Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, דוב המערות כתב:

נהדר!
כשעבדתי במוסך של חברת המזרח הגיע לקוח של ריינגרובר חדש אחד עם צמיגי שטח מלא (בטח הגיע למוסך בגלל בעיה במתלי אוויר :)) וכל המכונאים באו לראות את המשוגע שיורד לשטח עם ריינג.

למה משוגע בעצם? כי הריינג ממש יקר ולא יורדים איתו לשטח?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ברכות על הרכישה.

עושה חשק לאחד עם V8 כמו ה-2013 הלבן שמפורסם כרגע.

המושבים נוחים יותר מאלה של וולוו?

עריכה אחרונה על ידי Avia

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

למה משוגע בעצם? כי הריינג ממש יקר ולא יורדים איתו לשטח?

בתחילת שנות ה2000 ריינג היה סמל סטאטוס ופוזה למדרכות תל אביב ונדיר היה לראות אותו בשטח ובטח שמישהו התקין צמיגי שטח עליו.

כשראיתי אותו בשטח היה מדהים לראות את מערכת בקרת המשיכה שלו עובדת במקום נעילות דיפרנציאל בתקופה ההיא זה היה מדע בדיוני כמו שה- AI היה לפני שנתיים.

• מעניין 1
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בהחלט.
במהלך הפירוק השתדלתי לצלם כמה שיותר , את הברגים והחלקים שמתי בשקיות סגורות וכתבתי עליהן הערות.
יחד עם זאת ההרכבה הולכת להיות מאוד מאתגרת - אין ספק.

• מעניין 1
פורסם
לפני 8 שעות, Emanuel5 כתב:

בהחלט.
במהלך הפירוק השתדלתי לצלם כמה שיותר , את הברגים והחלקים שמתי בשקיות סגורות וכתבתי עליהן הערות.
יחד עם זאת ההרכבה הולכת להיות מאוד מאתגרת - אין ספק.

מטורף לגמרי! שאפו על זוג ביצי הברזל שיש לך כדי לעשות את זה ברכב הנ׳׳ל.
לפחות השרשרת טיימינג נמצאת מקדימה אז זה קצת מרגיע :)
כיף לראות.

פורסם (נערך)

השרשרת שאתה רואה בתמונה זאת לא שרשרת הטיימינג.
למנוע הזה יש **רצועת** טיימינג , היא אכן יושבת מקדימה (לא רואים בתמונות כיוון שלא הורדתי את מכסה הפלסטיק שמכסה אותה).

אבל על מנת לסבך את העניינים - הוסיפו רצועת תזמון על משאבת סולר בלחץ גבוה (והיא באמת צריכה להיות מתוזמנת ולא כמו במנוע של הדיסקברי 3 שם אין משמעות לתיזמון).
לפי הספר יש לפרק מנוע לצורך החלפה, כיוון שהיא יושבת על הצד האחורי של המנוע עם הפנים לכיוון קיר האש.
אני יודע שיש כמה אנשים מוכשרים מאוד שיודעים לעשות את זה על עיוור ללא פירוק המנוע - מקסימום נעזרים במראה או טלפון לביצוע .
אני לא מספיק מוכשר וכנראה אפרק את המנוע בהמשך לעבודה הזאת - אבל לא בקרוב ....

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
פורסם
לפני 3 שעות, Emanuel5 כתב:

השרשרת שאתה רואה בתמונה זאת לא שרשרת הטיימינג.
למנוע הזה יש **רצועת** טיימינג , היא אכן יושבת מקדימה (לא רואים בתמונות כיוון שלא הורדתי את מכסה הפלסטיק שמכסה אותה).

אבל על מנת לסבך את העניינים - הוסיפו רצועת תזמון על משאבת סולר בלחץ גבוה (והיא באמת צריכה להיות מתוזמנת ולא כמו במנוע של הדיסקברי 3 שם אין משמעות לתיזמון).
לפי הספר יש לפרק מנוע לצורך החלפה, כיוון שהיא יושבת על הצד האחורי של המנוע עם הפנים לכיוון קיר האש.
אני יודע שיש כמה אנשים מוכשרים מאוד שיודעים לעשות את זה על עיוור ללא פירוק המנוע - מקסימום נעזרים במראה או טלפון לביצוע .
אני לא מספיק מוכשר וכנראה אפרק את המנוע בהמשך לעבודה הזאת - אבל לא בקרוב ....

שכח ממה שאמרתי, אין כאן שום דבר מרגיע😂
אתה ללא ספק אמיץ וכיף שאתה מתעד ככה את הכל. 
מחכים לעדכונים!

פורסם

פסיכופת!

תמשיך. אחלה שרשור :)

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מתקדמים לאט לאט , אתמול התפניתי ופירקתי גם את מכסה השסתומים השני, ככה זה נראה אחרי ניקיון :
WhatsAppImage2026-02-20at06_24_59.thumb.jpeg.4d723be3096ab745f48c5777ddc34393.jpeg

השלב הבא הוא ניקיון יסודי של המכסים - מערכת ה EGR פשוט מטנפת אותם ויוצרת שכבה עבה של פיח על המעברים , אם למישהו יש טיפ בעניין כיצד מנקים את זה בקלות אשמח שישתף , כרגע נלחם בזה עם מסיר שומנים וספריי קרבורטורים - זה יקח נצח.
בנוסף יש עוד לא מעט חלקים אחרים שצריכים לעבור ניקיון , גם את האינג'קטורים אני מתכוון לנקות בצורה יסודית, ולהחליף את כל האטמים שלהם,  לסדר כל מיני צמות חשמל על הדרך, מפריד שמן חדש , צינורות שנראה שעבר זמנם וכדאי להחליף בצורה יזומה בנוסף לאלו שאני קרעתי , יש כמה ברגים שמאוד התקשתי להוציא ונראה שקצת פגעתי בהברגה שלהם , אז כדיי לא לקלל את עצמי ואת כל העולם כשאצטרך לגשת אליהם שוב אני פשוט אזמין חדשים .
בקיצור המון המון ניקיון והזמנת חלקים בקרוב .

בנוסף אני ממש מתלבט האם לעצור כאן , או כיוון שכל החלק העליון של המנוע מפורק לנסות להחליף את רצועת התזמון של משאבת הסולר - זה סופר מאתגר ובמידה ולא אצליח ואתקע באמצע - לא תהיה ברירה אלא לפרק את המנוע.
לא יודע , נראה .... 

• אהבתי 5
פורסם

לגבי הניקוי של המכסי שסתומים - אם הם עשויים ממתכת אז הרבה לוקטייט SF7840, וגרניק בלחץ גבוה.

אם הם עשויים פלסטיק, אז להחליף בחדשים.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

הן אכן מפלסטיק וחשבתי על להחליף אותן .
הן גם ידועות כבעייתיות, נסדקות לא מעט  - עוד מוטיבציה להחלפה.

העניין הוא שזה יעלה לי 4491 ש''ח  (כולל שילוח ומיסים) ומתבאס להחליף חלק כל כך יקר כשהוא עדיין תקין , לא פוסל אבל גם לא רץ להזמין , נראה .
אההה יש גם אופציה לרכוש אפטרמרקט מאלומיניום - זה יעלה משמעותית פחות (2478 ש''ח - גם לא זול)  - אבל צריך לעשות מחקר בעניין לראות אם זה כדאי.

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
פורסם

אבל... אם יש נזילה משמע הם כבר לא תקינים. אני טועה?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...