Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מקבל רכב ליסינג מהעבודה, ומתלבט בין השניים. סיאט אטקה סטייל או סקודה אוקטביה סלקשיין (שני הרכבים 1.5 150 כ"ס)

אמינות, צריכת דלק, עלות אחזקה לא רלוונטי עבורי. אנחנו זוג + 2 ילדות קטנות (כיסא תינוק, בוסטר ועגלה).

אשמח לשמוע חסרונות/יתרונות בין השניים.

תודה רבה!

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם

לך לסוכנות של צ׳מפיון ותתרשם מההתאמה לצרכים ומהאיבזור. קח איתך את העגלה ומושבי הבטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש לך אפשרות לקחת סקודה קארוק הייתי ממליץ עליה.

המחיר שלה ירד והיא יותר מאובזרת משתיהן.

האטקה הייתה מאז ומתמיד דלה באבזור.

האוקטביה קיבלה גרסת כניסה ברמת סלקשיין שהורידה הרבה אבזור שהיה קיים ברמת הכניסה הקודמת ( אמבישיין) - ירדו: חלונות כהים, מפתח חכם ( נשאר כפתור התנעה) , פנסי ערפל, צמיגים קטנים יותר. התווספו : משטח טעינה אלחוטי, אנדרואיד אוטו אלחוטי, מסך גדול יותר, לוח שעונים דיגיטלי.

כמו שאמרתי - תבדוק קארוק - נותן את הגובה של האטקה ואת האבזור של אוקטביה אמבישיין.

פורסם

לפי האתר של סקודה התא מטען של הקרוק 426 ליטר, קטן משמעותית.

בנוסף, אני לא חושב שהיא מאובזרת יותר (קרוק סלקשיין) מהאטקה סטייל. מבפנים שניהם דומים מאד, האוקטביה בקו עיצוב החדש.

פורסם

נפח תא המטען חשוב, אבל הגיאומטריה לא פחות, מה גם שהנפח שציינת הוא עד המדף, אבל בהאצ׳בק אפשר להטעין יותר. גם הגישה לתא המטען ברכב עם דלת אחורית בדרך כלל יותר נוחה מאשר בסדאן. אבל, כפי שכתבתי קודם, גש לסוכנות ובחן זאת בעצמך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, amit_a כתב:

לפי האתר של סקודה התא מטען של הקרוק 426 ליטר, קטן משמעותית.

בנוסף, אני לא חושב שהיא מאובזרת יותר (קרוק סלקשיין) מהאטקה סטייל. מבפנים שניהם דומים מאד, האוקטביה בקו עיצוב החדש.

הסקודה קארוק סלקשיין יותר מאובזרת גם מהאטקה וגם מהאוקטביה. לדעתי הנתון של התא מטען קצת מעוות כי הקארוק והאטקה זה אותו הרכב שנבדל בעיצוב ואבזור.

בקארוק יש חיישנים אחוריים וקדמיים מקוריים. באטקה ובאוקטביה רק אחוריים.

בקארוק יש התרעה על שטח מת. לא קיים באוקטביה ובאטקה.

בקארוק יש מפתח חכם ( keyless ) גם לדלתות וגם כפתור התנעה. באוקטביה ובאטקה יש רק כפתור התנעה ( רק על הסעיף הזה אני הייתי לוקח קארוק).

העיצוב של האטקה קצת יותר צעיר מהקארוק.

הקארוק גם הכי יקרה ( לא בהרבה) אבל נותנת יתרון עצום באבזור כמו שציינתי למעלה. גם בבטיחות וגם באבזור נוחות.

מפתח חכם מלא, חיישנים קדמיים ואחוריים מקוריים והתרעה על שטח מת הם תוספות משמעותיות ולא זניחות. 

פורסם

האטקה זה ג'יפון, כלומר רכב גבוה עם כניסה ויציאה יותר נוחות. יותר נוח גם להושיב בו ילדים קטנים (בוסטרים וכאלה).

האוקטביה יותר נמוך, אבל עם התנהגות כביש עדיפה, ועם תא מטען יותר גדול.

במידת הניתן, הכי טוב זה שתבקש מקצין הרכב או מחברת הליסינג, שייתאמו לך נסיעות-מבחן ב-2 הרכבים, וכך תוכל להתרשם ולהשוות.

לגבי ילדים - במידה וזה בעדיפות במקום גבוה, כפי שכתבו, כדאי שתביא כסא-בטיחות ואולי אפילו בובה שתדמה תינוק, שתוכל להשוות כמה זה נוח לכם עם ילדים קטנים.

בהצלחה

פורסם (נערך)

האוקטביה מרווחת יותר, גם מלפנים וגם מאחור ובפרט יש לה תא מטען גדול יותר וסופר פרקטי (אין כמעט מוצר או חפץ שלא לקחתי איתה - ממכונות כביסה ועד למסכי 65 אינצ וריהוט סלון וחדר שינה). מעבר לכך היא מהנה יותר לנהיגה. באשר לצריכת דלק האוקטביה עושה בממוצע 1:18 ויכולה להגיע ל-1:20 בנסיעה בין עירונית מתונה.

לדידי לא היתה התלבטות (אוקטביה רביעית במספר)., אבל כמובן תיכנס לסוכנות סקודה ותתרשם בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
  • אהבתי 1
פורסם

לא הוא לא, אלא אם 1 ס"מ ומשהו באורך וחלקי ס"מ, אם בכלל, בבסיס הגלגלים מהווים מבחינתך הפרשי גודל שמישהו בכלל צריך להתייחס אליהם. אבל שאפו לפסקנות הנחרצת. אולי כיוונת לקודיאק.

פורסם

בגדול האטקה והקארוק הם אותו רכב. אותה פלטפורמה ואותה מערכת הינע.

נבדלים באבזור ועיצוב.

העיצוב של האטקה הרבה יותר אטרקטיבי מהקארוק שנאית מאוד אנמית.

לגבי האבזור - רשמתי בפוסט קודם איזה אבזור יש לה שאין באטקה ובאוקטביה.

בעבר הקארוק עלתה בגרסת בסיס 175,000 שקל כאשר האטקה עלתה 160,000 שקל ולכן מי שהתלבט ומשלם שווי שימוש הלך לאטקה ( או לאוקטביה שגם עלתה 160,000 שקל).

מאז עברו לא מעט מים בנהר - האטקה עלתה ל 167,000 שקל ולא שודרגה באבזור.

האוקטביה עלתה גם ל 167,000 שקל והורידו לה לא מעט אבזור ( פורט בהודעות קודמות).

מנגד הוזילו את הקארוק ל 169,000 שקל ויש לה אבזור משודרג משמעותית מהאטקה והאוקטביה ( פורט בהודעות קודמות).

אני היום נוסע באוקטביה אמבישיין 2023 שיחסית מאובזרת( לפני שהורידו לה מפתח חכם, חלונות כהים וכו'....).

אם הייתי היום צריך להחליף רכב  ולהחליט בין אטקה סטייל, אוקטביה סלקיישן או קארוק סלקשיין - הבחירה בלי לחשוב הייתה סקודה קארוק. 

@amit_a יש לך עוד רכבים ברשימה ? הקארוק הוא אופציה בכלל או שהרשימה סגורה ואתה בוחר רק מתוך הרכבים ברשימה?

פורסם (נערך)

@asix הקארוק הייתה אופציה (יתכן שעדיין), אנחנו מהנדסי שירות עם הרבה כלים וציוד אישי שמחזיקים באוטו, לכן תא מטען גדול יתרון משמעותי. בנוסף, העיצוב מבפנים האוקטביה הרבה יותר מודרני ומיישר קו עם העיצוב החדש של היצרן (לעומת האטקה שהעיצוב מבפנים מלפני עשור.

מאידך, חיצונית האטקה נראית הרבה יותר טוב לדעתי ויש יתרונות למרכב ג'יפון.

עריכה אחרונה על ידי amit_a

פורסם

לכל אחד מהשלישיה יש יתרונות וחסרונות.

בתא מטען ועיצוב פנימי כמו שציינת האוקטביה מנצחת.

מבחינת אבזור - הקארוק

מבחינת עיצוב חיצוני - האטקה.

אתה צריך להחליט מה סדר העדיפויות שלך. 

לדעתי רק אתה יכול לענות על זה כי אין רכב שעונה על הכל ( מתוך השלושה כמובן).

פורסם

היה לי אטקה 2023 כרכב גישור והיום יש לי אוקטביה 2024 אמבישיין.

האטקה היה כולו לא שמור חיצונית ופנימית...

הגיע עם אשכרה כמו מפתח של פעם, ואין שום קילס חוץ מכפתור התנעה. מאוד מוזר.

המסך מולטימדיה היה מזעזע, מקווה שהוחלף - ברוורס המצלמה נראתה כמו התקנה מקומית, והתנונה של המצלמה ושל החיישנים מסתירות אחת את השנייה. הזוי.

באנדרואיד אוטו שטח המסך נהיה קטן, מאוד לא ברור, מאוד קטן. הרגיש ממש 2018 כזה במקרה טוב.

הרכב הרגיש כבד , איטי, דורש קיק דאון או העברה לספורט, היה עם 60 אלף. היה אצלי חודשיים בערך.

האטקה הרגיש כבד ואיטי יותר מהאלנטרה 23 היברידית ולזכרוני יותר כבד מהאוקטביה 2019 שהיתה לי.

אותי מנוע אותה תיבה כנראה, כולן 7 הילוכים.יש כפצור הפעלת הaCC על ההגה,  נדמה לי שההתנהגות בפקקים של השמירת מרחק היתה יותר טובה מהאוקטביה.

אה כן, ההגה הכי עלוב שנהגתי עליו, כפתורים הזויים, בלי הפרדה, למשל למעלה למטה צמודעם, בלי מגרעת/בליטה, הזייייה. דורש הסתכלות גם אחרי חודשיים. כשל הנדסי מוחלט לדעתי. 

בטח היבואן קיבל הנחה לשים את ההגה הזה.... לא מאחל את זה לשונאי.

האוקטביה הגיע אלי עם  15k. מראת שמאל ופנימית מתכהות. נהדר.

קילס מלא, אפילו מהדלתוצ האחוריות.

חלון אחורי ונוסעים כהה. לא זוכר מה היה באטקה.

נוסע זריז יותר מהאטקה.

לא ברור לי עדיין המערכת כיבוי שלו, יש מסך שדי קל להגיע לביטול של הסטארט סטופ, אבל נראה שזה רלוונטי רק לפקקים הביטול הזה. בגלישה בוא עדיין מכבה את עצמו. אולי זה סוג של מיקרו היברידי?

יש בלימה אוטונומית ברוורס. אבל לא יעזור לך במקרה של יציאה לתוך כביש, כי אין בקרת שטח מת. בשילוב עם שטח מת זה כבר הדבר ואשכרה ימנע ממך לנסוע רוורס על רכב דוהר שאתה לא רואה ולא מסוגל לראות בשום מראה ומצלמה.

חסר לי כפתור מענה לטלפון וניתוק. באלנטרה כפתור מענה לטלפון מכניס אותך לרשימת שיחות. פה צריך הצעסקות עם כמה כפתורים בהגה או באנדרואיד אוטו בשביל זה.

למדתי להעביר מצבי שליטההזוי שהבקרת מהירות עדיין הידית הזאת. השמירת מרחק לא מספנק טובה וההתנהגןת בפקקים מזעזעת. דופק לך ברקס הזוי במצב השמירת מרחק קרוב, בכל מצב אחר לא מסליק קרוב ואנשים ידחפו. בגדול רכב לא נעים לפקקים כבדים לעומת היברידית קוריאנית.

האלנטרה 2023 נתנה לי שקט נפשי בפקקים. שתי אלה ממש לא. יצאתי סחוט.

האוקטביה 24 מציקה על נסיעה קרוב לשול, שזה קורה כל הזמן . , אין מצב שרק מתריע, או שכתה נותן לרכב להתריע ולהזיז לך את ההגה או כלום.

האטקה לא מציקה ככה ונדמה לי שהיה לה מצב אתרעה על נסיעה בשול בלי התערבות אקטיבית.

גם האוקטביה וגם האטקה הבלימת  חירום שלהם איטית מדי וישנה בעמידה. בשתיהן אתה יכול להיקלע לתאונה שפשוט לא תתרחש ביונדאי אלנטרה, מדבר על בלימת חירום לפניך.

אבל יש בVAG היום גם מערכות מצויינות - פולקסווגן טוראן 2025 שכור בחול, 7 נקומות,  עם מערכות מעודכנות, שזה רכב ממש ישן במקור, נתן לי שקט נפשי והתנהגות מצויינת של המערכת שמירת מרחק acc בפקקים. אמנם של פקקי אירופה, אבל האוקטביה 24 לא נעים בפקקים בלי קשר להתנהגות הרכבים האחרים בכביש.

הרכב הגיע עם דשבורד דיגיטלי ומצב שמירת מרחק אפטיבי חכם שיודע מיקום/מהירות מותרת/תנאי כביש. אז רק אומר שאולי זה השתפר. הטוראן הגיע עם חיישנים קדימה אחורה ועם שטח מת ובלימה אוטונומית מדהימה ברוורס. לא יודע אם כל הטוב נמצא היום באטקה , קארוק או אוקטביה רמת ליסינג.

אני אישית עדיין מעדיף אלנטרה. החיסרון היחידי זה מושבים פחות טובים, דלת תא מטען עם מפתח צר.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...