Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הסתכלתי על היסטוריה של הטיפולים באותו מוסך עשו לי  ניקוי מצערת אחרי חודשיים התחיל לי תקלה " מנוע צהוב " בקיצור בטיפול האחרון המוסכניק החליף לי את החיישן חמצן אז עשיתי אחד ועוד אחד יש מצב שהחיישן נדפק בגללם ? כי שהם ניקו לי את המצערת הם ניתקו רק את המכסה פלסטיק עם הצינור אויר הראשי שמכניס אויר ולא ניתקו את החיישן חמצן / מד אויר MAF הם הכניסו את הפחית ניקוי ישירות למצערת אבל החיישן מאוד קרוב למצערת פרפר / פחית אז יש מצב שהחיישן התמלא חומר דביק כימי וכל הליכלוך או האויר נדבק אליו עם הזמן "חודשיים" ואז התקלה של המנוע הצהוב הופיעה או שהחומר עצמו הרס לי את החיישן אני פשוט רושם תלונה למשרד התחבורה , התלונה בעיקרון על הטיפול האחרון אבל החיישן קשור לטיפול שנעשה לפני 

עריכה אחרונה על ידי Schweppes
פורסם

די מספיק!

תכבד את הקוראים,

ערוך את ההודעה שלך מחדש עם:

חלוקה למשפטים.

עם סימני פיסוק.

רווחי שורה.

שורות.

פסקאות.

אתה לא יכול להמשיך כמו קודם,

ועוד אחרי שסגרו את הדיון הקודם שפתחת, אחרי 6 עמודים שלמים.

ועדיין, ראוי שתעלה צילום של הקבלה.

• רעיון טוב! 3
פורסם

האם חוץ ממנורה מנוע צהובה בלוח המחוונים, הייתה איזה תופעה לא תקינה בנסיעה, כמו מנוע מקרטע?

באיזה חומר ניקוי השתמשו?

תרסיס או נוזל?

מה שם החומר המדוייק?

כמה הוא עלה?

נסה לענות על כל השאלות, כדי שניתן יהיה לעזור באופן ממוקד.

פורסם (נערך)

בהאצה בעיקר בעליות הייתה תחושה שהרכב לא מגיב מנוע מגמגם עומד להשתתק לא מגיב לדוושת גז

הוא ריסס בספריי ( אולי נוזל לניקוי קרבורטורים אין לי מושג )

הוא ריסס אמר לשותף שלו להניע ושוב ריסס ככה כמה פעמים 

אני זוכר שהוא שם את החלק של הצינור אויר ( פלסטיק ) בצד אבל לא ניתק את החיישן מד אויר השחור פלסטיק 

במיליון אחוז הוא לא ניתק את זה אני זוכר 

אחרי שהוא החליף את החיישן חמצן הנורה הצהובה נעלמה וגם הגימגום (החלפתי גם את הפלאגים והמסנן דלק)

אבל שאני מחבר את הניקוי מצערת ל "נורה צהובה מנוע" בלוח שעונים שנדלקה אחרי חודשיים והחיישן מד אויר שנדפק קשה שלא לחבר בין השניים 

אבל זה מאוחר מדי אין מה לעשות מה שמעצבן שהוא גם דפק לי 3000 שקל בעוואנטה וגם החיישן מד אויר שהוא החליף לי נדפק בגללו 

בטוח בזה 90% אולי 10% זה מקרי לגמרי 

לפעמים עדיף להיות טיפש טכנולוגית לא לדעת כלום ולא לקחת ללב להיות כמו כולם לשלם את העקיצה ולהמשיך הלאה 

מה שבטוח שאם אני אתבע אותו ואגיש תלונה במשרד התחבורה אתם הראשונים שתדעו אני לא מתכוון לוותר לו חשב נפל על פראייר 

עריכה אחרונה על ידי Schweppes
פורסם

למה לתקוף.

גם אם לאנשים יש ביקורת על סגנון הכתיבה, הוא סה"כ מנסה לפענח אם יכול להיות קשר בין דברים.

אם המסקנה היא שקשה להגיד מה היה במצב כזה ואין קשר סיבתי מובהק, אז אפשר להגיד את זה כך וזהו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

חיישן MAF נמצא ביניקת אוויר

חיישן חמצן בפליטה

דבר ראשון תפריד ביניהם למרות שהעבודה נעשית ב"שיתוף פעולה" בין החיישנים

היה קוד תקלה של תערובת עשירה או עניה(P0170-P0175)?

הסל"ד היה יציב בעמידה?

חסר פה חומר 

עריכה אחרונה על ידי נהג מירוצים ותיק
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 3.5.2026 בשעה 21:05, Schweppes כתב:

הם ניתקו רק את המכסה פלסטיק עם הצינור אויר הראשי שמכניס אויר

לא ברור האם הם השפריצו את החומר לפני או אחרי הMAF,

אבל כך או כך, ספריי לניקוי מצערת/קרבורטור לא דביק ולא נשאר, אלא מתאדה די מהר.

כמו כן, לא רואה איך ספריי ניקוי מצערת מצליח להשפיע על חיישן חמצן שנמצא בסעפת הפלטה.

מה כן, אתה כנראה צודק שהבחור לא מקצועי, אם יש נורת אזהרה - יש קוד = יש כיוון למיקום הבעיה,

אם השיטה שלו זה להחליף חלקים עד שנפתר - הוא לא מאבחן את התקלה, הוא זורק עליה חלפים על חשבונך בתקווה לפתור אותה.

לקוד מסויים יכול להיות פתרון שתקף ל90% מהמקרים, אבל מכונאי לא אמור לנחש, אלא לבדוק, לאמת ורק אז להחליף.

אצלי נדלקה נורת ממיר - בגלל שהתרמוסטט נשבר פנימית ונשאר פתוח, לא רצים להחליף ממיר בגלל קוד מבלי לבדוק לעומק.

אם תקנה סורק תקלות זול ב50 שקל מעלי אקספרס, תוכל לכתוב כאן את הקוד שיש ותקבל עצות הרבה יותר טובות מהמכונאי הנוכחי שלך

עריכה אחרונה על ידי yairw

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, yairw כתב:

מה כן, אתה כנראה צודק שהבחור לא מקצועי, אם יש נורת אזהרה - יש קוד = יש כיוון למיקום הבעיה,

אם השיטה שלו זה להחליף חלקים עד שנפתר - הוא לא מאבחן את התקלה, הוא זורק עליה חלפים על חשבונך בתקווה לפתור אותה

מכל ההתכתבות פה

אני לא בטוח שהבחור לא סרק את הקוד

אנחנו שופטים את המוסך במעמד צד אחד

עריכה אחרונה על ידי נהג מירוצים ותיק

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...