Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דיון סוער שמתקיים בקבוצת טסלה בפייסבוק, ישנם דיעות חלוקות לכאן או לכאן אבל אין באמת תשובה חד משמעית למה באמת אומר וקובע החוק בישראל, מישהו יודע?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

מאתר הרלב"ד:

הדלקת אורות ברכב במהלך עונת החורף (1 בנובמבר עד 31 במרץ)

• בכבישים בין-עירוניים: כל נהג חייב להדליק את פנסי החזית והפנסים האחוריים גם בשעות היום.
  • בכבישים עירוניים: נהגים במוניות, באוטובוסים ובמשאיות שמשקלן הכולל המותר הוא 15 טון ומעלה נדרשים להדליק אורות.
  • אופנועים: רוכבי אופנועים מחויבים להדליק אורות בכל הדרכים ובכל ימות השנה.

שים לב שחובה להדליק גם אורות אחוריים.

כיוון ש-DRL הוא רק מקדימה התשובה היא שחובה להדליק אורות ולא להסתמך רק על ה-DRL.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעתיים, Camaro 92 כתב:

דיון סוער שמתקיים בקבוצת טסלה בפייסבוק, ישנם דיעות חלוקות לכאן או לכאן אבל אין באמת תשובה חד משמעית למה באמת אומר וקובע החוק בישראל, מישהו יודע?

אם ביחד עם אורות ה DRL דולקים גם האורות מאחורה, אז זה עונה על הדרישות ( בדרך כלל אורות אחוריים לא דולקים עם אורות DRL).

אם האורות האחוריים לא דולקים אז חובה להדליק את האורות דרך כדי שגם האחוריים יהיו דולקים.

• אהבתי 1
פורסם

לא יודע על בדרך כלל... אבל ביודאי I10 דולק גם מאחור, כנ”ל גם ברכבים קודמים שהיו לי פורסטר וטיפו. אבל... אני מדליק אורות ברכב על פני כל השנה גם בחורף וגם בקיץ.

• מעניין 1
פורסם

תקנה 97 סעיף ג. לתקנות התעבורה :

(ג)   לא ינהג אדם מונית, אוטובוס או רכב מנועי מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 14,999 ק"ג, בכל דרך וברכב מנועי אחר, למעט אופנוע, בדרך שאינה דרך עירונית, בתקופה שמיום 1 בנובמבר ועד 31 במרס בכל שנה, אלא כשמאירים בו פנסי החזית או פנס תאורת יום והפנסים האחוריים.

(אני מקווה שהצבע הרקע אינו מסתיר את הכתוב -> מיועד לתוספת הדגשה)

• אהבתי 1
פורסם

באחד הדיונים הקודמים בנושא בעלי טסלה סיפרו שיצא עדכון תוכנה במיוחד עבור ישראל שמדליק אורות אחוריים יחד עם DRL. אז עם העדכון הזה תאורת DRL מספיקה. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם

באיזה קטע אופנוע מוחרג? 

כללית לדעתי הDRL גורם שיותר אנשים לא מדליקים אורות, גם בלילה.  אם לנהג לא היו נדלקים האורות של הלוח מכוונים או במסכים לא מתחזקים יותר נהגים היו שמים לב.  

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, ELI001 כתב:

אם לנהג לא היו נדלקים האורות של הלוח מכוונים או במסכים לא מתחזקים יותר נהגים היו שמים לב.  

איך זה קשור ל DRL?

פורסם

לדעתי יש קשר - אתה מתניע ורואה אור מלפנים. אפילו אני, שחונכתי להדליק אורות עם סיבוב המפתח (וכיום לחיצה על הכפתור) נופל בזה לפעמים.

ואגב, @ELI001 לא לוח מכוונים כי אם לוח מחוונים, מלשון חיווי (ולא כיוון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, ELI001 כתב:

אם אתה כבר פה, בתור נציג החוק.. אולי תסביר לנו את ההיגיון שאופנוע לא צריך להדליק.

תקנה 97 ב

"לא ינהג אדם אופנוע בדרך אלא כשמאירים בו פנסי החזית או הפנסים המיועדים בלבדית לנסיעה ביום."

אופנוע צריך להדליק אורות כל הזמן ולכן תקנה 97 ג איננה רלוונטית עבורו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 20 דקות, ELI001 כתב:

@sperial אם אתה כבר פה, בתור נציג החוק.. אולי תסביר לנו את ההיגיון שאופנוע לא צריך להדליק.

אופנוע צריך להדליק כל ימות השנה, גם בעיר.

מוניות, אוטובוסים ורכב כבד צריכים להדליק אורות בין נובמבר למרץ גם בעיר.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 54 דקות, sperial כתב:

לדעתי יש קשר - אתה מתניע ורואה אור מלפנים. אפילו אני, שחונכתי להדליק אורות עם סיבוב המפתח (וכיום לחיצה על הכפתור) נופל בזה לפעמים.

ואגב, @ELI001 לא לוח מכוונים כי אם לוח מחוונים, מלשון חיווי (ולא כיוון).

התופעה של נסיעה עם עם אורות כבויים בלילה עם DRL ו ללא DRL קשורה לזה שבמכוניות חדשות לוח שעונים מואר כל הזמן אז נהגים שוכחים להדליק אורות. 

אם לוח השעונים היה חשוך כמו במכוניות מפעם, היו מדליקים אורות כי את הלוח החשוך רואים מיד.

הקשר לקיום או אי קיום DRL לדעתי שולי מאוד. 

פורסם

לפחות אותי לוח המחוונים לא מטעה, אני רגיל ללוח מחוונים מואר עם ההתנעה אי אילו עשורים. מה שמטעה אותי הוא השתקפות ה-DRL על הרכב שלפני.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

באחד הדיונים הקודמים בנושא בעלי טסלה סיפרו שיצא עדכון תוכנה במיוחד עבור ישראל שמדליק אורות אחוריים יחד עם DRL. אז עם העדכון הזה תאורת DRL מספיקה. 

זה כבר מספר שנים וזה הכן מה שקרה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...