Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 53 דקות, zaf כתב:

מדובר בזוג מבוגר, אני מתקשה להאמין שהנאה מנהיגה נמצאת גבוה בדרוג הצרכים שלהם.

הסלון בטויוטה אכן לא הכי מזמין, אלה של האופל והסטוניק החדש בהחלט ראויים בהשוואה ליונדאי למשל.

אני תמה אם ישבת פיזית בשלושת המועמדות. 

לפני 53 דקות, zaf כתב:

מדובר בזוג מבוגר, אני מתקשה להאמין שהנאה מנהיגה נמצאת גבוה בדרוג הצרכים שלהם.

הסלון בטויוטה אכן לא הכי מזמין, אלה של האופל והסטוניק החדש בהחלט ראויים בהשוואה ליונדאי למשל.

אני תמה אם ישבת פיזית בשלושת המועמדות. 

אני מכיר זוגות מבוגרים שדווקא מעוניינים בתחושת נהיגה איכותית יותר, רצון שהיה פחות חשוב קודם לכן. 

עם הגיל, הרבה פעמים הרצון והיכולת לרכוש איכות עולים והרצון לממש הנאות גם כן עולה בין, היתר בשל התחושה שאם לא עכשיו אימתי. 

אני מציע שאם טרם הזדמן לך, תבחן מקרוב את ארבעת הרכבים המוזכרים ותראה אם דעתך תשתנה.

לדעתי יש סיכוי לא רע שכן. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, nVIDIA כתב:

אבל ההיגיון שלי אומר שרכב חדש 2026 יהיה פחות יקר לאחזקה ב-3-4 שנים הקרובות מאשר רכב יד 2 בן 4-5, אפילו אם הרכב המשומש הינו מאזדה, יונדאי או טויוטה

אני לא בטוח שהמשפט הזה באמת הגיוני כמו שהוא נראה מקריאה ראשונה. אחזקה של רכב מטופל בן שנתיים-שלוש עם 30,000-40,000 ק״מ עליו לא תתקרב להפרש בינו לבין רכב חדש.

זה כן אומר שהוא כבר יהיה מחוץ לאחריות שנשמע לי שאולי את זה אתה רוצה לחסוך מההורים, וזה סבבה, אבל זה כבר תמחור סובייקטיבי.

בכל מקרה, כדאי שתציין באמת לכמה זמן הם מתכוונים להחזיק את הרכב - אם שה לתקופה ארוכה, רכב חדש זה רעיון טוב. אם זה לשלוש שנים יש מצב שהייתי בוחן ליסינג כאפשרות. אנשים שלא רוצים להתעסק עם קנייה של רכב יד שנייה כנראה גם לא ירצו להתעסק עם מכירה שלו, בטח ובטח כשמדובר באופל.

אופציה נוספת זה להשתמש ביועץ לרכישת יד שנייה שמור וסחיר. ישלמו כמה אלפי שקלים בשביל לקבל תמורה טובה לכסף שלהם וכשירצו למכור אותו (בהנחה שהנסועה שלהם נמוכה וישמרו עליו), ימכרו אותו בצ׳יק.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים, הדיון שמתפתח פה מועיל מאוד להבנה ולדיוק של הצרכים שלנו.

אני אתייחס לשאלות המרכזיות שעלו-

1. "הנאה" - לצערי, אין לנו כמשפחה מודעות לעניין של הנאה מהנהיגה. מחפשים רכב שיקח אותנו מנקודה א' לנקודה ב', בבטחה ובנוחות. לא הרבה מעבר לזה. הם כנראה לא יבחינו בדברים שהם אלמנטריים עבורכם, כמו איכות החומרים או ההרכבה, אבל כן היינו מצפים מרכב שנת 2026 שיגיע עם מערכת מולטימדיה נורמלית שתאפשר להם להשתמש בוייז בנוחות על מסך גדול (הסוזוקי S-Cross שלי היא המינימום בהיבט הזה, ואני רוצה להאמין שב-4 השנים שחלפו התחום התפתח קצת). כל הרכבים שאני ראיתי (אופל פרונטרה, קיה סטוניק ויונדאי וניו) עוברים את מבחן ה"סלון" בקלות, לדעתי עם יתרון קל לאופל ולקיה.

2. זמן החזקה - אם הם מרוצים מהרכב- מתכננים להישאר איתו תקופה ארוכה מאוד, שיכולה להגיע בקלות גם ל-7-8 שנים או למעלה מזה. לכן אני נמשך לרעיון של רכב חדש - רכב יד 2 עשוי להיות בן 12+ כשהם ירצו להיפרד מהרכב, ומניסיוני עלות האחזקה תהיה בהתאם. בנוסף, 4 שנים אחריות (בפרונטרה), או 3 ביונדאי ובקיה יתנו להם שקט לפחות בשנים הראשונות וזה גם חשוב לנו.

3. מרווח - אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שכשהנכדים יגדלו (כיום בגילאי 1-6-9) הם יסעו פחות עם סבא וסבתא, בטח בפורמט של שלישייה, ובכל מקרה יהיו בלי מושבי בטיחות, ככה שהגדילה שלהם כנראה תקל על המצב ותהפוך את השיקול הזה לפחות חשוב. בעקבות הדיון פה נכנסתי שוב לסוכנות של יונדאי ואח"כ של קיה כדי לשבת בסטוניק ובוניו (אני עובד בתל אביב באזור שבו מרוכזות סוכנויות הרכב), והתחלתי להשתכנע שהמרווח מאחורה דווקא כן יכול להתאים להם לנסיעות הספורדיות בהרכב של 1-2 מבוגרים ו-2-3 ילדים (הגם שעדיין צריך להגיד - הפרונטרה מרווחת יותר משתיהן בצורה משמעותית, והעובדה ששלושתן נמכרות באותו מחיר עדיין מרגישה לי קצת מוזר).

קבענו כרגע נסיעות מבחן לוניו ולסטוניק, נראה מה הם יאהבו ואולי נגמור את הסיפור בכך.

בנוגע ליועץ - האמת שהתחלנו מהאופציה הזאת, אבל היה לנו ניסיון קצת בעייתי עם יועץ אחד. לא אהבנו את הרכב הראשון שהוא הציע (מאזדה CX-5 עם 2 תאונות בעברה, לטענתו קוסמטיות, אבל תיקונים בשווי מצטבר של 51 אלף שקל + ירידת ערך נראו לי קצת מוגזמים), ולאחר שדחינו וביקשנו לראות אופציה אחרת הוא "זרק" אותנו... זאת אחת מהסיבות שאנחנו רוצים ללכת על חדש וזהו, מציאה ובדיקה של רכבי יד 2 זה לא בדיוק תחום המומחיות של אף אחד מאיתנו.

פורסם
לפני 10 שעות, נירו72 כתב:

קניתי לאימי יונדאי וניו אחרי שבחנתי כמה רכבים. היא מרוצה מאוד. אני בחנתי אותו והוא רכב חביב מאוד לצרכים של קהל היעד, עם שוק ומוניטין טוב. אפילו יחסית נוח על הכביש ביחס לסגמנט, והגיר הרציף לא מורגש בנסיעה רגילה. יודע שהוא גם להיט מכירות חזק כיד 2 גם שישמור על ערכו. בתקציב הזה אין לו מתחרים באמת. אני הייתי הולך עליו.

הוא רכב נוח יחסית לתקציב ולגובה. זה היה אחד השיקולים שלי בבחירה ועובדה שהוא נבחר. אתה גם קוטל את הגיר הרציף סתם. הוא בקושי מורגש למעט אם אתה מענה אותו, וגם אז לא נורא ביחס לרכבים שיצא לי לנסוע איתם בעבר עם גיר רציף.

היו לי רכבים עם גיר רציף, אני אוהב אותו אכן והוא חלק, אבל גורם לרעש לעומת גיר פלנטרי או רובוטי.

במחיר שלו בוודאי שיש לו מתחרים. ולדעתי רובם טובים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, nVIDIA כתב:

בנוגע ליועץ - האמת שהתחלנו מהאופציה הזאת, אבל היה לנו ניסיון קצת בעייתי עם יועץ אחד. לא אהבנו את הרכב הראשון שהוא הציע (מאזדה CX-5 עם 2 תאונות בעברה, לטענתו קוסמטיות, אבל תיקונים בשווי מצטבר של 51 אלף שקל + ירידת ערך נראו לי קצת מוגזמים), ולאחר שדחינו וביקשנו לראות אופציה אחרת הוא "זרק" אותנו...

נשמע כמו סוחר יותר מאשר יועץ.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, nVIDIA כתב:

תודה רבה לכל המגיבים, הדיון שמתפתח פה מועיל מאוד להבנה ולדיוק של הצרכים שלנו.

אני רוצה לזרוק לאויר את ה ATTO 2 DM-I ACTIVE למרות שהיא יקרה בעוד 8K ש"ח.

מה לדעתי היתרונות שלה על כל מה שהוצע עד עכשיו ?

1. אחריות ל 6 שנים.

2. אבזור בטיחות רמה 7 (בפרונטרה-2, בווניו 1 עד 3, בסטוניק 6).

3. רמת זיהום נמוכה (יכול להעיד על צריכת דלק עדיפה): ב ATTO2DMI היא 2, בווניו היא 15, בסטוניק 10, בפרונטרה 8.

4. ה DMI גבוהה ונוחה לכניסה ויציאה, תא מטען טוב (DMI כ 400-450 ל', וניו - 355 ל', סטוניק 332 ל', פרונטרה 455 ל'). 
5. מרווח מאחורה ל-2 מבוגרים ולא תהיה בעיה ל-3 ילדים (בטח שלא בנסיעות יחסית קצרות עד בינוניות).

6. מידות הגיוניות: DMI 433/183/167.5, סטוניק 416/176/150, פרונטרה 438/180/166, ווניו 404/177/159.5
    המידות של ה DMI מאוד דומות לפרונטרה עם בונוס קטן של 1.6 סמ בגובה ועוד 3 לרוחב.
    לדעתי הווניו נותנת את התמורה הכי פחות טובה גם בהיבט פח-לשקל וגם מבחינת תא מטען, איבזור בטיחותי וכו'.

איציק

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הבנתי מהשרשור הקודם ששניהם נפרדים מרכבים מהעבודה.

לטעמי היה נכון שתציין מאיזה רכבים נפרדים ומה הייתה הביקורת שלהם עליהם.

בסוף, הרכב המיועד אמור להיות לא רק פרקטי במובן היבש, אלא מתאים לטעמם האישי.

לאנשים (ובמיוחד מבוגרים) יש דרישות ספציפיות שלעיתים שונות משל אחרים מומחים ככל שיהיו.  בעיות ברכיים, שדה ראיה, קושי בחניה וכיוב'

עריכה - וכמובן גם קושי בהתמודדות/הסתגלות עם קידמה טכנולוגית/שטיקים חדשניים ששונים מההרגלים.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

אם הפרונטרה מענינת, קחו בחשבון את ה C3 קרוס תאומתה המכנית. לזוג מבוגרים אין מתאים מהצמד הזה, מושבים נוחים מאוד במיוחד בסיטרואן, כניסה ויציאה שמתאימים לאנשים מבוגרים יחסית, מרחב פנים ומטען מעולים, נסיעה מאוד נוחה, במיוחד בסיטרואן. מכוניות ידידותיות לנהג ופרקטיות לנוסעים. לזכרוני לסיטרואן גם חמש שנות אחריות, אבל אולי אני טועה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אכן 5 שנים עם 3 טיפולים מתנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסטוניק בעלת מרכב יחסית נמוך.

לדעתי פחות נוח למבוגרים וזה רק יילך ויהיה פחות נוח.

מדובר גם על שילוב גיר מנוע שלא זכו לאמינות מופתית כמו גרסת 1.4 ליטר שכבר לא משווקת. 

הוניו רכב מאוד בסיסי, לדעתי הסיטרואן שהוצעה למעלה עדיפה. 

אפשר לשקול גם cx3.

במחיר שלה כיד שניה, היא לא נמכרת כחדשה, לדעתי היא עדיפה על פני וניו חדשה ולמרות שהסלון שלה מיושן יחסית לסטוניק החדשה, היא לדעתי תהיה אמינה יותר, נוחה יותר לכניסה, יציאה ולנהיגה וכמובן זולה יותר לרכישה. 

פורסם

במידה ולא נכתב , וחשוב רכב מרווח ושנחשב לרכב אמין, מה לגבי מיצובישי אאוטלנדר?

זה רכב שניתן לקנות בתצורה של 7 מושבים.

יכול להכנס בתקציב, ולהתאים. גם שוק טוב.

פורסם
לפני 17 שעות, Moshe c כתב:

אני מציע שאם טרם הזדמן לך, תבחן מקרוב את ארבעת הרכבים המוזכרים ותראה אם דעתך תשתנה.

לדעתי יש סיכוי לא רע שכן. 

אם אני מבין נכון , נהגת בהם? בכולם?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 26.5.2026 בשעה 11:57, Moshe c כתב:

הסטוניק בעלת מרכב יחסית נמוך.

לדעתי פחות נוח למבוגרים וזה רק יילך ויהיה פחות נוח.

מדובר גם על שילוב גיר מנוע שלא זכו לאמינות מופתית כמו גרסת 1.4 ליטר שכבר לא משווקת. 

הוניו רכב מאוד בסיסי, לדעתי הסיטרואן שהוצעה למעלה עדיפה. 

אפשר לשקול גם cx3.

במחיר שלה כיד שניה, היא לא נמכרת כחדשה, לדעתי היא עדיפה על פני וניו חדשה ולמרות שהסלון שלה מיושן יחסית לסטוניק החדשה, היא לדעתי תהיה אמינה יותר, נוחה יותר לכניסה, יציאה ולנהיגה וכמובן זולה יותר לרכישה. 

ל CX3 מרחב פנים ומטען די מצומצמים. היא גם סובלת מחלונות קטנים יחסית, קצת קלאוסטרופובית.

פורסם (נערך)

לא מצליח להבין למה למרות המוניטין המוצדק של רכבים צרפתיים דרעק שתחת הערך חוסר אמינות יש תמונה שלהן בויקיפדיה, אנשים ממליצים לזוג מבוגרים בלי הבנה מכנית שמחפשים רכב אמין צרפתיות. באיזה יקום בדיוק רכב צרפתי נכנס לקטגוריה אמין? מי רוצה לשלוח את ההורים המבוגרים שלו להתמודד עם קרסו לובינסקי ושות' בלי הבנה מכנית. לא מישהו שאוהב את ההורים שלו כנראה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...