדקתי הוא התחב״צ ביניהן. כמובן שמדובר בשנגן, כך שהמעבר שקוף לגמרי.

הניסיון שלי שהזכרתי היה לינה ב-Weil-am-Rhein, פרבר של באזל בצידו הגרמני של הגבול. חיסכון כספי עצום בהשוואה ללינה בצידו השוויצרי של הגבול, במחיר של נסיעה של עוד קילומטר או שניים בבוקר ובערב לאתרים בשווייץ. אבל הייתי עם רכב שכור, לא נסמכתי על תחב״צ.

לגבי בחירה בשכירת רכב בבאזל לעומת קונשטאנץ - יש שיקולים נוספים - כגון שעות הטיסות, מספר הנוסעים, מצב החניה במלון, מספר ימי השימוש הצפויים וכו׳. אישית לא הייתי מתקמצן על יום או שניים שבהם הרכב יעמוד, אם זה יהיה מחיר של שיפור הנוחות וחיסכון משמעותי בזמן, שהוא המשאב היקר ביותר בטיולים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנוסף לעצות הטובות של ספריאל. מה שאתה לא רוצה לבזבז בטיול זה זמן. את כל השאר אפשר לקנות.קח בחשבון שתחנות ההשכרה הקטנות יותר גם של החברות הגדולות נפתחות רק ב-9 והחזרה רק עד 4 או 6 מה שיכול מאד להגביל את הזמן שלך עם הרכב. 

בשכירת רכב העיקרון הראשי שלי הוא כיסוי ביטוחי מלא כולל ביטול השתתפות עצמית. אין לי מניעה לשכור מחברה קטנה שמציעה את זה, לפעמים זה מסתכם ב תחנה בחצר מאחורה ותזרוק את המפתחות בתיבה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי בחירה בשכירת רכב בבאזל לעומת קונשטאנץ

כמובן ציריך, לא באזל.

• אהבתי 1

פורסם

אני לא עתיר ניסיון, אבל בגרמניה לא יצא לי להתאכזב מיורופקאר, וגם לא באיטליה.

תמיד מכוניות שמורות וכמעט חדשות, מאובזרות היטב לקטגוריה.

לעיתים הזמנתי דרך אתר ישראלי שנקרא אוטו יורופ, פעם אחת דרך הקישור מהחברה של המלונות, בוקינג, היו בסדר גמור.

עושים את מה שכתבת, שוכרים בקונסטנץ אחרי נחיתה בציריך. ידוע. 

כמובן אם הטיול בשוויץ נדרש להוסיף וינייטה.

• אהבתי 1
פורסם

אתה יכול להיעזר בחבר פורום שעובד חזק עם SIXT בגרמניה - אוראל , יושב תחת היוזר @RS

אני בטוח שיהיה לו ידע שיעזור.

• אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

יורופקאר הם אחלה בשדות הגדולים בשוויץ וגרמניה. לא יודע מה קורה במקומות קטנים יותר.

שלושה דברים לשים לב אליהם:

1. לא משנה באיזה צד אתה לוקח את הרכב - תשאל אם יש לרכב כל מה שנדרש לנסוע בכבישים מהירים למיניהם במדינות אחרות.

2. חברת ההשכרה בכלל מאפשרת לך לעבור את הגבול ללא תשלום נוסף (אני זוכר שבסיקסט זה לא כלול בדיפולט, אבל אפשר לבדוק)

3. שאתה לא מתכוון להגיע למקומות אליהם אפשר להכנס רק עם מדבקות רלוונטיות שמראות שהרכב עומד בתקנים נדרשים בכל מה שקשור לזיהום אוויר. מהניסיון שלי, סניפים של חברות השכרה בשוויץ לא יתנו לך רכב עם מדבקה רלוונטית לא לצרפת ולא לגרמניה, וגם לא הפוך. אני לא בטוח אם יש מקומות רלוונטיים לזה במרחק נסיעה מהעיר שאתה טס אליה, אבל שווה לבדוק שלא תופתע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הערה גאוגרפית: קרויצלינגן וקונסטנץ הן שתי ערים שנמצאות זו מול זו על גדת נהר הגבול, ככה שחצייה לארץ השנייה מקובלת, אבל צריך לוודא.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

@יבגניפ בפעם האחרונה שבדקתי (לגבי צרפת) מגבלות זיהום האוויר נקבעו לפי דגם הרכב, המתבטא בלוחית הזיהוי במסד הנתונים. 

איני מכיר מגבלת של חברות השכרה על מעבר בין גרמניה לשווייץ (ועוד כמה מדינות). מגבלות שהכרתי היו לאיטליה, יוון ומזרח אירופה, בעיקר לגבי רכבים יותר יקרים - אבל המגמה, עם השנים, היתה לצמצם את ההגבלות. מכל מקום בירור באתר חברת ההשכרה, מייל או שיחת טלפון לתחנת ההשכרה יבהירו את המדיניות. ולפחות פעם אחת שאלו אותי במינכן האם בכווונתי לעבור לשווייץ, וכשהשבתי בחיוב דאגו לי לרכב עם וינייט.

@borsood גרמניה ושווייץ שתיהן שייכות לשנגן, המעבר ביניהן שקול למעבר בין ת״א לרמת גן.

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

@יבגניפ בפעם האחרונה שבדקתי (לגבי צרפת) מגבלות זיהום האוויר נקבעו לפי דגם הרכב, המתבטא בלוחית הזיהוי במסד הנתונים. 

זה נשמע מאוד הגיוני, כי בהנחה שהרכב עובר טסט כלשהו, בסופו של דבר רק הדגם משנה. אבל בטיול לשוויץ - אלזס לפני שנה, חפרתי בזה קצת, והיה רשום בכל מקום שחייבים מדבקה. הפתרון המאוד יצירתי שלנו אז היה פשוט לקחת רכבת מקולמר לשטרסבורג.

לגבי מעבר גבולות - בסיקסט בגרמניה דורשים תשלום נוסף (לא משהו בשמיים, אבל בכל זאת), גם כדי לעבור לשוויץ או אוסטריה. לא יודע אם קיים בחברות אחרות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני בדקתי את זה לפני כמה שנים לגבי טיול בצרפת, אבל, אאל׳ט, רכבים מחוץ לצרפת נדרשו לאיזה רישום.

לגבי תשלום במעבר גבול - לא בדקתי כי לא נזקקתי לכך בשנים האחרונות.

ורכבת היא פתרון נפלא כל עוד אתה מבקר בערים על הקו, אבל ברגע שאתה רוצה לצאת מהן נדרש רכב. בכלל, אני אוהד גדול של תחב״צ, במיוחד באירופה. זה כולל השארת הרכב במלון והתניידות בתחב״צ בתוך העיר. המאמץ היחיד הוא להתכונן לגבי שיטת התשלום, שמשתנה בין עיר לעיר.

פורסם (נערך)
בתאריך 9.7.2026 בשעה 09:29, borsood כתב:

בנוסף לעצות הטובות של ספריאל. מה שאתה לא רוצה לבזבז בטיול זה זמן. את כל השאר אפשר לקנות.קח בחשבון שתחנות ההשכרה הקטנות יותר גם של החברות הגדולות נפתחות רק ב-9 והחזרה רק עד 4 או 6 מה שיכול מאד להגביל את הזמן שלך עם הרכב. 

בשכירת רכב העיקרון הראשי שלי הוא כיסוי ביטוחי מלא כולל ביטול השתתפות עצמית. אין לי מניעה לשכור מחברה קטנה שמציעה את זה, לפעמים זה מסתכם ב תחנה בחצר מאחורה ותזרוק את המפתחות בתיבה.

בתאריך 9.7.2026 בשעה 09:29, borsood כתב:

מחזק. כל פעם שוכר מחו"ל מחברות מקומיות ותמיד ניתן להחזיר מתי שרוצים. מםתח בתיבה וביי. כמו כן תמיד ניתן לעשות ביטול השתתפות עצמית ישירות דרכם ואז אין באמת כאבי ראש או הפתעות. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגבי ה-vignette, גם אם הרכב לא מצוייד בזה, אתה עוצר בחנות הנוחות הראשונה אחרי מעבר הגבול, ורוכש, בעלות של כמה €, בהתאם למספר הימים הנדרש.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...