Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

מה הק'מ של הרכב?

מה עלות הטסט?

לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

תתחדש ותהנה, לא בטוח ששווה לך לבדוק את ההזעת שמן במנוע אם זה ממש מזערי, אצלי אני לא מתכוון לבדוק כרגע (אבל הרכב שלי שווה רק 20 אש"ח)

הכי חשוב: המזגן עובד טוב, אפילו מצוין? מושבים מעור.. חייבים מזגן :)

לפני 4 שעות, orankohn כתב:

האם יש / מכיר מקומ/ות טוב/ים לאחזקת ריינג' משומש  בארץ ברמה גבוהה ? (כמו שיש מספר מוסכים מורשים שאינם יבואן למותגים מסוימים). 
בטח יש לך ניסיון מהדיסקברי. 

לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

כנראה שאתה צודק וקצת נסחפתי, אבל סומך על @Emanuel5 שמחיר רצפה זה מחיר רצפה (והוא יודע מה זה רצפה עכשיו), במיוחד שצריך להחליף ציריה, לטפל בנזילת שמן וסדק בשמשה (ובוא לא נשכח - יד וק"מ בשמיים יכולים להוריד את המחיר של האוטו ל-חצי ואף פחות)

אתייחס להכל במרוכז:

דגם: ווג 2015 , 3.0 V6 עם 258 כ''ס - דגם לונג (בסיס גלגלים ארוך) - למי שמכיר , זה מנוע gen2 עם האוראה , שהגיע גם בדיסקברי 4 בשנים 2016 ונמצא גם ברוב הריינג' ספורט.
זהו דגם משמעותית פחות מבוקש מהדגם של ה 4.4 ליטר V8 - אבל זה בדיוק מה שחיפשתי.
יד בזמן הרכישה: רביעית (03 ברישיון) , אני כבר חמישית.
ק''מ בזמן הרכישה: 234 אלף ק''מ.

מחיר:  אני שילמתי על הרכב 140 אלף ש''ח, ולאחר מספר ימים שילמתי עוד 1932 ש''ח אגרה + 118 ש''ח לטסט - אז אפשר להגיד שהרכב עלה לי 142 אלף עם טסט לשנה וקצת.
המחירון כ 180 אלף ש''ח - לא חושב שהוא רלוונטי למשהו, אבל עדיין לא חושב שנתקלתי ברכב ראוי בחצי מהמחירון . 

לגבי אגרה זה אותו דבר כמו בדיסקברי, כי שניהם קבוצה 7.

מזגן: מדהים , גם בדיסקברי הוא מדהים , אבל כאן הוא גם מדהים גם שקט מאוד .
אחזקה: קיימים מספר מוסכים שנחשבים מעולים, המחירים שם לא יקרים והופכים את ההחזקה לשפוייה:
מוסך השלום - קלנסוואה (סאמר) - אני מטפל אצלו.
מוחמד - גם קלנסואה - מכיר הרבה שמטפלים אצלו ומאוד מרוצים.
אלי שחר - רחובות - נחשב גם אחד הטובים.
ויש עוד אחד בצפון - שכחתי איך קוראים לו .
ואולי יש עוד ..

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, mcshmupi כתב:

רכב מגניב ממש! 

אבל למה בשחור...?

זה בגלל זה 

בתאריך 17.10.2025 בשעה 13:47, Emanuel5 כתב:

נראה לי שבדקו אותו עם עינים עצומות - באמת שאין לי הסבר לעניין .

מי מתחיל עם אחד כזה?!

• מצחיק 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהמה מעניינת. תתחדש.

אחרי שיפוץ אמבטיה בעבודה עצמית, מה זה כבר ללמוד מכונאות ולעשות ישור קו רציני בחניה?

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

החגיגה מתחילה:

היה לי קצת זמן והחלטתי לבדוק את עניין ההזעה, ירדתי מתחת לרכב פירקתי את את לוחיות המיגון .
בקיצור לא הזעה ולא נעליים , נזילה, אבל כזאת שממש דאגה להגיע וללכלך כל מקום אפשרי על מנת שיהיה בלתי אפשרי להדיוט כמוני להבין מאיפה היא מגיעה.
בקיצר התחלתי לנקות , אבל לאט לאט , אני מתחיל להבין שהיא חייבת להגיע מלמעלה .

לא רואים מלמעלה יותר מידי , אז אני מתחיל לפרק את המצערת (ועוד כמה דברים) על מנת לראות יותר טוב .
שם מחכה לי עוד הפתעה :

image.thumb.png.617c38893ff1c43db5664e8e497cc02e.png

image.png.4b8a2afb25d91c3f6e083365236862ff.png

image.thumb.png.15fbe8e676e71807ac14722c297d3d40.png

רואים שלא ניקו את זה כמעט 250 אלף ק''מ , בקיצר זה היה חזק ממני אז התיישבתי ובמשך כמה שעות רק ניקיתי את זה.
לא ארחיב רק אגיד שזאת עבודה סופר מלכלת ולא כיפית , על הדרך גמרתי כ 5 בקבוקים של ספריי קרבורטורים ועוד איזה 2 בקבוקים של משהו אחר שמפרק שומנים, לא זוכר איך קוראים לו.

לאחר מיכן ניקיתי עוד קצת שמן מתא המנוע ועשיתי כמה תמונות, שיהיה לי רפרנס לאח''כ , אני חושב שהנזילה היא או ממכסה השסתומים או מקולר השמן.
החזרתי הכל מקום , יצאתי לנסיעת מבחן , ואיזה כיף הרכב נכנס לאחר דקה ל restricted mode .
בדקתי בסורק ואין איזה קוד שרלוונטי לתקלת מנוע - אז כרגע אין לי מושג מה הבעיה אבל מחוסר זמן - אני אכנס לזה בסופ''ש .

עוד משהו , כשפירקתי את הצינור של ה EGR , זרקתי את אחד הברגים לקופסא שבה אני שומר את כל הברגים שאני מפרק בזמן העבודה.
עם המזל שלי - הבורג קפץ ונפל לתא המנוע ולא הייתה לי גישה בכלל ונאלצתי לפרק את הקופסא של פילטר האוויר כדי להגיע אליו,  בקיצור זה מה שאני רואה:

image.thumb.png.48f142acebb3339c8ac59dbdc7eef995.png

image.thumb.png.116305f0d57dfa73e9253b08027bd28d.png

אני לא מצליח להבין איך פילטר אוויר מגיע לרמה כזאת , אבל מרגיש לי זילזול ברמה שלא הכרתי.
קצת מבאס כי אני מבין שיהיו לי עוד לא מעט הפתעות בהמשך.

יהיה טוב !

:)

• מבאס 6
פורסם

אכן קבלת פנים שראויה למותג של יגואר-לנדרובר. 

לגבי המצב שאליו הרכב נכנס - אולי מדובר באיזה חיישן שהזזת קצת? מסרטונים וקריאה נראה שמלא רכבים של JLR רגישים לתזוזה של חיישנים ומתחילים להתחרפן בגלל זה.

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש מצב שזה לא הפילטר הנכון ופשוט תקעו אותו שם? ברר איפה הבעלים הקודמים טיפל ואל תתקרב לשם בחיים.

המצערת שלך נראית כמו בפרסומות שהיו פעם נגד עישון. נסה לנתק את המצבר לכמה שעות, אולי זה יאפס את התקלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 19.10.2025 בשעה 12:27, SlowRide כתב:

בהמה מעניינת. תתחדש.

אחרי שיפוץ אמבטיה בעבודה עצמית, מה זה כבר ללמוד מכונאות ולעשות ישור קו רציני בחניה?

כי קשה מאוד לעשות את זה:

image.png.9f92c467b2fe1296bc6c3185a4ce5aa3.png

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

חחחח, בתמונה זה נראה כמו המוסך של סאמר, מת על הבחור אבל מאוד מקווה לא לראות אותו בקרוב :)
ד''א , בריינג' החדש (החל מ L405) נגמרו הימים שצריך להפריד בודי משלדה בשביל מנוע , או אפילו טיימינג - לאנגלים נכנס שכל לאט לאט ....

יש לי GAP IID  - למי שלא מכיר, זה מכשיר הדיגנוסטיקה , כנראה הכי טוב שיש ללנדרובר (חוץ ממחשב של החברה) - אני יכול לנקות את התקלה תוך כדי נסיעה ולצאת מ restricted mode - אין צורך לנתק מצבר.
מה שמעניין הוא שאני לא מקבל אף קוד תקלה מאף חיישן כשזה קורה .
יש איזה קוד תקלה שקשור למולטימדיה של הרכב וזהו.
בסדר - אני אפתור את זה , לא ממש חושש מאתגרים :)

• אהבתי 2
פורסם

באמת מאחל לך בהצלחה והנאה,

אולי זה מסביר את הסטיגמה (או המציאות) שרוכשי יד שניה\שלישית של רכבי יוקרה מגלים שיקר להחזיק כזה רכב ומתחילים לחסוך איפה שאפשר,

עד שמתייאשים ומוכרים בהפסד רציני.

אצלך לפחות לאור הנסיון כנראה זה לא יקרה (-: 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

אני לא מצליח להבין איך פילטר אוויר מגיע לרמה כזאת , אבל מרגיש לי זילזול ברמה שלא הכרתי.

יכול להיות שהגיעו אליו מים.

• רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 17.10.2025 בשעה 13:47, Emanuel5 כתב:

אבל פנטזיות לחוד ומציאות לחוד ואני לא ילד, אז למה בכל זאת קניתי ?

מסתמן שאתה כן ילד?

תתחדש!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

עדכון:
פתרתי את הבעיה , האמת שהייתי מצפה מהחבר'ה בפורום רכב לעלות על זה מייד 🤪
זה מה שקורה כשלא קוראים את המדריך עד הסוף לפני שנכנסים למקומות שלא מבינים בהם 🥵

בקיצור הייתי צריך לכייל את חיישן המצערת בסוף התהליך.

מנהלים:
אם תהיה התעניינות אני אמשיך לעדכן בענייני אחזקה - אז אולי כדאי להעביר את השירשור לפורום המתאים - לשיקולכם . 

לפני 12 שעות, avargel כתב:

מסתמן שאתה כן ילד?

אולי קצת בראש 🤔

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Emanuel5 כתב:

פתרתי את הבעיה , האמת שהייתי מצפה מהחבר'ה בפורום רכב לעלות על זה מייד

היה לי ברור שאתה יודע את זה לכן לא הצעתי.

אם היה רכב פשוט מיד הייתי שואל אם עשית כיול. אבל מחוסר ניסיון על JLR חשבתי שאולי צריך איזה לחש קסמים..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

נהדר!
כשעבדתי במוסך של חברת המזרח הגיע לקוח של ריינגרובר חדש אחד עם צמיגי שטח מלא (בטח הגיע למוסך בגלל בעיה במתלי אוויר :)) וכל המכונאים באו לראות את המשוגע שיורד לשטח עם ריינג.

עריכה אחרונה על ידי דוב המערות

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...