Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס TS

/^M^\
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהיו הרבה דיונים על האוטו הזה ואני עשיתי חיפוש וקראתי את הכל אבל עדיין נשארו לי כמה שאלות שלא התייחסו אליהם בדיונים הקודמים... אני אשמח אם תענו לי

1. ההורים שלי מחליפים אוטו וחשבתי על הTS אבל אמא שלי תסע עליה והיא אמרה שנוח לה יותר אם היו 5 דלתות.. יש גרסה כזאת?

2. לוח השעונים נמצא בצד ולא מול הנהג כמו שמקובל ברוב המכוניות... האם זה נוח? לוקח זמן להתרגל?

3. האוטו קטן אבל שמעתי שהוא יציב בפניות מהירות ממש מרגישים את התת היגוי?

4. עד כמה הוא כיף לנהיגה? היה דיון על השוואה בין ה-106 ל-TS כפי שהבנתי ל 106 יש ביצועים טובים בהרבה אבל בלי שום קשר ל 106 רציתי לדעת אם האוטו מהנה מהיר ויציב...

תודה לכל העונים :smile:

פורסם

1. אין גרסת 5 דלתות ל-TS.

2. מתרגלים מאוד מהר, ולטעמי זה לא פחות נוח. יש כאלו שזה יותר מפריע להם.

3. הוא בהחלט יציב לא פחות ממשפחתיות בפניות מהירות, אם כי רגיש יותר לפקודות מצד הנהג (היגוי, האצה, בלימה). לא הבנתי מה משמעות "ממש מרגישים את התת היגוי".

4. הוא כיף. נהגים טובים מסוגלים להוציא ממנו הרבה תודות לשלדה מגיבה היטב. מומלץ לעשות נסיעת מבחן. ל-106 ראלי או GTI אין ביצועים טובים בהרבה, אולי בקצת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזה כיף לך שיש לך אמא שמסכימה לקנות לא אוטומט

:???:... אני בדיוק באותו מצב כמוך רק שאני לא רואה את עצמי משכנע אותה לעבור לידני..

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

באירופה דווקא משווקת יאריס ספורט 5 דלתות. תלונות ומענות על היעדרה מכבישי ארצנו - ליבואן.

אתה יכול לנסות לכוון לאיביזה ספורט (1.4 ליטר, 100 כ"ס). יפה וזריזה, אם כי פחות מהנה מהיאריס - אבל אותה יש בארץ גם ב-5 דלתות.

פורסם

או לאיביזה FR בעלת ה5 דלתות כמו שיש לאחד החבובים כאן בפורום.. ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
ל-106 ראלי או GTI אין ביצועים טובים בהרבה, אולי בקצת.

הTS אחלה של רכב ואני לא ממעיט ביכולות שלו, באמת קנייה מעולה, אבל ל 106 יש ביצועים טובים בה-ר-ב-ה.

בכל מסלול או ישורת ה 106 תיהיה הרבה לפני הTS. הרבה. במיוחד הGTI.

(תאמין לי שלא רציתי להגיב על זה, אבל לא יכולתי להחזיק את עצמי...:razz: ).

Back to the original - NC again.

פורסם
הTS אחלה של רכב ואני לא ממעיט ביכולות שלו, באמת קנייה מעולה, אבל ל 106 יש ביצועים טובים בה-ר-ב-ה.

אז ה GTI תהיה יותר מהירה מהראלי? הייתי בטוח שההפך... וואי כל הדגמים האלה של ה-106 כבר עושים לי כאב ראש...

נ.ב. 501 הודעות!! אני צריך לצאת קצת יותר מהבית :???::smile:..

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

שוב התחלנו. בוא אני אכניס אותך טיפה'לה לפרופורציות. יאריס TS שוקלת 940 קילו ויש לה 105 כ"ס. 106 ראלי MK2 שוקלת... 870? 890? ויש לה 103 כ"ס. נניח ושני הנהגים באותה הרמה, או נניח ואנחנו כמעט ומנטרלים את זה ומדברים רק על תאוצות ביניים בתוך ההילוכים. ההבדל בין 106 ראלי ליאריס TS מבחינת תאוצות יהיה בערך כמו ההבדל בין טויוטה קורולה אימתנית למזדה לנטיס קצת-פחות-אימתנית בתאוצות. כלומר, בעולם האמיתי, כמעט ולא קיים.

ביצועים טובים בה-ר-ב-ה זה איביזה טורבו מול יאריס TS, או אימפרזה STI מול קליאו ספורט, או למבורגיני מורצ'ילאגו מול סובארו ליאונה 1.3 אוטומט. 'בנת?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
שוב התחלנו. בוא אני אכניס אותך טיפה'לה לפרופורציות. יאריס TS שוקלת 940 קילו ויש לה 105 כ"ס. 106 ראלי MK2 שוקלת... 870? 890? ויש לה 103 כ"ס. נניח ושני הנהגים באותה הרמה, או נניח ואנחנו כמעט ומנטרלים את זה ומדברים רק על תאוצות ביניים בתוך ההילוכים. ההבדל בין 106 ראלי ליאריס TS מבחינת תאוצות יהיה בערך כמו ההבדל בין טויוטה קורולה אימתנית למזדה לנטיס קצת-פחות-אימתנית בתאוצות. כלומר, בעולם האמיתי, כמעט ולא קיים.

ביצועים טובים בה-ר-ב-ה זה איביזה טורבו מול יאריס TS, או אימפרזה STI מול קליאו ספורט, או למבורגיני מורצ'ילאגו מול סובארו ליאונה 1.3 אוטומט. 'בנת?

רוני

אומנם אף אחת מהמכוניות פה היא לא חורכת אספלת, אבל הGTI תשאיר את שתיהן מאחור בהרבה. זה בכלל לא פונקציה בוויכוח. נשאיר בוויכוח הזה רק את הראלי וה TS.

אתה הולך על נתונים נטו? אין בעיה.

ראלי דור ראשון שוקלת... הממ...820 קילו (משהו כמו 50-70 קילו פחות מראלי דור שני). ויש לה 2 כ"ס פחות מראלי דור שני. אז מבחינת נתונים ראלי דור ראשון נוסעת כמו דור שני. מה, לא?! אבל זה חייב להיות נכון! הנתונים אומרים! :roll:

במציאות אני מקווה שאתה יודע שזה לא מתקרב אפילו ללהיות נכון.

אין לי איך להמשיך את הוויכוח השטותי הזה, כי אתה מדבר על קו ישר נטו. אני טוען שה 106 הרבה יותר מהירה בהכל, ולא רק בקו ישר.

הדרך היחידה שלי להוכיח את הטענה שלי היא מהניסיון האישי שלי.

אני מדבר על מבחן המציאות. "לחיצות". וגם, נהיגה ביאריס TS.

אתה מדבר איתי על נתונים נטו. יופי, גם ילד בן 9 יכול לקרוא נתונים ולחשוב שהוא יודע מה יותר מהיר, האנזו או הקאררה GT.

אם זה היה כזה פשוט, בשביל מה יש מסלולים ומבחני מהירות שונים?

אתה מסכים איתי שראלי דור שני מהירה יותר מדור ראשון למרות הנתונים הזהים שלהם?

אני בטוח שכן.

אם ככה, איך זה הגיוני? הרי הנתונים זהים? אני בטוח שלא תצליח להסביר זאת בכתב, בדיוק כמו שאני לא מצליח להסביר בכתב למה ראלי דור שני מהירה יותר מ TS. (ואם תכתוב לי שדור שני מהירה יותר מדור ראשון בגלל המומנט הגבוה יותר, אז אני אגיד לך שלדור ראשון יש גיר קצר שהוא חלום בשביל הרבה מכוניות. מבחינת נתונים נטו אין סיבה שהדור השני תיהיה מהירה יותר. בטח שלא בהרבה. לעומת זאת במציאות זה פשוט מדהים ההבדל).

לפעמים צריך להוציא קצת את הראש מהמחשב, ולהסתכל מה קורה במבחן המציאות.

ורק כדיי שתרחיב את האופקים שלך קצת... הGTI תיהיה יותר קרובה לאיביזה טורבו מאשר ליאריס TS.

בנת'?

Back to the original - NC again.

פורסם
או לאיביזה FR בעלת ה5 דלתות כמו שיש לאחד החבובים כאן בפורום.. ;)

ה-FR יקרה מהיאריס TS באיזה 30 אלף שקל. האיביזה ספורט, לעומת זאת, עולה פחות או יותר אותו כסף. 30 אלף שקל זה לא מעט.

ולרוני ו-TB: למה כל איזכור של ה-106 לדגמיה השונים חייב להפוך לויכוח עד זוב דם? זה נהיה רגיש כמו העיסוק בהר הבית.

פורסם

דור ראשון ישנה יותר והמנוע שלה דורש נהג מנוסה לצורך ניצול אופטימלי, מה גם שגיר קצר לא עוזר לתאוצות - פשוט צריך להחליף יותר הילוכים.

מבחן המציאות שלך, מספר על הפרשים קטנטנים ביחס ההספק משקל, שמיתרגמים לקצת יותר מכלום בעולם האמיתי. רוב הסיכויים שראלי תהיה אמנם מהירה יותר מ-TS, אבל ההפרשים פשוט אינם גדולים כמו שאתה מציג אותם.

ולארק צודק, הפסקתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הבעיה היא שאין תקציב... לפי מה שידוע לי הFR עולה 134 אלף שזה קצת יקר לי... כמה עולה הספורט והאם היא באמת שווה את הכסף?

פורסם

הTS עולה כמעט 110K.

האם היא שווה אתה כסף? תלוי מה אתה מחפש. מבין הקטנות החמימות, יש את הTS או את ה206XS, ואת האיגניס ספורט. אני הייתי לוקח את הTS מבניהן (כחדשות) אבל מצד שני הייתי מעדיף משומשת ספורטיבית יותר על פני TS חדשה. לדוגמא קליאו ספורט.

למה שלא תזמין נסיעת מבחן בTS? (בהנחה ויש עדיין רכב מבחן, פעם היה...)

גיא

פורסם

גם אני מתעניין ביאריס TS ויש לי שאלה קטנה שלא נראה לי שמצדיקה פתיחת נושא חדש:

שמתי לב שבTS, בלוח המכוונים יש רק 2 שעונים(מהירות וסיבובי מנוע). עד כמה שאני ראיתי אין שעון דלק או שעון חום מנוע. אז איפה רואים כמה דלק נשאר? או שלא רואים ורק מחכים עד שנדלקת נורת אזהרה? ואיפה רואים מה חום המנוע?

פורסם
הTS עולה כמעט 110K.

האם היא שווה אתה כסף? תלוי מה אתה מחפש. מבין הקטנות החמימות, יש את הTS או את ה206XS, ואת האיגניס ספורט. אני הייתי לוקח את הTS מבניהן (כחדשות) אבל מצד שני הייתי מעדיף משומשת ספורטיבית יותר על פני TS חדשה. לדוגמא קליאו ספורט.

למה שלא תזמין נסיעת מבחן בTS? (בהנחה ויש עדיין רכב מבחן, פעם היה...)

גיא

רק לציין שאני התעניינתי בזמנו בTS, ואבא שלי בא לבקש "נסיעת מבחן", כל המוכרים והמנהלים שהיו

באותו הזמן בסוכנות שמעו שביקשו נסיעת מבחן הסתכלו עליי ועל אבא שלי בעיניי עגל ואמרו לאבא שלי

ש"זאת לא המדיניות שלהם", ובגלל שאבא שלי חבר של אחד מבכירי טויוטה אז נתנו לו נסיעה מסביב

לבלוק, במלוא מובן המילה, נסע בערך ק"מ ואמרו לו לחזור, אז אני לא יודע אם שינו את ה"מדיניות"

או לא, אבל זה מה שהיה.

• תוכן חדש...