Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם הערת צד, אבל אם אתה זקוק לרשתות הניתנות להסרה ולהחזרה בקלות אני יכול להמליץ על מתקין שעושה עבודה טובה במחיר סביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשביל פעם באף פעם שאני צריך להסיר אותן? תודה, אין צורך. 

זה כן עשיתי DIY. :lol:

אני מעדיף משהו שלא ניתן להסיר בקלות, רק חסר לי שהחתול ילמד ממני לתפעל מברגה. גם ככה הוא מנהל העבודה ואחראי בקרת איכות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אני מסיר את הרשתות אחת למספר חודשים לצורך שטיפה - כך שמדובר בפעולה שגרתית.

עריכה: לאור התהיה שלך, הדברים האלה צוברים אבק בכמויות עצומות. שטיפה תחת ברז או עם צינור הגינה פותרת את הבעיה בשניות.

אגב, מזג האוויר הצפוי בימים הקרובים יתן לך הזדמנות לבדוק את טיב הצינון, צפי ל-30 מעלות מחר ו-34 מחרתיים..

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תתבייש לך. 

גרמת לי להתחיל לחשוב. 

שום דבר טוב לא יוצא מזה אף פעם! 

כשעשיתי את הרשתות (הן שם כדי שהחתול לא יחליט  לטייל ברחבי תבל), לפני לא מעט שנים, תכננתי אותן בצורה מסויימת. 

לא היה לי את הידע והניסיון שיש לי היום, ולא היה לי יותר מדי זמן לתכנן את זה לעומק. 

לכן הן נבנו כמו שנבנו- על מפתח החלון של כ-3 מטרים, הוספתי 3 קרשים לתמיכה (מיושרים וצבועים יפה, ו"מוחבאים" כך שכשהחלון סגור פשוט לא רואים אותם) והרשתות תפוסות עם לייסט אלומיניום (אם כבר יראו, כשהחלון פתוח, לפחות שייראה נסבל...) וברגים (נירוסטה). אלו רשתות מתכת (מצופה גומי)- לא קריעות מציפורני חתול. 

אחרי שגרמת לי לחשוב (תתבייש), 

כן- יכלתי למצוא רעיון שיאפשר לי להפוך אותן לשליפות ועדיין להיות קשיחות דיין לטיפוס הרים עם ציפורני חתול. 

עברו לי כמה בראש עכשיו. 

אולי באמת אבצע את זה בהמשך. 

פורסם

אתה מרשה לי לסטות מהמזגן לרשתות? מה שעשו אצלי הוא לבנות מסגרת אלומיניום ברוחב חצי החלון/דלת הזזה - בעצם כנף אחת מתוך שתיים - ולהתקין מסילות. כך הרשת מכסה, בעצם, רק מחצית החלון, כשהחצי השני סגור על ידי השמשה. כך ניתן להזיז את הרשת לצד הפתוח, והחצי השני אינו מוצלל על ידי הרשת. הדבר הזה קליל כך שגם הסטה וגם פירוק קלים מאוד. אפילו הנכדה בת השנה וחצי מזיזה את הרשת.

כאן אתה יכול לראות את המבנה - דלתות הזזה על המסילןת הרחבות, והמסילה המרוחקת, הדקה, נושאת את הרשת. המסילה הזו הוספה על ידי מתקין הרשת.

20260414_112218.jpg

פורסם

זו רשת נגד יבחושים, שחתול קורע בשנייה עם הציפורניים. 

אני גם לא צריך את ההזזה. להיפך. אני צריך שלא יהיה חלק מהחלון שהרשת לא מכסה. 

זה פוסל סוג של מסילות. 

מה שאני צריך זה אפשרות "חיבור מהיר", שיהיה יציב ועדיין קל יותר לשחרור מהמקום לצרכים שונים ומשונים. 

אני כן חושב לייצר מסגרת לכל סגמנט של רשת (רוחב של רשת כזו היה טיפה רחב מדי AS IS, חתכתי עם מספרי פח), יש לי 4 סגמנטים. 

לקיצוניים אני יכול לייצר נעילה מהירה בשיטת "KEYHOLE". תמונה להמחשה. 

image.png.8d94b6537e3be9d896f15188dfb7a478.png

מעניין, אולי ל-2 המרכזיים אוכל לייצר נעילה מהירה באותה השיטה? שיינעלו על הקיצוניים? 

אני צריך לחשוב על זה יותר לעומק, אני מפספס משהו כרגע.

פורסם (נערך)

לדעתי מה שאתה מפספס זה משהו אחר: אתה משתמש בחומרים שאתה מכיר, קרי עץ. אבל אלומיניום מאפשר בניה יותר קלה ומותאמת, ומן הסתם אפשר לבחור ברשתות מחומרים וחוזק שונים, לפי הצרכים. הצד השני הוא, כמובן, עלויות, ובמקרה של אלומיניום נוספת עלות העבודה שאינך עושה בעצמך.

אגב, האם אצלך החלונות הם חלונות הזזה או על צירים? כי אם מדובר בחלונות הזזה אתה צריך רשת ברוחב שמשלים את החלון בפתיחה הרחבה ביותר שלו. אם חלונות על ציר אתה מריך רשת על כל המסגרת.

פורסם

הזזה, 4 חלונות. מאחר ויש כמה אפשרויות פתיחה, כדי לא להיות מוגבל אני בכל מקרה אצטרך רשת על הכל. 

פורסם (נערך)

והחלונות על 4 מסילות נפרדות או שיש 2 מסילות ו-2 חלונות על כל מסילה? אם הסידור הראשון אתה צריך רשת על 3/4 הרוחב (כי רבע תמיד נסגר על ידי שמשה), אם הסידור השני חצי. בכל מקרה, יש לזה חתיכת רוחב, השאלה האם קיים על האדן.

ההחרגה היא אם יש לחלונות כיס בקיר, קשה לי להאמין שקיים.

פורסם

להסביר קשה מילים גדול מוזר. תמונה ממחיש.

פרופיל חלון אלומיניום - לא רק טרנד אופנתי | איילוק

זה המצב אצלי. 

ובכל מקרה ומצב אני מעוניין ברשת לכל שטח החלון. 

אני כבר אחשוב על משהו.

בכנות, ברגע שאעבור לסגמנטים מוכנים, כבר יהיה לי הרבה יותר קל ופשוט להתעסק עם הדרעק הזה. הפתיחה של הרלסים אלומיניום שביצעתי, להחזיק את הרשת כך שלא תזוז והכל יסגר כמו שצריך וכל זה- זה הסיוט האמיתי. מסגרות יפתרו לי את זה. וחבל שלא התחלתי ככה. 

זה מה שקורה כשממהרים. 

פורסם

מנהלים, אם אפשר בבקשה לפצל את השירשור הזה לשירשור חדש על הרשתות, אני אגיד תודה רבה. 

משהו כמו "אני רוצה לעשות רשתות חדשות לחלונות - בעד חתולים, לא נגד יתושים".

הנה. נזכרתי מה אני מפספס (לפחות משהו אחד). ולמה ירדתי מזה עוד אז כנראה. 

איך אני מרכיב מסגרת שתהיה חזקה דייה? אין לי הרבה עובי לשחק איתו, ואין לי תקציב לקנות 4 פלטות של (לצורך הדיון, הכי מתאים למשימה:) סנדוויץ' 8 ממ ולחתוך אותן בנגרייה (יהיה צריך CNC לזה) כדי להוציא מכל אחת זוג מסגרות תואם. 

אין לי איך לחזק את החיבורים במידה ואצטרך להרכיב את זה מקרשים בודדים. 

אולי אפשר לעשות משהו עם חיבור חצי-חצי (HALF LAP). אבל העובי הזה מגביל מאד. 

Making a Half Lap Joint | Summary, Comparison, & Walk Through

פורסם
לפני 31 דקות, ברווז כתב:

ואין לי תקציב

זה המפתח.

מבנה עץ יהיה יותר עבה וכבד ממבנה אלומיניום, ואם מדובר על 4 מסגרות ניידות אני לא בטוח שיהיה לך מקום באדן ובמסגרת המבנה מעליו.

אגב, מהתמונה לא ברור לי כמה מסילות יש לך עבור החלונות: שני חצאים שבכל אחד מהם 2 מסילות, או מסגרת לכל האורך עם 4 מסילות מקבילות.

פורסם (נערך)

התמונה מהרשת, להמחשה בלבד. אין לי תמונה של המסילות שלי. עדיין.

יש לי הרבה שיעורי בית להכין, כמו מה הרווח שיש לי לעבוד איתו. זה יקבע את היכולת שלי לבנות את המסגרות. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

מדדתי את המרווח שיש לי (שאין לי, יותר נכון לומר). 

אין לי אפשרות להוסיף לשם משהו כמו שתכננתי בשביל הרשתות. 

יורד מזה בשלב זה. תודה.

• תוכן חדש...