Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התגרשתי לפני מבפר שנים וזו פעם ראשונה שאני מוכרת רכב.

מדובר ברכב מסחרי ששימש את משפחתנו הגדולה שכשהמוני הילדים היו קטנים. מאז רובם הוציאו רשיון ואני מתניידת עם הדבר הענק והמיותר הזה מטעמים שונים (10% נוסטלגיה, 90% הימנעות מההתעסקות במכירה).

סוף סוף פרסמתי ביד 2 (שיחה אחת) ובמרקט פלייס (10 שיחות). 

אני לא מבינה למה ואיך אנשים מנסים לסגור איתי בלי לראות את הרכב בכלל. מה זה הדבר הזה??

האם נהוג לקחת רכבים זקנים לבדיקה במכון לפני רכישה? האם יש מנהגים שחשוב עבורי לדעת שלא יעבדו עלי? לא שמישהו ביקש עד כה...

האם יש לי טעם לנסות להציע אותו במגרש? מדובר ברכב בן 20, 9 מקומות.

שואלים אותי מה מצבו, אני עונה שהוא נוסע אחלה אבל לא צעיר. זה בסדר? הרכב מגיע למוסך 1-2 פעמים בשנה. 

אני רק רוצה לסיים את הארוע הזה בלי צלקות כבר.... אשמח לתשובות ועצות. 

עריכה אחרונה על ידי יוקטנה
כתיב
פורסם

אם תגידי מה הרכב והנתונים יהיה אפשר להתייחס לגופו של עניין

בכללי רכב ישן נמכר לפי מצבו והביקוש לדגם ולא לפי מכירון

אלה שמנסים לסגור יכולים להגיע ולהתחיל להגיד בגלל הפגם הזה ובזה אני מוכן לשלם הרבה פחות…

פורסם

כמובן זה לא מבטיח כלום, וכמובן תלוי בביקוש - מניח שיהיה ביקוש טוב כי הרכב 9 מקומות למרות שהוא ישן מאוד. 

אבל אם את רוצה לעבור את החוויה הזאת עם מינימום צלקות , תשתדלי לדבר בטלפון עם אנשים שבאים, ולא רק לקבוע ע"פ מדיה כתובה(וואטסאפ, פייסבוק וכו'),

מי שנשמע לך ערס, מוזר, חלקלק, פשוט אל תקבעי עם האנשים הללו. 

זו עיצה שאני מביא לכול אחד שמוכר רכב , וגם מקיים אותה בעצמי, וקל וחומר למי שלא חווה מזמן מכירת רכב. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

קיבלת ענצות טובות

תביאי בחשבון שרוב מי שיתקשר יהיו סוחרים, ואלה מנהלים משא ומתן בסגנון מחמוד קאליבאף, כלומר כל סיכום יהיה בסיס להתחלה חדשה. אבל אני מניח שכל מה שאת רוצה זה להיפטר מהרכב, אז אולי עדיף להפסיד סכום קטן ולהיפרד ממנו.

אחזק את דברי דיסקו, והייתי אומר שלפני שאת נותנת לזר לנהוג ברכב את לפחות מצלמת את רישיון הנהיגה או תעודת הזהות שלו, ואולי, כמו בסוכנויות, מחתימה אותו על איזה מסמך.

ואגב פרידה - את לא משחררת את הרכב לפני שהבעלות עברה (באיזור האישי, בדואר או במשרד הרישוי). בלי הבטחות ובלי סיפורים - בעלות שעברה. האפשרות השניה היא סיכוי להצטברות דו״חות חניה, דוח״ות תנועה וחיובי כבישי אגרה, כולם על חשבונך.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

יעזור אם תרשמי באיזה רכב מדובר. אין דין טויוטה סיינה מקורית ושמורה כדין סיטרואן יד חמישית עם ק"מ של מעבורת חלל.

אני יכול לשער שהרכב שלך הוא או טויוטה פרואייס או יונדאי i800 או משהו מאלה.

1. אל תתחייבי לדבר בטלפון, ואל תסגרי עם אף אחד שום דבר. כל מה שתסגרי בטלפון הוא נקודת פתיחה למו"מ ליד הרכב, "לא אמרת שיש שריטה בפגוש', "לא אמרת שהריפוד במושב האחורי מלוכלך" וכד'. אז פשוט לא לסגור דבר.  

2. יבקשו ממך להתחייב בבדיקה ל "מנוע, גיר, שלדה". המשמעות היא שאם מתגלה פגם במנוע או בגיר או בשלדה את מחזירה לקונה את עלות הבדיקה. הדבר היחיד שאת מתחייבת לו הוא לשתף בכל המידע שיש לך על הרכב. זהו. אל תתרגשי מאנשים שיעלו טונים או שישכנעו אותך שהם עושים לך טובה שהם בכלל התקשרו. 

3. יכול להיות שרוכשים פוטנציאליים יבקשו לקחת את הרכב לבדיקה. זו זכותם המלאה. אבל את לא נותנת מפתחות של הרכב, אלא מתלווה לבדיקה. כן זה בלבול ראש, ובזבוז זמן. אבל הרכב שלך, הוא רכוש שלך. עדיין. 

4. רוב הסיכויים שהקונה לא יקח את הרכב לבדיקה.

5. תוודאי שיש ביטוח שמכסה גם קונים פוטנציאליים שירצו לנהוג ברכב. כאמור, הרכב עדיין שלך, ואם תהיה תאונה חלילה, את רוצה להיות מבוטחת. 

6. כשמגיע קונה, את לא נותנת לו מפתחות ושיעשה סיבוב לבד. את איתו באוטו. אני משער שזה עלול להיות לא נעים או נוח, תמצאי חבר / שכן שיכול להתלוות לנסיעה במקומך. 

7. תוציאי מראש 'דוח סליקה' על הרכב. הוא יעזור לך למכור את המכונית. 

8. אחרי שסגרת עם רוכש על מחיר, קודם תדרשי העברת זהב לחשבון הבנק שלך. עד שאת לא רואה את הכסף בחשבון, באפליקציה של הבנק שלך שאת פתחת, את לא מתחילה בתהליך העברת הבעלות. את לא סומכת על זה שהקונה מראה לך צילום מסך שהוא העביר את הכסף. 

9. תוודאי שיש לך איזור אישי ב GOV.IL ושאת יכולה לעשות העברת בעלות לרכב. (כלומר הוא לא משועבד, הוא לא ממושכן). את יכולה באיזור האישי להוציא את רישיון הרכב העדכני, ולבדוק בדיקת משכון באתר של משרד המשפטים. 

10. בהצלחה

בול.

הכי חשוב זה עניין הכסף, לוודא שהכסף אצלך בחשבון ואפילו מומלץ להתקשר לסניף ולוודא שהכסף נכנס ולא ניתן להוציא אותו.

העברת זהב בלבד.

• רעיון טוב! 2

עומר :-)

פורסם

גם לי יש רשימת טיפים 😛

בהצלחה

פרסמי את כל הפרטים שהיית רוצה לדעת על אוטו שאת קונה- שנה, ק"מ, יד (שימי לב למספר הבעלים הקודמים ברשיון) מחיר, דגם ותת דגם (מדוייק) נפח מנוע, והכי חשוב- תמונות נורמליות של האוטו באור יום. תמונה אחת לפחות לכל אורכו, או אחת מכל צד אם את רוצה, מצב הפנים , ואני מצלם גם את הק"מ.

אל תדברי על מחיר בטלפון. עני בנימוס ש"אם אתה בעניין, תראה את האוטו, ואח"כ נסגור על מחיר". בד"כ מי שיגיד לך "50 אלף אני בא לקחת" ואת תסכימי, ברגע האמת ינסה להוריד עוד.

"הרוצה את הרב, יבוא אליו". במלים אחרות, אל תיסעי לפגוש אף אחד אצלו בבית, ולא משנה איזה סיפור קורע לב יספרו לך. 

דעה אישית (אולי גם לא ממש פופולארית) - אל "תתחייבי על בדיקה".

הקונה ירצה שתתחייבי על מנוע/ גיר / שלדה, ז"א שאם מתברר איזה משהו קריטי בבדיקה, שאתה תשלמי עליה.

עם כל הכבוד, הבדיקה היא אינטרס של הקונה, יתכבד וישלם עליה. את מצידך מוזמנת לשקף לו את מצב האוטו כמה שאת יכולה, אבל מכאן ועד לשלם על חלק/ מלוא הבדיקה- המרחק רב. אם מסבירים את זה , זה עובד. 

הגעת למעמד המיוחל ומצאת קונה!! קבלי עוד כמה טיפים-

העברת זה"ב, ואך ורק העברת זה"ב. לוקח 25 דקות לראות את הכסף אצלך בחשבון (לי בזמנו לקח 22 דקות 😆). אל תסתמכי על ההודעה שהמוכר קיבל, זה לא מעניין אותך. אותך מעניין האם הכסף נכנס אלייך, ולא אם הוא יצא ממנו...

לחתום על חוזה (אנשים אוהבים להשתמש בביטוי "זיכרון דברים" והוא לא תמיד נכון).

בחוזה לרשום את כל הפרטים, ברחל בתך הקטנה- פרטים מזהים של שני הצדדים, של הרכב (כולל מספר מנוע ושלדה), ק"מ, יד, מחיר, זמן ומקום העברת הבעלות.

הכניסי לחוזה סעיף של "הקונה בדק את הרכב (אם לבד או אם במכון XXX בתאריך XX בעיר XX) ומצא אותו לשביעות רצונו".

דאגי לבטל את הביטוח שלך ביום המכירה ותבהירי לקונה שהרכב לא מבוטח החל מהבוקר.

אם ייבקשו ממך "רק את הנייר כדי לנסוע הביתה" תגיד יפה ובנימוס "לא".

ברוך השם, אפשר לבטח אוטו בימנו בשיחת טלפון של חצי דקה. שהקונה יעשה ש.ב ויקבל הצעות מחיר, וברגע האמת ירים טלפון ויפעיל את הביטוח החל מהרגע על רכבו החדש. 

את יתרת הביטוח תעבירי לאוטו הבא/ תקבלי מהביטוח בחזרה.

המלצה חמה- לאחר העברת הבעלות, תני לקונה את המפתחות, אחלי לו/ה בהצלחה והמשיכי בדרכך. אל תיקחי איתו טרמפ באוטו שהחל מעכשיו הוא שלו.

מקסימום קחי מונית.

דאגי שזמן התשלום, העברת הבעלות, ביטול הביטוח ומסירת הרכב ייתכנסו לאותו הבוקר, כי אחרת זה פתח לצרות. 

הורידי את מספר הרכב מכביש 6, מנויים עיריות וחניונים כאלה ואחרים.

שוב בהצלחה

• אהבתי 5

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

קיבלת עוד סט של עצות חשובות.

אני מניח שעם שווי הרכב שלך גם תשלום במזומן אינו מילה גסה וגם לא נאסר בחוק המזומן. אם הסכום גדול ממה שאת רוצה שיהיה בבית הפקידי אותו בכספומט הקרוב - היום פקידי הבנק לא מקבלים מזומן.

אני חייב להדגיש בעניין ביטוח החובה - חברת הביטוח שלך לא תבטל את ביטוח החובה (ולא תחזיר לך את מחירו, פרופורציונית לזמן שבתוקף), אלא אם תציגי להם תיעוד (נייר, התכתבות וואטסאפ או כל אמצעי אחר) שהקונה יודע שהביטוח מבוטל. את יכולה לכלול את זה בהסכם המכירה. זו הוראה של המפקח על הביטוח.

שמרי את מסמכי העברת הבעלות 7 שנים. בחותמת הדואר מצויינת שעת הפעולה, כך שאם תקבלי דוח או חיוב כביש אגרה אחרי שעה זו יהיה לך תיעוד לומר ״לא אני״. אני לא יודע מה קורה בהעברת בעלות בדף האישי הממשלתי.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"על מחיר מדברים רק ליד הרכב"
חוסך 99 אחוז מההזויים.

• רעיון טוב! 3
לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לפני כשעה, שביט כתב:

הגעת למעמד המיוחל ומצאת קונה!! קבלי עוד כמה טיפים-

העברת זה"ב, ואך ורק העברת זה"ב

לבנק דיסקונט יש אפשרות להעברה מיידית באינטרנט. רואים את הכסף מיד (ממש תוך כמה דקות) ולא ניתן לבטל את ההעברה. שווה ערך להעברת זהב רק ללא שום התעסקות. 

לפני כשעה, שביט כתב:

אפשר לבטח אוטו בימנו בשיחת טלפון של חצי דקה. שהקונה יעשה ש.ב ויקבל הצעות מחיר, וברגע האמת ירים טלפון ויפעיל את הביטוח החל מהרגע על רכבו החדש. 

לא בטוח שזה בכל החברות אבל יש חברות ביטוח  שמאפשרות לעשות ביטוח באתר אינטרט בלי שום טלפון מול נציג. גם בלילה וגם בשבת. ממלאים את הפרטים, משלמים באשראי והביטוח נכנס לתוקף.

אפשר גם לבטוח רכב לפני העברת בעלות. 

למשל הקונה והמכור סיכמו על העסקה ועל כל הפרטים ביום רביעי  אבל העברת בעלות מטעמי נוחות נקבוע ליום שישי אחרי הצהריים.

הקונה שכבר יודע שיקנה את הרכב בשישי, יכול ביום חמישי לבטח אותו למרות שהרכב עדיין לא על שמו. 

לפני כשעה, שביט כתב:

הורידי את מספר הרכב מכביש 6, מנויים עיריות וחניונים כאלה ואחרים

כביש 6, מנהרות הכרמל, כביש 6 צפון וכדומה מקבלים דיווח ממשרד הרישוי על כך שהרכב עבר בעלות ומורידים את הרכב מהמנוי אחרי כמה ימים. זה משום מה לא תמיד עובד אצל כולם. היה לי מקרה שכביש 6 הורדו את הרכב מהמנוי אחרי העברת בעלות אבל כביש 6 צפון לא הורידו. ולכן כמובן שווה לבדוק. 

פורסם
לפני 53 דקות, sperial כתב:

בהעברת בעלות בדף האישי הממשלתי

ניתן להוריד אישור מכירת רכב שלך. יש שם תאריך ושעה. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אישור העברת הבעלות נשמר באיזור האישי הממשלתי. מה שלא ידעתי כי לא טרחתי לבדוק הוא האם השעה נשמרת.

תודה.

פורסם
לפני 7 שעות, יוקטנה כתב:

90% הימנעות מההתעסקות במכירה

ענית לעצמך, את לא רוצה להתעסק עם אנשים שקונים רכב בן עשרים ומצפים לרכב חדש מהסוכנות (כי זה בערך יהיה המצב)

אין אדם שפוי שיקח את הרכב לבדיקה, אולי למוסך ואז יבזבז לך עוד זמן.

אם את לא מחפשת חניות בתל אביב והמרכז חבל על בזבוז הזמן והכוחות.

אם בכל זאת החלטת למכור ואת מוצאת מגרש שמבצע העברת כסף ובעלות במקום זו לדעתי העלות-תועלת הכי גבוהה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...