Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסאגה ממשיכה
גם האתר של רשות המיסים הוא פארטץ'.
הצלחתי שוב לתפוס את פקידת השומה, הטלפון שלה באתר,  הסברתי לה שאין אפשרות לפתוח פניה על 2019, השנה כבר סגורה
היא הסכימה רק לבדוק את התיק, ואז אמרה לי שהיא בכלל מעיר אחרת והטלפון באתר שגוי, אין לה איך לעזור לי!
בלית ברירה הגשתי פניה על השנה הלא נכונה, בטח על זה יפסלו אותה ויחיבו אותי בסכום כפול.

פורסם

עוד אפשרות - אתה בטוח שמקום העבודה של שניכם העביר תשלומי מיסים? זה מקומות עבודה גדולים ומסודרים?

יש לכם 106 חתום ממקום העבודה על כל השנים האלה?

פורסם

@zvigolden אפשר לתקן את הסכום במסגרת דו״ח שנתי. בעניין דומה, בגלל תקלה אצל המעסיק אני מחכה לדו״ח השנתי הקרוב, ומדובר בסכום גדול.

אגב, קיבוע זכויות עשיתם? את זה חייבים לישות בסיוע בעל מקצוע - יועץ מס, רואה חשבון או יועץ פנסיוני מוסמך. בתלות בחסכונותיכם התהליך הזה יכול לחסוך לכם עשרות ומאות אלפי ש״ח. וכיוון שמדובר בהליך בלתי הפיך לא להעז לעשות לבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. בדרישת תשלום של רשות המסים מופיעה סיבה/ הסבר למהות החוב. מה רשום אצלך?

2. זורק רעיון למקור החוב: חבר מעבודה גם הגיש בקשה באופן עצמאי להחזר מס. בבדיקה שעשו לו ברשות המסים, עלו על חפיפה פורמלית  של פחות מחודש בין 2 עבודות שלא עשה בהן תיאום מס. החבר זוכר את המקרה ומציין שחשב שכר של המקום עבודה החדש, אמר שיעשה לו חישוב שכר ממועד תחילת עבודה , אך בפועל עשה מתחילת החודש וכך נוצרה החפיפה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

הם לא רצו להכיר 100% בהוצאות שלו או שזה היה עניין אחר ?

לא להכיר בהוצאות ולחייב שווי שימוש.

לטענתם אם אין יומן נסיעות ברמת הקילומטר חייב להיות שווי שימוש על מישהו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 59 דקות, KipodYam כתב:

עוד אפשרות - אתה בטוח שמקום העבודה של שניכם העביר תשלומי מיסים? זה מקומות עבודה גדולים ומסודרים?

יש לכם 106 חתום ממקום העבודה על כל השנים האלה?

אישתי מורה ואני עובד במקום גדול, יש טופסי 106 מסודרים.

לפני 24 דקות, fatboy1340 כתב:

1. בדרישת תשלום של רשות המסים מופיעה סיבה/ הסבר למהות החוב. מה רשום אצלך?

2. זורק רעיון למקור החוב: חבר מעבודה גם הגיש בקשה באופן עצמאי להחזר מס. בבדיקה שעשו לו ברשות המסים, עלו על חפיפה פורמלית  של פחות מחודש בין 2 עבודות שלא עשה בהן תיאום מס. החבר זוכר את המקרה ומציין שחשב שכר של המקום עבודה החדש, אמר שיעשה לו חישוב שכר ממועד תחילת עבודה , אך בפועל עשה מתחילת החודש וכך נוצרה החפיפה.

1 לא משהו שאני מבין, אין הסבר מילולי
2 שנינו עובדים באותה עבודה הרבה שנים.

פורסם
לפני 45 דקות, fatboy1340 כתב:

חפיפה פורמלית  של פחות מחודש בין 2 עבודות שלא עשה בהן תיאום מס. החבר זוכר את המקרה ומציין שחשב שכר של המקום עבודה החדש, אמר שיעשה לו חישוב שכר ממועד תחילת עבודה , אך בפועל עשה מתחילת החודש וכך נוצרה החפיפה.

פער של מס של חודש אחד אמור לתת סכום לא גבוה (הרי בהגשת הדוח השנתי התיאום בפועל מתבצע בדיעבד)

פורסם

לי היתה התנסות פחות טובה עם בעל מקצוע בייצוג מול הרשויות
בסוף... תכלס... הלכתי לבד וסגרתי את הפינה
גם הנסיון האישי שלי עם עובדי מס ההרכנסה היה חיובי מאוד!

פקידים שענו בסבלנות וניסו לפתור ולא לסבך

הייתי מתחיל בפגישה אישית ונסיון להבין למה נוצר החוב

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

המערכת של מס הכנסה דורשת לעיתים היכרות עם המושגים המוזרים שלהם - ומספיק שטעית בסעיף\טבלה אחת, אכלת אותה.

זה לא בדיוק נכון. 

גם כי עוברים על הדו"ח שאתה ממלא וגם אתה נדרש לצרף טפסי 106, מזכיר לך...

אחרת היה גם אפשר "לטעות" לטובתך ולעשות ככה קצת כסף. 🙂

לפות"ש @nglancer - כנראה שזה לא היה משנה הבקשה שלך להחזרים עבור תרומות, ומס הכנסה היה מזהה את הפער מתישהו (אולי זה בכלל סתם קרה באותו זמן).

בודק כיוון - האם בשנת המס 2019 נולדו לכם ילדים?

ולבסוף, מסכים עם כמה מהתגובות הקודמות - פקידי מס הכנסה הם לאו דווקא כמו בסיפורי האימה, והרבה מאד מאד מנסים לסייע ולכוון את התשלומים רק למה שנדרש ולבוא לקראת "האזרח הפשוט".

פורסם (נערך)

+ לא לשכוח את הרקע של הנפשות הפועלות הפופולריות בפורום:

ספריאל - מכייסים אותו פעמיים בשנה לפחות בברצלונה

נהג לילה - ביש גדא מגנט תאונות סדרתי ברמות שאין דברים כאלה

(באהבה, כן?)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 8

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, V6 כתב:

לפות"ש @nglancer - כנראה שזה לא היה משנה הבקשה שלך להחזרים עבור תרומות, ומס הכנסה היה מזהה את הפער מתישהו (אולי זה בכלל סתם קרה באותו זמן).

בודק כיוון - האם בשנת המס 2019 נולדו לכם ילדים?

לא, וגם אף אחד עוד לא עבר את גיל 19 אז

פורסם
לפני 6 שעות, nglancer כתב:

לפני 6 שעות, nglancer כתב:

בדרך כלל יש קוד סימול מדוע נוצר חוב. נסה לחפש אותו

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

אגב, קיבוע זכויות עשיתם? את זה חייבים לישות בסיוע בעל מקצוע - יועץ מס, רואה חשבון או יועץ פנסיוני מוסמך. בתלות בחסכונותיכם התהליך הזה יכול לחסוך לכם עשרות ומאות אלפי ש״ח. וכיוון שמדובר בהליך בלתי הפיך לא להעז לעשות לבד.

רק אציין שקיבוע זכויות מצריך בעל מקצוע שהתמחה בנישה הזאת.

רוב יועצי המס ורואי החשבון שאני מכיר לא ממש מבינים בזה וגם אם כן בצורה שטחית

גילוי נאות 

אני בעלים של משרד יעוץ מס

ומתכנן פרישה 

גילוי נאות 2

למרות שעברתי את מבחן לשכת יועצי המס למתכנן פרישה, הבנתי שזה מקצוע בפני עצמו ולא ממש התעסקתי עם זה.

זה מומחיות בפני עצמה והדבר נכון כפל כפליים לבעלי פנסיות ותיקות וכו'

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...