Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

מעדיף לשלם 500 שקל ושבעל מקצוע יתעסק עם זה. קח רק את הזמן שנשרף על זה. מה ההפרש שנותר והאם שווה את הסיכון?

כשיש לך רואה חשבון שמכיר אותך היטב ואתה סומך עליו, אני מסכים ש-500 שקל הם מחיר נמוך לשלם תמורת חסכון בזמן והצלחה מובטחת. 

פות"ש לעומת זאת היה צריך לפתוח עכשיו דפי זהב (או מדרג), להתחיל לחפש מישהו, ואז לקוות שאותו 'בעל מקצוע' יהיה עם מספיק כישורים ומוטיבציה כדי לעשות עבודה יסודית ולא רק להוריד לו 10k מהחוב ולהרים אמברקס. אני אישית רואה את זה כסיכון הרבה יותר גבוה מהאסטרטגיה שהוא נקט בה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

58 זה לא כזה צעיר.

פשוט עם הגופים האלה והקנסות הדרקוניים שלהם מעדיף לשלם 500 שקל ושבעל מקצוע יתעסק עם זה.

קח רק את הזמן שנשרף על זה. מה ההפרש שנותר והאם שווה את הסיכון?

השירות של מס הכנסה, ואני לא מאמין שאני כותב את זה, הוא נהדר. יש פניה טלפונית. יש פניה דיגיטלית. כולן מקבלות מענה תוך ימים ספורים.

כל ה"דרקוניות" שלהם היא קצת מיתוס. אם חסר משהו אז כותבים בדיוק מה. אם הכל כשורה הכל מטופל מהר מאוד (ימים). בתל אביב בכלל היה לי טלפון של פקיד השומה שלי כעצמאי, זה היה מדהים כמה הוא היה שירותי. 

כל בנאדם עם טיפ טיפה אוריינטציה אינטרנטית יכול בקלות להתמודד עם רוב הדברים שהם זורקים עליך. 

הם בהחלט עושים טעויות, אבל אם אין לך מה להסתיר ככל הנראה שהכל יסתיים טוב ובקלות. 

פות"ש בכנות, כמה זמן במצטבר השקעת בעניין? אני לא מדבר על מחשבות או חרדות. נטו התעסקות בחיפוש/בירור ושליחה של הפניות שלך. 

אני בדוח שנתי שהייתי עושה לבד לגמרי מאפס לא השקעתי יותר משעה בפעם הראושנה. רו"ח טוב לוקח 2000 בממוצע לדו"ח שנתי. אין פה שיקול בכלל (כלכלי). 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הבעיה היא לא השירות אלא הקנסות שממשיכים לרוץ כשאתה בבירורחם איתם.

ודוח שנתי ראשון עלה לי 1200 כולל הצהרת הון ואחר כך 800 לשנה.

עריכה: סתם דוגמא, רוב האנשים לא יודעים שביטוח החיים הוא הוצאה מוכרת ולא מגישים אותו. ההחזר קרוב לעלות הדוח כולו.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

עריכה: סתם דוגמא, רוב האנשים לא יודעים שביטוח החיים הוא הוצאה מוכרת ולא מגישים אותו. ההחזר קרוב לעלות הדוח כולו.

אתה מדבר על החזר מס?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 20 דקות, ניקו פ. כתב:

כל ה"דרקוניות" שלהם היא קצת מיתוס.

עבור בעלי עסקים הסיפור הוא שונה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 דקות, DareDevil כתב:

אתה מדבר על החזר מס?

כן.

זו הוצאה מוכרת כמו פנסיה.

פורסם

סוף טוב הכל טוף.

עדיין יש לבדוק אם  כל הנתונים הוקלדו כיאות ובין היתר חישוב ריבית והצמדה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לעצמאי אין מה להתעסק עם חברות או שירותי החזר מס.

הכל אמור להתבצע במסגרת הדוח השנתי.

זה אמור להיות ברור מאליו, אבל כל חודש לקוח גאון אחר מבשר לי שהוא פתח תיק בחברה להחזרי מס - חלק מהחברות האלו/ "מציאת כספים אבודים" גובלות  בנוכלות לשמה וניצול תמימות.

פורסם

אלה נוכלים.

הדרך שלי להיפטר מהם זה פשוט להגיד להם שאם יש כסף שמגיע כמו שהם טוענים אז שיוותרן על דמי פתיחת התיק ומה שיתקבל חצי חצי.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
בתאריך 19.3.2026 בשעה 20:39, Night Driver כתב:

מאוד מעניין...

האם מדובר רק בביטוח חיים רגיל? מה עם ביטוח חיים למשכנתא, גם תופס?

מר gemini רשם לי את התשובה שלמטה. מישהו ממומחי המס פה יכול לאשר שה-AI דובר אמת?

ציטוט:

ביטוח חיים  בהחלט מזכה בהטבת מס משמעותית לאדם הפרטי בדרך של "זיכוי מס".

הנה כל מה שחשוב לדעת על איך זה עובד:

• מהי בעצם ההטבה? על פי סעיף 45א לפקודת מס הכנסה, תשלום עבור ביטוח חיים מזכה בהטבת מס בשיעור של 25% מסך התשלומים ששילמתם במהלך השנה על הפוליסה. מכיוון שחלק מרכזי בביטוח המשכנתא הוא ביטוח חיים (ריסק), אתם זכאים להחזר על חלק זה.

• הפרדה בין חיים למבנה: ביטוח משכנתא מורכב משני חלקים: ביטוח חיים וביטוח מבנה. חשוב לדעת שהטבת המס ניתנת אך ורק על הרכיב של ביטוח החיים, ולא על ביטוח המבנה.

• תנאי הכרחי - תשלום מס: מכיוון שמדובר ב"זיכוי מס" (כלומר, הפחתה של המס שאתם חייבים בו), כדי ליהנות מההטבה עליכם להגיע לסף המס ולשלם מס הכנסה בפועל (דרך תלוש המשכורת או כעצמאיים). אם אינכם משלמים מס הכנסה כלל, לא יהיה ממה לקזז את ההטבה ולא תקבלו החזר.

• תקרת הטבה: קיימת תקרה שנתית לסכום ההפקדות המקסימלי שעליו ניתן לקבל את הזיכוי, אך רוב האנשים שמשלמים ביטוח משכנתא סטנדרטי רחוקים מלעבור אותה.

איך מקבלים את הכסף או ההטבה?

• שכירים: * במהלך השנה: ניתן להביא את "אישור המס" השנתי מחברת הביטוח (שנשלח אליכם לרוב סביב חודש מרץ) להנהלת החשבונות או לחשב השכר במקום העבודה, והם יעדכנו זאת בתלוש כך שתשלמו פחות מס באותה שנה.

• בדיעבד (החזר מס): אם לא עשיתם זאת בזמן אמת, תוכלו להגיש בקשה להחזר מס בסוף השנה. החדשות הטובות הן שניתן לדרוש את ההחזר הזה עד 6 שנים אחורה.

• עצמאיים: ההטבה מחושבת באופן אוטומטי כאשר אתם (או רואה החשבון שלכם) מזינים את אישורי חברת הביטוח לתוך הדו"ח השנתי המוגש למס הכנסה.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 19.3.2026 בשעה 20:45, פינדר כתב:

לא תמיד ולא בהכרח. 

הכל תלוי על מי אתה נופל. 

כעצמאי - הקצת מגע שהיה לי עם רשויות המס היה ניסיון חיובי, אנשים תכליתיים ורציניים- ואפילו יעילים, רחמנה ליצלן. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

לא תמיד ולא בהכרח. 

זה תמיד נכון.

התכוונתי לבעלי עסקים מסוגו של נהג הלילה, שכוללים יבוא, יצוא, העסקת עובדים, קנית מכונות וכו׳.

לעצמאים שמנהלים את עצמם בלבד, זה סיפור פשוט בהרבה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 20.3.2026 בשעה 00:51, ישה כתב:

סוף טוב הכל טוף.

עדיין יש לבדוק אם  כל הנתונים הוקלדו כיאות ובין היתר חישוב ריבית והצמדה

אני לא נוגע בזה יותר

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 29 דקות, פינדר כתב:

התכוונתי לבעלי עסקים מסוגו של נהג הלילה, שכוללים יבוא, יצוא, העסקת עובדים, קנית מכונות וכו׳.

לעצמאים שמנהלים את עצמם בלבד, זה סיפור פשוט בהרבה.

איך סוג העסק משנה, אם האנשים מהצד השני הם הסיפור? :lol:

זה סה"כ קצת יותר מורכב, אבל הטיפול הוא אותו הטיפול. 

דווקא בעלי עסקים כמו נהג לילה (בינוני\גדול) נהנים מהנהלת חשבונות מובנית בעסק, פיקוח של רואה חשבון לרוב וכולי. שם זה לא הם שמתנהלים מול רשויות המס אלא אותם אנשים שהם מעסיקים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מאה אחוז. 

אני כבעל עסק - רק ניסיון טוב. 

לאחרים בטוח שיש ניסיון רע. 

לכן כתבתי קצת. כלומר אם רוצים הם יודעים להתלבש יפה יפה. הם גם טועים לפעמים. 

העניין הוא שאם באמת לא עשית כלום ואתה טיפה מסודר, אתה כנראה תצא מזה בסדר אחרי לילות בלי שינה ותקופה מלחיצה, כי השירות שלהם טוב ואפשר להגיע לפגישה ולפתור הכל. 

ברור שיש להם מבצעים שהם מתלבשים על עסקים כאלו ואחרים, אבל לראייה, המון פעמים הם גם מוצאים דברים. אז אני לא חושב שהם bad guys. זה קצת כמו מפגש עם שוטר, יש סיכוי שאתה מאה אחוז בסדר ותיפול על אחד שהוא עבריין/מושחת ותסתבך על לא עוול בכפך, אבל לרוב מי שמסתבך הוא מי שפשע.

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...