Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יכול להיות הגורם להצטברות מים?

זה קורה רק בפנס בצד אחד ולא במקביל בצד השני.

b.webp

נראה שנורות ופנסים הם קטגוריה רגישה. אם צריך להחליף, האם המכס יעשו בעיות?

האם יש דפי מוצר או קטלוגים למוצרי Depo?

באתר שלהם אין כלום. אם היתה אסמכתא לאישורי CE אולי זה יכול לעזור.

כרקע, מחירון יבואן בארץ לחלק מקורי הוא 170 ₪.

חלופי מחו"ל זה כ-70 ₪ כולל משלוח בדואר פשוט:

https://cars245.com/en/item/depo-2211406LUE-turn-signal-indicator

depo.jpg

פורסם (נערך)

זה מה שהיה קורה לי אם הייתי מאבד את ה CAP שאני מראה פה בפוסט......... הלחות נדבקת לחום של הנורות.... לאזן חומרים... ליד הנורות מאד יבש... לחות באה לאזן מעבר חומר.... סוג של...

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • לא הבנתי... 1
פורסם

למיטב ידיעתי בעבר היה סיכוי טוב שיעבור חלק בדואר ישראל, כיום הסיכוי קטן עד לא קיים ולכן ידרוש אישורים. 

אישית הייתי מפרק, מנסה לאתר את המקור לבעיה ומסדר בעצמי, כנראה בעזרת מעט סיליקון.

לחילופין, רוכש בארץ מפירוק או חליפי חדש

לדוגמא

https://topparts.co.il/he/יונדאי-i35-13-16-אלנטרה-פנס-צד-שמאל-לכנף-קדמי-2013-2014-2015-2016?srsltid=AfmBOopFLOfGzrH6cTcf-79ZRB2TmTIsbK3kszjawvwQot0j13ycy0KF

פורסם (נערך)

@Tom_22ההסבר שנתתי הוא זהה להסבר שנתן לי המכונאי (שעובד במוסך) שעזר לי באותו 11.11 בשעה 11 בלילה, הוא אמנם לא השתמש במונח מעבר חומר אבל למעט זה הסבר זהה. אבל אתה כמובן יכול לסמן לי איזה תגובה שתרצה. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אצלי האיתותי צד עם LED, ולא ניתן להחליף את הנורה, מחליפים את כל היחידה.

בטסט האחרון וידאתי שהם עובדים, והם נתנו אור כמו נר קטן, ברמה שהיה צריך להצמיד את העין לראות שבכלל דולק משהו. בכל זאת עבר טסט.

לאחר מכן הזמנתי זוג פנסים חדש מעליאקספרס, הגיע במעטפה ללא שום קושי. זה היה באפריל. 

כמובן אני לא יכול להבטיח ששלך יגיעו בשלום.

דבר אחר - לפחות בBMW ניתן בדגמים ישנים יותר, לקנות את גומי האטימה בנפרד מכל פנס. ואילו בדגמים החדשים, אי אפשר. רק לקנות פנס קומפלט. תבדוק בקטלוג החלקים של הרכב שלך אם יש גומי בנפרד.

ניסית להשתמש בחומר הזה על פנס אבל התקשיתי לעשות עבודה נקייה. מקום עם גישה בעייתית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

ההסבר שנתתי הוא זהה להסבר שנתן לי המכונאי

זה הסבר "מקורי", אבל מדובר בסה"כ בהתעבות של אדי מים.

אוויר חם יכול להחזיק יותר אדי מים (במצב צבירה גז) מאשר אוויר קר (ע"ע גם - לחות יחסית).

לחות או רטיבות שחודרת לפנס (כי האטימה לא מושלמת או יש פתח מכוון לאיוורור) ולא נראית במהלך היום לרוב (כי הסביבה חמה או הנורה עובדת ומחממת את הפנס), אבל מתעבה על החלקים הקרים של הפנס (שהוא כבוי ממושכות או במהלך הלילה).

פורסם (נערך)

יש 3 נקודות אפשריות לכניסת מים.

כרגע אני נוטה לחשוב שהעניין הוא ההדבקה בין העדשה השקופה שמקדימה לבסיס מאחורה. כמעט התפרק מעצמו.

לא ברור אם השחור זה לכלוך או שאריות של משהו.

Lparts.webp

לפני 9 שעות, amosbmw כתב:

ניסית להשתמש בחומר הזה על פנס אבל התקשיתי לעשות עבודה נקייה. מקום עם גישה בעייתית.

למה דווקא החומר הזה (Bison Liquid Rubber, בקישור לחנות הספציפית זה 50 מ"ל ב-55₪ לפני משלוח), ולא סתם סיליקון בשפופרת עם פיה עדינה?

האם דבק מגע או סופר-גלו יאטום טוב ויחזיק בשמש? זה מה שיש לי מיידי כרגע. כדי לא להשאיר את הפנס פתוח ללילה.

לפני 9 שעות, amosbmw כתב:

דבר אחר - לפחות בBMW ניתן בדגמים ישנים יותר, לקנות את גומי האטימה בנפרד מכל פנס. ואילו בדגמים החדשים, אי אפשר. רק לקנות פנס קומפלט. תבדוק בקטלוג החלקים של הרכב שלך אם יש גומי בנפרד.

מרגיז.

אני לא רואה גומי כמק"ט נפרד.

נראה שיש שני גומיים, שניהם מהודקים על אחורי בסיס העדשה הקדמית (תמונה ראשונה).

גומי אחד הוא מעין ספוג בהיקף בסיס העדשה, שנוגע בגוף המכונית. לא ברור לי עד כמה הוא אטום כבר. אבל זו בעיה נפרדת מהמים בתוך העדשה.

ושני הוא עיגול מסביב לבסיס הנורה (תמונת שניה). הוא עושה רושם די גמיש.

Lbase-B-t.webp

scs-t.webp

אגב, לא הצלחתי לפרק את חיבור החשמל של בסיס הנורה.

זה אמור להיות רק הלחצן הבודד בתמונה הבאה, נכון? (לא ממש גמיש.)

sct-t.webp

אני לא חושב שהלחות היא בגלל חום. בנורת האיתות בצד השני אין מים.

וגם כמה חום כבר יכול להיות מאיתות שלא פועל רוב הזמן? ראיתי את זה לראשונה אחרי סיבוב קצר, ואני לא יכול לפסול שזה היה כך גם בתחילת היום.

אגב, הציפוי הכתום של הנורה התפורר.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני שעתיים, elera כתב:

למה דווקא החומר הזה (Bison Liquid Rubber, בקישור לחנות הספציפית זה 50 מ"ל ב-55₪ לפני משלוח), ולא סתם סיליקון בשפופרת עם פיה עדינה?

חיפשתי משהו בסגנון ומצאתי את זה בחנות כלי עבודה באיזור. נראה לי ששילמתי 79 ש"ח.

לגבי הפנס שלך אתה טורח יותר מידי, הייתי משאיר אותו כמו שהוא עד שיגיע תחליף מחו"ל. אני התעסקתי עם אטימה של פנסים, כשהגומי המקורי התייבש וכתוצאה מכך חדרו מים לגוף הרכב - לבגאז או לאמבטיה של הגלגל הרזרבי.

לפני שעתיים, elera כתב:

אגב, לא הצלחתי לפרק את חיבור החשמל של בסיס הנורה.

זה אמור להיות רק הלחצן הבודד בתמונה הבאה, נכון? (לא ממש גמיש.)

נכון, הקונקטורים האלה אמורים להשתחרר בלחיצה אבל בפועל מאוד קשה לנתק אותם אחרי שנים ברכב. 

יש כלי מיוחד שמקל על השיחרור - כתוב שהוא עבור VAG אבל עובד גם על קונקטורים אחרים.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לפי הלכלוך על הפח ועל הקונקטור אתה כבר יכול להבין שהבעיה שלך נמצאת בגומי בין הפנס לגוף הרכב. נקה היטב את הפח, נקה היטב את הגומי ותמרח עליו חומר "מחייה" גומי. 

rdsutca5dnvp9b53zvtc.webp

פורסם (נערך)

אני לא בטוח לגבי זה? הרי החלל מאחורי הפח הוא לא אזור מאוד מבודד מלחות.

אז הרושם שלי הוא שאיטום פנים העדשה מתבסס על הגומי העגול מסביב לבסיס המנורה, ועל ההדבקה בין העדשה השקופה לחצי האחורי (הרפלקטור).

גומי האטימה מסביב לבסיס המנורה עושה רושם בסדר.

בינתיים ניסיתי להדביק את חצאי העדשה עם סיליקון (10₪ לשפופרת 65 מ"ל, איזה פי 100 ממה שצריך). השפופרת גדולה מספיק כדי שלא תהיה נוחה לשימוש כאן וזה לא יצא הכי מסודר, אבל נראה לי שיש חומר איפה שצריך. בשאיפה לתת לזה להתייבש עוד חצי יום ואז נראה. אבל אני לא יודע עד כמה סיליקון פשוט מדביק את הפלסטיקים האלה, PMMA ו-ABS.

אגב ניקוי פח, מה טוב להורדת הגומי הדבוק שם?

וחבל שהם הדביקו את הגומי-ספוג הזה במקום לעשות אותו חלק נפרד ממש. לא היה מזיק להחליף אותו כדי למזער זליגת מים לאחורי הפח.

פורסם (נערך)

ברכב ישן שלי, הייתה אותה בעיה.

הדבקת העדשה השקופה לבסיס הפלסטיק.

החומר הזה עשה את העבודה.

האמת, הופתעתי שזה החזיק מעמד שנים, עד סוף חייו של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 22.1.2026 בשעה 14:22, elera כתב:

בינתיים ניסיתי להדביק את חצאי העדשה עם סיליקון (10₪ לשפופרת 65 מ"ל, איזה פי 100 ממה שצריך). השפופרת גדולה מספיק כדי שלא תהיה נוחה לשימוש כאן וזה לא יצא הכי מסודר, אבל נראה לי שיש חומר איפה שצריך. בשאיפה לתת לזה להתייבש עוד חצי יום ואז נראה. אבל אני לא יודע עד כמה סיליקון פשוט מדביק את הפלסטיקים האלה, PMMA ו-ABS.

עדכון אחרי כמה אירועי גשם מאז... נראה שהסיליקון פעל.

אני לא בטוח שההדבקה תחזיק אם יהיה צריך להוציא את הפנס כדי להחליף נורה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...