Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?  

144 הצבעות

1. 1. אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?

• לא ראיתי רכב עם גיר ידני כבר מעל 20 שנה, זה משהו שעבר מהעולם. לא רואה כל הגיון או צורך להשקיע מאמצים בללמוד להשתמש במערכת עתיקה שיצאה מהשימוש מזמן.
    • בגדול רישיון על ידני מיותר וחסר שימוש אבל בשביל להרחיב את סט היכולות שלי הייתי מנסה, אם לא הולך עובר ללמוד על אוטומטי.
    • לא הבנתי את השאלה. רישיון על אוטומטי זה חצי רישיון, לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, חלקן מכוניות מעניינות. ברור שלומד על ידני.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

אין למספרים אלה שום משמעות.

מנועים שונים.

אלגוריתמים ונתוני פתיחה שונים של מחשב הדרך.

אולי מפלס מילוי שונה של מיכל הדלק (בהנחה שהמיכל זהה).

צריכת דלק בודקים במשאבה. ולאורך כמה אלפי ק״מ כדי ״לגהץ״ שינויים בתנאי הנהיגה.

אני יודע שבגיר ידני, לו היה לי באוטו הנוכחי, היה חוסך יותר דלק. ואתה יכול לא להסכים.

תוואי הנסיעה לא השתנה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שגם היום הייתי לומד נהיגה על ידני.

תמיד הדיילי שלי היתה (וכל עוד אפשר) ותהיה ידני.

לא רואה בזה חוסר נוחות או סבל, ההפך. זה מעין משחק כזה שבו צריך להיות בהרמוניה עם הרכב והגיר. לתת מעט גז בזינוק, גז ביניים בהורדת הילוך, היל אנד טואו. זה פשוט הופך כל נסיעה אפילו כשהיא לרמי לוי להרבה הרבה יותר כייפית. אפילו ההיל הולדר המקולל הזה לטעמי מיותר ולרוב אני בכוונה מחכה את ה2 שניות עד שהוא מתבטל.

ובפקק? כמות הלחיצות שלי על הקלאץ קטנה מכמות הגז ברקס של הליסינגומטית שלידי. פשוט מתכננים את הנהיגה כך שלא צריך ללחוץ כל שניה. וגם אם כבר נדרש ללחוץ, הקלאץ רך, זה לא משאית מאק עם קלאץ קשה, לא רואה בזה טרחה. הרבה יותר קל בעיני מאשר לריב עם הdsg המפגר ולאלץ אותו לא להעלות הילוכים.

בקיצור רק ידני וכמה שפחות אוטומט.

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

ROOONEEYY

פורסם
לפני 5 דקות, פליקס כתב:

ברור שגם היום הייתי לומד נהיגה על ידני.

תמיד הדיילי שלי היתה (וכל עוד אפשר) ותהיה ידני.

לא רואה בזה חוסר נוחות או סבל, ההפך. זה מעין משחק כזה שבו צריך להיות בהרמוניה עם הרכב והגיר. לתת מעט גז בזינוק, גז ביניים בהורדת הילוך, היל אנד טואו. זה פשוט הופך כל נסיעה אפילו כשהיא לרמי לוי להרבה הרבה יותר כייפית. אפילו ההיל הולדר המקולל הזה לטעמי מיותר ולרוב אני בכוונה מחכה את ה2 שניות עד שהוא מתבטל.

ובפקק? כמות הלחיצות שלי על הקלאץ קטנה מכמות הגז ברקס של הליסינגומטית שלידי. פשוט מתכננים את הנהיגה כך שלא צריך ללחוץ כל שניה. וגם אם כבר נדרש ללחוץ, הקלאץ רך, זה לא משאית מאק עם קלאץ קשה, לא רואה בזה טרחה. הרבה יותר קל בעיני מאשר לריב עם הdsg המפגר ולאלץ אותו לא להעלות הילוכים.

בקיצור רק ידני וכמה שפחות אוטומט.

סוף סוף יש הודעה בשירשור שאני מתחבר למה שכתוב בה ב 100%.

יש לך עדיין את פיאט אונו 1989? לא דיילי כמבון.

• אהבתי 3

פורסם

פשש יפה שזכרת :). עדיין יש את הפיאט והיא כבר מזמן לא דיילי. קשה כבר דיילי ללא הגה כוח, מזגן מקורי, abs, שלא מאיץ, לא בולם וכו... עם השנים הופכים למפונקים :).

בדיילי אני עם ה308 והיא מעלה לי המון חיוכים ורגעי כיף, רכב שלצרכים שלי הוא מושלם לדיילי וזה שהוא ידני וכייפי זה מה שהכי חשוב לי ברכב  גם אם זה סתם נסיעה מא' לב'.

ROOONEEYY

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כיף, השאלה באיזה סוג של רכב. 

פעם הייתי עובד במפעל, היה להם מאזדה b2500, טרנספורטר דבל קבינה ופיג'ו פרטנר. כולם דיזל וכולם ידניים. להגיד שהיה כיף לנסוע בזה? לא ממש.

לעומת זאת הרכב הכי כיפי שהיה לי היה ידני עם מנוע בנזין חלשלוש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

יתרון משמעותי בצריכת דלק לגיר ידני היה בתקופת תיבות פלנטריות עם 4  הילוכים, שם ממיר מומנט ומספר קטן של יחסי העבר היו מבזבזים 20%-30%  יותר  דלק בהשוואה לידני. 

נכון.

וגם הביצועים היו פחות טובים.

סיפור דומה גם יש עם חלק מהגרסאות הרובוטיות החד מצמדיות. ב-i10 הגרסה הידנית חותכת משהו כמו 2.5-3 שניות במיאוץ מ-0 ל-100 לעומת הגרסה הרובוטית החד מצמדית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 5 דקות, dorsht כתב:

. ב-i10 הגרסה הידנית חותכת משהו כמו 2.5-3 שניות במיאוץ מ-0 ל-100 לעומת הגרסה הרובוטית החד מצמדית.

זה בגלל שבבדיקת 0 ל 100 נהג הניסוי לא מרחם על הקלאץ', זורק אותו מהר בזינוק וגם בהחלפות הילוכים, מה שגיר חד מצמדי לא יודע לעשות. 

פורסם
לפני כשעה, פליקס כתב:

פשש יפה שזכרת :). עדיין יש את הפיאט והיא כבר מזמן לא דיילי. קשה כבר דיילי ללא הגה כוח, מזגן מקורי, abs, שלא מאיץ, לא בולם וכו... עם השנים הופכים למפונקים :).

בדיילי אני עם ה308 והיא מעלה לי המון חיוכים ורגעי כיף, רכב שלצרכים שלי הוא מושלם לדיילי וזה שהוא ידני וכייפי זה מה שהכי חשוב לי ברכב  גם אם זה סתם נסיעה מא' לב'.

מניח שמדובר ב308 gti, אלא אם אתה לא חי בארץ

פורסם
לפני 36 דקות, Buki כתב:

זה בגלל שבבדיקת 0 ל 100 נהג הניסוי לא מרחם על הקלאץ', זורק אותו מהר בזינוק וגם בהחלפות הילוכים, מה שגיר חד מצמדי לא יודע לעשות. 

יכול להיות.

אבל ממה שמתי לב, ההחלפות של הגירים הרובוטיים החד מצמדיים ב-i10 ובפיקנטו איטיות למדי ומכוילות לחסכון בדלק.

הפיקנטו השכורה שקיבלתי הייתה מכניסה לחמישי ב-50 קמ״ש. זה לא דרך לגרום לרכב חלש להאיץ מהר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בפול גז היא במדידת תאוצה היא לא תעבור לחמישי ב 50 קמ"ש אבל עדיין לא תחליף הילוכים מהר כמו שנהג מיומן יודע להחליף בידני. 

פורסם

זה גם חלק מהעניין.

אגב אני לא יודע מה פיאט עשו ב-500, אבל עם מנוע 1.25 וגיר ידני או רובוטי היצרן הצהיר על מיאוץ 0-100 בזמן זהה.

פורסם

@saar5555 אין כאן עניין של להסכים או לא להסכים. כדאתה מבצע השוואה  בין תיבות הילוכים אתה צריך לוודא שכל שאר המשתנים יהיו זהים - אותו מנוע, אותו בודי, אותו דלק, אותם תנאי נהיגה.  אם הם לא זהים הם מהווים ערפלנים (confounders) שמשפיעים על תוצאות הניסוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מאז שהוצאתי רישיון ידני ב2008 לא היה בבעלותי רכב ידני. 

דווקא לאחרונה אני משתעשע ברעיון של לקניות מיאטה ידנית ישנה לסופי שבוע בקיץ (גר בטורנטו)

אז לשאלתך כן, בכל זאת הייתי עושה רישיון על ידני גם היום. 

למרות שבקנדה אין דבר כזה רישיון על ידני/אוטומט. אתה עובר טסט על מה שבא לך ותיסע על מה שאתה רוצה. 

אני את הטסט שלי עברתי בקנדה על צאלנגר. 

עריכה אחרונה על ידי Stangg
נשלח בטעות
פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

אתה מבצע השוואה  בין תיבות הילוכים אתה צריך לוודא שכל שאר המשתנים יהיו זהים - אותו מנוע, אותו בודי

אז כנראה שאני עם איזה wishful thinking  שלי. צודק.

הרכב עם גיר אוטומטי יותר כבד. ואתה צודק לחלוטין... אותו מנוע אותו בודי (ואני חשבתי לתומי שהמהנדסים רוצים ליצור אוטו חסכוני בדלק..). רכבי VAG פלוס מינוס מאוד דומים בנתונים הטכניים שלהם בקטלוג. 5.2-5.3 ליטר דלק ל- 100 ק"מ. והגיר אותו גיר בכולן, לא ככה? DSG7.. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הרכב האוטומטי עם הספק גבוה יותר.

ובהנחה שלא קנית אותה רמת גימור, אז גם עם יותר אבזור -> יותר משקל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...