Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לאחרונה קופצים לי ביוטיוב כל מיני סרטונים על דברים שקרו בעולם במעורבות של ישראלים \ מוסדניקים וכולי, אני משער שזה בא בעקבות הלך הרוח שנגדנו אבל עדיין מדובר על כמה סיפורים די מעניינים שלא הכרתי קודם.

לצערי אין לי את הלינקים לסרטונים בשלוף, אבל אאמלק כמה ואקשר לוויקיפדיה, אם יש לכם עוד סיפורים מעניינים כאלה מההיסטוריה שלנו אז בבקשה שתפו:

סיפור הטבעתה של ספינת מודיעין אמריקאית על ידי ישראל במלחמת ששת הימים-

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

קראתי איזכורים של זה פה בפורום אבל לא הכרתי את הסיפור הזה לפני זה- ישראל הורידה ספינת האזנה אמריקאית "בטעות", לא לקחה אחריות אך בסופו של דבר פיצתה כלכלית את משפחות 34 הנספים בתקרית.

לפי כל האינדיקציות (וגם תשאלו את ההורים שלכם אם הם זוכרים - הם כנראה יאשרו את זה-) לא מדובר בטעות אלא הטבעה מכוונת כדי שאמריקה לא תגלה את המהלכים שלנו ותזהיר את מדינות ערב.

איך הזמנים השתנו... אני מדמיין את ביבי עושה היום משהו כזה והעולם מחליק לו את זה 🤣

https://en.wikipedia.org/wiki/Vela_incident

ניסוי אטומי של ישראל (לכאורה!) ב1979 בשיתוף דרום אפריקה, כמובן שבנוהל לא לקחנו אחריות- וארה"ב כנראה עזרה לנו בקבירת הסיפור.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dikko_affair 

ניסיון חטיפה מ1984 של בכיר ניגרי מאנגליה על ידי אקס(?) סוכני מוסד, כדי להעמידו לדין בניגריה באשמת שחיתות לאחר הפיכה צבאית שבוצעה שם.

החוטפים כללו רופא מרדים ישראלי שהיה אחראי להשגיח על החטוף כשהוא מורדם בתוך ארגז עץ שהיה אמור להיות מסומן כחבילה דיפלומטית.

מסיבות לא ברורות החבילה לא סומנה, מה שאיפשר לעובדי המכס לפתוח אותה בלי לגרום לתקרית דיפלומטית.

מה שבא אחר כך זה ניתוק קשרים זמני בין ניגריה לאנגליה - מעניין מה הייתה המעורבות של ישראל המדינה, עצם זה שנפלו על שטות כמו סימון של חבילה גורם לי לחשוב שהפעולה בוצעה באופן פרטי ובלי קשר לישראל, אבל אין לדעת...

המעורבים נכנסו למספר שנים לכלא (גם סוכן המוסד והרופא המרדים).

איזה עוד סיפורים "פנטסטיים" כאלה מההיסטוריה שלנו אתם מכירים? מעבר לOBVIOUS כמו מבחוח וכולי.

פורסם
לפני 12 דקות, flytomars כתב:

ישראל הורידה ספינת האזנה אמריקאית "בטעות",

יפתח ספקטור היה הטייס, מתייחס לזה בספר שלו 'רם וברור' - טוען שזו הייתה טעות באמת ובתמים.

מקריאה של הספר, הוא נשמע בחור אמין, לפחות לי אבל אולי אני נאיבי.

• מעניין 1
פורסם

פרשת הליברטי היתה סדרה ארוכה של טעויות של שנינהצדדים.

סיפור הניסוי הגרעיני מוכר (אם כי, כמובן, חשאי, ויש הרבה סיפורים כאלה), ולאחרונה ראיתי סרט שטוען שדרום אפריקה בנתה 6 פצצות גרעין, ופירקה אותן אחרי נפילת משטר האפרטהייד. שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לדרא״פ היה קרוב, ישראל סיפקה לדרא״פ הרבה נשק וגם ידע לבניתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, flytomars כתב:

) לא מדובר בטעות אלא הטבעה מכוונת כדי שאמריקה לא תגלה את המהלכים שלנו ותזהיר את מדינות ערב.

איך הזמנים השתנו... אני מדמיין את ביבי עושה היום משהו כזה והעולם מחליק לו את זה 🤣

בא נתחיל ונאמר שאמריקה באותו הזמן לא הייתה ידידתנו הגדולה או בכלל. למעשה נשיא ארצות הברית בתקופת הקמת המדינה בכלל לא רצה להכיר בנו באו״ם , מכיוון שאנחנו נחשבים לשלוחה סובייטית, כי מקימי המדינה היו כולם יוצאי מזרח אירופה , פולין ,בלארוס, ורוסיה עצמה.

מייסדי מדינת ישראל, ובראשם 37 החותמים על מגילת העצמאות, הגיעו מרקעים מגוונים, אך רובם המכריע נולדו במזרח אירופה. 
להלן פירוט של מוצאם:

• מזרח אירופה: הרוב המוחלט של החותמים נולדו באזור זה, בעיקר בפולין (כמו דוד בן-גוריון) וברוסיה.
  • מרכז ואירופה המערבית: חלק מהמייסדים הגיעו ממדינות כמו גרמניה, אוסטריה (למשל פנחס רוזן שנולד בגרמניה) והונגריה (בנימין זאב הרצל, אבי הציונות המדינית, נולד בבודפשט).
  • יוצאי עדות המזרח (מזרחים): בין החותמים היו שני נציגים בלבד - סעדיה כובאשי יליד תימן, ובכור-שלום שטרית שנולד בטבריה למשפחה ממוצא צפון אפריקאי (מרוקו).
  • ילידי הארץ: רק חותם אחד, בכור-שלום שטרית, נולד בארץ ישראל (בטבריה), בעוד שכל השאר היו עולים.
  • ארצות הברית: גולדה מאיר, אחת משתי הנשים שחתמו על המגילה, אמנם נולדה באוקראינה אך היגרה וגדלה בארצות הברית לפני שעלתה לישראל. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ב1973 חיל האוויר הפיל מטוס נוסעים לובי שחדר בטעות לסיני שהיתה אז בשליטת ישראל. 108 נוסעים נהרגו.

ב1982 אריק שרון ורפול החליטו לחסל את ערפאת, שהיה טס אז במטוסי נוסעים, ומשתמש בהם כמגן אנושי. הם החליטו שמטוס נוסעים כזה הוא מטרה לגיטימית וצריך להפיל אותו בלב ים, כדי למנוע זיהוי של התוקפים הישראליים. חמש פעמים נשלחו מטוסי קרב להפיל מטוס נוסעים שחשדו שערפאת נמצא בו, אבל בכל הפעמים הטייסים הכשילו את המשימה, כי הרגישו שמדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

גם פרשת המטוס הלובי מתוארת כסדרה של טעויות, בעיקרהשל טייסי מטוס הנוסעים.

והיתה גם פרשה הפוכה - הפלת מטוס אלעל בשמי בולגריה ב-1955.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

ב1973 חיל האוויר הפיל מטוס נוסעים לובי שחדר בטעות לסיני שהיתה אז בשליטת ישראל. 108 נוסעים נהרגו.

ב1982 אריק שרון ורפול החליטו לחסל את ערפאת, שהיה טס אז במטוסי נוסעים, ומשתמש בהם כמגן אנושי. הם החליטו שמטוס נוסעים כזה הוא מטרה לגיטימית וצריך להפיל אותו בלב ים, כדי למנוע זיהוי של התוקפים הישראליים. חמש פעמים נשלחו מטוסי קרב להפיל מטוס נוסעים שחשדו שערפאת נמצא בו, אבל בכל הפעמים הטייסים הכשילו את המשימה, כי הרגישו שמדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל.

את הסיפור על המטוס הלובי הכרתי, אבל הסיפור על עראפת- וואו, לא הכרתי, מעניין מאוד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

בא נתחיל ונאמר שאמריקה באותו הזמן לא הייתה ידידתנו הגדולה או בכלל.

אתה אומר את זה כדי להסביר למה זה כנראה בכוונה או בעצם שלאמריקאים לא היה אינטרס לכסות על זה אז זו כנראה טעות תמימה?

לפני 4 שעות, stx כתב:

יפתח ספקטור היה הטייס, מתייחס לזה בספר שלו 'רם וברור' - טוען שזו הייתה טעות באמת ובתמים.

מקריאה של הספר, הוא נשמע בחור אמין, לפחות לי אבל אולי אני נאיבי.

תשמע, אם להאמין לקונספירציות היותר קיצוניות, שדיין הורה להטביע את הספינה ולעשות שזה ייראה כמו המצרים- אז לא הייתי מצפה מטייס ישראלי להגיד משהו אחר 🤣

אבל ברצינות- ראיתי את הסרטון כשקפץ לי ביוטיוב והייתי בטוח שמדובר בבולשיט אחד גדול שנדחף על ידי אנטישמים (ואכן בוויקיפדיה מופיע שאיראן ניסתה לדחוף תוכן כזה, וגם אל ג'זירה עשתה סרט על הנושא ובכלל זה משמש בעיקר אנטישמים), אבל אז שאלתי את אבא שלי שאי אפשר להאשים אותו בשמאלנות או אנטי-ציונות, והוא אמר (בלי לראות שום סרטון) שכן, בזמן אמת היה די ברור שזה לא היה בטעות, והיה כדי שהאמריקאים לא ידליפו שישראל מתכננת להפר את ההפסקת אש עם סוריה ברמת הגולן (לא הכי הבנתי מה הקשר בין אל עריש לרמת הגולן... אבל התיאוריה הזו גם מופיעה בדף וויקיפדיה)

מסקרן אותי מה אנשים שחוו את זה בזמן אמת והיו מחוברים לחדשות ולזייטגייסט באותה תקופה, אני יודע שאפילו ספריאל הדינוזאור לא היה בגיל מודע אז אבל אשמח אם מישהו ישאל בן משפחה מבוגר מה התיאוריה שלו (ברור שכולנו מדברים מהתחת ואף אחד לא באמת יודע, אבל מסקרן אותי מה היה ההלך רוח בזמנו)

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, flytomars כתב:

אשמח אם מישהו ישאל בן משפחה מבוגר מה התיאוריה שלו

אני אבדוק מחר, אולי יהיה משהו מעניין.

מנצל"ש, אשמח לקבל לינקים לסרטים על הפלמ"ח, אצ"ל, לח"י. 

בסגנון דוקו, ראיתי את ערוץ היוטיוב של הפלמ"ח אבל אני רוצה משהו יותר מתומצת מאשר לצפות בשעות על גבי שעות של ראיונות..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, flytomars כתב:

לא מדובר בטעות אלא הטבעה מכוונת כדי שאמריקה לא תגלה את המהלכים שלנו ותזהיר את מדינות ערב.

המלחמה פרצה ב-5 ביוני, הספינה נפגעה ב-8 ביוני, כך שהטיעון הזה לא תקף. יכולת התיאום והתקשורת בשנת 1967 היא כמו לדבר עם כוס אשל וחוט לעומת מה שיש כיום, כך שטעות היא בהחלט אופציה הרבה יותר הגיונית לעומת כל טענה אחרת, שבהחלט עולה שוב ושוב ושוב ע"י אנטישמים. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, flytomars כתב:

אני יודע שאפילו ספריאל הדינוזאור לא היה בגיל מודע אז

בדומה ל-Dr. Who ולצ'אק נוריס, ספריאל מתקיים מחוץ לרצף המרחב-זמן הקונבנציונלי. ב-1967 הוא היה כנראה בן 7-10, אבל אחד הבנים שלו כבר ניווט את המטוס שהפיל את הפצצה בזמן שאת אשתו ניסו לכייס בברצלונה. 

לענייננו, אחד הזכרונות החזקים ביותר שלי מהשנים הראשונות בארץ הוא טיסת אלעל 1862 שהתרסקה לתוך מתחם מגורים סמוך לנמה"ת סכיפהול. זה היה מטוס תובלה אזרחי שנשא חומ"ס שיועדו באופן די ברור לייצור נשק כימי, ולאחר שהתרסק עקב סיבות פרוזאיות ככה"נ (עייפות החומר) התחיל השיטסטורם הרגיל של נסיונות טיוח, העלמת ראיות, אנשים מסתוריים בחליפות לבנות וכו': https://gemini.google.com/share/6ea6da8e6d00

אחרי קרוב לעשרים שנה באירופה, אני מביא את הפרשה הזאת לעיתים קרובות כדוגמה בשיחות עם ישראלים על מדוע לא אוהבים אותם/אותנו בחו"ל. הרבה לפני אנטישמיות וכל מיני נסיבות היסטוריות, חוסר השקיפות והיהירות בה ישראל התנהלה וממשיכה להתנהל במקרים כאלה לא עוזר למוניטין שלה, בלשון המעטה. להולנדים ולפלמים רבים זו הייתה הפעם הראשונה שהם בכלל שמעו עלינו מחוץ להקשר של מלחמת המפרץ הרחוקה, והרושם השלילי נותר עד היום כשהם בני 40-50. הולנד ופלנדרס (החלק הלא-צרפתי של בלגיה) הן כנראה המדינות האירופאיות שהכי דומות לנו במנטליות ובאופן השיח הבינאישי, אבל יש להן ערכים מאד ברורים של כנות ואתיקה שמעולם לא הגיעו למזה"ת, והסיפור של טיסה 1862 פגע ביכולתן לבסס יחסי אמון עם ישראל ועם ישראלים עד עצם היום הזה. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • מעניין 2
פורסם
לפני 12 שעות, flytomars כתב:

לא מדובר בטעות אלא הטבעה מכוונת כדי שאמריקה לא תגלה את המהלכים שלנו ותזהיר את מדינות ערב.

זה קרה במהלך המלחמה.

ישראל מעולם לא אמרה שזה נעשה בכוונה ותמיד דבקה בגירסה שזו הייתה טעות בזיהוי.

הטענה שהאמריקאים יזהירו את מדינות ערב... איזו מדינה בדיוק?

כמו בד"כ בדברים האלו, אנחנו לא יודעים מה באמת עמד מאחורי התקיפה, אבל העובדה היא שהאמריקאים לא עשו מזה רעש גדול, מה שאומר שאו שהגיע להם (והם יודעים את זה) או שזו באמת הייתה טעות בזיהוי.

בניגוד לסיפורים האחרים שהבאת, זה לא משהו שלא היה ידוע וגלוי

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

@Derish כבוד על הסרקסטיות.

בששת הימים הייתי בן 9, אבל עקבתי אחר החדשות ככל שמתאים לגיל (ורבתי עם ההורים איזה מהדורת חדשות היא האחרונה שמותר לי לשמוע לפני שאני הולך לישון), וגם הייתי מנוי על ״מערכות ים״. כמובן שאיני זוכר פרטים, אבל בהחלט זוכר שפרשת ה״ליברטי״ תוארה כסדרה של אי הבנות וטעויות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 11 שעות, zaf כתב:

למעשה נשיא ארצות הברית בתקופת הקמת המדינה בכלל לא רצה להכיר בנו באו״ם , מכיוון שאנחנו נחשבים לשלוחה סובייטית, כי מקימי המדינה היו כולם יוצאי מזרח אירופה , פולין ,בלארוס, ורוסיה עצמה.

מי שהיתה נגד היא מחלקת המדינה.

נשיא ארה״ב דאז פעל בניגוד להמלצות שלא להכיר במדינה הצעירה.

צפה בזה

לפני שעתיים, Derish כתב:

לענייננו, אחד הזכרונות החזקים ביותר שלי מהשנים הראשונות בארץ הוא טיסת אלעל 1862 שהתרסקה לתוך מתחם מגורים סמוך לנמה"ת סכיפהול. זה היה מטוס תובלה אזרחי שנשא חומ"ס שיועדו באופן די ברור לייצור נשק כימי, ולאחר שהתרסק עקב סיבות פרוזאיות ככה"נ (עייפות החומר) התחיל השיטסטורם הרגיל של נסיונות טיוח, העלמת ראיות, אנשים מסתוריים בחליפות לבנות וכו': https://gemini.google.com/share/6ea6da8e6d00

לא שויקפדיה משמשת כמקור מוסמך, אך רצוי שלא להסתמך על צ׳אטים כתורה מסיני.

השימוש במשקולות אורניום מדולל לאיזון אינו דבר חדש או חריג.

על פניו, שטר המטען כלל מידע לגבי הכימיקל המדובר, שע״פי הרשום - לא היה רעיל במצבו בעת השינוע.

יש לא מעט סיבות לחוסר האהדה כלפי ישראל, אך סבורני שתואר המקרה כאן אינו מתאים לעמוד בראשן.

The survivors' health complaints following the crash increased the number of questions about the cargo. In 1998, El Al spokesman Nachman Klieman publicly revealed that 190L of dimethyl methylphosphonate, a CWC schedule 2 chemical, had been included in the cargo. The chemical is a reagent in the synthesis of sarin and soman nerve gases. Israel noted that the chemical had been listed on the cargo manifest in accordance with international regulations, the material was nontoxic, and its intended use was to test the filters of chemical weapon detectors. The Dutch foreign ministry confirmed that it had already known about the presence of chemicals on the aircraft. The shipment was from a US chemical plant to the Israel Institute for Biological Research under a US Department of Commerce license.[22][23] According to the chemical weapons website CWInfo, the quantity involved was "too small for the preparation of a militarily useful quantity of Sarin, but would be consistent with making small quantities for testing detection methods and protective clothing.

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

והיתה גם פרשה הפוכה - הפלת מטוס אלעל בשמי בולגריה ב-1955.

ההפלה הזו לא היתה טעות. היא היתה מכוונת. 

יש כל-כך הרבה 'אירועים' במעורבות ישראל, בכוונה, בכוונה שנמסר שבטעות, ובטעות אמיתית. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...