Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי ברשותי פיג'ו 206+. ואני עם צמיגים של GOODYEAR דגם EAGL SPORT ואני מאוד מרוצה.

עבר מספיק זמן ואני רוצה להתחדש בצמיגים חדשים (לא נוסע הרבה) לפני החורף.

ברישיון רשום 175/65R14 82 T.

יש כרגע מבצעים בלאק פריידי וכו, אולם הדגם היחיד של גודייר  שראיתי הנו EFFICIENTGRIP 86T, וכאן מתחיל הלחץ כי התחלתי לקרוא כאן, ואמרו שההבדל בין 82 ל 86 זה המשקל, ושזה יפריע להתנהגות הכביש, אז עד כמה זה באמת משפיע?

ראיתי גם דגם של קונטיננטל  אקו קונטקט 82T TL EC6, שיותר זולים אבל החוות דעת ממש ממש הלחיצו.

אני לא נוהג הרבה ונהיגה בעיקר רגועה לא מתפרע כלל. מה באמת ההבדל בין 82 ל 86? והאם מישהו יכול להמליץ גם הדגם הנ"ל של קונטיננטל? אגב ראיתי שהקונטיננטל זה צריכת דלק B וגודייר זה A לא יודע כמה ישנה בפיג'ו ישנה.   אגב כששאלתי את הAI שאני לא כזה סומך עליו, ומעדיף תמיד חוות דעת אנושית זוהי תשובתו:

ציטוט

אין לך ממה לחשוש. המעבר מ-82T ל-86T הוא בטוח לחלוטין,, ואפילו מהווה שדרוג מבחינת יכולת נשיאת המשקל של הצמיג.

הנה ההסבר המלא ומה כנראה תרגיש בפועל:

1. ההבדל המרכזי: אינדקס עומס (82 מול 86)

המספר הזה (82 או 86) נקרא "אינדקס עומס" (או "קוד עומס"). הוא מציין את המשקל המקסימלי שכל צמיג בודד יכול לשאת בבטחה.

• צמיג 82T (הצמיג המקורי): יכול לשאת עד 475 ק"ג לכל צמיג.

• צמיג 86T (הצמיג החדש): יכול לשאת עד 530 ק"ג לכל צמיג.

מה זה אומר בפועל? מבחינה בטיחותית, אתה רק משפר. התקנת צמיג חזק יותר (בעל "קוד עומס" גבוה יותר) מהדרישה המקורית של יצרן הרכב (פיג'ו). הצמיג החדש מסוגל להתמודד עם עומס גבוה יותר מהצמיג הקודם שלך.

2. איך זה ישפיע על "חווית הכביש"? (ההשפעה של 82 מול 86)

כדי שצמיג יוכל לשאת משקל רב יותר (לעבור מ-82 ל-86), היצרן (Goodyear) חייב לחזק אותו. החיזוק הזה נעשה כמעט תמיד בדופן הצמיג (Sidewall).

• התוצאה: לצמיג 86T יש דופן קשיחה ומחוזקת יותר בהשוואה לצמיג 82T.

• ההשפעה על התחושה: ייתכן מאוד שתרגיש שהנסיעה הפכה למעט יותר "קשיחה" או "נוקשה". הצמיג החדש יספוג מעט פחות זעזועים קטנים מהכביש (כמו סדקים קטנים או חיבורי אספלט) בהשוואה לצמיג עם דופן רכה יותר (82).

• הצד החיובי: דופן קשיחה יותר עשויה גם לתת תחושת יציבות מעט טובה יותר בפניות.

3. ההבדל שיהיה כנראה משמעותי יותר: EAGLE SPORT מול EFFICIENTGRIP

השינוי המשמעותי ביותר שאתה כנראה תרגיש הוא לא המעבר מ-82 ל-86, אלא המעבר מדגם Eagle Sport לדגם EfficientGrip.

אלו שתי סדרות צמיגים עם ייעוד שונה לחלוטין:

1. EAGLE SPORT (מה שהיה לך):

• ייעוד: ספורטיבי.

• תחושה: היגוי חד, אחיזת כביש גבוהה (במיוחד ביבש), תחושת כביש "קשיחה" וספורטיבית, ולעיתים מעט רועש יותר.

2. EFFICIENTGRIP (מה שאתה מתקין):

• ייעוד: חיסכון בדלק (Eco / Touring).

• תחושה: התנגדות גלגול נמוכה (מה שמוביל לחיסכון קל בדלק), נסיעה שקטה מאוד ונוחה יותר (בזכות תרכובת גומי רכה יותר), ודגש חזק על ביצועים בכביש רטוב.

סיכום: מה תהיה התחושה המשולבת?

יש לך כאן שני שינויים שמושכים לכיוונים מעט מנוגדים:

1. המעבר ל-EfficientGrip אמור להפוך את הנסיעה לרכה ושקטה יותר.

2. המעבר ל-86T אמור להפוך את הנסיעה לקשיחה ונוקשה יותר (בגלל הדופן המחוזקת).

מה תרגיש בפועל? הניחוש הסביר הוא שהשינוי המשמעותי ביותר יהיה לטובת השקט והנוחות. סביר להניח שתרגיש שהרכב שקט יותר בכביש המהיר ותרכובת הגומי של ה-EfficientGrip תרגיש "רכה" יותר בנסיעה רגילה.

עם זאת, כאשר תעלה על בורות חדים או פסי האטה, ייתכן שתרגיש "מכה" מעט יותר חזקה ונוקשה, בגלל אותה דופן מחוזקת של צמיג ה-86T.

בשורה התחתונה: אל תחשוש כלל. הצמיג בטוח, חזק יותר, וכנראה יהפוך את הנסיעה היומיומית שלך לשקטה וחסכונית יותר, אולי במחיר של תחושה מעט פחות "ספורטיבית" ומעט יותר נוקשה על מהמורות חדות.

עריכה אחרונה על ידי STQ1984
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, גולדן191 כתב:

אם עברו פחות מ-6 שנים, תעלה תמונות לפה, נעזור לך להחליט אם צריך להחליף או לא

יכול להיות שלא צריך להחליף אם יש מספיק בשר והצמיג לא יבש מדי

לא אני לא מתעסק בזה, מעדיף להיות בראש נקי, ואם זה השנה שאני יכול מבחינה כספית לעמוד בזה לעומת עוד שנה שלא בטוח אז אני מעדיף לסיים עם זה עכשיו. בכל מקרה תודה רבה על ההתחשבות ווהצעה. אגב החולפו באפריל 2021

עריכה אחרונה על ידי STQ1984
פורסם

לענין הקודים, קרא את ההודעות שלי כאן.

דגם האפישנטגריפ פרפורמנס עדיף על האיגל ספורט, כך שיתכן ולא תרגיש הבדל משמעותי. יכול להיות שהאיגל ספורט 2 זמין, ואם היית מרוצה מהקיים, כנראה יספק אותך.

קונטיננטל אקו-קונטקט 6 לא דגם מומלץ.

אפשרויות אחרות שנראות באתרים השונים (ויש לבדוק מלאי וטריות בפועל), ללא סדר מסוים: נקסן N'Blue HD Plus, הנקוק K435, פאלקן SN110, טויו פרוקסס קומפורט, קלבר דינקסר HP4 (אם כי עשוי להגיע מהמפעל בסין עם דירוגים נחותים ועמידות לא יודעה לאורך זמן).

כשתעשה בדיקה בצמיגיה או שניים, תשאל לגבי עוד אפשרויות לא סיניות וחזור להתייעצות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...